Vida privada

"Vida privada" està basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra. Publicada el 1932, "Vida privada" és una crònica d'un naufragi social en un moment crític i de canvi, i està considerada una de les novel·les de la literatura catalana més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys 20.

Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix la decadència dels Lloberola, una família de l'aristocràcia barcelonina arruïnada econòmicament i socialment a causa de la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps.

Davant la ruïna econòmica i la mort del patriarca, Frederic, el fill primogènit, no aconsegueix mantenir el seu estatus per culpa d'un poderós orgull que el portarà a perdre la seva família i la seva amant i que el condemnarà a viure de la caritat dels que en altres temps van ser els seus servents.

En canvi, Guillem, el seu germà petit, lluita per tornar a la cúspide sigui com sigui i sense cap tipus d'escrúpol. Per això acut al xantatge d'un ric aristòcrata, i després de la seva mort no dubtarà a seduir la seva adinerada viuda.

Maria Lluïsa, filla de Frederic i neboda de Guillem, es rebel·la contra la idea d'un matrimoni de conveniència imposat per la seva àvia. Aposta per treballar i arribar a ser independent, però una relliscada amorosa l'obliga a canviar de plans.

 

Anar al contingut