• Via llibre - Xavi Ayén, Bruno Oro i El Petit de Cal Eril
  Veure vídeo

  Via llibre - Xavi Ayén, Bruno Oro i El Petit de Cal Eril

  EL BOOM DE LA LITERATURA LLATINOAMERICANA I BARCELONA PROTAGONITZARAN EL "VIA LLIBRE" D'AQUESTA SETMANA
  -L'actor Bruno Oro ens parlarà dels seus gustos literaris al Lletratat.
  -Sebastià Bennasar ens oferirà un tastet de la seva darrera novel·la "Les mans del drac".
  -Clourem el programa amb una adaptació musical del poema "Les decapitacions" de Pere Quart feta pel Petit de Ca l'Eril.
  En aquest "Via llibre" entrevistarem l'escriptor Xavi Ayén, guanyador del Premi Gaziel pel seu últim llibre "Los años del boom". El llibre se situa a finals dels 60, quan Barcelona es va convertir en la capital mundial de la literatura llatinoamericana.
  L'actor Bruno Oro, conegut per les seves intervencions als programes "Polònia" i "Crackòvia" de TV3, ens explicarà quins són els seus gustos literaris i ens confessarà la seva afició a l'escriptura.
  L'autor Sebastià Bennasar ens presentarà la seva última novel·la negra, "Les mans del drac".
  I acabarem el programa amb en Joan Pons, El Petit de Cal Eril, que ens deixarà clara la seva afició pels poemes de Joan Oliver i ens delectarà amb una adaptació del poema "Les Decapitacions" del poeta de Sabadell.

  EL BOOM DE LA LITERATURA LLATINOAMERICANA I BARCELONA PROTAGONITZARAN EL "VIA LLIBRE" D'AQUESTA SETMANA -L'actor Bruno Oro ens parlarà dels seus gustos literaris al Lletratat. -Sebastià Bennasar ens oferirà un tastet de la seva darrera novel·la "Les mans del drac". -Clourem el programa amb una adaptació musical del poema "Les decapitacions" de Pere Quart feta pel Petit de Ca l'Eril. En aquest "Via llibre" entrevistarem l'escriptor Xavi Ayén, guanyador del Premi Gaziel pel seu últim llibre "Los años del boom". El llibre se situa a finals dels 60, quan Barcelona es va convertir en la capital mundial de la literatura llatinoamericana. L'actor Bruno Oro, conegut per les seves intervencions als programes "Polònia" i "Crackòvia" de TV3, ens explicarà quins són els seus gustos literaris i ens confessarà la seva afició a l'escriptura. L'autor Sebastià Bennasar ens presentarà la seva última novel·la negra, "Les mans del drac". I acabarem el programa amb en Joan Pons, El Petit de Cal Eril, que ens deixarà clara la seva afició pels poemes de Joan Oliver i ens delectarà amb una adaptació del poema "Les Decapitacions" del poeta de Sabadell.

 • Via llibre - Carme Riera i Bibliobús
  Veure vídeo

  Via llibre - Carme Riera i Bibliobús

  AL VIA LLIBRE ESTRENEM TEMPORADA AMB CARME RIERA, PREMI TRAJECTÒRIA DE LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ.
  - Descobrirem una biblioteca sobre rodes, el Bibliobús Montnegre
  - Gabi Martínez i Albert Pijuan ens oferiran un tast de les seves darreres novel·les
  - Lletratarem la periodista Lídia Heredia
  Estrenem temporada del "Via llibre" amb nova imatge -hem renovat la capçalera del programa- i amb una entrevista a l'escriptora que enguany ha rebut el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català, Carme Riera. Amb l'autora de Palma repassarem els seus gairebé quaranta anys de carrera literària i també parlarem de la seva trajectòria vital.
  Coneixerem una biblioteca sobre rodes, el Bibliobús Montnegre, que cada setmana recorre molts quilòmetres de carretera per fer arribar llibres a lectors de totes les edats de diferents pobles del Vallès i del Maresme. Viatjarem amb el Bibliobús fins a Vallgorguina i descobrirem el seu funcionament i què significa per als seus usuaris poder gaudir d'aquest servei.
  Els autors Gabi Martínez i Albert Pijuan ens oferiran un tast de les seves darreres novel·les, "Voy" i "El franctirador".
  En aquest primer programa de la temporada també passarà pel nostre lletraretrat la periodista Lídia Heredia, una amant de la lectura que ens recomanarà les novel·les que més l'han apassionat.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  AL VIA LLIBRE ESTRENEM TEMPORADA AMB CARME RIERA, PREMI TRAJECTÒRIA DE LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ. - Descobrirem una biblioteca sobre rodes, el Bibliobús Montnegre - Gabi Martínez i Albert Pijuan ens oferiran un tast de les seves darreres novel·les - Lletratarem la periodista Lídia Heredia Estrenem temporada del "Via llibre" amb nova imatge -hem renovat la capçalera del programa- i amb una entrevista a l'escriptora que enguany ha rebut el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català, Carme Riera. Amb l'autora de Palma repassarem els seus gairebé quaranta anys de carrera literària i també parlarem de la seva trajectòria vital. Coneixerem una biblioteca sobre rodes, el Bibliobús Montnegre, que cada setmana recorre molts quilòmetres de carretera per fer arribar llibres a lectors de totes les edats de diferents pobles del Vallès i del Maresme. Viatjarem amb el Bibliobús fins a Vallgorguina i descobrirem el seu funcionament i què significa per als seus usuaris poder gaudir d'aquest servei. Els autors Gabi Martínez i Albert Pijuan ens oferiran un tast de les seves darreres novel·les, "Voy" i "El franctirador". En aquest primer programa de la temporada també passarà pel nostre lletraretrat la periodista Lídia Heredia, una amant de la lectura que ens recomanarà les novel·les que més l'han apassionat. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - capítol 106
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 106

  JULIÀ GUILLAMON ENS PARLARÀ DEL TÀNDEM BOXA I LITERATURA
  - Lletratarem Toni Clapés, un radiofonista de raça
  - Manuel Foraster i Pep Bras
  ens faran una lectura de les seves darreres novel·les
  - Pau Riba ens presentarà el llibre "Sa meu mare" i clourà el programa cantant "Nina de miraguano"
  La boxa i la literatura han pujat juntes al ring moltes vegades i escriptors com Ernest Hemingway, Jack London, Norman Mailer i Julio Cortázar són alguns dels literats amants d'aquest esport. Ara el periodista Julià Guillamon ens obre les portes a la Barcelona de la boxa de principis del segle passat amb "Jamás me verá nadie en un ring". Un llibre que recupera la figura de Pere Roca, un pes pesant dels anys 30 que va passar de boxejador a literat.
  Aquesta setmana coneixerem els gustos literaris de Toni Clapés, radiofonista que acaba de celebrar 30 anys en la professió i que és un gran amant de la narrativa breu i dels llibres de fotografia.
  L'escriptor Pep Bras ens presentarà "La niña que hacía hablar a las muñecas" i Manuel Foraster ens parlarà del segon volum de la trilogia "Foraster de fora", "Lisboa direcció París".
  Acabarem el darrer programa d'aquesta temporada amb el llibre "Sa meu mare", de Pau Riba, i amb la cançó de l'Orquestra Fireluche "Nina de Miraguano", un tema que ens parla de créixer, estimar, desitjar i no permetre que els mals moments ens vencin.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00
  www.tv3.cat/viallibre
  www.twitter.com/viallibre
  www.facebook.com/viallibre

  JULIÀ GUILLAMON ENS PARLARÀ DEL TÀNDEM BOXA I LITERATURA - Lletratarem Toni Clapés, un radiofonista de raça - Manuel Foraster i Pep Bras ens faran una lectura de les seves darreres novel·les - Pau Riba ens presentarà el llibre "Sa meu mare" i clourà el programa cantant "Nina de miraguano" La boxa i la literatura han pujat juntes al ring moltes vegades i escriptors com Ernest Hemingway, Jack London, Norman Mailer i Julio Cortázar són alguns dels literats amants d'aquest esport. Ara el periodista Julià Guillamon ens obre les portes a la Barcelona de la boxa de principis del segle passat amb "Jamás me verá nadie en un ring". Un llibre que recupera la figura de Pere Roca, un pes pesant dels anys 30 que va passar de boxejador a literat. Aquesta setmana coneixerem els gustos literaris de Toni Clapés, radiofonista que acaba de celebrar 30 anys en la professió i que és un gran amant de la narrativa breu i dels llibres de fotografia. L'escriptor Pep Bras ens presentarà "La niña que hacía hablar a las muñecas" i Manuel Foraster ens parlarà del segon volum de la trilogia "Foraster de fora", "Lisboa direcció París". Acabarem el darrer programa d'aquesta temporada amb el llibre "Sa meu mare", de Pau Riba, i amb la cançó de l'Orquestra Fireluche "Nina de Miraguano", un tema que ens parla de créixer, estimar, desitjar i no permetre que els mals moments ens vencin. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00 www.tv3.cat/viallibre www.twitter.com/viallibre www.facebook.com/viallibre

 • Especial 1714
  Veure vídeo

  Especial 1714

  UN 1714 MOLT LITERARI
  - Toni Soler, comissari del Tricentenari, ens introduirà a la Barcelona de fa 300 anys.
  - Albert Sánchez Piñol ens
  parlarà de "Victus", la gran novel·la sobre el setge de Barcelona.
  - L'historiador Albert García Espuche ens presentarà el seu nou assaig, "Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714".
  Dediquem el "Via llibre" d'aquesta setmana a l'obra assagística i de ficció vinculada als fets de 1714. Toni Soler, el comissari del Tricentenari per l'Ajuntament de Barcelona, ens farà una introducció a la Barcelona de fa 300 anys.
  Albert Sánchez Piñol, autor de "Victus", la gran novel·la sobre el setge de Barcelona, també ens parlarà de la seva obra i de per què lluitaven els barcelonins de l'època. L'historiador Albert García Espuche ens presentarà "Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714", una obra assagística en què Espuche, a través de diferents documents notarials, ens retrata la manera de fer i de viure dels barcelonins del 1714.
  L'escriptor Màrius Serra passarà pel "Lletratats" per posar-nos al dia sobre l'argot de la Catalunya del segle XVIII. Posarem el punt final a aquest programa amb el recital historicomusical ideat per l'actriu Sílvia Bel, la cantant Llúcia Vives i el compositor Carles Beltran inspirat en la novel·la "Victus".
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.
  www.tv3.cat/viallibre
  www.twitter.com/viallibre
  www.facebook.com/viallibre

  UN 1714 MOLT LITERARI - Toni Soler, comissari del Tricentenari, ens introduirà a la Barcelona de fa 300 anys. - Albert Sánchez Piñol ens parlarà de "Victus", la gran novel·la sobre el setge de Barcelona. - L'historiador Albert García Espuche ens presentarà el seu nou assaig, "Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714". Dediquem el "Via llibre" d'aquesta setmana a l'obra assagística i de ficció vinculada als fets de 1714. Toni Soler, el comissari del Tricentenari per l'Ajuntament de Barcelona, ens farà una introducció a la Barcelona de fa 300 anys. Albert Sánchez Piñol, autor de "Victus", la gran novel·la sobre el setge de Barcelona, també ens parlarà de la seva obra i de per què lluitaven els barcelonins de l'època. L'historiador Albert García Espuche ens presentarà "Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714", una obra assagística en què Espuche, a través de diferents documents notarials, ens retrata la manera de fer i de viure dels barcelonins del 1714. L'escriptor Màrius Serra passarà pel "Lletratats" per posar-nos al dia sobre l'argot de la Catalunya del segle XVIII. Posarem el punt final a aquest programa amb el recital historicomusical ideat per l'actriu Sílvia Bel, la cantant Llúcia Vives i el compositor Carles Beltran inspirat en la novel·la "Victus". "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00. www.tv3.cat/viallibre www.twitter.com/viallibre www.facebook.com/viallibre

 • Manuel Cuyás i Ignacio Martínez de Pisón
  Veure vídeo

  Manuel Cuyás i Ignacio Martínez de Pisón

  MANUEL CUYÀS ENS PARLARÀ D'UN PAÍS I D'UNA ÈPOCA EN EL LLIBRE MEMORIALÍSTIC "EL NÉT DEL PIRATA"
  - Ignacio Martínez de Pisón ens presentarà "La b
  uena reputación"
  - Lletratarem David Carabén, cantant i compositor de Mishima
  - Sanjosex ens convidarà a gaudir de la lectura amb una de les cançons del seu últim disc
  L'escriptor i periodista Manuel Cuyàs, després de col·laborar en les memòries de Jordi Pujol, ha decidit indagar en el seu passat i escriure el llibre "El nét del pirata". L'obra és un viatge al Mataró dels anys cinquanta i als records familiars de Cuyàs, uns records que ens ajuden a entendre un país i una època.
  Continuarem el programa d'aquesta setmana parlant de la família amb l'escriptor Ignacio Martínez de Pisón. A "La buena reputación" l'autor ens retrata una família a la Melilla dels anys 50. Un matrimoni entre un jueu i una catòlica i les seves filles i néts són els protagonistes d'aquesta novel·la.
  David Carabén, cantant i compositor de Mishima, passarà pel lletratat i ens explicarà quines són les seves lectures predilectes. Clourem el programa amb Sanjosex i la cançó "Llegeixo", del seu últim disc.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00
  www.tv3.cat/viallibre
  www.twitter.com/viallibre
  www.facebook.com/viallibre

  MANUEL CUYÀS ENS PARLARÀ D'UN PAÍS I D'UNA ÈPOCA EN EL LLIBRE MEMORIALÍSTIC "EL NÉT DEL PIRATA" - Ignacio Martínez de Pisón ens presentarà "La buena reputación" - Lletratarem David Carabén, cantant i compositor de Mishima - Sanjosex ens convidarà a gaudir de la lectura amb una de les cançons del seu últim disc L'escriptor i periodista Manuel Cuyàs, després de col·laborar en les memòries de Jordi Pujol, ha decidit indagar en el seu passat i escriure el llibre "El nét del pirata". L'obra és un viatge al Mataró dels anys cinquanta i als records familiars de Cuyàs, uns records que ens ajuden a entendre un país i una època. Continuarem el programa d'aquesta setmana parlant de la família amb l'escriptor Ignacio Martínez de Pisón. A "La buena reputación" l'autor ens retrata una família a la Melilla dels anys 50. Un matrimoni entre un jueu i una catòlica i les seves filles i néts són els protagonistes d'aquesta novel·la. David Carabén, cantant i compositor de Mishima, passarà pel lletratat i ens explicarà quines són les seves lectures predilectes. Clourem el programa amb Sanjosex i la cançó "Llegeixo", del seu últim disc. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00 www.tv3.cat/viallibre www.twitter.com/viallibre www.facebook.com/viallibre

 • Rosa Regàs i Sílvia Pérez Cruz i Refree
  Veure vídeo

  Rosa Regàs i Sílvia Pérez Cruz i Refree

  Rosa Regàs és una dona feta a si mateixa, i ara, amb vuitanta anys, ha decidit rememorar la seva infància en el llibre "Entre el seny i la rauxa". Una novel·la en què, a través de la vida de l'escriptora, recordarem diferents moments clau de la història del nostre país.

  Coneixerem Antoni López, que, jubilat i amb setanta anys, ha guanyat el Premi Carlemany amb la seva "opera prima", "L'home dels ulls grisos".

  Lletratarem Rafael Álvarez, "El Brujo". El joglar ens parlarà dels seus hàbits literaris i de les obres que més l'han influenciat.

  Clourem el programa amb el poema "Pequeño vals vienès", de Federico García Lorca, una obra que Leonard Cohen ja va musicar el 1988 i que deu anys més tard va versionar Enrique Morente. Ara Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró el recuperen i posen la seva passió en aquesta declaració d'amor feta poema.

  Rosa Regàs és una dona feta a si mateixa, i ara, amb vuitanta anys, ha decidit rememorar la seva infància en el llibre "Entre el seny i la rauxa". Una novel·la en què, a través de la vida de l'escriptora, recordarem diferents moments clau de la història del nostre país. Coneixerem Antoni López, que, jubilat i amb setanta anys, ha guanyat el Premi Carlemany amb la seva "opera prima", "L'home dels ulls grisos". Lletratarem Rafael Álvarez, "El Brujo". El joglar ens parlarà dels seus hàbits literaris i de les obres que més l'han influenciat. Clourem el programa amb el poema "Pequeño vals vienès", de Federico García Lorca, una obra que Leonard Cohen ja va musicar el 1988 i que deu anys més tard va versionar Enrique Morente. Ara Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró el recuperen i posen la seva passió en aquesta declaració d'amor feta poema.

 • Juan José Millás i Yannick Garcia
  Veure vídeo

  Juan José Millás i Yannick Garcia

  JUAN JOSÉ MILLÁS ENS PRESENTARÀ LA SEVA DARRERA NOVEL·LA, "LA MUJER LOCA"
  - Yannick Garcia, guanyador del Premi Documenta 2013, ens introduirà a
  "La nostra vida vertical".
  -Els escriptors Antoni Vives i Sílvia Romero ens faran una lectura dels seus llibres.
  -Acabarem el programa amb la narradora oral Mon Mas i un dels contes de Millás.
  La campanya #esbusca100, que vam engegar per celebrar els 100 programes del "Via llibre", ha estat un èxit i un bon incentiu per continuar sorprenent-vos setmana rere setmana. Aquest dimecres, al "Via llibre", entrevista a Juan José Millás. L'escriptor i periodista ens parlarà del seu darrer llibre, "La mujer loca". Una novel·la en què l'autor aborda temes com la mort digna, la vellesa o el procés de l'escriptura.
  També ens acompanyarà Yannick Garcia, autor de "La nostra vida vertical", un llibre de relats amb què ha guanyat el Premi Documenta 2013 i que ens atrapa per la seva originalitat i varietat estilística.
  L'escriptor Antoni Vives ens farà una lectura del llibre "I demà, el paradís" i Sílvia Romero ens presentarà "El plagi".
  Finalitzarem el programa explicant-vos un conte. La narradora oral Mon Mas ens narrarà "Zapatos", un relat del llibre "Articuentos escogidos", de Juan José Millás.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.
  www.tv3.cat/viallibre
  www.twitter.com/viallibre
  www.facebook.com/viallibre

  JUAN JOSÉ MILLÁS ENS PRESENTARÀ LA SEVA DARRERA NOVEL·LA, "LA MUJER LOCA" - Yannick Garcia, guanyador del Premi Documenta 2013, ens introduirà a "La nostra vida vertical". -Els escriptors Antoni Vives i Sílvia Romero ens faran una lectura dels seus llibres. -Acabarem el programa amb la narradora oral Mon Mas i un dels contes de Millás. La campanya #esbusca100, que vam engegar per celebrar els 100 programes del "Via llibre", ha estat un èxit i un bon incentiu per continuar sorprenent-vos setmana rere setmana. Aquest dimecres, al "Via llibre", entrevista a Juan José Millás. L'escriptor i periodista ens parlarà del seu darrer llibre, "La mujer loca". Una novel·la en què l'autor aborda temes com la mort digna, la vellesa o el procés de l'escriptura. També ens acompanyarà Yannick Garcia, autor de "La nostra vida vertical", un llibre de relats amb què ha guanyat el Premi Documenta 2013 i que ens atrapa per la seva originalitat i varietat estilística. L'escriptor Antoni Vives ens farà una lectura del llibre "I demà, el paradís" i Sílvia Romero ens presentarà "El plagi". Finalitzarem el programa explicant-vos un conte. La narradora oral Mon Mas ens narrarà "Zapatos", un relat del llibre "Articuentos escogidos", de Juan José Millás. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00. www.tv3.cat/viallibre www.twitter.com/viallibre www.facebook.com/viallibre

 • Via llibre - Care Santos, Itziar González i Xavier Theros
  Veure vídeo

  Via llibre - Care Santos, Itziar González i Xavier Theros

  ENTREVISTAREM CARE SANTOS, GUANYADORA DEL PREMI RAMON LLULL AMB LA SEVA NOVEL·LA "DESIG DE XOCOLATA"
  - En Xavier Theros i la Itziar González ens
  revelaran els secrets de Barcelona amb els seus llibres "Per no perdre peu" i la reedició i ampliació de la guia "Barcelona, pam a pam", d'Alexandre Cirici.
  - Lletratarem Neus Ballús, directora del film "La plaga".
  - Acabarem el programa amb els accidents polipoètics de Xavier Theros i Rafael Metlikovez.
  Aquesta setmana entrevistarem Care Santos, guanyadora del Premi Ramon Llull amb la seva novel·la "Desig de xocolata". L'obra ens narra les històries de tres dones que viuen en tres èpoques diferents i que estan unides entre elles per un antic objecte, una xocolatera de porcellana. A través de les vides d'aquestes tres dones, Care Santos reivindica la tradició xocolatera catalana i s'inspira en grans noms, com els Ametller.
  Felicitarem els que heu dedicat temps i ganes a cercar els 100 llibres que vam amagar per tot Catalunya per celebrar el "Via llibre" número 100 i us animem a continuar buscant els llibres que encara resten amagats.
  Descobrirem la part més oculta de la ciutat de Barcelona guiats per Xavier Theros i el seu llibre "Barcelona a cau d'orella" i Itziar González ens presentarà la reedició i ampliació de "Barcelona, pam a pam" d'Alexandre Cirici. Una guia emblemàtica amb més de 40 anys d'història, a la qual l'autora ha afegit el llibre annex "Per no perdre peu".
  Lletratarem Neus Ballús, directora del premiat film "La plaga" i descobrirem que és una lectora voraç.
  Tancarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb els accidents polipoètics de Xavier Theros i Rafael Metlikovez, un duet que des de 1991 presenta aquests espectacles de polipoesia a peu de carrer.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00

  ENTREVISTAREM CARE SANTOS, GUANYADORA DEL PREMI RAMON LLULL AMB LA SEVA NOVEL·LA "DESIG DE XOCOLATA" - En Xavier Theros i la Itziar González ens revelaran els secrets de Barcelona amb els seus llibres "Per no perdre peu" i la reedició i ampliació de la guia "Barcelona, pam a pam", d'Alexandre Cirici. - Lletratarem Neus Ballús, directora del film "La plaga". - Acabarem el programa amb els accidents polipoètics de Xavier Theros i Rafael Metlikovez. Aquesta setmana entrevistarem Care Santos, guanyadora del Premi Ramon Llull amb la seva novel·la "Desig de xocolata". L'obra ens narra les històries de tres dones que viuen en tres èpoques diferents i que estan unides entre elles per un antic objecte, una xocolatera de porcellana. A través de les vides d'aquestes tres dones, Care Santos reivindica la tradició xocolatera catalana i s'inspira en grans noms, com els Ametller. Felicitarem els que heu dedicat temps i ganes a cercar els 100 llibres que vam amagar per tot Catalunya per celebrar el "Via llibre" número 100 i us animem a continuar buscant els llibres que encara resten amagats. Descobrirem la part més oculta de la ciutat de Barcelona guiats per Xavier Theros i el seu llibre "Barcelona a cau d'orella" i Itziar González ens presentarà la reedició i ampliació de "Barcelona, pam a pam" d'Alexandre Cirici. Una guia emblemàtica amb més de 40 anys d'història, a la qual l'autora ha afegit el llibre annex "Per no perdre peu". Lletratarem Neus Ballús, directora del premiat film "La plaga" i descobrirem que és una lectora voraç. Tancarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb els accidents polipoètics de Xavier Theros i Rafael Metlikovez, un duet que des de 1991 presenta aquests espectacles de polipoesia a peu de carrer. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00

 • Via llibre - Programa 100
  Veure vídeo

  Via llibre - Programa 100

  Per celebrar els 100 programes, "Via Llibre" ha engegat la campanya #esbusca100, amagant 100 llibres per tot Catalunya.
  Ja queda lluny, el primer dia d'emissió en què plegats començàvem un itinerari pel món de la literatura. Setmana rere setmana hem intentat apropar-nos al món dels llibres a través de la televisió i passar a imatges el negre sobre blanc.
  Ara arribem als 100 programes amb ganes de continuar caminant entre línies i línies de literatura. Per celebrar el programa 100, hem preparat un especial sobre moments inoblidables en què els escriptors ens han revelat reflexions úniques sobre l'escriptura i la vida.
  Però en tot aniversari hi ha d'haver un bon regal i hem decidit regalar 100 llibres de 100 autors diferents que hem recomanat al programa. Per això hem engegat la campanya #esbusca100, amagant 100 llibres envasats al buit per tot Catalunya. Els espectadors que vulguin participar en la recerca de llibres podran trobar les pistes, coordenades i un mapa interactiu amb informació dels llibres amagats al blog del "Via Llibre" i a les xarxes socials facebook, twitter i instagram a partir del 14 de maig, dia d'emissió del "Via Llibre" número 100. Comença el joc.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00
  www.tv3.cat/viallibre
  www.twitter.com/viallibre
  www.facebook.com/viallibre

  Per celebrar els 100 programes, "Via Llibre" ha engegat la campanya #esbusca100, amagant 100 llibres per tot Catalunya. Ja queda lluny, el primer dia d'emissió en què plegats començàvem un itinerari pel món de la literatura. Setmana rere setmana hem intentat apropar-nos al món dels llibres a través de la televisió i passar a imatges el negre sobre blanc. Ara arribem als 100 programes amb ganes de continuar caminant entre línies i línies de literatura. Per celebrar el programa 100, hem preparat un especial sobre moments inoblidables en què els escriptors ens han revelat reflexions úniques sobre l'escriptura i la vida. Però en tot aniversari hi ha d'haver un bon regal i hem decidit regalar 100 llibres de 100 autors diferents que hem recomanat al programa. Per això hem engegat la campanya #esbusca100, amagant 100 llibres envasats al buit per tot Catalunya. Els espectadors que vulguin participar en la recerca de llibres podran trobar les pistes, coordenades i un mapa interactiu amb informació dels llibres amagats al blog del "Via Llibre" i a les xarxes socials facebook, twitter i instagram a partir del 14 de maig, dia d'emissió del "Via Llibre" número 100. Comença el joc. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00 www.tv3.cat/viallibre www.twitter.com/viallibre www.facebook.com/viallibre

 • Via llibre - El Gran Wyoming
  Veure vídeo

  Via llibre - El Gran Wyoming

  Entrevistem el Gran Wyoming perquè ens expliqui per què "No estamos locos". Amb aquest llibre descobrim el Wyoming més reivindicatiu. L'autor ens deixarà ben clara la seva opinió sobre l'Espanya actual, el país de la corrupció, els abusos de poder i la impunitat davant la justícia.

  També comptem amb Enric Calpena i l'autor francoespanyol Romain Puértolas. Calpena ens presentarà la seva primera novel·la històrica, "Memòria de sang", i Puértolas ens introduirà a la seva "opera prima","L'increïble viatge del faquir que va quedar atrapat en un armari d'Ikea" .

  Pel "Lletratat", hi passarà Marcel·lí Antúnez, un artista polifacètic que ens deixarà clar que la literatura és una font bàsica d'on treure idees i estímuls per a les seves creacions.

  Clourem el programa celebrant la setmana de la poesia amb Joan i Carles Margarit. El poeta farà de rapsode i el seu fill Carles posarà les notes als versos.

  Entrevistem el Gran Wyoming perquè ens expliqui per què "No estamos locos". Amb aquest llibre descobrim el Wyoming més reivindicatiu. L'autor ens deixarà ben clara la seva opinió sobre l'Espanya actual, el país de la corrupció, els abusos de poder i la impunitat davant la justícia. També comptem amb Enric Calpena i l'autor francoespanyol Romain Puértolas. Calpena ens presentarà la seva primera novel·la històrica, "Memòria de sang", i Puértolas ens introduirà a la seva "opera prima","L'increïble viatge del faquir que va quedar atrapat en un armari d'Ikea" . Pel "Lletratat", hi passarà Marcel·lí Antúnez, un artista polifacètic que ens deixarà clar que la literatura és una font bàsica d'on treure idees i estímuls per a les seves creacions. Clourem el programa celebrant la setmana de la poesia amb Joan i Carles Margarit. El poeta farà de rapsode i el seu fill Carles posarà les notes als versos.

 • Via llibre - Erri De Luca i Albert Villaró
  Veure vídeo

  Via llibre - Erri De Luca i Albert Villaró

  L'ESCRIPTOR ITALIÀ ERRI DE LUCA ENS DESCOBRIRÀ ELS TRES RELATS QUE NARRA EN EL SEU ÚLTIM LLIBRE, "HISTÒRIA D'IRENE"

  - Entrevistarem Albert Villaró, autor d'"Els ambaixadors", últim premi Josep Pla
  - Lluís Calvo ens presentarà "L'endemà de tot"
  - Fernando Aramburu ens llegirà un fragment d'"Ávidas pretensiones"
  - Lletratarem l'actor David Verdaguer, un àvid lector

  A partir d'aquesta setmana, el "Via Llibre" s'emetrà els dimecres a les 23.00, després del programa "Retrats" presentat per Jaume Barberà.

  Estrenarem aquesta nova data d'emissió amb l'entrevista al reconegut escriptor italià Erri de Luca. Aquest autor prolífic que va publicar la seva primera novel·la als 39 anys ara ens presentarà "Història d'Irene". Un llibre que recull tres històries, la d'una noia que neda amb dofins, la d'un soldat a la Segona Guerra Mundial i la d'un vell que desgrana records, totes tres lligades pel mar.

  També comptarem amb l'escriptor Albert Villaró, últim guanyador del Premi Josep Pla amb la seva ucronia "Els ambaixadors". Una novel·la en què Villaró ens planteja què hauria passat si els fets d'octubre del 34 haguessin estat un èxit i l'Estat Català proclamat per Companys s'hagués perpetuat.

  L'actor David Verdaguer ens explicarà on, com, quan i què llegeix en el Lletratat.

  Completaran el programa l'escriptor Lluís Calvo, que ens acostarà al barri del Raval amb "L'endemà de tot", i l'escriptor donostiarra Fernando Aramburu amb la lectura d'un fragment d'"Ávidas pretensiones".

  L'ESCRIPTOR ITALIÀ ERRI DE LUCA ENS DESCOBRIRÀ ELS TRES RELATS QUE NARRA EN EL SEU ÚLTIM LLIBRE, "HISTÒRIA D'IRENE" - Entrevistarem Albert Villaró, autor d'"Els ambaixadors", últim premi Josep Pla - Lluís Calvo ens presentarà "L'endemà de tot" - Fernando Aramburu ens llegirà un fragment d'"Ávidas pretensiones" - Lletratarem l'actor David Verdaguer, un àvid lector A partir d'aquesta setmana, el "Via Llibre" s'emetrà els dimecres a les 23.00, després del programa "Retrats" presentat per Jaume Barberà. Estrenarem aquesta nova data d'emissió amb l'entrevista al reconegut escriptor italià Erri de Luca. Aquest autor prolífic que va publicar la seva primera novel·la als 39 anys ara ens presentarà "Història d'Irene". Un llibre que recull tres històries, la d'una noia que neda amb dofins, la d'un soldat a la Segona Guerra Mundial i la d'un vell que desgrana records, totes tres lligades pel mar. També comptarem amb l'escriptor Albert Villaró, últim guanyador del Premi Josep Pla amb la seva ucronia "Els ambaixadors". Una novel·la en què Villaró ens planteja què hauria passat si els fets d'octubre del 34 haguessin estat un èxit i l'Estat Català proclamat per Companys s'hagués perpetuat. L'actor David Verdaguer ens explicarà on, com, quan i què llegeix en el Lletratat. Completaran el programa l'escriptor Lluís Calvo, que ens acostarà al barri del Raval amb "L'endemà de tot", i l'escriptor donostiarra Fernando Aramburu amb la lectura d'un fragment d'"Ávidas pretensiones".

 • Via llibre - Almudena Grandes
  Veure vídeo

  Via llibre - Almudena Grandes

  Almudena Grandes s'ha proposat escriure una sèrie de sis llibres sota el títol "Episodios de una Guerra Interminable". Ara ens presenta "Las tres bodas de Manolita", el tercer llibre d'aquests episodis sobre la postguerra al nostre país. Al "Via llibre" parlarem d'aquesta darrera novel·la, de la memòria històrica, de la postguerra i de la Transició. Literatura i història s'agafen de la mà en aquesta entrevista a l'escriptora madrilenya.

  L'escriptor andorrà David Gálvez també ens presenta la novel·la epistolar "Cartes mortes" i Marc Romera ens llegirà un dels poemes de la seva darrera obra, "La nosa".

  Al programa també ens acompanya una cuinera amb estrelles Michelin, la Carme Ruscalleda, que ens parla del que li agrada llegir i ens dóna la recepta per gaudir d'una bona lectura.

  El punt final del "Via llibre" d'aquesta setmana el posa el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, que musica el poeta Vicent Andrés Estellés.

  Almudena Grandes s'ha proposat escriure una sèrie de sis llibres sota el títol "Episodios de una Guerra Interminable". Ara ens presenta "Las tres bodas de Manolita", el tercer llibre d'aquests episodis sobre la postguerra al nostre país. Al "Via llibre" parlarem d'aquesta darrera novel·la, de la memòria històrica, de la postguerra i de la Transició. Literatura i història s'agafen de la mà en aquesta entrevista a l'escriptora madrilenya. L'escriptor andorrà David Gálvez també ens presenta la novel·la epistolar "Cartes mortes" i Marc Romera ens llegirà un dels poemes de la seva darrera obra, "La nosa". Al programa també ens acompanya una cuinera amb estrelles Michelin, la Carme Ruscalleda, que ens parla del que li agrada llegir i ens dóna la recepta per gaudir d'una bona lectura. El punt final del "Via llibre" d'aquesta setmana el posa el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, que musica el poeta Vicent Andrés Estellés.

 • Via llibre - Sant Jordi
  Veure vídeo

  Via llibre - Sant Jordi

  Els llibreters Xavier Vidal (No Llegiu), Lluís Morral (Laie), Fe Fernández (L'Espolsada) i Guillem Terribas (La 22) ens parlen dels llibres que més es vendran i ens fan algunes recomanacions personals.

  Els llibreters Xavier Vidal (No Llegiu), Lluís Morral (Laie), Fe Fernández (L'Espolsada) i Guillem Terribas (La 22) ens parlen dels llibres que més es vendran i ens fan algunes recomanacions personals.

 • Via llibre - Sorj Chalandon i Vicenç Pagès
  Veure vídeo

 • Via llibre - Ramon Gener i Ray Loriga
  Veure vídeo

  Via llibre - Ramon Gener i Ray Loriga

  Ramon Gener ens ha fet apassionar per la música com a presentador del programa "Òpera en texans", i ara ens mostra la seva relació més íntima amb el món musical a través del llibre "Si Beethoven pogués escoltar-me". En aquest llibre, ple d'anècdotes sobre vides de músics, Gener ens explica que la música li ha ensenyat moltes de les coses que ha après al llarg de la vida.

  També ens acompanyarà l'escriptor, guionista i director de pel·lícules Ray Loriga, que ens explicarà com els estius de la seva infància a Eïvissa han estat part de l'embrió de la seva darrera novel·la, "Za, Za, emperador de Ibiza".

  Jaume Pla, líder de Mazoni, s'ha deixat lletratar pel "Via Llibre" i ens confessarà alguns dels seus hàbits de lectura.

  Per últim, presentarem un nou festival literari que de l'1 a l'11 d'abril omplirà Girona i Olot de literatura fantàstica, el festival MOT.

  Ramon Gener ens ha fet apassionar per la música com a presentador del programa "Òpera en texans", i ara ens mostra la seva relació més íntima amb el món musical a través del llibre "Si Beethoven pogués escoltar-me". En aquest llibre, ple d'anècdotes sobre vides de músics, Gener ens explica que la música li ha ensenyat moltes de les coses que ha après al llarg de la vida. També ens acompanyarà l'escriptor, guionista i director de pel·lícules Ray Loriga, que ens explicarà com els estius de la seva infància a Eïvissa han estat part de l'embrió de la seva darrera novel·la, "Za, Za, emperador de Ibiza". Jaume Pla, líder de Mazoni, s'ha deixat lletratar pel "Via Llibre" i ens confessarà alguns dels seus hàbits de lectura. Per últim, presentarem un nou festival literari que de l'1 a l'11 d'abril omplirà Girona i Olot de literatura fantàstica, el festival MOT.

Anar al contingut