QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?

Històries de navegants a la costa de Barcelona

Redescobreix la tradició nàutica del Maresme i un munt d'activitats per fer-hi en família

Base Nautica d'Arenys de Mar
Base Nautica d'Arenys de Mar

La costa del Maresme té la llarga tradició marinera pròpia d'un poble que viu de cara al mar. Us proposem descobrir tot el que podeu fer en família a Arenys de Mar, Vilassar de Mar i el Masnou, seguint el fil dels navegants que han deixat empremta en aquesta part de la costa de Barcelona.

Una empremta que encara és molt present, per exemple, a Arenys de Mar, on cada tarda, al voltant de les quatre, podeu gaudir de l'espectacle de l'arribada de les barques de pescadors al port i veure com descarreguen el peix a la llotja. A més, una manera divertida de conèixer la història d'aquesta vila marinera en família és fer l'audiogimcana "El tresor del pirata Puntafí". Podeu recollir el mapa del tresor a l'oficina de turisme i seguir les pistes des del vostre telèfon mòbil.  

Seguint el rastre dels navegants podeu arribar-vos també fins al Museu de la Nàutica del Masnou (entrada gratuïta), on veureu com es construïen els vaixells, les principals rutes transatlàntiques i com era la vida dins d'un vaixell. I si amb tot plegat us agafen ganes de provar-ho i llançar-vos al mar a navegar, recordeu que amb el carnet del SX3 podeu fer vela, caiac i pàdel surf al Masnou i a Vilassar de Mar.

Parc del Llac del Masnou
Parc del Llac del Masnou

De tornada a terra ferma us proposem arrodonir la vostra visita al Maresme gaudint d'espais lúdics i culturals ideals per visitar en família. Al Masnou us podeu refrescar passejant pel Parc del Llac, un jardí neoclàssic on hi ha un estany amb una illa i un mirador amb una cova i un salt d'aigua. I per als més juganers, el Parc de Vallmora és un espai immens amb diverses àrees de tobogans i jocs infantils fets amb materials naturals i integrats amb l'entorn.

També teniu diversos museus ben curiosos per visitar, com el Museu Mollfulleda de Minerologia d'Arenys de Mar, un tresor per als amants dels minerals (l'entrada val 3,10 euros), o el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, on veureu un antic celler romà (gratuït amb el carnet del SX3). A Vilassar de Mar també podeu visitar la Casa Carme Rovira, amb les parets decorades amb els dibuixos d'estil naïf de la pintora, i el Museu de la Mina Vella, un antic molí hidràulic on veureu els pous i les mines que encara s'utilitzen avui en dia per fer arribar l'aigua al municipi. Tots dos són d'entrada lliure. Un munt de propostes adequades per la canalla que podeu fer amb "la iaia del Maresme", que us ensenyarà un munt de rutes i plans. Podeu aconseguir-ne la guia al Consorci de Turisme del Maresme per 5,20 euros.