• Via llibre - Carla Gràcia i Pere Gimferrer
    Veure vídeo

    Via llibre - Carla Gràcia i Pere Gimferrer

    AQUEST DIUMENGE PARLAREM AMB AMÈLIE NOTHOMB, UNA

    ESCRIPTORA QUE TRENCA MOTLLES
    -Lletratarem a l'homo APM, Manel Piñero
    -L'act
    or de "Polseres vermelles" Àlex Monner ens parlarà del valor de la lletra d'una cançó
    Amélie Nothomb, una de les escriptores franceses més prolífiques i amb uns lectors més fidels, ens aproparà a l'univers de la seva darrera novel·la "Barbablava". Una obra inspirada en el conte de Perrault que va fascinar a l'escriptora des de ben petita.
    En l'entrevista Nothomb no sols ens presentarà el seu últim llibre, sinó que també ens revelarà detalls que ens permetran entendre una mica millor aquesta escriptora. La seva relació amb el Japó, els seus barrets
    exagerats, la forma com exposa la seva vida a la ficció l'han convertit en un personatge més enllà dels seus llibres.
    En el programa també lletratarem una nova espècie d'homínid, Manel Piñero, el guionista que encarna el famós homo APM és un gran aficionat a la lectura.

    I finalitzarem el Via Llibre d'aquesta setmana amb Àlex Monner l'actor, que es va donar conèixer amb la sèrie "Polseres vermelles", ens parlarà de la lletra d'una cançó que sempre ha significat molt per a ell.

    AQUEST DIUMENGE PARLAREM AMB AMÈLIE NOTHOMB, UNA ESCRIPTORA QUE TRENCA MOTLLES -Lletratarem a l'homo APM, Manel Piñero -L'actor de "Polseres vermelles" Àlex Monner ens parlarà del valor de la lletra d'una cançó Amélie Nothomb, una de les escriptores franceses més prolífiques i amb uns lectors més fidels, ens aproparà a l'univers de la seva darrera novel·la "Barbablava". Una obra inspirada en el conte de Perrault que va fascinar a l'escriptora des de ben petita. En l'entrevista Nothomb no sols ens presentarà el seu últim llibre, sinó que també ens revelarà detalls que ens permetran entendre una mica millor aquesta escriptora. La seva relació amb el Japó, els seus barrets exagerats, la forma com exposa la seva vida a la ficció l'han convertit en un personatge més enllà dels seus llibres. En el programa també lletratarem una nova espècie d'homínid, Manel Piñero, el guionista que encarna el famós homo APM és un gran aficionat a la lectura. I finalitzarem el Via Llibre d'aquesta setmana amb Àlex Monner l'actor, que es va donar conèixer amb la sèrie "Polseres vermelles", ens parlarà de la lletra d'una cançó que sempre ha significat molt per a ell.

  • Via llibre - Amélie Nothomb i Àlex Monner
    Veure vídeo

    Via llibre - Amélie Nothomb i Àlex Monner

    Amélie Nothomb, una de les escriptores franceses més prolífiques i amb uns lectors més fidels, ens aproparà a l'univers de la seva darrera novel·la, Barbablava. Una obra inspirada en el conte de Perrault que va fascinar l'escriptora des de ben petita.

    En l'entrevista, Nothomb no solament ens presentarà el seu últim llibre, sinó que també ens revelarà detalls que ens permetran entendre una mica millor aquesta escriptora. La seva relació amb el Japó, els seus barrets exagerats, la forma com exposa la seva vida a la ficció l'han convertit en un personatge més enllà dels seus llibres.

    En el programa també lletratarem una nova espècie d'homínid, Manel Piñero, el guionista que encarna el famós homo APM és un gran aficionat a la lectura.

    I acabarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb Àlex Monner, l'actor que es va donar a conèixer amb la sèrie "Polseres vermelles", ens parlarà de la lletra d'una cançó que sempre ha significat molt per a ell.

    Amélie Nothomb, una de les escriptores franceses més prolífiques i amb uns lectors més fidels, ens aproparà a l'univers de la seva darrera novel·la, Barbablava. Una obra inspirada en el conte de Perrault que va fascinar l'escriptora des de ben petita. En l'entrevista, Nothomb no solament ens presentarà el seu últim llibre, sinó que també ens revelarà detalls que ens permetran entendre una mica millor aquesta escriptora. La seva relació amb el Japó, els seus barrets exagerats, la forma com exposa la seva vida a la ficció l'han convertit en un personatge més enllà dels seus llibres. En el programa també lletratarem una nova espècie d'homínid, Manel Piñero, el guionista que encarna el famós homo APM és un gran aficionat a la lectura. I acabarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb Àlex Monner, l'actor que es va donar a conèixer amb la sèrie "Polseres vermelles", ens parlarà de la lletra d'una cançó que sempre ha significat molt per a ell.

  • Via llibre - Agustín Fernández Mallo i M. Mercè Cuartiella
    Veure vídeo

  • Via llibre - Toni Sala i Pepe Rubianes
    Veure vídeo

    Via llibre - Toni Sala i Pepe Rubianes

    "Via llibre" rememora l'humorista Pepe Rubianes. El programa descobreix una faceta menys coneguda d'aquest còmic i actor: la seva passió per l'escriptura. L'escriptor Rubianes practicava aquesta passió dia a dia i al cap dels anys va deixar llibretes i més llibretes plenes de guions, pensaments o poemes.
    Carmen Rubianes, germana de l'artista, va heretar aquest llegat literari i ara, cinc anys després de la mort de Pepe, ha fet una selecció d'aquests textos juntament amb l'editor Josep Forment. Aquest univers literari desconegut de l'actor ha quedat recollit en el llibre "Después de despedirme. Pepe Rubianes. Inédito", que presenta "Via llibre".
    L'escriptor Toni Sala ens presenta "Els nois" des de Vidreres, poble on se situa la seva última novel.la. A "Els nois", Toni Sala, arran de la mort per accident de dos germans, ens parla de la identitat a partir del dol de les persones que els envoltaven. Amb la publicació d'aquest llibre s'estrena L'Altra Editorial, el nou segell dirigit per Eugènia Broggi.
    El programa d'aquest diumenge també inclou la lectura d'alguns fragments de les darreres novel·les del periodista i escriptor Xavier Bosch i de l'escriptora Anna Maria Vilallonga. Per acabar, el cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, passa per l'espai "Lletratats" i ens mostra la seva passió pel món de les lletres.

    "Via llibre" rememora l'humorista Pepe Rubianes. El programa descobreix una faceta menys coneguda d'aquest còmic i actor: la seva passió per l'escriptura. L'escriptor Rubianes practicava aquesta passió dia a dia i al cap dels anys va deixar llibretes i més llibretes plenes de guions, pensaments o poemes. Carmen Rubianes, germana de l'artista, va heretar aquest llegat literari i ara, cinc anys després de la mort de Pepe, ha fet una selecció d'aquests textos juntament amb l'editor Josep Forment. Aquest univers literari desconegut de l'actor ha quedat recollit en el llibre "Después de despedirme. Pepe Rubianes. Inédito", que presenta "Via llibre". L'escriptor Toni Sala ens presenta "Els nois" des de Vidreres, poble on se situa la seva última novel.la. A "Els nois", Toni Sala, arran de la mort per accident de dos germans, ens parla de la identitat a partir del dol de les persones que els envoltaven. Amb la publicació d'aquest llibre s'estrena L'Altra Editorial, el nou segell dirigit per Eugènia Broggi. El programa d'aquest diumenge també inclou la lectura d'alguns fragments de les darreres novel·les del periodista i escriptor Xavier Bosch i de l'escriptora Anna Maria Vilallonga. Per acabar, el cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, passa per l'espai "Lletratats" i ens mostra la seva passió pel món de les lletres.

  • Via llibre - Manuel Baixauli i Puig Antich
    Veure vídeo

    Via llibre - Manuel Baixauli i Puig Antich

    -Descobrirem la darrera novel·la de l'escriptor valencià Manuel Baixauli, "La cinquena planta"

    -Rafael Vallbona ens llegirà un fragment d
    e la seva última obra "El tant per cent"

    -Lletratarem a Núria Gago, l'actriu de la sèrie televisiva "Kubala Moreno i Manchón"

    Un 2 de març de 1974 executaven a la presó Model de Barcelona a Salvador Puig Antich. Ara, quaranta anys després, volem recordar aquest injust episodi de la nostra història. Parlarem del cas Puig Antich a través de dos llibres; el que va publicar el periodista Francesc Escribano l'any 2001, "Compte enrere", i el que ha escrit el periodista Jordi Panyella, "Salvador Puig Antich, cas obert", una investigació exhaustiva on Panyella analitza el contingut jurídic del procés aportant nova llum al cas.
    Aquest "Via Llibre" també entrevistem l'escriptor valencià Manuel Baixauli que ens parla de "La cinquena planta". L'autor ens presenta una novel·la que parteix d'un fet biogràfic, el patiment de la desconeguda síndrome de Guillain-Barré que el va fer estar 42 dies paralitzat per anar recuperant, a poc a poc, la parla i el moviment. Una novel·la que parteix de la malaltia i que ens vol fer reflexionar sobre la pròpia existència.
    Finalment el periodista Rafael Vallbona ens llegeix un fragment del seu darrer llibre "El tant per cent" i l'actriu Núria Gago passarà pel lletratat per confessar-nos els seus hàbits literaris.

    -Descobrirem la darrera novel·la de l'escriptor valencià Manuel Baixauli, "La cinquena planta" -Rafael Vallbona ens llegirà un fragment de la seva última obra "El tant per cent" -Lletratarem a Núria Gago, l'actriu de la sèrie televisiva "Kubala Moreno i Manchón" Un 2 de març de 1974 executaven a la presó Model de Barcelona a Salvador Puig Antich. Ara, quaranta anys després, volem recordar aquest injust episodi de la nostra història. Parlarem del cas Puig Antich a través de dos llibres; el que va publicar el periodista Francesc Escribano l'any 2001, "Compte enrere", i el que ha escrit el periodista Jordi Panyella, "Salvador Puig Antich, cas obert", una investigació exhaustiva on Panyella analitza el contingut jurídic del procés aportant nova llum al cas. Aquest "Via Llibre" també entrevistem l'escriptor valencià Manuel Baixauli que ens parla de "La cinquena planta". L'autor ens presenta una novel·la que parteix d'un fet biogràfic, el patiment de la desconeguda síndrome de Guillain-Barré que el va fer estar 42 dies paralitzat per anar recuperant, a poc a poc, la parla i el moviment. Una novel·la que parteix de la malaltia i que ens vol fer reflexionar sobre la pròpia existència. Finalment el periodista Rafael Vallbona ens llegeix un fragment del seu darrer llibre "El tant per cent" i l'actriu Núria Gago passarà pel lletratat per confessar-nos els seus hàbits literaris.

  • Via llibre - Assumpta Montellà i David Castillo
    Veure vídeo

    Via llibre - Assumpta Montellà i David Castillo

    -L'escriptor David Castillo ens mostra una Barcelona futurista a "Barcelona no existeix"
    -Vicenç Altaió i Andreu Martín ens faran una lectura de
    ls seus darrers llibres
    -Lletratarem Jordi Basté, un periodista excels

    Aquest "Via llibre" anem a Corbera d'Ebre per parlar amb l'escriptora Assumpta Montellà i Joan Guasch, un dels testimonis del seu darrer llibre, "115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la lleva del biberó". Enmig del poble devastat per les bombes franquistes, l'escriptora i el supervivent de la batalla de l'Ebre ens introduiran en un llibre que ens parla del dia a dia dels soldats que van lluitar en la batalla més decisiva de la Guerra Civil Espanyola.

    I del passat viatjarem cap al futur de la mà de David Castillo, l'escriptor i periodista ens presenta una Barcelona futurista en la seva última novel·la, "Barcelona no existeix". L'autor ens mostra una Barcelona sense ànima, presa per les drogues i la falta de moral. Un futur conseqüència dels temps que estem vivint.

    El programa tindrà les lectures de Vicenç Altaió i Andreu Martín. El gestor cultural ens presentarà "Un traficant d'idees a les fronteres a l'art" i Martín la novel·la negra, guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, "Les escopinades dels escarabats no arriben al setè soterrani del pedestal on s'aixeca la meva estàtua". 

    També lletratarem el periodista Jordi Basté, que ens confessarà que "excels" és la seva paraula preferida.


    -L'escriptor David Castillo ens mostra una Barcelona futurista a "Barcelona no existeix" -Vicenç Altaió i Andreu Martín ens faran una lectura dels seus darrers llibres -Lletratarem Jordi Basté, un periodista excels 
 Aquest "Via llibre" anem a Corbera d'Ebre per parlar amb l'escriptora Assumpta Montellà i Joan Guasch, un dels testimonis del seu darrer llibre, "115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la lleva del biberó". Enmig del poble devastat per les bombes franquistes, l'escriptora i el supervivent de la batalla de l'Ebre ens introduiran en un llibre que ens parla del dia a dia dels soldats que van lluitar en la batalla més decisiva de la Guerra Civil Espanyola. 
 I del passat viatjarem cap al futur de la mà de David Castillo, l'escriptor i periodista ens presenta una Barcelona futurista en la seva última novel·la, "Barcelona no existeix". L'autor ens mostra una Barcelona sense ànima, presa per les drogues i la falta de moral. Un futur conseqüència dels temps que estem vivint. 
 El programa tindrà les lectures de Vicenç Altaió i Andreu Martín. El gestor cultural ens presentarà "Un traficant d'idees a les fronteres a l'art" i Martín la novel·la negra, guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, "Les escopinades dels escarabats no arriben al setè soterrani del pedestal on s'aixeca la meva estàtua". 
 També lletratarem el periodista Jordi Basté, que ens confessarà que "excels" és la seva paraula preferida.


  • Via llibre - Sergi Pons i Juanjo Sáez
    Veure vídeo

    Via llibre - Sergi Pons i Juanjo Sáez

    L'IL·LUSTRADOR JUANJO SÁEZ ENS PRESENTARÀ EL SEU NOU LLIBRE, CRISI (D'ANSIETAT), UN DELS SEUS TREBALLS MÉS PERSONALS

    -Descobrirem l'"opera prima" de Sergi Pons, "Mars del Carib"
    -L'escriptor David Cirici i el poeta Jordi Llavina ens presentaran les seves darreres creacions
    -Lletratarem l'arquitecta Benedetta Tagliabue
    -Visitarem la Biblioteca Arús, especialitzada en maçoneria

    Iniciem el "Via Llibre" d'aquesta setmana amb l'últim llibre de l'il·lustrador Juanjo Sáez, "Crisi (d'ansietat)". L'autor de la sèrie de dibuixos animats "Arròs covat" va publicar al diari "Ara" una vinyeta diària d'actualitat durant dos anys i mig. En aquest darrer llibre recull aquestes vinyetes amb què no només ens parla de la crisi en el terreny social, sinó també de la crisi que l'autor travessava en l'àmbit personal.

    Entrevistarem l'escriptor Sergi Pons, que publica "Mars del Carib", la seva primera novel·la. En aquesta "opera prima", Pons ens relata la vida d'uns joves del barri de Sant Andreu que viuen una vida al límit, en què les drogues, el vici i l'alcohol són l'única motivació davant la desorientació existencial.

    L'arquitecta Benedetta Tagliabue es deixarà lletratar, el poeta Jordi Llavina ens recitarà un poema de "Contrada" i David Cirici ens presentarà el seu últim llibre, "Zona prohibida".

    Acabarem el programa descobrint una biblioteca única, la Biblioteca Arús, un temple de la maçoneria que, malgrat que té un fons especialitzat i no fa préstecs, està oberta a tot el públic.

    L'IL·LUSTRADOR JUANJO SÁEZ ENS PRESENTARÀ EL SEU NOU LLIBRE, CRISI (D'ANSIETAT), UN DELS SEUS TREBALLS MÉS PERSONALS -Descobrirem l'"opera prima" de Sergi Pons, "Mars del Carib" -L'escriptor David Cirici i el poeta Jordi Llavina ens presentaran les seves darreres creacions -Lletratarem l'arquitecta Benedetta Tagliabue -Visitarem la Biblioteca Arús, especialitzada en maçoneria Iniciem el "Via Llibre" d'aquesta setmana amb l'últim llibre de l'il·lustrador Juanjo Sáez, "Crisi (d'ansietat)". L'autor de la sèrie de dibuixos animats "Arròs covat" va publicar al diari "Ara" una vinyeta diària d'actualitat durant dos anys i mig. En aquest darrer llibre recull aquestes vinyetes amb què no només ens parla de la crisi en el terreny social, sinó també de la crisi que l'autor travessava en l'àmbit personal. Entrevistarem l'escriptor Sergi Pons, que publica "Mars del Carib", la seva primera novel·la. En aquesta "opera prima", Pons ens relata la vida d'uns joves del barri de Sant Andreu que viuen una vida al límit, en què les drogues, el vici i l'alcohol són l'única motivació davant la desorientació existencial. L'arquitecta Benedetta Tagliabue es deixarà lletratar, el poeta Jordi Llavina ens recitarà un poema de "Contrada" i David Cirici ens presentarà el seu últim llibre, "Zona prohibida". Acabarem el programa descobrint una biblioteca única, la Biblioteca Arús, un temple de la maçoneria que, malgrat que té un fons especialitzat i no fa préstecs, està oberta a tot el públic.

  • Via llibre - Iolanda Batallé i Hèctor Castells
    Veure vídeo

    Via llibre - Iolanda Batallé i Hèctor Castells

    IOLANDA BATALLÉ ENS PRESENTARÀ LA SEVA DARRERA NOVEL.LA "FARÉ TOT EL QUE TU VULGUIS", PREMIADA AMB EL PRUDENCI BERTRANA

    -Héctor Castells ens acostarà a l'univers del dj Sideral i de tota una generació
    -Lletratarem ben lletratada l'actriu Sílvia Abril
    -Enric Casasses i M. Dolors Millat ens llegiran un fragment de les seves últimes obres
    -Coneixerem la llibreria A peu de pàgina, situada al barri barceloní de Sarrià

    Començarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb el Premi Prudenci Bertrana d'enguany, que ha estat per la tercera novel.la publicada per l'escriptora, editora i periodista Iolanda Batallé. Amb la novel.la "Faré tot el que tu vulguis", Batallé ens endinsa en la vida d'una dona que, després de molts anys de viure una vida convencional, decideix explorar els seus instints més primitius. El detonant? Un desconegut que coneix en un avió i que li farà descobrir la passió.

    Seguirem el programa amb una entrevista a Héctor Castells que ens presentarà "Sideral. Estrella fugada". Una biografia viva i poètica que Castells dedica, set anys després de la seva mort, al dj Sideral, el dj que va introduir l'electrònica a la Barcelona dels noranta. Però també va més enllà i ens parla de la persona que hi havia darrere del dj, del personatge públic, el seu amic d'infantesa Aleix Vergés.

    L'actriu Sílvia Abril ens explicarà els seus hàbits lectors al Lletratat i Enric Casasses i M. Dolors Millat ens llegiran un fragment de les seves últimes obres.

    Acabarem el programa passejant pel barri del poeta J. V. Foix, el barri barceloní de Sarrià, on coneixerem la llibreria "A peu de pàgina" i l'actriu Maria Molins ens recordarà els versos del poeta.

    IOLANDA BATALLÉ ENS PRESENTARÀ LA SEVA DARRERA NOVEL.LA "FARÉ TOT EL QUE TU VULGUIS", PREMIADA AMB EL PRUDENCI BERTRANA -Héctor Castells ens acostarà a l'univers del dj Sideral i de tota una generació -Lletratarem ben lletratada l'actriu Sílvia Abril -Enric Casasses i M. Dolors Millat ens llegiran un fragment de les seves últimes obres -Coneixerem la llibreria A peu de pàgina, situada al barri barceloní de Sarrià Començarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb el Premi Prudenci Bertrana d'enguany, que ha estat per la tercera novel.la publicada per l'escriptora, editora i periodista Iolanda Batallé. Amb la novel.la "Faré tot el que tu vulguis", Batallé ens endinsa en la vida d'una dona que, després de molts anys de viure una vida convencional, decideix explorar els seus instints més primitius. El detonant? Un desconegut que coneix en un avió i que li farà descobrir la passió. Seguirem el programa amb una entrevista a Héctor Castells que ens presentarà "Sideral. Estrella fugada". Una biografia viva i poètica que Castells dedica, set anys després de la seva mort, al dj Sideral, el dj que va introduir l'electrònica a la Barcelona dels noranta. Però també va més enllà i ens parla de la persona que hi havia darrere del dj, del personatge públic, el seu amic d'infantesa Aleix Vergés. L'actriu Sílvia Abril ens explicarà els seus hàbits lectors al Lletratat i Enric Casasses i M. Dolors Millat ens llegiran un fragment de les seves últimes obres. Acabarem el programa passejant pel barri del poeta J. V. Foix, el barri barceloní de Sarrià, on coneixerem la llibreria "A peu de pàgina" i l'actriu Maria Molins ens recordarà els versos del poeta.

  • Via llibre - Escriptors perseguits i Josep Fontana
    Veure vídeo

    Via llibre - Escriptors perseguits i Josep Fontana

    ENGUANY ES COMPLEIXEN 25 ANYS DE LA FÀTUA CONTRA SALMAN RUSHDIE, A ELL I A MOLTS ALTRES ESCRIPTORS PERSEGUITS DEDIQUEM EL "VIA LLIBRE"

    -L'historiador Josep Fontana ens donarà eines imprescindibles per entendre el món on vivim
    -L'il.lustrador Conrad Roset posarà el punt final del "Via llibre", inspirant-nos amb les seves muses

    El 1989, l'aiatol.là Khomeini va dictar una fàtua contra Salman Rushdie per la publicació del seu llibre "Els versos satànics". L'escriptor va haver de viure amagat durant molts anys. Però, com Rushdie, són molts els escriptors que en ple segle XXI han estat o són censurats i perseguits per exercir un dret fonamental: la llibertat d'expressió. A ells dedicarem el primer reportatge del "Via llibre" d'aquesta semana i en parlarem amb Raffaella Salierno, secretària general del PEN Català.

    Continuarem el programa parlant amb un historiador terriblement lúcid, Josep Fontana. El catedràtic ens parlarà de quina és la funció de l'historiador en la nostra societat, ens deixarà clar per què l'estat del benestar està ferit de mort i ens ajudarà a entendre una mica millor el món on vivim i per què hem arribat on hem arribat.

    Acabarem el programa allunyant-nos de la crua realitat per aproximar-nos al fantàstic món de l'il.lustrador Conrad Roset, un dels il.lustradors en alça de casa nostra, que ens presentarà el seu darrer treball, "Muses".

    ENGUANY ES COMPLEIXEN 25 ANYS DE LA FÀTUA CONTRA SALMAN RUSHDIE, A ELL I A MOLTS ALTRES ESCRIPTORS PERSEGUITS DEDIQUEM EL "VIA LLIBRE" -L'historiador Josep Fontana ens donarà eines imprescindibles per entendre el món on vivim -L'il.lustrador Conrad Roset posarà el punt final del "Via llibre", inspirant-nos amb les seves muses El 1989, l'aiatol.là Khomeini va dictar una fàtua contra Salman Rushdie per la publicació del seu llibre "Els versos satànics". L'escriptor va haver de viure amagat durant molts anys. Però, com Rushdie, són molts els escriptors que en ple segle XXI han estat o són censurats i perseguits per exercir un dret fonamental: la llibertat d'expressió. A ells dedicarem el primer reportatge del "Via llibre" d'aquesta semana i en parlarem amb Raffaella Salierno, secretària general del PEN Català. Continuarem el programa parlant amb un historiador terriblement lúcid, Josep Fontana. El catedràtic ens parlarà de quina és la funció de l'historiador en la nostra societat, ens deixarà clar per què l'estat del benestar està ferit de mort i ens ajudarà a entendre una mica millor el món on vivim i per què hem arribat on hem arribat. Acabarem el programa allunyant-nos de la crua realitat per aproximar-nos al fantàstic món de l'il.lustrador Conrad Roset, un dels il.lustradors en alça de casa nostra, que ens presentarà el seu darrer treball, "Muses".

  • Via llibre - Tom Wolfe i Any Vinyoli
    Veure vídeo

    Via llibre - Tom Wolfe i Any Vinyoli

    Vestit de blanc impecable i amb un barret fedora es va presentar Tom Wolfe a la cita amb el "Via llibre". Wolfe, tota una icona del periodisme i la literatura nord-americana, ens parlarà del seu nou llibre, "Bloody Miami", una novel·la en què torna a fer-nos un retrat perfecte de la societat americana, treballant la ficció tal com treballava la no-ficció. En l'entrevista l'autor també ens donarà la seva opinió sobre el món de l'art i des dels seus 83 anys ens farà una reflexió del pas del temps i dels canvis de la vida. Una entrevista farcida d'anècdotes i on Wolfe, el dandi, torna a seduir-nos.

    La segona part del programa la dediquem a un dels grans de la poesia catalana, Joan Vinyoli. Aquest 2014 es compleixen cent anys del naixement del poeta i serà l'Any Vinyoli. Per saber més sobre l'home i el poeta anirem a Santa Coloma de Farners i parlarem amb el seu fill, el periodista Albert Vinyoli, i amb el comissari de l'Any Vinyoli, el poeta Jordi Llavina.

    El comiat del programa el farà Toti Soler. El músic és un enamorat de Vinyoli i ha musicat diversos poemes seus. "La set que no mor" és la cançó amb què Toti retrà el seu homenatge al poeta.

    Vestit de blanc impecable i amb un barret fedora es va presentar Tom Wolfe a la cita amb el "Via llibre". Wolfe, tota una icona del periodisme i la literatura nord-americana, ens parlarà del seu nou llibre, "Bloody Miami", una novel·la en què torna a fer-nos un retrat perfecte de la societat americana, treballant la ficció tal com treballava la no-ficció. En l'entrevista l'autor també ens donarà la seva opinió sobre el món de l'art i des dels seus 83 anys ens farà una reflexió del pas del temps i dels canvis de la vida. Una entrevista farcida d'anècdotes i on Wolfe, el dandi, torna a seduir-nos. La segona part del programa la dediquem a un dels grans de la poesia catalana, Joan Vinyoli. Aquest 2014 es compleixen cent anys del naixement del poeta i serà l'Any Vinyoli. Per saber més sobre l'home i el poeta anirem a Santa Coloma de Farners i parlarem amb el seu fill, el periodista Albert Vinyoli, i amb el comissari de l'Any Vinyoli, el poeta Jordi Llavina. El comiat del programa el farà Toti Soler. El músic és un enamorat de Vinyoli i ha musicat diversos poemes seus. "La set que no mor" és la cançó amb què Toti retrà el seu homenatge al poeta.

  • Via llibre - Philip Hoare i poetes centenaris
    Veure vídeo

    Via llibre - Philip Hoare i poetes centenaris

    PHILIP HOARE ENS ENDINSARÀ EN LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA, "EL MAR INTERIOR"

    -Recordarem la poesia de diferents poetes que aquest any han com
    memorat el seu centenari
    -"Lletratarem" Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana
    -Ens acomiadarem de l'Any Espriu amb la música de Toni Xuclà i Gemma Humet

    Començarem el "Via llibre" d'aquesta setmana a la platja de la Barceloneta, acompanyant l'escriptor britànic Philip Hoare en la seva remullada matutina. Entre braçada i braçada, l'autor de la novel·la "Leviatán o la ballena" ens endinsarà, una vegada més, en el fantàstic món marí i dels cetacis amb la seva última obra, "El mar interior".

    En aquesta novel·la, que ell defineix com una guia de viatges fantàstica, Hoare ens proposa redescobrir el mar, les seves illes i la fauna marina. Viatjant per Sri Lanka, Nova Zelanda, les Açores i altres destins, l'escriptor ens narra tot una sèrie d'històries vinculades a l'univers marí.

    Aquest 2013 ha estat el centenari del naixement de poetes com Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joana Raspall, Joaquim Amat-Piniella, Joan Teixidor i Marià Villangòmez. Recordarem aquests poetes i la seva obra acompanyats de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i ens endinsarem en alguns dels seus poemes gràcies al recital que ens oferiran actors com Sílvia Bel, David Selvas, Jordi Martínez i Nausicaa Bonnín.

    "Lletratarem" Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, que ens descobrirà les seves prioritats literàries.

    I acabarem l'últim programa d'aquest any a Arenys de Mar, on acomiadarem l'Any Espriu amb el poema "Aquesta pau és meva", musicat per Toni Xuclà i cantat per Gemma Humet.

    PHILIP HOARE ENS ENDINSARÀ EN LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA, "EL MAR INTERIOR" -Recordarem la poesia de diferents poetes que aquest any han commemorat el seu centenari -"Lletratarem" Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana -Ens acomiadarem de l'Any Espriu amb la música de Toni Xuclà i Gemma Humet Començarem el "Via llibre" d'aquesta setmana a la platja de la Barceloneta, acompanyant l'escriptor britànic Philip Hoare en la seva remullada matutina. Entre braçada i braçada, l'autor de la novel·la "Leviatán o la ballena" ens endinsarà, una vegada més, en el fantàstic món marí i dels cetacis amb la seva última obra, "El mar interior". En aquesta novel·la, que ell defineix com una guia de viatges fantàstica, Hoare ens proposa redescobrir el mar, les seves illes i la fauna marina. Viatjant per Sri Lanka, Nova Zelanda, les Açores i altres destins, l'escriptor ens narra tot una sèrie d'històries vinculades a l'univers marí. Aquest 2013 ha estat el centenari del naixement de poetes com Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Joana Raspall, Joaquim Amat-Piniella, Joan Teixidor i Marià Villangòmez. Recordarem aquests poetes i la seva obra acompanyats de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i ens endinsarem en alguns dels seus poemes gràcies al recital que ens oferiran actors com Sílvia Bel, David Selvas, Jordi Martínez i Nausicaa Bonnín. "Lletratarem" Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, que ens descobrirà les seves prioritats literàries. I acabarem l'últim programa d'aquest any a Arenys de Mar, on acomiadarem l'Any Espriu amb el poema "Aquesta pau és meva", musicat per Toni Xuclà i cantat per Gemma Humet.

  • Via llibre - Vila-Matas i Dora Maar
    Veure vídeo

    Via llibre - Vila-Matas i Dora Maar

    - Enrique Vila-Matas presenta "Fuera de aquí", un llibre per conèixer el seu univers literari.
    -Descobrirem qui era Dora Maar més enllà de ser l
    'amant de Picasso gràcies a la historiadora de l'art Victòria Combalia
    -Anirem a Viladecans per conèixer "Els nou rals", una llibreria emblemàtica per la ciutat
    -El músic The New Raemon ens presenta el llibre "Memorias sónicas"

    L'escriptor Enrique Vila-Matas ens presenta el seu darrer llibre "Fuera de aquí", una sèrie de converses amb el seu traductor al francès, André Gabastou, en el que ens parla de la seva obra i els seus referents. Un llibre que seduirà als seguidors de l'escriptor, però que també és altament recomanable per aquells que volen introduir-se a l'univers de l'autor barceloní.

    I d'un escriptor passarem a conèixer la vida d'una gran fotògrafa, Dora Maar. La historiadora de l'art Victòria Combalia ha escrit el llibre "Dora Maar. Más allá de Picasso" després d'anys d'investigació. L'origen d'aquesta biografia, de la que va ser molt més que l'amant i model de Picasso, són una sèrie de converses telefòniques que Combalia va poder mantenir amb Dora Maar quan gairebé tothom es pensava que la fotògrafa era morta.

    Acabarem el programa d'aquesta setmana a Viladecans, a una llibreria emblemàtica per la ciutat, "Els nou rals". Un establiment que va haver de tancar les seves portes degut a la crisis, però que gràcies a la col·laboració veïnal i a un reenfocament del negoci ha pogut tornar a obrir.

    El músic The New Raemon acomiadarà el programa presentant-nos el llibre "Memorias sónicas", un llibre de relats en el que hi han col·laborat tot una sèrie de músics del panorama musical actual.

    - Enrique Vila-Matas presenta "Fuera de aquí", un llibre per conèixer el seu univers literari. -Descobrirem qui era Dora Maar més enllà de ser l'amant de Picasso gràcies a la historiadora de l'art Victòria Combalia -Anirem a Viladecans per conèixer "Els nou rals", una llibreria emblemàtica per la ciutat -El músic The New Raemon ens presenta el llibre "Memorias sónicas" L'escriptor Enrique Vila-Matas ens presenta el seu darrer llibre "Fuera de aquí", una sèrie de converses amb el seu traductor al francès, André Gabastou, en el que ens parla de la seva obra i els seus referents. Un llibre que seduirà als seguidors de l'escriptor, però que també és altament recomanable per aquells que volen introduir-se a l'univers de l'autor barceloní. I d'un escriptor passarem a conèixer la vida d'una gran fotògrafa, Dora Maar. La historiadora de l'art Victòria Combalia ha escrit el llibre "Dora Maar. Más allá de Picasso" després d'anys d'investigació. L'origen d'aquesta biografia, de la que va ser molt més que l'amant i model de Picasso, són una sèrie de converses telefòniques que Combalia va poder mantenir amb Dora Maar quan gairebé tothom es pensava que la fotògrafa era morta. Acabarem el programa d'aquesta setmana a Viladecans, a una llibreria emblemàtica per la ciutat, "Els nou rals". Un establiment que va haver de tancar les seves portes degut a la crisis, però que gràcies a la col·laboració veïnal i a un reenfocament del negoci ha pogut tornar a obrir. El músic The New Raemon acomiadarà el programa presentant-nos el llibre "Memorias sónicas", un llibre de relats en el que hi han col·laborat tot una sèrie de músics del panorama musical actual.

  • Via llibre - Josep Vallverdú i Joan Fontcuberta
    Veure vídeo

    Via llibre - Josep Vallverdú i Joan Fontcuberta

    -Direm l'últim adéu a l'escriptora Joana Raspall
    -Entrevistarem al fotògraf Joan Fontcuberta que ens presentarà el llibre Deletrix
    -Lletra
    tarem a una experta en donar notícies i presentadora de La Marató d'enguany, la periodista Núria Solé

    Aquest any s'ha commemorat l'any Joana Raspall que es clou amb una trista notícia, la mort de l'escriptora. Al Via Llibre d'aquesta setmana li volem dir l'últim adéu a una dona que va lluitar mitjançant les lletres per la nostra cultura.

    El programa seguirà amb un passeig amb l'escriptor Josep Vallverdú. Un home que encara té molt a dir i amb el que farem un repàs per la seva vida i la seva obra. Un escriptor tot terreny que mai ha perdut ni perdrà la curiositat pel que l'envolta.

    El reconegut fotògraf Joan Fontcuberta ens presentarà el llibre Deletrix. Un treball que l'ha portat per arxius i biblioteques d'Europa i Amèrica del Nord per tal de recollir imatges de textos censurats escrits al llarg de la història. Un llibre que amb les fotos de Fontcuberta i els textos del crític d'art Manel Guerrero esdevindrà un volum de referència literària i artística sobre la censura.

    Lletratarem a la periodista de TV3 que ens dóna les notícies cada migdia i presentarà aquesta edició de La Marató, la Nuria Solé.

    I finalitzarem la ruta pel món de les lletres visitant una llibreria plena de màgia, la Llibreria Abracadabra especialitzada en literatura infantil i llibre il·lustat.

    -Direm l'últim adéu a l'escriptora Joana Raspall -Entrevistarem al fotògraf Joan Fontcuberta que ens presentarà el llibre Deletrix -Lletratarem a una experta en donar notícies i presentadora de La Marató d'enguany, la periodista Núria Solé Aquest any s'ha commemorat l'any Joana Raspall que es clou amb una trista notícia, la mort de l'escriptora. Al Via Llibre d'aquesta setmana li volem dir l'últim adéu a una dona que va lluitar mitjançant les lletres per la nostra cultura. El programa seguirà amb un passeig amb l'escriptor Josep Vallverdú. Un home que encara té molt a dir i amb el que farem un repàs per la seva vida i la seva obra. Un escriptor tot terreny que mai ha perdut ni perdrà la curiositat pel que l'envolta. El reconegut fotògraf Joan Fontcuberta ens presentarà el llibre Deletrix. Un treball que l'ha portat per arxius i biblioteques d'Europa i Amèrica del Nord per tal de recollir imatges de textos censurats escrits al llarg de la història. Un llibre que amb les fotos de Fontcuberta i els textos del crític d'art Manel Guerrero esdevindrà un volum de referència literària i artística sobre la censura. Lletratarem a la periodista de TV3 que ens dóna les notícies cada migdia i presentarà aquesta edició de La Marató, la Nuria Solé. I finalitzarem la ruta pel món de les lletres visitant una llibreria plena de màgia, la Llibreria Abracadabra especialitzada en literatura infantil i llibre il·lustat.

  • Via llibre - Jesús Cañadas i el llibre de La Marató
    Veure vídeo

    Via llibre - Jesús Cañadas i el llibre de La Marató

    LA SOLIDARITAT NO DEGENERA I NOSALTRES VOLEM DEMOSTRAR-HO PRESENTANT EL LLIBRE DE LA MARATÓ D'ENGUANY

    -Ens endinsarem en el gènere fantàstic amb Jesús Cañadas
    -Lletratarem tot un premi Ondas, el competent Òscar Andreu
    -Entrevistarem l'escriptora Lolita Bosch, que ens explicarà la seva relació amb la biblioteca Francesca Bonnemaison

    El llibre de La Marató forma part del projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 per obtenir recursos per a la investigació científica. Enguany La Marató se centra en les malalties neurodegeneratives i setze autors han col·laborat en el llibre de relats.

    En el Via Llibre d'aquesta setmana comptarem amb Albert Solé, Sebastià Serrano i Maria Carme Roca, tres dels autors que hi han participat escrivint relats per al llibre de La Marató. I també amb FER, que hi ha col.laborat amb il.lustracions.

    La literatura fantàstica també tindrà el seu espai en el programa d'aquesta setmana. Descobrirem que el gènere cada cop està més de moda, per això algunes editorials de casa nostra hi aposten. Per conèixer millor aquest món entrevistarem Jesús Cañadas, autor de "Los nombres muertos", una novel.la que ret homenatge al gènere de terror.

    El guionista Òscar Andreu passarà pel nostre lletratat i ens deixarà clar què li agrada del món de les lletres.

    Acabarem el programa entrevistant l'escriptora Lolita Bosch que ens explicarà la seva relació amb una biblioteca històrica, la Francesca Bonnemaison. Una biblioteca creada a principis del segle XX per Francesca Bonnemaison, i que es va convertir en la primera biblioteca per a dones de tot Europa. La compositora Clara Peya serà la que posarà les notes finals al programa.

    LA SOLIDARITAT NO DEGENERA I NOSALTRES VOLEM DEMOSTRAR-HO PRESENTANT EL LLIBRE DE LA MARATÓ D'ENGUANY -Ens endinsarem en el gènere fantàstic amb Jesús Cañadas -Lletratarem tot un premi Ondas, el competent Òscar Andreu -Entrevistarem l'escriptora Lolita Bosch, que ens explicarà la seva relació amb la biblioteca Francesca Bonnemaison El llibre de La Marató forma part del projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 per obtenir recursos per a la investigació científica. Enguany La Marató se centra en les malalties neurodegeneratives i setze autors han col·laborat en el llibre de relats. En el Via Llibre d'aquesta setmana comptarem amb Albert Solé, Sebastià Serrano i Maria Carme Roca, tres dels autors que hi han participat escrivint relats per al llibre de La Marató. I també amb FER, que hi ha col.laborat amb il.lustracions. La literatura fantàstica també tindrà el seu espai en el programa d'aquesta setmana. Descobrirem que el gènere cada cop està més de moda, per això algunes editorials de casa nostra hi aposten. Per conèixer millor aquest món entrevistarem Jesús Cañadas, autor de "Los nombres muertos", una novel.la que ret homenatge al gènere de terror. El guionista Òscar Andreu passarà pel nostre lletratat i ens deixarà clar què li agrada del món de les lletres. Acabarem el programa entrevistant l'escriptora Lolita Bosch que ens explicarà la seva relació amb una biblioteca històrica, la Francesca Bonnemaison. Una biblioteca creada a principis del segle XX per Francesca Bonnemaison, i que es va convertir en la primera biblioteca per a dones de tot Europa. La compositora Clara Peya serà la que posarà les notes finals al programa.

  • Via llibre - Joaquim Amat-Piniella
    Veure vídeo

    Via llibre - Joaquim Amat-Piniella

    "Via Llibre" contribuirà demà a mantenir el record i la memòria de Joaquim Amat-Piniella, en l'any del centenari del seu naixement, recordant la vida i l'obra d'aquest escriptor manresà que va sobreviure als camps d'extermini nazis.
    Una altra escriptora, Montserrat Roig, li va dedicar el llibre "Els catalans als camps nazis", perquè van ser els ulls terriblement cansats de Joaquim Amat-Piniella els que més li van saber dir el que havia significat l'infern nazi. Ara, a més del centenari del naixement, se celebren els 50 anys de la primera edició en català de la seva novel·la "K. L. Reich", una obra cabdal de la literatura concentracionària que l'autor va escriure immediatament després de ser alliberat del camp d'extermini de Mauthausen. Piniella va escriure contra el silenci, i ara el programa del 33 ajudar a evitar el seu oblit.
    D'altra banda, el director de cinema Albert Serra s'ha deixat retratar i dirà clar i català què li agrada i què no suporta del món de les lletres, a l'espai "El lletratat".
    Finalment, el programa oferirà un reportatge sobre "No llegiu", un llibreria oberta fa poc al barri del Poblenou de Barcelona que aposta pel concepte de llibreria de barri i de llibreter de proximitat. La música del grup Valius acompanyarà la descoberta.

    "Via Llibre" contribuirà demà a mantenir el record i la memòria de Joaquim Amat-Piniella, en l'any del centenari del seu naixement, recordant la vida i l'obra d'aquest escriptor manresà que va sobreviure als camps d'extermini nazis. Una altra escriptora, Montserrat Roig, li va dedicar el llibre "Els catalans als camps nazis", perquè van ser els ulls terriblement cansats de Joaquim Amat-Piniella els que més li van saber dir el que havia significat l'infern nazi. Ara, a més del centenari del naixement, se celebren els 50 anys de la primera edició en català de la seva novel·la "K. L. Reich", una obra cabdal de la literatura concentracionària que l'autor va escriure immediatament després de ser alliberat del camp d'extermini de Mauthausen. Piniella va escriure contra el silenci, i ara el programa del 33 ajudar a evitar el seu oblit. D'altra banda, el director de cinema Albert Serra s'ha deixat retratar i dirà clar i català què li agrada i què no suporta del món de les lletres, a l'espai "El lletratat". Finalment, el programa oferirà un reportatge sobre "No llegiu", un llibreria oberta fa poc al barri del Poblenou de Barcelona que aposta pel concepte de llibreria de barri i de llibreter de proximitat. La música del grup Valius acompanyarà la descoberta.

Anar al contingut