• Uns pastors dels Pirineus (Primavera - Estiu)
    Veure vídeo

    Uns pastors dels Pirineus (Primavera - Estiu)

    Cédric Lacraberie i Yann Brianti tenen tots dos quaranta anys i són pastors. Aquests dos amics de la infantesa han decidit compartir la seva vida i la seva passió al cor de les muntanyes dels Pirineus, a 1.000 metres d'alçada, on fan de pagesos i s'ocupen d'un ramat d'unes 200 ovelles.
    Amb el desig de compartir les seves experiències, en Cédric i en Yann van crear, fa 10 anys, "Vie d'estive", una masia que domina la vall de Campan, davant mateix del Pic del Migdia de Bigorre. Es tracta d'una masia oberta al turisme rural que proposa als visitants la possibilitat de compartir el dia a dia de la vida de pastor. En qualsevol estació de l'any, tothom pot participar en les feines del camp.
    Originaris d'aquesta mateixa regió, aquests dos enamorats de la naturalesa i de la seva terra han pres la decisió de seguir les tècniques més tradicionals dels pastors, compartint el seu estil de vida i mirant de trencar la imatge rústega i solitària que habitualment comporta aquesta mena de vida. A la masia, els visitants poden participar en les activitats de la transhumància a l'alta muntanya (2.300 metres), en les cures que cal fer a les bèsties i en la sega de l'herba, però també hi poden descobrir tot un seguit de productes tradicionals i uns paisatges impressionants, que canvien d'estació en estació.

    Cédric Lacraberie i Yann Brianti tenen tots dos quaranta anys i són pastors. Aquests dos amics de la infantesa han decidit compartir la seva vida i la seva passió al cor de les muntanyes dels Pirineus, a 1.000 metres d'alçada, on fan de pagesos i s'ocupen d'un ramat d'unes 200 ovelles. Amb el desig de compartir les seves experiències, en Cédric i en Yann van crear, fa 10 anys, "Vie d'estive", una masia que domina la vall de Campan, davant mateix del Pic del Migdia de Bigorre. Es tracta d'una masia oberta al turisme rural que proposa als visitants la possibilitat de compartir el dia a dia de la vida de pastor. En qualsevol estació de l'any, tothom pot participar en les feines del camp. Originaris d'aquesta mateixa regió, aquests dos enamorats de la naturalesa i de la seva terra han pres la decisió de seguir les tècniques més tradicionals dels pastors, compartint el seu estil de vida i mirant de trencar la imatge rústega i solitària que habitualment comporta aquesta mena de vida. A la masia, els visitants poden participar en les activitats de la transhumància a l'alta muntanya (2.300 metres), en les cures que cal fer a les bèsties i en la sega de l'herba, però també hi poden descobrir tot un seguit de productes tradicionals i uns paisatges impressionants, que canvien d'estació en estació.

  • Anna Espelt i François Pagnoux - Hivern
    Veure vídeo

  • Una empresària dels Pirineus (Primavera - Estiu)
    Veure vídeo

    Una empresària dels Pirineus (Primavera - Estiu)

    Vanesa Freixa viu amb l'obsessió de promoure persones que,fent de pagesos, siguin feliços amb aquesta feina.Aposta per la agroecologia, un concepte cada vegada més estès, però que en el fons es tracta de tornar a la pagesia de tota la vida.

    Vanesa Freixa viu amb l'obsessió de promoure persones que,fent de pagesos, siguin feliços amb aquesta feina.Aposta per la agroecologia, un concepte cada vegada més estès, però que en el fons es tracta de tornar a la pagesia de tota la vida.

  • Un mecànic dels Pirineus (Tardor - Hivern)
    Veure vídeo

    Un mecànic dels Pirineus (Tardor - Hivern)

    L'hivern arriba, finalment, al Pic de Migdia. A les instal·lacions del cim, hi retrobem Jean-François Rechoulet, encarregat de les tasques de manteniment d'aquest lloc mític. Tot i que, a l'hivern, hi ha molta menys presència de turistes al Pic, les tasques de què s'han d'ocupar en Jean-François i els seus companys són igualment nombroses. Les condicions climàtiques fan que les estades al cim siguin tot un repte. El Pic, però, es revesteix del seu mantell blanc i els esforços del personal es veuen recompensats, perquè tenen el privilegi de poder gaudir d'un paisatge del tot excepcional.

    L'hivern arriba, finalment, al Pic de Migdia. A les instal·lacions del cim, hi retrobem Jean-François Rechoulet, encarregat de les tasques de manteniment d'aquest lloc mític. Tot i que, a l'hivern, hi ha molta menys presència de turistes al Pic, les tasques de què s'han d'ocupar en Jean-François i els seus companys són igualment nombroses. Les condicions climàtiques fan que les estades al cim siguin tot un repte. El Pic, però, es revesteix del seu mantell blanc i els esforços del personal es veuen recompensats, perquè tenen el privilegi de poder gaudir d'un paisatge del tot excepcional.

  • Francesc Guillamet i Jaume Taurinyà - Hivern
    Veure vídeo

  • Un guia dels Pirineus (Tardor - Hivern)
    Veure vídeo

    Un guia dels Pirineus (Tardor - Hivern)

    Xavier Llongueras és un guia d'alta muntanya, però a qui no sempre li es fàcil guanyar-se la vida. Ara està content, ja que durant una setmana té unes noves clientes canadenques.

    Xavier Llongueras és un guia d'alta muntanya, però a qui no sempre li es fàcil guanyar-se la vida. Ara està content, ja que durant una setmana té unes noves clientes canadenques.

  • Vanesa Freixa, Cédric Lacraberie i Yann Brianti - Hivern
    Veure vídeo

  • Xavi Llongueras i Jean-François Rechoulet - Hivern
    Veure vídeo

  • Un mecànic dels Pirineus (Primavera - Estiu)
    Veure vídeo

    Un mecànic dels Pirineus (Primavera - Estiu)

    Situat a 2.877 metres d'alçada, el Pic del Migdia de Bigorre destaca com un vaixell que sura damunt l'enorme mar de núvols. Als Pirineus francesos, aquest pic representa un mirador que apassiona i atrau els homes des de fa segles.
    Actualment, al Pic del Migdia hi ha un punt importantíssim de recerca astronòmica i, alhora, una petita colònia on cada dia treballen un gran nombre d'homes i de dones per acollir-hi els turistes que en visiten les instal·lacions.
    En aquest episodi seguirem Jean-François Rechouet, que treballa en el manteniment de les infraestructures. En Jean-François, un apassionat de la muntanya i del Pic del Migdia, serà el nostre guia en la descoberta que farem d'aquest lloc mític.

    Situat a 2.877 metres d'alçada, el Pic del Migdia de Bigorre destaca com un vaixell que sura damunt l'enorme mar de núvols. Als Pirineus francesos, aquest pic representa un mirador que apassiona i atrau els homes des de fa segles. Actualment, al Pic del Migdia hi ha un punt importantíssim de recerca astronòmica i, alhora, una petita colònia on cada dia treballen un gran nombre d'homes i de dones per acollir-hi els turistes que en visiten les instal·lacions. En aquest episodi seguirem Jean-François Rechouet, que treballa en el manteniment de les infraestructures. En Jean-François, un apassionat de la muntanya i del Pic del Migdia, serà el nostre guia en la descoberta que farem d'aquest lloc mític.

  • Eva Martínez-Picó i Ximun Accocéberry - Hivern
    Veure vídeo

  • Un guia dels Pirineus (Primavera - Estiu)
    Veure vídeo

    Un guia dels Pirineus (Primavera - Estiu)

    Xavier Llongueras és un guia d'alta muntanya que intenta transmetre el que sap i pensa que a la Cerdanya la gent no té consciència de viure en un territori privilegiat per als esports de muntanya.

    Xavier Llongueras és un guia d'alta muntanya que intenta transmetre el que sap i pensa que a la Cerdanya la gent no té consciència de viure en un territori privilegiat per als esports de muntanya.

  • Un ramader dels Pirineus (Tardor - Hivern)
    Veure vídeo

    Un ramader dels Pirineus (Tardor - Hivern)

    L'hivern s'ha instal·lat al poble de Larrau. Els ramats d'ovelles han tornat als masos i la temporada de caça arriba al seu punt culminant. Tornem a trobar en Ximun i en Sébastien a les seves explotacions perquè, en qualsevol estació, els dos homes han d'estar damunt de la feina i les tasques que cal fer per ocupar-se del ramat que són sempre igual de sacrificades. Pel que fa a en Marcel, el descobrim escrutant el cel per trobar-hi senyals de la presència de tudons, que cada cop són menys nombrosos. Però els tudons no són l'única preocupació d'en Marcel i els seus dos companys de caça: amb ells ens adonarem de la lluita quotidiana que han de portar a terme els habitants de la zona per poder viure amb normalitat en aquest petit poble. La seva lluita és per mantenir l'escola, els comerços, la vida i l'ànima de la vila de Larrau.

    L'hivern s'ha instal·lat al poble de Larrau. Els ramats d'ovelles han tornat als masos i la temporada de caça arriba al seu punt culminant. Tornem a trobar en Ximun i en Sébastien a les seves explotacions perquè, en qualsevol estació, els dos homes han d'estar damunt de la feina i les tasques que cal fer per ocupar-se del ramat que són sempre igual de sacrificades. Pel que fa a en Marcel, el descobrim escrutant el cel per trobar-hi senyals de la presència de tudons, que cada cop són menys nombrosos. Però els tudons no són l'única preocupació d'en Marcel i els seus dos companys de caça: amb ells ens adonarem de la lluita quotidiana que han de portar a terme els habitants de la zona per poder viure amb normalitat en aquest petit poble. La seva lluita és per mantenir l'escola, els comerços, la vida i l'ànima de la vila de Larrau.

  • Cinto Gabriel i Jean Hourticq - Hivern
    Veure vídeo

  • Una cuinera dels Pirineus (Tardor - Hivern)
    Veure vídeo

    Una cuinera dels Pirineus (Tardor - Hivern)

    Eva Martínez-Picó s'afanya a la cuina, ja que avui tindrà Can Jordi, el restaurant, ple de gom a gom. Mentrestant, els cavalls baixen cap a la Fira dels Mulats. És el dia que els ramaders d'Espinavell han de vendre els animals.

    Eva Martínez-Picó s'afanya a la cuina, ja que avui tindrà Can Jordi, el restaurant, ple de gom a gom. Mentrestant, els cavalls baixen cap a la Fira dels Mulats. És el dia que els ramaders d'Espinavell han de vendre els animals.

  • Pèir Còts i Jean Brosset - Primavera
    Veure vídeo

Anar al contingut