Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Un discurs sòlid al "Zona Franca"

Miquel Ramos: "L'extrema dreta no té escrúpols; fa servir la mentida, la provocació i el bullying"

El periodista Miquel Ramos ha vingut al "Zona Franca" a presentar-nos el seu llibre: "Antifeixistes. Així es va combatre l'extrema dreta espanyola des dels anys 90"

El periodista valencià especialitzat en l'extrema dreta va publicar el 2022 un assaig en forma de llibre titulat "Antifeixistes. Així es va combatre l'extrema dreta espanyola des dels anys 90". En Miquel Ramos ha vingut al "Zona Franca" a parlar-nos de la seva obra i de l'extrema dreta. "El feixisme m'apassiona com a objecte d'estudi, però em fa vomitar. Reconec que la maldat és una cosa que m'inquieta molt i m'agrada molt estudiar com algú pot ser capaç d'arribar a uns límits tan extrems com és el feixisme o el nazisme", explica en Miquel.

La passió per estudiar els moviments socials li va arribar a en Miquel d'adolescent i és que a l'escola, un dia, "va entrar el professor amb una cara molt seriosa i ens va dir que havien assassinat en Guillem Agulló i que anava acompanyat de dos companys meus de classe". "La situació no ha millorat, els qui anaven abans fotent pallisses pel carrer ara tenen escons a diferents institucions i governen alguns països", diu contundent en Miquel.

El periodista ha explicat a en Joel el seu objectiu amb el llibre: "He volgut recollir testimonis que durant aquests últims quaranta anys sabien que l'extrema dreta no havia mort amb Franco i que l'han anat combatent en diferents moments i escenaris. És una història paral·lela; d'una banda, hi ha els seus relats i, de l'altra, la història del feixisme i la seva evolució."

No obstant això, per parlar d'antifeixisme s'ha de parlar de feixisme. "Què és el feixisme?", preguntava en Joel. Això és el que va respondre en Miquel Ramos:

Tal com defensa en Miquel, ser antifeixista "es basa a defensar els drets humans i la democràcia, per tant, llevat que siguis feixista, automàticament t'has de declarar antifeixista".

Tampoc podem passar per alt la gran estratègia de màrqueting que els partits d'extrema dreta utilitzen. Així l'ha analitzat:

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut