Dimecres, a les 22.55, al 33

"Via llibre" conversa amb Joan Carreras, premi Sant Jordi amb "L'àguila negra"

La història del dentista Marià Solvell centra la novel·la "L'àguila negra", de Joan Carreras, últim premi Sant Jordi. "Via llibre" conversa amb l'autor.
Joan Carreras assegut en una cadira de dentista
Joan Carreras, a "Via llibre"

Joan Carreras ha obtingut el premi Sant Jordi amb la novel·la "L'àguila negra", una obra en què l'autor ens explica la història del dentista Marià Solvell. El personatge tria aquesta professió ja de ben petit, i per un ideal que es converteix en un dels temes principals de la novel·la: la restitució.

Enric Virgili treballa de professor de literatura a secundària i és autor d'una antologia poètica per a estudiants i un poemari. Va deixar una de les seves obres en un punt d'intercanvi de llibres, un editor la va agafar i, fruit d'aquella casualitat, ara l'editorial Males Herbes ha publicat la seva darrera novel·la: "La visita".

En el "Via llibre" d'aquesta setmana també parlarem de la primera novel·la del jove autor madrileny Álvaro del Olmo i de les lectures que apassionen l'actor Àlex Brendemühl.

Per acabar el programa gaudirem del projecte fotogràfic de Jon Cazenave "Ama Lur", un fotollibre que el fotògraf basc ha dedicat a l'origen i l'espiritualitat de l'home.

"Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 22.55.