Barcelona

Rod Stewart obre amb deu mil persones a Barcelona la seva nova gira per Espanya

Més de mitja entrada al Palau Sant Jordi va aconseguir reunir el veterà rocker Rod Stewart en la inaguració de la gira de tres concerts per Espanya, que el portarà a Madrid i Mijas. Stewart va presentar el seu últim àlbum, "Stardust. The Great American Songbook Vol. III", però no va poder evitar repassar bona part dels grans èxits que ha obtingut al llarg dels seus més de 35 anys de carrera. El periple del músic britànic seguirà el dia 9 de juliol al Palacio de Deportes de la Comunitat de Madrid i finalitzarà el dia 13 a l'hipòdrom de Mijas (Màlaga).
Quasi 20 anys feia que no venia a Barcelona. El músic britànic Rod Stewart va tornar anit a Catalunya per repassar bona part de la seva llarga llista d'èxits i mostrar la seva nova faceta de "crooner", interpretant populars estendards nord-americans creats per clàssics com Hoagy Carmichael, Irving Berlin o George i Ira Gershwin.

El Palau presentava poc més de mitja entrada per rebre Stewart, però és que ahir a la nit totes les places eren assegudes, fins i tot en la pista del recinte, per acollir amb un ambient adequat les cançons de "Stardust". No obstant això, el músic londinenc va dedicar els primers minuts del concert als seus vells hits més rockers.

L'autor de discos emblemàtics com "Every Picture Tells a Story" o "Never a Dull Moment" es va fer acompanyar per una extensa banda de fins a 18 músics, en la qual figuraven tres coristes, percussionistes, dos teclats, un violí, un saxofon i fins i tot un ocasional contrabaix acústic. A més, la filla del cantant va fer una sorprenent aparició per interpretar dos temes en solitari, mentre Stewart aprofitava per canviar-se de vestuari i tornar a preparar-se per cantar hits com "Hot Legs", que va fer aixecar bona part del públic de les primeres files.

"Stardust. The Great American Songbook Vol. III", que ja ha venut més de 40.000 còpies a Espanya, és el tercer volum d'una sèrie d'àlbums en què Stewart repassa populars estendards nord-americans. Aquestes cançons, escrites abans de l'auge del rock'n'roll, es combinaran en directe amb els inoblidables temes que ha anat acumulant el músic londinenc en la seva llarga trajectòria, com "Do You Think I'm Sexy", "Tonight's the Night", "You're in my Heart", "Downtown Train" o "Forever Young".

"Rod The Mod", com es coneixia de jove Rod Stewart, quan militava a The Faces i a Jeff Beck Group, ha publicat una trentena de discos, 22 dels quals en solitari, i és un dels grans fenòmens comercials de la història de la música pop, amb més de 100 milions de discos venuts a tot el món.