Sinopsi

Vida privada

"Vida privada" està basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra. Publicada el 1932, "Vida privada" és una crònica d'un naufragi social en un moment crític i de canvi, i està considerada una de les novel·les de la literatura catalana més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys 20.

Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix la decadència dels Lloberola, una família de l'aristocràcia barcelonina arruïnada econòmicament i socialment a causa de la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps.

Davant la ruïna econòmica i la mort del patriarca, Frederic, el fill primogènit, no aconsegueix mantenir el seu estatus per culpa d'un poderós orgull que el portarà a perdre la seva família i la seva amant i que el condemnarà a viure de la caritat dels que en altres temps van ser els seus servents.

En canvi, Guillem, el seu germà petit, lluita per tornar a la cúspide sigui com sigui i sense cap tipus d'escrúpol. Per això acut al xantatge d'un ric aristòcrata, i després de la seva mort no dubtarà a seduir la seva adinerada viuda.

Maria Lluïsa, filla de Frederic i neboda de Guillem, es rebel·la contra la idea d'un matrimoni de conveniència imposat per la seva àvia. Aposta per treballar i arribar a ser independent, però una relliscada amorosa l'obliga a canviar de plans.