• Via llibre - "Cas Pujol" i Maika Makovski
  Veure vídeo

  Via llibre - "Cas Pujol" i Maika Makovski

  AL PROGRAMA D'AVUI FAREM UN REPÀS D'ALGUNS DELS LLIBRES QUE HAN SORTIT ARRAN DEL "CAS PUJOL".
  -Melcior Comes i Alberto Vázquez-Figueroa ens apro
  pen a les seves darreres novel·les.
  -El director de cinema Jaume Balagueró visita el nostre lletratat.
  -La cantant Maika Makovski ens endinsa en la poesia de Poe.
  El 25 de juliol del 2014, Jordi Pujol confessa que la seva família ha ocultat una fortuna a l'estranger durant trenta-quatre anys. Arran d'aquest comunicat s'han publicat diversos llibres que han tractat el "cas Pujol" des de diferents perspectives. En el "Via llibre" d'avui entrevistarem alguns dels autors que han seguit el "cas Pujol" de prop; Toni Sala, Lluís Bassets i Manel Cuyàs.
  L'escriptor Melcior Comes ens parla d'"Hotel Indira", novel·la amb què ha guanyat el premi BBVA Sant Joan i Alberto Vázquez-Figueroa ens introdueix a l'univers d'"Hambre" una novel·la que ens situa a l'Àfrica subsahariana per parlar-nos de fam, injustícia i desigualtat.
  El director de cinema Jaume Balagueró passa pel nostre lletratat i ens demostra que és un lector voraç de novel·la, còmic i fanzines.
  Les notes finals del programa, les posa el piano de Maika Makovski. La cantant ens acosta a la poesia d'Edgar Allan Poe mitjançant la seva música.
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  AL PROGRAMA D'AVUI FAREM UN REPÀS D'ALGUNS DELS LLIBRES QUE HAN SORTIT ARRAN DEL "CAS PUJOL". -Melcior Comes i Alberto Vázquez-Figueroa ens apropen a les seves darreres novel·les. -El director de cinema Jaume Balagueró visita el nostre lletratat. -La cantant Maika Makovski ens endinsa en la poesia de Poe. El 25 de juliol del 2014, Jordi Pujol confessa que la seva família ha ocultat una fortuna a l'estranger durant trenta-quatre anys. Arran d'aquest comunicat s'han publicat diversos llibres que han tractat el "cas Pujol" des de diferents perspectives. En el "Via llibre" d'avui entrevistarem alguns dels autors que han seguit el "cas Pujol" de prop; Toni Sala, Lluís Bassets i Manel Cuyàs. L'escriptor Melcior Comes ens parla d'"Hotel Indira", novel·la amb què ha guanyat el premi BBVA Sant Joan i Alberto Vázquez-Figueroa ens introdueix a l'univers d'"Hambre" una novel·la que ens situa a l'Àfrica subsahariana per parlar-nos de fam, injustícia i desigualtat. El director de cinema Jaume Balagueró passa pel nostre lletratat i ens demostra que és un lector voraç de novel·la, còmic i fanzines. Les notes finals del programa, les posa el piano de Maika Makovski. La cantant ens acosta a la poesia d'Edgar Allan Poe mitjançant la seva música. "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Francesc Serés i Hanif Kureishi
  Veure vídeo

  Via llibre - Francesc Serés i Hanif Kureishi

  FRANCESC SERÉS ENS MOSTRA A "LA PELL DE LA FRONTERA" ELS CANVIS QUE HAN VISCUT EL BAIX CINCA I EL SEGRIÀ.
  -L'escriptor britànic Hanif Kureishi ens presenta "L'última paraula".
  -Xevi Sala i Víctor Sunyol ens oferiran un tastet de les seves darreres obres.
  -Lletratarem Sor Lucía Caram, una monja lectora i escriptora.
  -Ens acomiadarem amb les imatges del fotollibre "Transmontanus", de Salvi Danés.
  Aquesta setmana anirem a Alcarràs per entrevistar l'escriptor Francesc Serés. Al seu llibre "La pell de la frontera" ens mostra els canvis de paisatge, sobretot humà, que han viscut les comarques del Segrià i del Baix Cinca, territori on l'escriptor va viure la seva infància i joventut.
  L'escriptor britànic Hanif Kureishi ens presenta la seva setena novel·la, "L'última paraula". En aquesta obra, un escriptor novell es trasllada a la casa de camp d'un autor consagrat per escriure la seva biografia. Escrit amb humor, hi trobem els temes que caracteritzen moltes de les obres d'aquest autor, com ara la sexualitat, la identitat o la multiculturalitat.
  L'escriptor i periodista Xevi Sala ens apropa "Esborraràs les teves petjades", i Víctor Sunyol, "Birnam".
  Al lletratat interrogarem sobre els seus gustos literaris Sor Lucía Caram, una monja dominica contemplativa i molt activa.
  El punt final del programa el posarem amb el fotollibre de Salvi Danés "Transmontanus", un retrobament a través de la imatge amb un paisatge de la seva infància, el de l'Empordà.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  FRANCESC SERÉS ENS MOSTRA A "LA PELL DE LA FRONTERA" ELS CANVIS QUE HAN VISCUT EL BAIX CINCA I EL SEGRIÀ. -L'escriptor britànic Hanif Kureishi ens presenta "L'última paraula". -Xevi Sala i Víctor Sunyol ens oferiran un tastet de les seves darreres obres. -Lletratarem Sor Lucía Caram, una monja lectora i escriptora. -Ens acomiadarem amb les imatges del fotollibre "Transmontanus", de Salvi Danés. Aquesta setmana anirem a Alcarràs per entrevistar l'escriptor Francesc Serés. Al seu llibre "La pell de la frontera" ens mostra els canvis de paisatge, sobretot humà, que han viscut les comarques del Segrià i del Baix Cinca, territori on l'escriptor va viure la seva infància i joventut. L'escriptor britànic Hanif Kureishi ens presenta la seva setena novel·la, "L'última paraula". En aquesta obra, un escriptor novell es trasllada a la casa de camp d'un autor consagrat per escriure la seva biografia. Escrit amb humor, hi trobem els temes que caracteritzen moltes de les obres d'aquest autor, com ara la sexualitat, la identitat o la multiculturalitat. L'escriptor i periodista Xevi Sala ens apropa "Esborraràs les teves petjades", i Víctor Sunyol, "Birnam". Al lletratat interrogarem sobre els seus gustos literaris Sor Lucía Caram, una monja dominica contemplativa i molt activa. El punt final del programa el posarem amb el fotollibre de Salvi Danés "Transmontanus", un retrobament a través de la imatge amb un paisatge de la seva infància, el de l'Empordà. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Jorge Zepeda i Enric Satué
  Veure vídeo

  Via llibre - Jorge Zepeda i Enric Satué

  INAUGURAREM L'ANY ENTREVISTANT JORGE ZEPEDA, GUANYADOR DE L'ÚLTIM PREMI PLANETA
  -Parlarem amb Enric Satué del disseny editorial i del seu últim
  llibre, "Un llop a la vora del foc"
  -Blanca Llum Vidal ens presenta el poemari "Punyetera flor"
  -Lletratarem un enamorat del setè art, Àlex Gorina
  -Ens acomiadarem amb els versos del poeta grec Kavafis cantats per l'actor Paul Berrondo.
  Jorge Zepeda Patterson ha estat el primer autor mexicà que ha guanyat el Premi Planeta. Aquest escriptor i reputat periodista ha obtingut l'apreciat guardó amb la novel·la "Milena o el fémur más bello del mundo". Un llibre que, amb un ritme trepidant, ens submergeix en el món de la màfia, la corrupció i la prostitució més descarnada a través de la vida de Milena, una jove que és segrestada i convertida en prostituta de luxe.
  Enric Satué ens parla del disseny editorial, un món que el dissenyador coneix molt bé, i també ens presenta el seu llibre "Un llop a la vora del foc". Un llibre de relats de viatges traçat amb pinzellades d'art, música, arquitectura, disseny i literatura.
  Blanca Llum Vidal ens presenta "Punyetera flor", un poemari en què l'amor, el dolor i la passió tenen un protagonisme especial.
  Lletratarem Àlex Gorina, un enamorat del setè art que ens recomana llibres de cine i ens descobreix les lectures que han estat més especials per a ell.
  Acomiadarem aquest primer "Via llibre" del 2015 amb els versos d'un savi poeta, Konstandinos Kavafis, cantats per l'actor Paul Berrondo.

  INAUGURAREM L'ANY ENTREVISTANT JORGE ZEPEDA, GUANYADOR DE L'ÚLTIM PREMI PLANETA -Parlarem amb Enric Satué del disseny editorial i del seu últim llibre, "Un llop a la vora del foc" -Blanca Llum Vidal ens presenta el poemari "Punyetera flor" -Lletratarem un enamorat del setè art, Àlex Gorina -Ens acomiadarem amb els versos del poeta grec Kavafis cantats per l'actor Paul Berrondo. Jorge Zepeda Patterson ha estat el primer autor mexicà que ha guanyat el Premi Planeta. Aquest escriptor i reputat periodista ha obtingut l'apreciat guardó amb la novel·la "Milena o el fémur más bello del mundo". Un llibre que, amb un ritme trepidant, ens submergeix en el món de la màfia, la corrupció i la prostitució més descarnada a través de la vida de Milena, una jove que és segrestada i convertida en prostituta de luxe. Enric Satué ens parla del disseny editorial, un món que el dissenyador coneix molt bé, i també ens presenta el seu llibre "Un llop a la vora del foc". Un llibre de relats de viatges traçat amb pinzellades d'art, música, arquitectura, disseny i literatura. Blanca Llum Vidal ens presenta "Punyetera flor", un poemari en què l'amor, el dolor i la passió tenen un protagonisme especial. Lletratarem Àlex Gorina, un enamorat del setè art que ens recomana llibres de cine i ens descobreix les lectures que han estat més especials per a ell. Acomiadarem aquest primer "Via llibre" del 2015 amb els versos d'un savi poeta, Konstandinos Kavafis, cantats per l'actor Paul Berrondo.

 • Via llibre - Reportatge literatura infantil i tancament Any Vinyoli
  Veure vídeo

  Via llibre - Reportatge literatura infantil i tancament Any Vinyoli

  DEDICAREM EL "VIA LLIBRE" D'AQUESTA SETMANA ALS LECTORS MÉS JOVES I A LA LITERATURA INFANTIL
  -El "Via llibre" d'aquesta setmana estarà farcit d
  e recomanacions literàries per als més petits de casa.
  -Acomiadarem l'any del poeta Joan Vinyoli amb l'actuació de Xavier Múrcia.
  Aquesta setmana dedicarem el programa als lectors més petits de casa. La Mariona Trabal, mestra de l'Escola Orlandai i bibliotecària, i l'Amàlia Ramoneda, responsable de la Biblioteca Infantil i Juvenil Rosa Sensat, ens donaran algunes claus per encomanar l'amor per la lectura als nens. L'Oblit Baseiria, propietària de Casa Anita, una llibreria independent i especialitzada, també ens recomanarà lectures i fórmules per fomentar que els nens llegeixin.
  A més a més, al "Via llibre" d'aquesta setmana també tindrem les opinions i recomanacions d'una colla de nens i nenes que ens explicaran què és per a ells la lectura i quins llibres els han fet entrar en aquest meravellós món.
  Després del reportatge sobre futurs lectors, clourem el programa acomiadant l'Any Vinyoli. Aquest 2014 ha estat l'any del poeta i s'han programat activitats dedicades a Joan Vinyoli per tot el territori. El músic Xavier Múrcia també li ha fet un homenatge amb el disc "A través de Vinyoli", on posa melodia i veu als versos del poeta.

  DEDICAREM EL "VIA LLIBRE" D'AQUESTA SETMANA ALS LECTORS MÉS JOVES I A LA LITERATURA INFANTIL -El "Via llibre" d'aquesta setmana estarà farcit de recomanacions literàries per als més petits de casa. -Acomiadarem l'any del poeta Joan Vinyoli amb l'actuació de Xavier Múrcia. Aquesta setmana dedicarem el programa als lectors més petits de casa. La Mariona Trabal, mestra de l'Escola Orlandai i bibliotecària, i l'Amàlia Ramoneda, responsable de la Biblioteca Infantil i Juvenil Rosa Sensat, ens donaran algunes claus per encomanar l'amor per la lectura als nens. L'Oblit Baseiria, propietària de Casa Anita, una llibreria independent i especialitzada, també ens recomanarà lectures i fórmules per fomentar que els nens llegeixin. A més a més, al "Via llibre" d'aquesta setmana també tindrem les opinions i recomanacions d'una colla de nens i nenes que ens explicaran què és per a ells la lectura i quins llibres els han fet entrar en aquest meravellós món. Després del reportatge sobre futurs lectors, clourem el programa acomiadant l'Any Vinyoli. Aquest 2014 ha estat l'any del poeta i s'han programat activitats dedicades a Joan Vinyoli per tot el territori. El músic Xavier Múrcia també li ha fet un homenatge amb el disc "A través de Vinyoli", on posa melodia i veu als versos del poeta.

 • Via llibre - Paco Ibáñez, Maria Mercè Marçal i Marc Parrot
  Veure vídeo

 • Via llibre - Javier Cercas i El llibre de La Marató
  Veure vídeo

  Via llibre - Javier Cercas i El llibre de La Marató

  JAVIER CERCAS ENS PRESENTARÀ "EL IMPOSTOR", UNA NOVEL·LA AMB MOLTA POCA FICCIÓ
  -Parlarem amb alguns dels autors que han col·laborat a "Malalties
  del cor", el llibre de La Marató d'enguany.
  -Berta Jardí i Marc Romera ens presentaran les seves darreres novel·les.
  -Isona Passola ens parlarà de cinema, novel·les i poesia, al Lletratat.
  -Acabarem el programa amb el fotollibre "L'inassolible", del fotògraf Roger Guaus.
  Amb la frase "Yo no quería escribir este libro", Javier Cercas obre "El impostor". Un llibre que l'escriptor no hauria pogut escriure sense la col·laboració d'Enric Marco. L'home que durant 30 anys va assegurar que era un deportat a l'Alemanya de Hitler i un supervivent del camp nazi de Flossenburg. Escrivint "L'impostor", Cercas ha intentat entendre Enric Marco i ens ho mostra en una novel·la on hi ha molt poca ficció i on es mescla crònica, història, biografia, autobiografia i fins i tot assaig.
  Al programa també parlarem amb Jenn Díaz, Gaspar Hernández, Enric Pardo, Núria Echevarría i Eva Armisén, alguns dels autors que amb els seus textos o il·lustracions han col·laborat en el llibre de La Marató d'enguany. Els diners recaptats amb la venta del llibre van dirigits a la recerca sobre les malalties del cor.
  Berta Jardí i Marc Romera ens faran un tast de les seves darreres novel·les: "Un concert memorable" i "Les relacions virtuoses", i Isona Passola passarà pel nostre Lletratat.
  El punt final del programa, el posarem amb les fotografies de Roger Guaus i el seu fotoàlbum "L'inassolible".

  JAVIER CERCAS ENS PRESENTARÀ "EL IMPOSTOR", UNA NOVEL·LA AMB MOLTA POCA FICCIÓ -Parlarem amb alguns dels autors que han col·laborat a "Malalties del cor", el llibre de La Marató d'enguany. -Berta Jardí i Marc Romera ens presentaran les seves darreres novel·les. -Isona Passola ens parlarà de cinema, novel·les i poesia, al Lletratat. -Acabarem el programa amb el fotollibre "L'inassolible", del fotògraf Roger Guaus. Amb la frase "Yo no quería escribir este libro", Javier Cercas obre "El impostor". Un llibre que l'escriptor no hauria pogut escriure sense la col·laboració d'Enric Marco. L'home que durant 30 anys va assegurar que era un deportat a l'Alemanya de Hitler i un supervivent del camp nazi de Flossenburg. Escrivint "L'impostor", Cercas ha intentat entendre Enric Marco i ens ho mostra en una novel·la on hi ha molt poca ficció i on es mescla crònica, història, biografia, autobiografia i fins i tot assaig. Al programa també parlarem amb Jenn Díaz, Gaspar Hernández, Enric Pardo, Núria Echevarría i Eva Armisén, alguns dels autors que amb els seus textos o il·lustracions han col·laborat en el llibre de La Marató d'enguany. Els diners recaptats amb la venta del llibre van dirigits a la recerca sobre les malalties del cor. Berta Jardí i Marc Romera ens faran un tast de les seves darreres novel·les: "Un concert memorable" i "Les relacions virtuoses", i Isona Passola passarà pel nostre Lletratat. El punt final del programa, el posarem amb les fotografies de Roger Guaus i el seu fotoàlbum "L'inassolible".

 • "Via llibre" amb La Marató
  Veure vídeo

  "Via llibre" amb La Marató

  Reportatge sobre el Llibre de La Marató. Parlem amb Jenn Díaz, Gaspar Hernández, Enric Pardo, Núria Echevarría i Eva Armisén, alguns dels autors que amb els seus textos o il·lustracions han col·laborat en el llibre de La Marató d'enguany. Els diners adquirits per la venda del llibre van dirigits a la recerca en malalties del cor.

  Reportatge sobre el Llibre de La Marató. Parlem amb Jenn Díaz, Gaspar Hernández, Enric Pardo, Núria Echevarría i Eva Armisén, alguns dels autors que amb els seus textos o il·lustracions han col·laborat en el llibre de La Marató d'enguany. Els diners adquirits per la venda del llibre van dirigits a la recerca en malalties del cor.

 • Via llibre - Antoni Pladevall, Ada Parellada i Luis Eduardo Aute
  Veure vídeo

  Via llibre - Antoni Pladevall, Ada Parellada i Luis Eduardo Aute

  ENTREVISTEM ANTONI PLADEVALL, GUANYADOR DEL PREMI PRUDENCI BERTRANA PER LA NOVEL·LA "EL DIA QUE VAIG FER VUIT ANYS"
  -Carles Zafon ens presenta "L'home pla" i Núria Pradas "La noia de la biblioteca".
  -Lletratem la cuinera Ada Parellada, que ens fa un repàs per la literatura gastronòmica.
  -Luis Eduardo Aute tanca el programa parlant-nos d'una de les seves cançons més inoblidables: "De alguna manera".
  Antoni Pladevall va créixer en una masoveria d'un veral de la plana de Vic. Aquella infantesa que passà entre el treball al camp, l'escola i els jocs de nens ara només són records que l'autor ens plasma en la seva darrera novel·la, "El dia que vaig fer vuit anys": l'obra amb què Pladevall ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana d'enguany.
  Carles Zafon és metge i escriptor i combina la publicació de llibres científics amb novel·les com la que ens presenta, "L'home pla". Núria Pradas sobretot ha escrit literatura infantil i juvenil, però ara ens presenta "La noia de la biblioteca", una novel·la dirigida als lectors adults.
  En aquest programa visita el lletratat, la cuinera Ada Parellada, que ens confessa quins són els seus llibres de capçalera en temes culinaris.
  Per acabar, les notes finals del "Via Llibre" d'aquesta setmana les posa Luis Eduardo Aute, que ens analitza la lletra i ens interpreta "De alguna manera", una cançó mítica del cantautor.

  ENTREVISTEM ANTONI PLADEVALL, GUANYADOR DEL PREMI PRUDENCI BERTRANA PER LA NOVEL·LA "EL DIA QUE VAIG FER VUIT ANYS" -Carles Zafon ens presenta "L'home pla" i Núria Pradas "La noia de la biblioteca". -Lletratem la cuinera Ada Parellada, que ens fa un repàs per la literatura gastronòmica. -Luis Eduardo Aute tanca el programa parlant-nos d'una de les seves cançons més inoblidables: "De alguna manera". Antoni Pladevall va créixer en una masoveria d'un veral de la plana de Vic. Aquella infantesa que passà entre el treball al camp, l'escola i els jocs de nens ara només són records que l'autor ens plasma en la seva darrera novel·la, "El dia que vaig fer vuit anys": l'obra amb què Pladevall ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana d'enguany. Carles Zafon és metge i escriptor i combina la publicació de llibres científics amb novel·les com la que ens presenta, "L'home pla". Núria Pradas sobretot ha escrit literatura infantil i juvenil, però ara ens presenta "La noia de la biblioteca", una novel·la dirigida als lectors adults. En aquest programa visita el lletratat, la cuinera Ada Parellada, que ens confessa quins són els seus llibres de capçalera en temes culinaris. Per acabar, les notes finals del "Via Llibre" d'aquesta setmana les posa Luis Eduardo Aute, que ens analitza la lletra i ens interpreta "De alguna manera", una cançó mítica del cantautor.

 • Via llibre - Jo Nesbo, Joan Daniel Bezsonoff i Marina Rossell
  Veure vídeo

  Via llibre - Jo Nesbo, Joan Daniel Bezsonoff i Marina Rossell

  L'ESCRIPTOR DE NOVEL·LA NEGRA JO NESBO ENS PRESENTA EL SEU DARRER LLIBRE, "EL LLEOPARD"
  -Joan Daniel Bezsonoff ens porta de ruta a la Catalunya
  del Nord i a Algèria, amb "Matar De Gaulle".
  -Tomàs Cendres i Maria Guasch ens presenten les seves novel·les.
  -El periodista Tian Riba es lletrata per explicar-nos la seva relació amb la literatura.
  L'escriptor noruec Jo Nesbo passa pel "Via llibre" per presentar-nos la nova novel·la protagonitzada pel ja famós detectiu Harry Hole. "El lleopard" és el vuitè llibre d'aquesta saga de gènere negre que ja ha venut més de 23 milions de llibres a tot el món i que no para de guanyar nous lectors.
  Continuarem el programa amb una entrevista a Joan Daniel Bezsonoff. Aquest autor de Perpinyà ha optat per escriure en català i ara publica "Matar De Gaulle". Una novel·la que ens situa en el moment que el general decideix donar la independència a Algèria i ens parla del que va significar aquesta decisió per als colons francesos que vivien al país àrab.
  Tomàs Cendres, heterònim de Jaume Busquets, ens apropa al llibre "El triomf del desfici" i Maria Guasch ens presenta "Olor de clor sota la roba".
  Aquesta setmana lletratarem un periodista apassionat i totalment vocacional, Tian Riba, que ens dóna a conèixer la seva relació amb el món dels llibres.
  Acabarem el programa en molt bona companyia: Marina Rossell i George Moustaki. La cantant recordarà el seu gran amic a través de la lletra d'una cançó inoblidable: "Ma llibertat".

  L'ESCRIPTOR DE NOVEL·LA NEGRA JO NESBO ENS PRESENTA EL SEU DARRER LLIBRE, "EL LLEOPARD" -Joan Daniel Bezsonoff ens porta de ruta a la Catalunya del Nord i a Algèria, amb "Matar De Gaulle". -Tomàs Cendres i Maria Guasch ens presenten les seves novel·les. -El periodista Tian Riba es lletrata per explicar-nos la seva relació amb la literatura. L'escriptor noruec Jo Nesbo passa pel "Via llibre" per presentar-nos la nova novel·la protagonitzada pel ja famós detectiu Harry Hole. "El lleopard" és el vuitè llibre d'aquesta saga de gènere negre que ja ha venut més de 23 milions de llibres a tot el món i que no para de guanyar nous lectors. Continuarem el programa amb una entrevista a Joan Daniel Bezsonoff. Aquest autor de Perpinyà ha optat per escriure en català i ara publica "Matar De Gaulle". Una novel·la que ens situa en el moment que el general decideix donar la independència a Algèria i ens parla del que va significar aquesta decisió per als colons francesos que vivien al país àrab. Tomàs Cendres, heterònim de Jaume Busquets, ens apropa al llibre "El triomf del desfici" i Maria Guasch ens presenta "Olor de clor sota la roba". Aquesta setmana lletratarem un periodista apassionat i totalment vocacional, Tian Riba, que ens dóna a conèixer la seva relació amb el món dels llibres. Acabarem el programa en molt bona companyia: Marina Rossell i George Moustaki. La cantant recordarà el seu gran amic a través de la lletra d'una cançó inoblidable: "Ma llibertat".

 • Via llibre - Vicenç Villatoro, Pere Arquillué i Quimi Portet
  Veure vídeo

  Via llibre - Vicenç Villatoro, Pere Arquillué i Quimi Portet

  VIATJAREM A TERRES CORDOVESES AMB VICENÇ VILLATORO PER CONÈIXER LA HISTÒRIA DEL SEU DARRER LLIBRE, "UN HOME QUE SE'N VA"
  -Fèlix J. Palma ens acostarà a la seva última novel·la, "El mapa del caos".
  -El protagonista del lletratat d'aquesta setmana serà l'actor Pere Arquillué.
  -El músic Quimi Portet ens dirà d'on treu la inspiració per escriure les seves lletres.
  Acompanyarem Vicenç Villatoro a Castro del Río, el poble de la província de Còrdova on va néixer el seu avi, Vicente Villatoro Porcel. L'escriptor ha decidit seguir els passos del seu familiar i relatar la seva història de vida en la novel·la "Un home que se'n va".
  Fèlix J. Palma ens presentarà el darrer volum de la "Trilogía victoriana". Primer va ser "El mapa del tiempo", després "El mapa del cielo" i ara l'autor culmina aquest projecte literari amb "El mapa del caos".
  L'actor Pere Arquillué passarà pel lletratat per parlar-nos de còmics, novel·les, poesia i dramatúrgia.
  Les lletres de les cançons també són literatura i el lletrista necessita inspirar-se per crear-les i posar música a les paraules. El músic Quimi Portet ens explicarà d'on treu ell la inspiració per aconseguir fer créixer el seu repertori.

  VIATJAREM A TERRES CORDOVESES AMB VICENÇ VILLATORO PER CONÈIXER LA HISTÒRIA DEL SEU DARRER LLIBRE, "UN HOME QUE SE'N VA" -Fèlix J. Palma ens acostarà a la seva última novel·la, "El mapa del caos". -El protagonista del lletratat d'aquesta setmana serà l'actor Pere Arquillué. -El músic Quimi Portet ens dirà d'on treu la inspiració per escriure les seves lletres. Acompanyarem Vicenç Villatoro a Castro del Río, el poble de la província de Còrdova on va néixer el seu avi, Vicente Villatoro Porcel. L'escriptor ha decidit seguir els passos del seu familiar i relatar la seva història de vida en la novel·la "Un home que se'n va". Fèlix J. Palma ens presentarà el darrer volum de la "Trilogía victoriana". Primer va ser "El mapa del tiempo", després "El mapa del cielo" i ara l'autor culmina aquest projecte literari amb "El mapa del caos". L'actor Pere Arquillué passarà pel lletratat per parlar-nos de còmics, novel·les, poesia i dramatúrgia. Les lletres de les cançons també són literatura i el lletrista necessita inspirar-se per crear-les i posar música a les paraules. El músic Quimi Portet ens explicarà d'on treu ell la inspiració per aconseguir fer créixer el seu repertori.

 • Via llibre - Beatriz de Moura, Pepa Plana i Le Petit Ramon
  Veure vídeo

  Via llibre - Beatriz de Moura, Pepa Plana i Le Petit Ramon

  BEATRIZ DE MOURA, FUNDADORA DE TUSQUETS, ENS PARLA DE LA SEVA EXPERIÈNCIA EN EL MÓN EDITORIAL
  -Lluís Llort i Marc Moreno ens presentaran les sev
  es últimes novel·les.
  -La pallassa Pepa Plana entrarà al Lletratat per parlar-nos dels llibres que sempre l'acompanyen.
  -Acabarem amb un versus entre Le Petit Ramon i Joan Brossa.
  Era l'any 1969 i Beatriz de Moura juntament amb Òscar Tusquets fundaven l'editorial Tusquets. Beatriz de Moura ha estat quaranta cinc anys al capdavant de l'editorial i ara ens narra la seva experiència en el llibre "Por el gusto de leer", una conversa entre l'editora i el periodista Juan Cruz.
  L'escriptor Lluís Llort ens presentarà una novel·la amb grans dosis d'humor negre, "Herències col·laterals", i Marc Moreno ens introduirà a la seva tercera novel·la de gènere negre, "Els silencis dels pactes".
  Al Lletratat d'aquesta setmana hi passarà una pallassa vocacional, la Pepa Plana, que ens presentarà aquells llibres que en diferents moments de la seva vida han estat importants per a ella.
  Acabarem el programa amb les notes de la guitarra de Le Petit Ramon. El músic interpretarà el poema "La moneda al mitjó" de Joan Brossa i ens explicarà què l'uneix al poeta.

  BEATRIZ DE MOURA, FUNDADORA DE TUSQUETS, ENS PARLA DE LA SEVA EXPERIÈNCIA EN EL MÓN EDITORIAL -Lluís Llort i Marc Moreno ens presentaran les seves últimes novel·les. -La pallassa Pepa Plana entrarà al Lletratat per parlar-nos dels llibres que sempre l'acompanyen. -Acabarem amb un versus entre Le Petit Ramon i Joan Brossa. Era l'any 1969 i Beatriz de Moura juntament amb Òscar Tusquets fundaven l'editorial Tusquets. Beatriz de Moura ha estat quaranta cinc anys al capdavant de l'editorial i ara ens narra la seva experiència en el llibre "Por el gusto de leer", una conversa entre l'editora i el periodista Juan Cruz. L'escriptor Lluís Llort ens presentarà una novel·la amb grans dosis d'humor negre, "Herències col·laterals", i Marc Moreno ens introduirà a la seva tercera novel·la de gènere negre, "Els silencis dels pactes". Al Lletratat d'aquesta setmana hi passarà una pallassa vocacional, la Pepa Plana, que ens presentarà aquells llibres que en diferents moments de la seva vida han estat importants per a ella. Acabarem el programa amb les notes de la guitarra de Le Petit Ramon. El músic interpretarà el poema "La moneda al mitjó" de Joan Brossa i ens explicarà què l'uneix al poeta.

 • Via llibre - Marcos Ordóñez i Marc Cerdó
  Veure vídeo

  Via llibre - Marcos Ordóñez i Marc Cerdó

  MARCOS ORDÓÑEZ EVOCA L'ÈPOCA DAURADA DEL CINEMA AMB EL LLIBRE "BIG TIME: LA GRAN VIDA DE PERICO VIDAL"
  -L'escriptor Marc Cerdó ens parla de la seva Mallorca natal a "Cor mentider".
  -Antònia Carré-Pons i Albert Juvany ens presenten les seves novel·les.
  -Jaume Pla, líder de Mazoni, ens recordarà Lou Reed un any després de la seva mort.
  El periodista i escriptor Marcos Ordóñez va conèixer Perico Vidal quan preparava el llibre "Beberse la vida: Ava Gardner en España" i ara li dedica la seva nova novel·la "Big Time: la gran vida de Perico Vidal". Un llibre que ens parla d'un apassionat del cinema que va acabar treballant amb Anthony Quinn, Elizabeth Taylor o Sofia Loren i amb directors com Orson Welles o David Lean.
  Vam descobrir l'escriptor Marc Cerdó en la novel·la "Males companyies". Ara Cerdó ens presenta el "Cor mentider". Una obra que té com a protagonista un home que retorna al seu poble de Mallorca per curar-se d'una sèrie de situacions que l'han portat al límit.
  Els escriptors Antònia Carré-Pons i Albert Juvany ens faran una lectura de les seves novel·les, "Rellotges en temps de pluja" i "El silenci del far".
  El "Via llibre" d'aquesta setmana acaba amb un homenatge a Lou Reed. Després d'un any de la seva mort hem volgut recordar-lo a través de la versió d' "I'm waiting for the man", de Jaume Pla, líder del grup Mazoni.

  MARCOS ORDÓÑEZ EVOCA L'ÈPOCA DAURADA DEL CINEMA AMB EL LLIBRE "BIG TIME: LA GRAN VIDA DE PERICO VIDAL" -L'escriptor Marc Cerdó ens parla de la seva Mallorca natal a "Cor mentider". -Antònia Carré-Pons i Albert Juvany ens presenten les seves novel·les. -Jaume Pla, líder de Mazoni, ens recordarà Lou Reed un any després de la seva mort. El periodista i escriptor Marcos Ordóñez va conèixer Perico Vidal quan preparava el llibre "Beberse la vida: Ava Gardner en España" i ara li dedica la seva nova novel·la "Big Time: la gran vida de Perico Vidal". Un llibre que ens parla d'un apassionat del cinema que va acabar treballant amb Anthony Quinn, Elizabeth Taylor o Sofia Loren i amb directors com Orson Welles o David Lean. Vam descobrir l'escriptor Marc Cerdó en la novel·la "Males companyies". Ara Cerdó ens presenta el "Cor mentider". Una obra que té com a protagonista un home que retorna al seu poble de Mallorca per curar-se d'una sèrie de situacions que l'han portat al límit. Els escriptors Antònia Carré-Pons i Albert Juvany ens faran una lectura de les seves novel·les, "Rellotges en temps de pluja" i "El silenci del far". El "Via llibre" d'aquesta setmana acaba amb un homenatge a Lou Reed. Després d'un any de la seva mort hem volgut recordar-lo a través de la versió d' "I'm waiting for the man", de Jaume Pla, líder del grup Mazoni.

 • Via llibre - Pilar Rahola i Jaume C. Pons Alorda
  Veure vídeo

  Via llibre - Pilar Rahola i Jaume C. Pons Alorda

  PILAR RAHOLA ENS TRANSPORTARÀ A LA CATALUNYA DEL SEGLE XIX AMB "MARIONA", LA SEVA DARRERA NOVEL·LA
  -Els escriptors Francesc Puigpelat i Jordi C
  arrión ens presentaran "Els últims dies del general Prim" i "Los huérfanos"."
  -Lletratarem el filòsof Bernat Dedéu.
  -Clourem el programa amb els versos de Walt Whitman recitats per Jaume C. Pons Alorda.
  Començarem el programa d'aquesta setmana entrevistant Pilar Rahola en la seva faceta d'escriptora. Rahola ens presentarà "Mariona", una novel·la en què l'autora, a través de la vida d'una dona obrera del barri de Gràcia, ens acosta al segle XIX. Un segle de lluita i revolta que l'autora veu imprescindible per entendre la Catalunya actual.
  Continuarem en el segle XIX amb "Els últims dies del general Prim", la darrera novel·la de Francesc Puigpelat. L'escriptor Jordi Carrión ens presentarà "Los huérfanos", una obra que ens situa en un món postapocalíptic.
  Aquesta setmana serà el filòsof Bernat Dedéu qui passarà pel Lletratat del "Via Llibre" i ens farà un tastet dels seus gustos literaris.
  La poesia posarà el punt final al programa amb els magnífics versos de "Fulles d'herba", obra del poeta nord-americà Walt Whitman, recitats pel seu traductor al català Jaume C. Pons Alorda.

  PILAR RAHOLA ENS TRANSPORTARÀ A LA CATALUNYA DEL SEGLE XIX AMB "MARIONA", LA SEVA DARRERA NOVEL·LA -Els escriptors Francesc Puigpelat i Jordi Carrión ens presentaran "Els últims dies del general Prim" i "Los huérfanos"." -Lletratarem el filòsof Bernat Dedéu. -Clourem el programa amb els versos de Walt Whitman recitats per Jaume C. Pons Alorda. Començarem el programa d'aquesta setmana entrevistant Pilar Rahola en la seva faceta d'escriptora. Rahola ens presentarà "Mariona", una novel·la en què l'autora, a través de la vida d'una dona obrera del barri de Gràcia, ens acosta al segle XIX. Un segle de lluita i revolta que l'autora veu imprescindible per entendre la Catalunya actual. Continuarem en el segle XIX amb "Els últims dies del general Prim", la darrera novel·la de Francesc Puigpelat. L'escriptor Jordi Carrión ens presentarà "Los huérfanos", una obra que ens situa en un món postapocalíptic. Aquesta setmana serà el filòsof Bernat Dedéu qui passarà pel Lletratat del "Via Llibre" i ens farà un tastet dels seus gustos literaris. La poesia posarà el punt final al programa amb els magnífics versos de "Fulles d'herba", obra del poeta nord-americà Walt Whitman, recitats pel seu traductor al català Jaume C. Pons Alorda.

 • Via llibre - Blanca Busquets i Joan Miquel Oliver
  Veure vídeo

  Via llibre - Blanca Busquets i Joan Miquel Oliver

  VIATJAREM A MALLORCA PER CONÈIXER DE PROP L'ÚLTIM LLIBRE DE JOAN MIQUEL OLIVER
  -L'escriptora Blanca Busquets ens revelarà alguns secrets i ens n
  'amagarà uns altres de la novel·la "Paraules a mitges".
  -Josep Torrent ens presentarà "La sang és més dolça que la mel".
  -Lletratarem en Rafel Vives, presentador de "Ja t'ho faràs".
  -Joan Miquel Oliver acomiadarà el programa amb un tema inèdit.
  Aquest "Via llibre" viatjarem a Mallorca per entrevistar el compositor, lletrista i guitarrista de la desapareguda banda Antònia Font. Joan Miquel Oliver publica un nou llibre, "Setembre, octubre i novembre". Un dietari personal que ha escrit seguint el rastre de l'escalador Miquel Riera Durant tres mesos.
  L'altra lectura que us recomanarem és l'última novel·la de Blanca Busquets, "Paraules a mitges". Aquesta és la setena novel·la de l'autora i té com a protagonista una família ben avinguda, però plena de secrets.
  Josep Torrent ens presentarà "La sang és més dolça que la mel" novel·la policíaca amb què va guanyar el Premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra.
  Lletratarem tot un manetes, Rafel Vives, el presentador del programa de TVC "Ja t'ho faràs" i Joan Miquel Oliver acomiadarà el programa amb la cançó "Marés a radial", un tema inèdit del seu proper disc.

  VIATJAREM A MALLORCA PER CONÈIXER DE PROP L'ÚLTIM LLIBRE DE JOAN MIQUEL OLIVER -L'escriptora Blanca Busquets ens revelarà alguns secrets i ens n'amagarà uns altres de la novel·la "Paraules a mitges". -Josep Torrent ens presentarà "La sang és més dolça que la mel". -Lletratarem en Rafel Vives, presentador de "Ja t'ho faràs". -Joan Miquel Oliver acomiadarà el programa amb un tema inèdit. Aquest "Via llibre" viatjarem a Mallorca per entrevistar el compositor, lletrista i guitarrista de la desapareguda banda Antònia Font. Joan Miquel Oliver publica un nou llibre, "Setembre, octubre i novembre". Un dietari personal que ha escrit seguint el rastre de l'escalador Miquel Riera Durant tres mesos. L'altra lectura que us recomanarem és l'última novel·la de Blanca Busquets, "Paraules a mitges". Aquesta és la setena novel·la de l'autora i té com a protagonista una família ben avinguda, però plena de secrets. Josep Torrent ens presentarà "La sang és més dolça que la mel" novel·la policíaca amb què va guanyar el Premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra. Lletratarem tot un manetes, Rafel Vives, el presentador del programa de TVC "Ja t'ho faràs" i Joan Miquel Oliver acomiadarà el programa amb la cançó "Marés a radial", un tema inèdit del seu proper disc.

 • Via llibre - Maria Barbal i Mark Z. Danielewski
  Veure vídeo

  Via llibre - Maria Barbal i Mark Z. Danielewski

  MARIA BARBAL ENS PRESENTARÀ LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA, "EN LA PELL DE L'ALTRE"
  -Entrevistarem Mark Z. Danielewski perquè ens introdueixi en el món
  de"La casa de hojas".
  -Eduard Márquez i Teresa Muñoz ens presentaran "Vint-i-nou contes menys" i "Com si fos ahir".
  -Isaac Ulam clourà el programa amb un poema de Màrius Torres.
  Maria Barbal ens parlarà d'"En la pell de l'altre", una obra dedicada a la impostura. Barbal, per escriure la novel·la, s'ha inspirat en el cas real d'Enric Marco, l'expresident de l'Amical Mauthausen que es va fer passar durant anys per un deportat al camp nazi de Flossenbürg i el 2005 es va descobrir que era una falsedat.
  L'escriptor nord-americà Mark Z. Danielewski ens aproparà al món de "La casa de hojas", una novel·la que ja ha seduït milers de lectors i que Stephen King ha definit com el Moby Dick del gènere de terror.
  Eduard Màrquez ens presentarà "Vint-i-nou contes menys" i Teresa Muñoz, la seva primera novel·la, "Com si fos ahir".
  Per acabar aquest "Via llibre" comptarem amb Isaac Ulam. El músic de Blanes ens presentarà l'adaptació musical del poema de Màrius Torres "Cançons a Mahalta".

  MARIA BARBAL ENS PRESENTARÀ LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA, "EN LA PELL DE L'ALTRE" -Entrevistarem Mark Z. Danielewski perquè ens introdueixi en el món de"La casa de hojas". -Eduard Márquez i Teresa Muñoz ens presentaran "Vint-i-nou contes menys" i "Com si fos ahir". -Isaac Ulam clourà el programa amb un poema de Màrius Torres. Maria Barbal ens parlarà d'"En la pell de l'altre", una obra dedicada a la impostura. Barbal, per escriure la novel·la, s'ha inspirat en el cas real d'Enric Marco, l'expresident de l'Amical Mauthausen que es va fer passar durant anys per un deportat al camp nazi de Flossenbürg i el 2005 es va descobrir que era una falsedat. L'escriptor nord-americà Mark Z. Danielewski ens aproparà al món de "La casa de hojas", una novel·la que ja ha seduït milers de lectors i que Stephen King ha definit com el Moby Dick del gènere de terror. Eduard Màrquez ens presentarà "Vint-i-nou contes menys" i Teresa Muñoz, la seva primera novel·la, "Com si fos ahir". Per acabar aquest "Via llibre" comptarem amb Isaac Ulam. El músic de Blanes ens presentarà l'adaptació musical del poema de Màrius Torres "Cançons a Mahalta".

Anar al contingut