• Via Llibre 29/05/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 29/05/12

  Dediquem el programa a les xarxes socials, a l'ús que en fem i a la manera com han influït també alguns autors.

  Aleix Saló n'és un bon exemple: el ninotaire català va fer un vídeo a internet per acompanyar el seu llibre "Españistán", i es va convertir en tot un fenomen a la xarxa. L'èxit del llibre l'ha portat ara a publicar "Simiocràcia", també amb vídeo a internet.

  També visitem Jordi Sellas. El presentador de "Generació digital" ens obre les portes de casa seva i ens parla de les seves lectures i què li aporten els nous suports com l'iPad.

  Finalment, la psicòloga social Dolors Reig, que acaba de publicar "Socionomía", conversa amb l'economista José Sanclemente, que també presenta novetat: "Tienes que contarlo".

  Dediquem el programa a les xarxes socials, a l'ús que en fem i a la manera com han influït també alguns autors. Aleix Saló n'és un bon exemple: el ninotaire català va fer un vídeo a internet per acompanyar el seu llibre "Españistán", i es va convertir en tot un fenomen a la xarxa. L'èxit del llibre l'ha portat ara a publicar "Simiocràcia", també amb vídeo a internet. També visitem Jordi Sellas. El presentador de "Generació digital" ens obre les portes de casa seva i ens parla de les seves lectures i què li aporten els nous suports com l'iPad. Finalment, la psicòloga social Dolors Reig, que acaba de publicar "Socionomía", conversa amb l'economista José Sanclemente, que també presenta novetat: "Tienes que contarlo".

 • Via llibre 22/05/12
  Veure vídeo

  Via llibre 22/05/12

  "Via llibre" commemorarà el centenari del naixement dels escriptors Pere Calders i Tísner, en un programa que dedicarà a l'exili. A partir de les 21.45, farà un primer viatge a Mèxic per descobrir com va ser l'exili d'aquestes dues figures clau de la literatura catalana, i com aquest exili va afectar la seva obra, al llarg dels molts anys que van passar exiliats a Mèxic.

  D'altra banda, oferirà una conversa entre Pius Alibek, un iraquià instal·lat a Barcelona des de fa trenta anys, i Olga Merino, una periodista i escriptora que ha voltat pel món fent de corresponsal. Tots dos presenten novetat: Pius Alibek, "El dol del quetzal"; i Olga Merino, "Perros que ladran en el sótano".

  Finalment, es farà un repàs de la vida de Neus Català, que va patir els rigors del camp de concentració nazi de Ravensbrück i que ara ha estat protagonista de la novel·la de Carme Martí "Un cel de plom". Martí parlarà de com ha sigut la seva relació amb Neus Català durant el procés d'escriptura.

  "Via llibre" commemorarà el centenari del naixement dels escriptors Pere Calders i Tísner, en un programa que dedicarà a l'exili. A partir de les 21.45, farà un primer viatge a Mèxic per descobrir com va ser l'exili d'aquestes dues figures clau de la literatura catalana, i com aquest exili va afectar la seva obra, al llarg dels molts anys que van passar exiliats a Mèxic. D'altra banda, oferirà una conversa entre Pius Alibek, un iraquià instal·lat a Barcelona des de fa trenta anys, i Olga Merino, una periodista i escriptora que ha voltat pel món fent de corresponsal. Tots dos presenten novetat: Pius Alibek, "El dol del quetzal"; i Olga Merino, "Perros que ladran en el sótano". Finalment, es farà un repàs de la vida de Neus Català, que va patir els rigors del camp de concentració nazi de Ravensbrück i que ara ha estat protagonista de la novel·la de Carme Martí "Un cel de plom". Martí parlarà de com ha sigut la seva relació amb Neus Català durant el procés d'escriptura.

 • Via Llibre 15/05/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 15/05/12

  L'èxit i el fracàs seran els temes de conversa demà a "Via llibre". D'aquests dos companys de viatge, sovint inseparables, en parlaran diversos convidats: Eduardo Mendoza, l'escriptor d'èxit incontestable, que presentarà el seu nou llibre, "El enredo de la bolsa y la vida", que té com a protagonista el seu famós detectiu boig, i els escriptors i periodistes Joan Barril i Isabel-Clara Simó, autors de les novel·les "El caçador d'ombres" i "Un tros de cel", respectivament.
  I també, el programa mostrarà una faceta poc coneguda de l'exporter del Barça Andoni Zubizarreta: la d'àvid lector. L'actual director esportiu de l'equip blaugrana explicarà la seva afició a la lectura i farà recomanacions molt personals.

  L'èxit i el fracàs seran els temes de conversa demà a "Via llibre". D'aquests dos companys de viatge, sovint inseparables, en parlaran diversos convidats: Eduardo Mendoza, l'escriptor d'èxit incontestable, que presentarà el seu nou llibre, "El enredo de la bolsa y la vida", que té com a protagonista el seu famós detectiu boig, i els escriptors i periodistes Joan Barril i Isabel-Clara Simó, autors de les novel·les "El caçador d'ombres" i "Un tros de cel", respectivament. I també, el programa mostrarà una faceta poc coneguda de l'exporter del Barça Andoni Zubizarreta: la d'àvid lector. L'actual director esportiu de l'equip blaugrana explicarà la seva afició a la lectura i farà recomanacions molt personals.

 • Via Llibre 08/05/12
  Veure vídeo

 • Via llibre 24/04/12
  Veure vídeo

  Via llibre 24/04/12

  "Via llibre" recordarà el 50è aniversari de la publicació de l'obra de Joan Fuster, que, a més, va ser el primer llibre d'Edicions 62, un projecte editorial que va canviar el món de l'edició en català. Per parlar de l'obra de Fuster i del seu significat com a escriptor capdavanter de la cultura catalana del segle XX, el programa ha recollit els testimonis del poeta i filòleg Josep Ballester i del promotor cultural Eliseu Climent.

  D'altra banda, "Via llibre" emetrà una conversa sobre el pensament i els seus vessants científics i filosòfics, entre el neuròleg Nolasc Acarín, autor del llibre "El cerebro del rei", i l'escriptor i filòsof Rafael Argullol, que ha fet d'aquest tema el "leitmotiv" central de la seva obra.

  I finalment, tres lectors addictes a l'escriptor Haruki Murakami parlaran de la seva obra "De què parlo quan parlo de córrer" i de la figura d'aquest autor japonès, guardonat l'any passat amb el Premi Internacional Catalunya.

  "Via llibre" recordarà el 50è aniversari de la publicació de l'obra de Joan Fuster, que, a més, va ser el primer llibre d'Edicions 62, un projecte editorial que va canviar el món de l'edició en català. Per parlar de l'obra de Fuster i del seu significat com a escriptor capdavanter de la cultura catalana del segle XX, el programa ha recollit els testimonis del poeta i filòleg Josep Ballester i del promotor cultural Eliseu Climent. D'altra banda, "Via llibre" emetrà una conversa sobre el pensament i els seus vessants científics i filosòfics, entre el neuròleg Nolasc Acarín, autor del llibre "El cerebro del rei", i l'escriptor i filòsof Rafael Argullol, que ha fet d'aquest tema el "leitmotiv" central de la seva obra. I finalment, tres lectors addictes a l'escriptor Haruki Murakami parlaran de la seva obra "De què parlo quan parlo de córrer" i de la figura d'aquest autor japonès, guardonat l'any passat amb el Premi Internacional Catalunya.

 • Especial Sant Jordi
  Veure vídeo

  Especial Sant Jordi

  "Via Llibre" s'anticipa a la festa del llibre i la rosa i presenta un avanç de l'oferta de novetats que els lectors podran trobar a les llibreries i parades d'arreu de Catalunya el dia de Sant Jordi.

  Els escriptors Rafel Nadal, premi Josep Pla 2011 amb l'obra "Quan érem feliços", i Eduard Márquez, finalista del premi Creixells amb la novel·la "L'últim dia abans de demà", conversen sobre el sentit festiu de la diada, el paper dels escriptors i la importància de tenir una obra premiada als aparadors de les llibreries.

  Per la seva part, dos periodistes de TV3, Lluís Caelles, coautor de "Fukushima, crònica d'un tsunami nuclear", i Nico Valle, que acaba de publicar "Secrets de guerra", destaquen l'interès creixent que desperten els llibres dedicats als temes d'actualitat. També reflexionen sobre els avantatges de sortir o no per pantalla a l'hora d'entrar en el món editorial i opinaran sobre el fenomen dels anomenats "escriptors mediàtics.

  I el programa no oblida què és el que s'amaga darrere de tot el procés comercial de preparació de la Diada. Ho expliquen l'editor Josep Cots, d'Edicions de 1984, i Josep Cots, el propietari de la llibreria Documenta, de Barcelona.

  "Via Llibre" s'anticipa a la festa del llibre i la rosa i presenta un avanç de l'oferta de novetats que els lectors podran trobar a les llibreries i parades d'arreu de Catalunya el dia de Sant Jordi. Els escriptors Rafel Nadal, premi Josep Pla 2011 amb l'obra "Quan érem feliços", i Eduard Márquez, finalista del premi Creixells amb la novel·la "L'últim dia abans de demà", conversen sobre el sentit festiu de la diada, el paper dels escriptors i la importància de tenir una obra premiada als aparadors de les llibreries. Per la seva part, dos periodistes de TV3, Lluís Caelles, coautor de "Fukushima, crònica d'un tsunami nuclear", i Nico Valle, que acaba de publicar "Secrets de guerra", destaquen l'interès creixent que desperten els llibres dedicats als temes d'actualitat. També reflexionen sobre els avantatges de sortir o no per pantalla a l'hora d'entrar en el món editorial i opinaran sobre el fenomen dels anomenats "escriptors mediàtics. I el programa no oblida què és el que s'amaga darrere de tot el procés comercial de preparació de la Diada. Ho expliquen l'editor Josep Cots, d'Edicions de 1984, i Josep Cots, el propietari de la llibreria Documenta, de Barcelona.

 • Via Llibre 10/04/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 10/04/12

  "Via Llibre" parla amb l'escriptora Marina Espasa. La seva vocació literària l'ha portada a publicar el seu primer llibre: "La dona que es va perdre", una història on realitat i fantasia sembla que siguin la mateixa cosa.
  L'escriptora Sílvia Alcántara i l'agent literària Sandra Bruna conversen sobre la manera vocacional d'arribar al món editorial: creure que el que és escrit pot convertir-se en el que és llegit. Alcántara ha publicat recentment La casa cantonera" i és autora de l'èxit editorial "Olor de colònia", una novel·la sobre la qual Televisió de Catalunya està coproduint una pel·lícula que s'estrenarà a la tardor.
  I el programa es desplaça a Ivars d'Urgell per conèixer el Xesco Mercè, un mestre, artista plàstic i singular lector que davant d'un llibre interpreta i veu coses que els altres no veiem.

  "Via Llibre" parla amb l'escriptora Marina Espasa. La seva vocació literària l'ha portada a publicar el seu primer llibre: "La dona que es va perdre", una història on realitat i fantasia sembla que siguin la mateixa cosa. L'escriptora Sílvia Alcántara i l'agent literària Sandra Bruna conversen sobre la manera vocacional d'arribar al món editorial: creure que el que és escrit pot convertir-se en el que és llegit. Alcántara ha publicat recentment La casa cantonera" i és autora de l'èxit editorial "Olor de colònia", una novel·la sobre la qual Televisió de Catalunya està coproduint una pel·lícula que s'estrenarà a la tardor. I el programa es desplaça a Ivars d'Urgell per conèixer el Xesco Mercè, un mestre, artista plàstic i singular lector que davant d'un llibre interpreta i veu coses que els altres no veiem.

 • Via Llibre 03/04/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 03/04/12

  "Via llibre" farà als seus espectadors una sèrie de propostes de lectures per a aquesta Setmana Santa i amb un programa especial que inclourà una entrevista a Vicenç Villatoro, que parlarà de la seva obra poètica i de la seva última novel·la, "Moon River".

  Per la seva part, el poeta Joan Margarit i l'actriu i poetessa Estel Solé conversaran sobre l'ofici de poeta, i de l'aprenentatge que suposa dedicar-se a la poesia.

  Finalment, es reemetrà l'entrevista amb l'escriptor nord-americà Jonathan Franzen, autor de l'obra "Llibertat", l'esdeveniment literari de l'any. Un retrat del període que va entre la presidència de George Bush i l'arribada a la Casa Blanca de Barack Obama.

  "Via llibre" farà als seus espectadors una sèrie de propostes de lectures per a aquesta Setmana Santa i amb un programa especial que inclourà una entrevista a Vicenç Villatoro, que parlarà de la seva obra poètica i de la seva última novel·la, "Moon River". Per la seva part, el poeta Joan Margarit i l'actriu i poetessa Estel Solé conversaran sobre l'ofici de poeta, i de l'aprenentatge que suposa dedicar-se a la poesia. Finalment, es reemetrà l'entrevista amb l'escriptor nord-americà Jonathan Franzen, autor de l'obra "Llibertat", l'esdeveniment literari de l'any. Un retrat del període que va entre la presidència de George Bush i l'arribada a la Casa Blanca de Barack Obama.

 • Via Llibre 27/03/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 27/03/12

  La ciència i l'interès que desperta en la literatura ocuparà demà el temps de "Via llibre". Sobre el tema en parlarà Eduard Punset, que també ho farà sobre el seu darrer assaig, "Viatge a l'optimisme".

  Per la seva part, els físics i escriptors David Jou i Sònia Fernández Vidal conversaran al voltant de la presència de la ciència a la literatura, i parlaran també sobre les seves últimes obres, "La poesia de l'infinit", de Jou, i la novel·la "Quantic love", de Fernández Vidal.

  L'escriptor francès Jean Echenoz explicarà la figura de Nikola Tesla, l'inventor que va competir amb Thomas Edison, i que és el protagonista de la seva última novel·la, "Relámpagos".

  I finalment visitarem la llibreria Taifa per conèixer les recomanacions de la setmana.

  La ciència i l'interès que desperta en la literatura ocuparà demà el temps de "Via llibre". Sobre el tema en parlarà Eduard Punset, que també ho farà sobre el seu darrer assaig, "Viatge a l'optimisme". Per la seva part, els físics i escriptors David Jou i Sònia Fernández Vidal conversaran al voltant de la presència de la ciència a la literatura, i parlaran també sobre les seves últimes obres, "La poesia de l'infinit", de Jou, i la novel·la "Quantic love", de Fernández Vidal. L'escriptor francès Jean Echenoz explicarà la figura de Nikola Tesla, l'inventor que va competir amb Thomas Edison, i que és el protagonista de la seva última novel·la, "Relámpagos". I finalment visitarem la llibreria Taifa per conèixer les recomanacions de la setmana.

 • Via Llibre 20/03/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 20/03/12

  "Via Llibre" emetrà una entrevista a l'escriptor nord-americà Paul Auster, que acaba de publicar "Diari d'hivern", un llibre en què descriu un viatge íntim i personal, motivat pel pas del temps, en què repassa els fets que han marcat la seva existència.

  Dels fets que marca l'atzar i la vida de les persones anirà el programa de demà, i en parlaran els escriptors Robert Saladrigas i Jordi Coca, que també han tret obra: Saladrigas, "L'estiu de la pluja", i Coca, "En caure la tarda".

  Finalment, l'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas explicarà la seva última novel·la: "Aire de Dylan", una crítica divertida i sense miraments al postmodernisme, explicada a través de dues generacions d'artistes.

  "Via Llibre" emetrà una entrevista a l'escriptor nord-americà Paul Auster, que acaba de publicar "Diari d'hivern", un llibre en què descriu un viatge íntim i personal, motivat pel pas del temps, en què repassa els fets que han marcat la seva existència. Dels fets que marca l'atzar i la vida de les persones anirà el programa de demà, i en parlaran els escriptors Robert Saladrigas i Jordi Coca, que també han tret obra: Saladrigas, "L'estiu de la pluja", i Coca, "En caure la tarda". Finalment, l'escriptor barceloní Enrique Vila-Matas explicarà la seva última novel·la: "Aire de Dylan", una crítica divertida i sense miraments al postmodernisme, explicada a través de dues generacions d'artistes.

 • Via Llibre 13/03/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 13/03/12

  Entrevista al periodista i escriptor Carles Porta. Després de la publicació de "Tor, tretze cases i tres morts", amb més de 50.000 exemplars venuts, Porta presenta "Fago", la història de la germana de Santiago Mainar, l'home que va ser acusat de l'assassinat de l'alcalde d'aquesta localitat d'Osca l'any 2007. El programa també conversa amb Sebastià Alzamora i Andreu Martín sobre la Guerra Civil Espanyola i dels anys del pistolerisme. I segona part de la celebració del bicentenari de Charles Dickens amb les seves obres traduïdes al català.

  Entrevista al periodista i escriptor Carles Porta. Després de la publicació de "Tor, tretze cases i tres morts", amb més de 50.000 exemplars venuts, Porta presenta "Fago", la història de la germana de Santiago Mainar, l'home que va ser acusat de l'assassinat de l'alcalde d'aquesta localitat d'Osca l'any 2007. El programa també conversa amb Sebastià Alzamora i Andreu Martín sobre la Guerra Civil Espanyola i dels anys del pistolerisme. I segona part de la celebració del bicentenari de Charles Dickens amb les seves obres traduïdes al català.

 • Dones
  Veure vídeo

  Dones

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març, el programa es dedica a l'univers femení i a la seva presència en el món literari. Entrevistem Empar Moliner. Dos anys després de la publicació de la seva darrera recopilació de contes "No hi ha terceres persones", l'escriptora torna a les llibreries amb la novel·la "La col·laboradora", una història de dones i de relacions personals al voltant d'un món editorial que no sempre és el que sembla. Les escriptores Imma Monsó i Rosa Regàs conversen al voltant del binomi dona i literatura.

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març, el programa es dedica a l'univers femení i a la seva presència en el món literari. Entrevistem Empar Moliner. Dos anys després de la publicació de la seva darrera recopilació de contes "No hi ha terceres persones", l'escriptora torna a les llibreries amb la novel·la "La col·laboradora", una història de dones i de relacions personals al voltant d'un món editorial que no sempre és el que sembla. Les escriptores Imma Monsó i Rosa Regàs conversen al voltant del binomi dona i literatura.

 • Via Llibre 28/02/12
  Veure vídeo

  Via Llibre 28/02/12

  L'humor serà el tema central de l'edició de demà de "Via llibre", que oferirà una entrevista amb l'escriptor suec Jonas Jonasson, un dels màxims exponents de l'humor nòrdic, que ha traspassat fronteres i s'ha convertit en un fenomen mundial, i que acaba de publicar la novel·la "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra".

  Per la seva part, l'escriptor Jordi Nopca i el periodista Iu Forn conversaran al voltant de la seva experiència a l'hora de treballar l'humor com a recurs per a la comunicació.

  I l'escriptor basc Juan Bas presentarà la seva darrera novel·la "Ostras para Dimitri".

  L'humor serà el tema central de l'edició de demà de "Via llibre", que oferirà una entrevista amb l'escriptor suec Jonas Jonasson, un dels màxims exponents de l'humor nòrdic, que ha traspassat fronteres i s'ha convertit en un fenomen mundial, i que acaba de publicar la novel·la "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra". Per la seva part, l'escriptor Jordi Nopca i el periodista Iu Forn conversaran al voltant de la seva experiència a l'hora de treballar l'humor com a recurs per a la comunicació. I l'escriptor basc Juan Bas presentarà la seva darrera novel·la "Ostras para Dimitri".

 • Via llibre 21/02/12
  Veure vídeo

  Via llibre 21/02/12

  El valor de la paraula ocuparà la part central del "Via llibre" i a través de les explicacions de dos mags de les paraules: els escriptors Màrius Serra i Pau Vidal. Tots dos conversaran sobre l'origen i l'extinció de les paraules i sobre l'estat de salut dels mots catalans, i recomanaran els seus llibres de capçalera, algun dels quals un autèntic incunable.

  El programa oferirà també una entrevista al periodista, poeta i pintor Narcís Comadira, que parlarà del seu darrer llibre, "Lent", i dels seus 50 anys de carrera. I donarà a conèixer l'Ignasi Terraza, un dels millors pianistes de jazz europeus i un lector que escolta i toca les paraules amb els dits.

  El valor de la paraula ocuparà la part central del "Via llibre" i a través de les explicacions de dos mags de les paraules: els escriptors Màrius Serra i Pau Vidal. Tots dos conversaran sobre l'origen i l'extinció de les paraules i sobre l'estat de salut dels mots catalans, i recomanaran els seus llibres de capçalera, algun dels quals un autèntic incunable. El programa oferirà també una entrevista al periodista, poeta i pintor Narcís Comadira, que parlarà del seu darrer llibre, "Lent", i dels seus 50 anys de carrera. I donarà a conèixer l'Ignasi Terraza, un dels millors pianistes de jazz europeus i un lector que escolta i toca les paraules amb els dits.

 • Via llibre 07/02/2012
  Veure vídeo

  Via llibre 07/02/2012

  Recuperem la figura de Dickens per celebrar el 200 aniversari del seu naixement, i aprofitem per dedicar el programa als clàssics. Els escriptors Laura Borràs i Enrique de Hériz, que acaba de fer la primera traducció íntegra al castellà de "Robinson Crusoe", conversaran sobre la vigència dels clàssics, la seva herència i la manera de llegir-los. A més, coneixerem els gustos d'una lectora adolescent i visitarem la llibreria Central de Barcelona.

  Recuperem la figura de Dickens per celebrar el 200 aniversari del seu naixement, i aprofitem per dedicar el programa als clàssics. Els escriptors Laura Borràs i Enrique de Hériz, que acaba de fer la primera traducció íntegra al castellà de "Robinson Crusoe", conversaran sobre la vigència dels clàssics, la seva herència i la manera de llegir-los. A més, coneixerem els gustos d'una lectora adolescent i visitarem la llibreria Central de Barcelona.

Anar al contingut