• Via llibre - capítol 136
  Veure vídeo

  Via llibre - capítol 136

  JOSEP MARIA FONALLERAS ENS PARLARÀ DE LA SEVA INFANTESA A "LA SALA D'ESTAR ÉS UN CAMP DE FUTBOL"
  -Coneixerem "Lo que me está pasando", la primer
  a novel·la gràfica de Miguel Brieva que ens dibuixarà la realitat actual.
  -Nando Cruz ens presentarà el seu llibre "Pequeño circo. Historia Oral del Indie en España" i l'Elisabet Pedrosa ens parlarà del llibre que ha dedicat a la seva filla "Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible".
  -Lletratarem la periodista Gemma Ruiz, lectora àvida.
  -Gaudirem de les imatges del catàleg "Leopoldo Pomés. Flasback" que recorre l'univers vital del fotògraf i publicista.
  Josep Maria Fonalleras, autor gironí de la novel·la "Climent" que l'any passat va guanyar el Premi de la Crítica Serra d'Or, publica "La sala d'estar és un camp de futbol", un llibre de memòries gens convencional que vol ser un cant a la vida.
  El sevillà Miguel Brieva ha mantingut sempre un to reivindicatiu i de denúncia amb uns dibuixos barrocs que són gairebé d'orfebreria. Des de la revista Dinero, que el va donar a conèixer, ha fet un llarg camí i hi ha diverses recopilacions de la seva obra. Ara publica la seva primera novel·la gràfica, tot i que no li agrada dir-ne així. "Lo que me está pasando" és el diari d'un jove que està a l'atur i que serveix a Brieva per retratar la situació de confusió, manca de futur i desencant que vivim.
  En el "Via llibre" d'aquesta setmana, el periodista musical Nando Cruz ens presentarà el seu llibre "Pequeño circo. Historia Oral del Indie en España" i l'Elisabet Pedrosa ens parlarà del llibre que ha dedicat a la seva filla "Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible". També coneixerem les lectures que apassionen la periodista cultural Gemma Ruiz.
  Per acabar el programa gaudirem de les imatges de Leopoldo Pomés, recollides en el catàleg de l'exposició de La Padrera, que recorren l'univers vital i visual d'aquest artista polifacètic que va revolucionar la fotografia i la publicitat dels anys

  JOSEP MARIA FONALLERAS ENS PARLARÀ DE LA SEVA INFANTESA A "LA SALA D'ESTAR ÉS UN CAMP DE FUTBOL" -Coneixerem "Lo que me está pasando", la primera novel·la gràfica de Miguel Brieva que ens dibuixarà la realitat actual. -Nando Cruz ens presentarà el seu llibre "Pequeño circo. Historia Oral del Indie en España" i l'Elisabet Pedrosa ens parlarà del llibre que ha dedicat a la seva filla "Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible". -Lletratarem la periodista Gemma Ruiz, lectora àvida. -Gaudirem de les imatges del catàleg "Leopoldo Pomés. Flasback" que recorre l'univers vital del fotògraf i publicista. Josep Maria Fonalleras, autor gironí de la novel·la "Climent" que l'any passat va guanyar el Premi de la Crítica Serra d'Or, publica "La sala d'estar és un camp de futbol", un llibre de memòries gens convencional que vol ser un cant a la vida. El sevillà Miguel Brieva ha mantingut sempre un to reivindicatiu i de denúncia amb uns dibuixos barrocs que són gairebé d'orfebreria. Des de la revista Dinero, que el va donar a conèixer, ha fet un llarg camí i hi ha diverses recopilacions de la seva obra. Ara publica la seva primera novel·la gràfica, tot i que no li agrada dir-ne així. "Lo que me está pasando" és el diari d'un jove que està a l'atur i que serveix a Brieva per retratar la situació de confusió, manca de futur i desencant que vivim. En el "Via llibre" d'aquesta setmana, el periodista musical Nando Cruz ens presentarà el seu llibre "Pequeño circo. Historia Oral del Indie en España" i l'Elisabet Pedrosa ens parlarà del llibre que ha dedicat a la seva filla "Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible". També coneixerem les lectures que apassionen la periodista cultural Gemma Ruiz. Per acabar el programa gaudirem de les imatges de Leopoldo Pomés, recollides en el catàleg de l'exposició de La Padrera, que recorren l'univers vital i visual d'aquest artista polifacètic que va revolucionar la fotografia i la publicitat dels anys

 • Via llibre - Especial Sant Jordi
  Veure vídeo

  Via llibre - Especial Sant Jordi

  AQUEST DIMECRES QUATRE LLIBRETERS ENS FARAN LES SEVES RECOMANACIONS EL DIA ABANS DE SANT JORDI

  - El cavaller Sant Jordi arriba a la ciuta
  t el dia abans de la diada per fer possible, amb l'ajuda de quatre llibreters experts, que tothom trobi el seu llibre perfecte
  Al "Via llibre" d'aquesta setmana entrevistarem quatre llibreters perquè ens parlin dels llibres que es vendran més aquest Sant Jordi i també perquè ens facin les seves recomanacions més personals.
  Que sigui especial, que tingui ritme, que m'acompanyi a tot arreu. Són algunes de les peticions de la gent del carrer. Sant Jordi és el dia dels enamorats, però malgrat les aparences, no parlarem d'amor sinó de llibres. L'encarregat de fer realitat els nostres desitjos i somnis serà el cavaller Sant Jordi, que comptarà amb l'ajuda de quatre llibreters experts. L'objectiu: que tothom trobi el seu llibre.
  El primer llibreter és el Gerard Granados, que sap molt bé què és treballar per Sant Jordi, però aquest any serà especial: serà el primer que passarà a la llibreria que ha creat amb dues col·legues, la Casa Usher. Per a la Isabel Sucunza, serà el segon a la Calders, una llibreria que amb poc més d'un any té una clientela fidel i s'ha convertit en un punt d'activitat constant al barri de Sant Antoni. A Mataró hi trobem la Núria Dòria, una llibretera de raça, filla del creador de La Galera, que s'hi va traslladar amb la seva parella fa tres anys, després de molts anys de llibreria a Olot. I a prop d'allà, a Banyoles, hi trobem la Irene Tortós, que va començar al negoci familiar venent diaris i ara porta una llibreria que ha activat la vida cultural a la ciutat.
  Els hem demanat que assessorin el nostre Sant Jordi, parlant dels llibres que creuen que demà tindran més sortida i també, fent les seves propostes més personals. Entre tots ho deixaran tot a punt perquè demà quan sortim al carrer a mirar, remirar, llegir i descobrir llibres i més llibres, tinguem les claus per trobar el nostre llibre ideal

  AQUEST DIMECRES QUATRE LLIBRETERS ENS FARAN LES SEVES RECOMANACIONS EL DIA ABANS DE SANT JORDI - El cavaller Sant Jordi arriba a la ciutat el dia abans de la diada per fer possible, amb l'ajuda de quatre llibreters experts, que tothom trobi el seu llibre perfecte Al "Via llibre" d'aquesta setmana entrevistarem quatre llibreters perquè ens parlin dels llibres que es vendran més aquest Sant Jordi i també perquè ens facin les seves recomanacions més personals. Que sigui especial, que tingui ritme, que m'acompanyi a tot arreu. Són algunes de les peticions de la gent del carrer. Sant Jordi és el dia dels enamorats, però malgrat les aparences, no parlarem d'amor sinó de llibres. L'encarregat de fer realitat els nostres desitjos i somnis serà el cavaller Sant Jordi, que comptarà amb l'ajuda de quatre llibreters experts. L'objectiu: que tothom trobi el seu llibre. El primer llibreter és el Gerard Granados, que sap molt bé què és treballar per Sant Jordi, però aquest any serà especial: serà el primer que passarà a la llibreria que ha creat amb dues col·legues, la Casa Usher. Per a la Isabel Sucunza, serà el segon a la Calders, una llibreria que amb poc més d'un any té una clientela fidel i s'ha convertit en un punt d'activitat constant al barri de Sant Antoni. A Mataró hi trobem la Núria Dòria, una llibretera de raça, filla del creador de La Galera, que s'hi va traslladar amb la seva parella fa tres anys, després de molts anys de llibreria a Olot. I a prop d'allà, a Banyoles, hi trobem la Irene Tortós, que va començar al negoci familiar venent diaris i ara porta una llibreria que ha activat la vida cultural a la ciutat. Els hem demanat que assessorin el nostre Sant Jordi, parlant dels llibres que creuen que demà tindran més sortida i també, fent les seves propostes més personals. Entre tots ho deixaran tot a punt perquè demà quan sortim al carrer a mirar, remirar, llegir i descobrir llibres i més llibres, tinguem les claus per trobar el nostre llibre ideal

 • Josep Maria Espinàs, Donat Putx i Jaume Sisa
  Veure vídeo

  Josep Maria Espinàs, Donat Putx i Jaume Sisa

  L'escriptor i el periodista barceloní de 88 anys Josep Maria Espinàs ens parlarà del seu últim llibre "A ritme del temps". Es tracta d'una successió d'escenes i reflexions autobiogràfiques. Són notes d'una vida que ha escrit en la seva inseparable Olivetti, i sempre acompanyat de la seva pipa, un recull d'estampes que deixen en el lector la sensació que Espinàs és un enamorat de la vida.

  Coneixerem la primera novel·la de Guillem Martí, "Cremeu Barcelona!", una història real de la guerra inspirada en un parent seu.

  El científic Manel Esteller, que dedica les seves investigacions a l'origen, el tractament i la cura del càncer passa pel nostre lletratat.

  Els incondicionals de Jaume Sisa tenen l'oportunitat de conèixer la seva cara més íntima, gràcies a "El comptador d'estrelles", un llibre on el periodista i crític musical Donat Putx conversa durant vint hores amb el cantautor galàctic, aprofundint en la seva trajectòria i en la seva vida personal. El llibre és també una crònica musical de la Barcelona dels últims 50 anys i una veritable desconstrucció de Jaume Sisa.

  La cançó "Des de la lluna" de Jaume Sisa posarà el punt final al programa.

  L'escriptor i el periodista barceloní de 88 anys Josep Maria Espinàs ens parlarà del seu últim llibre "A ritme del temps". Es tracta d'una successió d'escenes i reflexions autobiogràfiques. Són notes d'una vida que ha escrit en la seva inseparable Olivetti, i sempre acompanyat de la seva pipa, un recull d'estampes que deixen en el lector la sensació que Espinàs és un enamorat de la vida. Coneixerem la primera novel·la de Guillem Martí, "Cremeu Barcelona!", una història real de la guerra inspirada en un parent seu. El científic Manel Esteller, que dedica les seves investigacions a l'origen, el tractament i la cura del càncer passa pel nostre lletratat. Els incondicionals de Jaume Sisa tenen l'oportunitat de conèixer la seva cara més íntima, gràcies a "El comptador d'estrelles", un llibre on el periodista i crític musical Donat Putx conversa durant vint hores amb el cantautor galàctic, aprofundint en la seva trajectòria i en la seva vida personal. El llibre és també una crònica musical de la Barcelona dels últims 50 anys i una veritable desconstrucció de Jaume Sisa. La cançó "Des de la lluna" de Jaume Sisa posarà el punt final al programa.

 • Bon Sant Jordi!
  Veure vídeo

  Bon Sant Jordi!

  És el moment de començar una nova història. Un any més, torna Sant Jordi. Bona Diada!

  És el moment de començar una nova història. Un any més, torna Sant Jordi. Bona Diada!

 • Via llibre - Antoni Carrasco i Paolo Giordano
  Veure vídeo

  Via llibre - Antoni Carrasco i Paolo Giordano

  ANTONI CARRASCO ENS PRESENTA "LA SEGONA LLUNA", ON PARLA DEL QUE SUPOSA LA MALALTIA D'ALGÚ PROPER.
  -L'escriptor italià Paolo Giordano ens visita
  amb motiu de la publicació de la seva tercera novel·la "Negre i plata".
  -Coneixerem el debut literari de la cantant Maria Rodés i del periodista Daniel Arbós
  -Per acabar el programa, la cantautora i poeta Ivette Nadal ens ajudarà a recordar el poeta Francesc Garriga.
  Antoni Carrasco s'ha proposat fer una mirada a la malaltia a través de la literatura. "La segona lluna" recull tres narracions relacionades entre elles que comencen un dia d'eclipsi en un hospital, ens porten de vacances a un càmping, i ens retornen a un hospital la nit de Reis. El protagonista s'enfronta a la malaltia dels altres, una situació d'espera que Carrasco sap descriure molt bé.
  Amb 33 anys, Paolo Giordano, és el tercer cop que visita Barcelona per presentar una novel·la. Ara ho fa amb "Negre i plata", la història d'un matrimoni jove amb un fill que compta amb l'ajuda de la Senyora A. una vídua que s'ha convertit en un pilar de la família. Els fa de cangur, d'assistenta, i fins i tot de mare. Per això, quan es posa malalta i desapareix, tot comença a trontollar. Amb aquest llibre l'escriptor italià ens mostra la solitud dins d'una parella, les seves inseguretats i el valor que fa falta per enfrontar-se a la quotidianitat.
  La compositora i cantant Maria Rodés debuta amb el recull de somnis "Duermevela" i el periodista científic Daniel Arbós ho fa amb la novel·la generacional "Deu top-models i una boja que parla sola".
  Acabarem el programa amb la cantautora i poeta Ivette Nadal que ens ajudarà a recordar al poeta Francesc Garriga, mort al febrer.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  ANTONI CARRASCO ENS PRESENTA "LA SEGONA LLUNA", ON PARLA DEL QUE SUPOSA LA MALALTIA D'ALGÚ PROPER. -L'escriptor italià Paolo Giordano ens visita amb motiu de la publicació de la seva tercera novel·la "Negre i plata". -Coneixerem el debut literari de la cantant Maria Rodés i del periodista Daniel Arbós -Per acabar el programa, la cantautora i poeta Ivette Nadal ens ajudarà a recordar el poeta Francesc Garriga. Antoni Carrasco s'ha proposat fer una mirada a la malaltia a través de la literatura. "La segona lluna" recull tres narracions relacionades entre elles que comencen un dia d'eclipsi en un hospital, ens porten de vacances a un càmping, i ens retornen a un hospital la nit de Reis. El protagonista s'enfronta a la malaltia dels altres, una situació d'espera que Carrasco sap descriure molt bé. Amb 33 anys, Paolo Giordano, és el tercer cop que visita Barcelona per presentar una novel·la. Ara ho fa amb "Negre i plata", la història d'un matrimoni jove amb un fill que compta amb l'ajuda de la Senyora A. una vídua que s'ha convertit en un pilar de la família. Els fa de cangur, d'assistenta, i fins i tot de mare. Per això, quan es posa malalta i desapareix, tot comença a trontollar. Amb aquest llibre l'escriptor italià ens mostra la solitud dins d'una parella, les seves inseguretats i el valor que fa falta per enfrontar-se a la quotidianitat. La compositora i cantant Maria Rodés debuta amb el recull de somnis "Duermevela" i el periodista científic Daniel Arbós ho fa amb la novel·la generacional "Deu top-models i una boja que parla sola". Acabarem el programa amb la cantautora i poeta Ivette Nadal que ens ajudarà a recordar al poeta Francesc Garriga, mort al febrer. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Isabel-Clara Simó i Martí Sales
  Veure vídeo

  Via llibre - Isabel-Clara Simó i Martí Sales

  ISABEL-CLARA SIMÓ, ENS PRESENTA LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA "L'AMANT DE PICASSO"
  -Martí Sales ens explicarà com barreja escriptura i vida en el llib
  re "Principi d'incertesa".
  -Jordi Cantavella ens presentarà "El brigadista" i Margarida Aritzeta, la novel·la negra "L'amant xinès"
  -Aina Clotet passarà pel lletratat i ens descobrirà les lectures que l'apassionen.
  -Gaudirem de les imatges del fotollibre "This is Spain" del col·lectiu fotogràfic NOPHOTO
  L'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó torna a centrar-se en un personatge femení en el seu últim llibre. "L'amant de Picasso" és una biografia novel·lada sobre Fernande Olivier una model francesa amb caràcter, valenta i apassionada, que va conèixer el pintor malagueny, el va estimar i no el va poder oblidar mai.
  Martí Sales és escriptor, traductor, músic i poeta. Ara publica "Principi d'incertesa", un llibre escrit en primera persona, molt franc, sobre la relació entre vida i escriptura, que té com a tercer ingredient, les lleis de la física, una ciència que sempre li ha interessat.
  Jordi Cantavella ret homenatge a les Brigades Internacionals amb "El brigadista" i Margarida Aritzeta després de vint anys torna a la novel·la negra amb "L'amant xinès".
  En el "Via llibre" d'aquesta setmana, també coneixerem les lectures que apassionen l'actriu Aina Clotet.
  Per acabar el programa, farem un recorregut per una Espanya molt particular. El col·lectiu fotogràfic NOPHOTO ha creat "This is Spain", una guia incompleta d'Espanya. En aquest fotollibre els fotògrafs mostren un territori històric en descomposició i retraten les conseqüències de la crisi.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  ISABEL-CLARA SIMÓ, ENS PRESENTA LA SEVA ÚLTIMA NOVEL·LA "L'AMANT DE PICASSO" -Martí Sales ens explicarà com barreja escriptura i vida en el llibre "Principi d'incertesa". -Jordi Cantavella ens presentarà "El brigadista" i Margarida Aritzeta, la novel·la negra "L'amant xinès" -Aina Clotet passarà pel lletratat i ens descobrirà les lectures que l'apassionen. -Gaudirem de les imatges del fotollibre "This is Spain" del col·lectiu fotogràfic NOPHOTO L'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó torna a centrar-se en un personatge femení en el seu últim llibre. "L'amant de Picasso" és una biografia novel·lada sobre Fernande Olivier una model francesa amb caràcter, valenta i apassionada, que va conèixer el pintor malagueny, el va estimar i no el va poder oblidar mai. Martí Sales és escriptor, traductor, músic i poeta. Ara publica "Principi d'incertesa", un llibre escrit en primera persona, molt franc, sobre la relació entre vida i escriptura, que té com a tercer ingredient, les lleis de la física, una ciència que sempre li ha interessat. Jordi Cantavella ret homenatge a les Brigades Internacionals amb "El brigadista" i Margarida Aritzeta després de vint anys torna a la novel·la negra amb "L'amant xinès". En el "Via llibre" d'aquesta setmana, també coneixerem les lectures que apassionen l'actriu Aina Clotet. Per acabar el programa, farem un recorregut per una Espanya molt particular. El col·lectiu fotogràfic NOPHOTO ha creat "This is Spain", una guia incompleta d'Espanya. En aquest fotollibre els fotògrafs mostren un territori històric en descomposició i retraten les conseqüències de la crisi. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Sílvia Soler i Jordi Nopca
  Veure vídeo

  Via llibre - Sílvia Soler i Jordi Nopca

  SÍLVIA SOLER ENS PRESENTA "UN ANY I MIG", LA SEVA DARRERA NOVEL·LA
  -Jordi Nopca, guanyador del premi Documenta, analitza la parella en temps de
  crisi en el recull de contes "Puja a casa"
  -Jordi Cussà i Lluís Anton Baulenas ens presenten els llibres "Formentera lady" i "La vostra Anita"
  -L'actor Joan Massotkleiner, acompanyat a la guitarra per Toti Soler, ens recitarà Ramon Llull, ara que fa 700 anys de la seva mort
  La família i les seves intimitats és un tema recurrent en l'obra de l'escriptora i periodista Sílvia Soler. El trobem en "L'estiu que comença", novel·la amb què va guanyar el Premi Ramon Llull i també en el seu últim llibre "Un any i mig", on l'autora ens relata la vida dels Boscà Ustrell. Una família que ha de superar una sèrie de canvis que els posaran a prova i els faran replantejar els seus plans de futur.
  I de la família passarem a parlar de la parella. El periodista, escriptor i traductor Jordi Nopca, el vam descobrir el 2012 amb "El talent", una novel·la optimista, on els personatges tenien la vida per davant. Ara ens presenta "Puja a casa", un recull de contes que conforma una crònica absorbent del món de la parella a la Barcelona d'avui. A les parelles que hi surten els ha tocat viure la crisi, i ja han descobert que l'amor no és cosa fàcil.
  L'escriptor Jordi Cussà ens comentarà la seva segona novel·la "Formentera lady" i Lluís Anton Baulenas ens presentarà una novel·la sobre les segones oportunitats "La vostra Anita".
  Ramon Llull és una figura essencial per a la literatura i la cultura universal i catalana. Ara fa 700 anys de la seva mort i el músic Toti Soler i l'actor Joan Massotkleiner han creat l'espectacle "Llull: mística i faula", i ens apropen a un home que, encara per molts, és un gran desconegut. Plegats el recordarem recitant i musicant fragments del "Llibre d'Amic e Amat".
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  SÍLVIA SOLER ENS PRESENTA "UN ANY I MIG", LA SEVA DARRERA NOVEL·LA -Jordi Nopca, guanyador del premi Documenta, analitza la parella en temps de crisi en el recull de contes "Puja a casa" -Jordi Cussà i Lluís Anton Baulenas ens presenten els llibres "Formentera lady" i "La vostra Anita" -L'actor Joan Massotkleiner, acompanyat a la guitarra per Toti Soler, ens recitarà Ramon Llull, ara que fa 700 anys de la seva mort La família i les seves intimitats és un tema recurrent en l'obra de l'escriptora i periodista Sílvia Soler. El trobem en "L'estiu que comença", novel·la amb què va guanyar el Premi Ramon Llull i també en el seu últim llibre "Un any i mig", on l'autora ens relata la vida dels Boscà Ustrell. Una família que ha de superar una sèrie de canvis que els posaran a prova i els faran replantejar els seus plans de futur. I de la família passarem a parlar de la parella. El periodista, escriptor i traductor Jordi Nopca, el vam descobrir el 2012 amb "El talent", una novel·la optimista, on els personatges tenien la vida per davant. Ara ens presenta "Puja a casa", un recull de contes que conforma una crònica absorbent del món de la parella a la Barcelona d'avui. A les parelles que hi surten els ha tocat viure la crisi, i ja han descobert que l'amor no és cosa fàcil. L'escriptor Jordi Cussà ens comentarà la seva segona novel·la "Formentera lady" i Lluís Anton Baulenas ens presentarà una novel·la sobre les segones oportunitats "La vostra Anita". Ramon Llull és una figura essencial per a la literatura i la cultura universal i catalana. Ara fa 700 anys de la seva mort i el músic Toti Soler i l'actor Joan Massotkleiner han creat l'espectacle "Llull: mística i faula", i ens apropen a un home que, encara per molts, és un gran desconegut. Plegats el recordarem recitant i musicant fragments del "Llibre d'Amic e Amat". "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Xavier Bosch i Paula Bonet
  Veure vídeo

  Via llibre - Xavier Bosch i Paula Bonet

  CONEIXEREM EL COSTAT MÉS ROMÀNTIC DE XAVIER BOSCH AMB "ALGÚ COM TU"
  -Paula Bonet ens descobreix el cineasta François Truffaut a través dels text
  os i il·lustracions del llibre "813".
  -La periodista i escriptora Elisenda Roca ens fa recomanacions literàries al lletratat.
  -Coneixerem "Avions de paper", la novel·la negra d'Aleix Cort ambientada a Reus.
  -Pablo Ramos ens presenta "La ley de la ferocidad", una obra que ha estat catàrtica per a l'autor.
  El periodista i escriptor Xavier Bosch ha donat vacances a Dani Santana, el personatge dels seus "thrillers" periodístics, per escriure una novel·la on l'amor i la passió tenen el paper protagonista. A "Algú com tu", Bosch ens narra la història d'una filla que vol saber més coses d'una mare que gairebé no ha conegut. Acabarà descobrint una història d'amor que va viure a París amb un galerista d'art durant cinc dies.
  I continuem a França, però per parlar del llibre que la il·lustradora valenciana Paula Bonet ha dedicat al cineasta François Truffaut. Bonet va quedar fascinada pel director de la "Nouvelle Vague" i ha devorat la seva filmografia i llegit tots els seus llibres. Ara ha transformat el seu amor pel director en un llibre, "813", un projecte molt personal en què la il·lustradora ens apropa a Truffaut i a algunes de les seves pel·lícules.
  L'escriptor Aleix Cort ens presentarà "Avions de paper", una novel·la negra a ritme de swing, i l'escriptor argentí Pablo Ramos ens farà un tastet del seu darrer llibre, "La ley de la ferocidad".
  També tindrem les recomanacions literàries de la periodista i escriptora Elisenda Roca, que s'ha decidit a passar pel nostre lletratat.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  CONEIXEREM EL COSTAT MÉS ROMÀNTIC DE XAVIER BOSCH AMB "ALGÚ COM TU" -Paula Bonet ens descobreix el cineasta François Truffaut a través dels textos i il·lustracions del llibre "813". -La periodista i escriptora Elisenda Roca ens fa recomanacions literàries al lletratat. -Coneixerem "Avions de paper", la novel·la negra d'Aleix Cort ambientada a Reus. -Pablo Ramos ens presenta "La ley de la ferocidad", una obra que ha estat catàrtica per a l'autor. El periodista i escriptor Xavier Bosch ha donat vacances a Dani Santana, el personatge dels seus "thrillers" periodístics, per escriure una novel·la on l'amor i la passió tenen el paper protagonista. A "Algú com tu", Bosch ens narra la història d'una filla que vol saber més coses d'una mare que gairebé no ha conegut. Acabarà descobrint una història d'amor que va viure a París amb un galerista d'art durant cinc dies. I continuem a França, però per parlar del llibre que la il·lustradora valenciana Paula Bonet ha dedicat al cineasta François Truffaut. Bonet va quedar fascinada pel director de la "Nouvelle Vague" i ha devorat la seva filmografia i llegit tots els seus llibres. Ara ha transformat el seu amor pel director en un llibre, "813", un projecte molt personal en què la il·lustradora ens apropa a Truffaut i a algunes de les seves pel·lícules. L'escriptor Aleix Cort ens presentarà "Avions de paper", una novel·la negra a ritme de swing, i l'escriptor argentí Pablo Ramos ens farà un tastet del seu darrer llibre, "La ley de la ferocidad". També tindrem les recomanacions literàries de la periodista i escriptora Elisenda Roca, que s'ha decidit a passar pel nostre lletratat. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - David Trueba, Guillem Frontera i Joan Garriga
  Veure vídeo

  Via llibre - David Trueba, Guillem Frontera i Joan Garriga

  DAVID TRUEBA ENS PRESENTA "BLITZ", LA SEVA DARRERA NOVEL·LA
  -Coneixerem la Mallorca més corrupta amb la novel·la de Guillem Frontera "Sicília se
  nse morts"
  -Joan Benesiu i Jordi Cervera ens presenten els llibres "Gegants de gel" i "La música dels camaleons"
  -Recordarem el cantautor valencià Ovidi Montllor a través de la música i la veu de Joan Garriga
  La majoria de canvis a la vida vénen provocats per un detonant. David Trueba en la seva última novel·la enfronta Beto, el protagonista, a una mudança professional i sentimental. La novel·la arrenca amb un missatge de whatsapp a la persona equivocada i a partir d'aquí es desencadenen els esdeveniments.
  I dels canvis vitals, passarem a parlar de la Mallorca més corrupta amb l'escriptor Guillem Frontera. L'autor en la seva darrera novel·la "Sicília sense morts" ens relata la història d'un jove president del govern balear i del món de corrupció i venjança que l'envolta. Una novel·la negra que el mateix autor defineix com una crònica de la destrucció.
  L'escriptor Joan Benesiu ens comentarà la seva última novel·la "Gegants de gel" i Jordi Cervera ens presentarà la novel·la negra "Música per a camaleons".
  El 10 de març ha fet vint anys de la mort del cantautor valencià Ovidi Montllor i el volem recordar a través de la música i la veu de Joan Garriga que ens interpretarà "M'aclame a tu". Paraules del poeta Vicenç Andrés Estellés que Ovidi Montllor va musicar i que difícilment mai podrem oblidar.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  DAVID TRUEBA ENS PRESENTA "BLITZ", LA SEVA DARRERA NOVEL·LA -Coneixerem la Mallorca més corrupta amb la novel·la de Guillem Frontera "Sicília sense morts" -Joan Benesiu i Jordi Cervera ens presenten els llibres "Gegants de gel" i "La música dels camaleons" -Recordarem el cantautor valencià Ovidi Montllor a través de la música i la veu de Joan Garriga La majoria de canvis a la vida vénen provocats per un detonant. David Trueba en la seva última novel·la enfronta Beto, el protagonista, a una mudança professional i sentimental. La novel·la arrenca amb un missatge de whatsapp a la persona equivocada i a partir d'aquí es desencadenen els esdeveniments. I dels canvis vitals, passarem a parlar de la Mallorca més corrupta amb l'escriptor Guillem Frontera. L'autor en la seva darrera novel·la "Sicília sense morts" ens relata la història d'un jove president del govern balear i del món de corrupció i venjança que l'envolta. Una novel·la negra que el mateix autor defineix com una crònica de la destrucció. L'escriptor Joan Benesiu ens comentarà la seva última novel·la "Gegants de gel" i Jordi Cervera ens presentarà la novel·la negra "Música per a camaleons". El 10 de març ha fet vint anys de la mort del cantautor valencià Ovidi Montllor i el volem recordar a través de la música i la veu de Joan Garriga que ens interpretarà "M'aclame a tu". Paraules del poeta Vicenç Andrés Estellés que Ovidi Montllor va musicar i que difícilment mai podrem oblidar. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Andreu Carranza i Sue Grafton
  Veure vídeo

  Via llibre - Andreu Carranza i Sue Grafton

  ANDREU CARRANZA ENS PRESENTA "EL POETA DEL POBLE", LLIBRE AMB QUÈ HA GUANYAT EL PREMI JOSEP PLA
  -L'escriptora nord-americana Sue Grafton ens vi
  sita amb motiu de la publicació de "W de whisky".
  -Andrea Rodés ens presenta la seva quarta novel·la, "El germà difícil".
  -Acabarem el programa amb la cançó "Famélicos famosos", del grup Sr. Chinarro.
  Andreu Carranza és conserge de l'institut de Flix, membre del grup de rumba "Lo gitano blanc" i el guanyador del darrer Premi Josep Pla amb la novel·la "El poeta del poble". Un llibre en què Carranza ens endinsa en la vida del poeta Jacint Verdaguer, mentre recorrem els paisatges de la plana de Vic, Montserrat i Terra Santa.
  Aquesta setmana ens visita l'escriptora de novel·la negra Sue Grafton. La nord-americana és una de les autores més venudes del gènere gràcies a la sèrie de llibres coneguts com l'alfabet del crim i protagonitzats per la detectiva Kinsey Millhone. Ara ens presenta la seva última novel·la, "W de whisky".
  L'escriptora Andrea Rodés ens introdueix a la seva darrera novel·la, "El germà difícil", una obra que tracta temes com ara les relacions familiars o les depressions.
  Acabarem el programa amb la cançó "Famélicos famosos". Antonio Luque, líder del grup Sr. Chinarro, ens parla de les seves lletres i de com veu la vida del músic.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  ANDREU CARRANZA ENS PRESENTA "EL POETA DEL POBLE", LLIBRE AMB QUÈ HA GUANYAT EL PREMI JOSEP PLA -L'escriptora nord-americana Sue Grafton ens visita amb motiu de la publicació de "W de whisky". -Andrea Rodés ens presenta la seva quarta novel·la, "El germà difícil". -Acabarem el programa amb la cançó "Famélicos famosos", del grup Sr. Chinarro. Andreu Carranza és conserge de l'institut de Flix, membre del grup de rumba "Lo gitano blanc" i el guanyador del darrer Premi Josep Pla amb la novel·la "El poeta del poble". Un llibre en què Carranza ens endinsa en la vida del poeta Jacint Verdaguer, mentre recorrem els paisatges de la plana de Vic, Montserrat i Terra Santa. Aquesta setmana ens visita l'escriptora de novel·la negra Sue Grafton. La nord-americana és una de les autores més venudes del gènere gràcies a la sèrie de llibres coneguts com l'alfabet del crim i protagonitzats per la detectiva Kinsey Millhone. Ara ens presenta la seva última novel·la, "W de whisky". L'escriptora Andrea Rodés ens introdueix a la seva darrera novel·la, "El germà difícil", una obra que tracta temes com ara les relacions familiars o les depressions. Acabarem el programa amb la cançó "Famélicos famosos". Antonio Luque, líder del grup Sr. Chinarro, ens parla de les seves lletres i de com veu la vida del músic. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Joan Carreras i Enric Virgili
  Veure vídeo

  Via llibre - Joan Carreras i Enric Virgili

  JOAN CARRERAS, GUANYADOR DEL PREMI SANT JORDI, ENS PRESENTA LA NOVEL·LA "L'ÀGUILA NEGRA"
  -Coneixerem "La visita", una novel·la d'Enric Virgili e
  ntre la narrativa fantàstica i la literatura de l'absurd.
  -Álvaro del Olmo ens oferirà un tastet de la seva primera novel·la "Hombre sobre una escultura".
  -Àlex Brendemühl passarà pel lletratat i ens descobrirà les lectures que l'apassionen.
  -Gaudirem de les imatges del fotollibre "Ama Lur" del fotògraf Jon Cazenave.
  Joan Carreras ha obtingut el premi Sant Jordi amb la novel·la "L'àliga negra". Una obra en què l'autor ens explica la història del dentista Marià Solvell. El personatge tria aquesta professió ja de ben petit, i per una voluntat que es converteix en un dels temes principals de la novel·la: la restitució.
  Enric Virgili treballa de professor de literatura a secundària i és autor d'una antologia poètica per a estudiants i un poemari. L'autor va deixar una de les seves obres en un punt d'intercanvi de llibres, un editor la va agafar i d'aquella casualitat ara l'editorial Males Herbes ha publicat la darrera novel·la de Virgili, "La visita".
  En el "Via llibre" d'aquesta setmana també coneixerem la primera novel·la del jove autor madrileny Álvaro del Olmo i coneixerem les lectures que apassionen l'actor Àlex Brendemühl.
  Per acabar el programa gaudirem del projecte fotogràfic de Jon Cazenave que ha conclòs amb "Ama Lur". Un fotollibre que el fotògraf basc ha dedicat a l'origen i espiritualitat de l'home.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  JOAN CARRERAS, GUANYADOR DEL PREMI SANT JORDI, ENS PRESENTA LA NOVEL·LA "L'ÀGUILA NEGRA" -Coneixerem "La visita", una novel·la d'Enric Virgili entre la narrativa fantàstica i la literatura de l'absurd. -Álvaro del Olmo ens oferirà un tastet de la seva primera novel·la "Hombre sobre una escultura". -Àlex Brendemühl passarà pel lletratat i ens descobrirà les lectures que l'apassionen. -Gaudirem de les imatges del fotollibre "Ama Lur" del fotògraf Jon Cazenave. Joan Carreras ha obtingut el premi Sant Jordi amb la novel·la "L'àliga negra". Una obra en què l'autor ens explica la història del dentista Marià Solvell. El personatge tria aquesta professió ja de ben petit, i per una voluntat que es converteix en un dels temes principals de la novel·la: la restitució. Enric Virgili treballa de professor de literatura a secundària i és autor d'una antologia poètica per a estudiants i un poemari. L'autor va deixar una de les seves obres en un punt d'intercanvi de llibres, un editor la va agafar i d'aquella casualitat ara l'editorial Males Herbes ha publicat la darrera novel·la de Virgili, "La visita". En el "Via llibre" d'aquesta setmana també coneixerem la primera novel·la del jove autor madrileny Álvaro del Olmo i coneixerem les lectures que apassionen l'actor Àlex Brendemühl. Per acabar el programa gaudirem del projecte fotogràfic de Jon Cazenave que ha conclòs amb "Ama Lur". Un fotollibre que el fotògraf basc ha dedicat a l'origen i espiritualitat de l'home. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Jorge Wagensberg i Ramon Erra
  Veure vídeo

  Via llibre - Jorge Wagensberg i Ramon Erra

  EL CIENTÍFIC JORGE WAGENSBERG ENS APROPARÀ A LA SEVA INFÀNCIA AMB EL LLIBRE "ALGUNS ANYS DESPRÉS"
  -Coneixerem el "Far West Gitano" de la mà de l
  'escriptor Ramon Erra.
  -Cristina Garcia ens presenta la seva "opera prima" "Silenci a taula".
  -Lletratarem la periodista Natza Farré, tota una devorallibres.
  -Passejarem per la ciutat de la llum amb el fotollibre "París Magnum".
  La paraula que defineix millor Jorge Wagensberg és interdisciplinari. Aquest químic, museòleg i divulgador científic és una ànima inquieta. Wagensberg ara ha escrit el llibre "Uns anys després", unes memòries d'infància amb què ha descobert que moltes coses que li han passat a la vida tenen la seva arrel en aquells primers anys.
  L'escriptor Ramon Erra ens presenta "Far West Gitano" una novel·la en què uneix el western i el món dels gitanos nòmades. Amb aquesta última novel·la l'escriptor del Lluçanès ens convida a seguir el periple d'una família de gitanos que emprenen un viatge cap a la ciutat de Saragossa.
  Coneixerem l'"opera prima" de Cristina Garcia "Silenci taula", novel·la de relats amb què l'autora ha guanyat el 23è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa.
  Lletratarem la periodista Natza Farré, una autèntica devorallibres i gran amant de la literatura.
  Per acabar us proposem un viatge a París per conèixer les diferents cares de la capital francesa a través de l'objectiu dels fotògrafs de l'agència Magnum amb el fotollibre "París Magnum".
  "Via Llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  EL CIENTÍFIC JORGE WAGENSBERG ENS APROPARÀ A LA SEVA INFÀNCIA AMB EL LLIBRE "ALGUNS ANYS DESPRÉS" -Coneixerem el "Far West Gitano" de la mà de l'escriptor Ramon Erra. -Cristina Garcia ens presenta la seva "opera prima" "Silenci a taula". -Lletratarem la periodista Natza Farré, tota una devorallibres. -Passejarem per la ciutat de la llum amb el fotollibre "París Magnum". La paraula que defineix millor Jorge Wagensberg és interdisciplinari. Aquest químic, museòleg i divulgador científic és una ànima inquieta. Wagensberg ara ha escrit el llibre "Uns anys després", unes memòries d'infància amb què ha descobert que moltes coses que li han passat a la vida tenen la seva arrel en aquells primers anys. L'escriptor Ramon Erra ens presenta "Far West Gitano" una novel·la en què uneix el western i el món dels gitanos nòmades. Amb aquesta última novel·la l'escriptor del Lluçanès ens convida a seguir el periple d'una família de gitanos que emprenen un viatge cap a la ciutat de Saragossa. Coneixerem l'"opera prima" de Cristina Garcia "Silenci taula", novel·la de relats amb què l'autora ha guanyat el 23è Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa. Lletratarem la periodista Natza Farré, una autèntica devorallibres i gran amant de la literatura. Per acabar us proposem un viatge a París per conèixer les diferents cares de la capital francesa a través de l'objectiu dels fotògrafs de l'agència Magnum amb el fotollibre "París Magnum". "Via Llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Milena Busquets i Dory Sontheimer
  Veure vídeo

  Via llibre - Milena Busquets i Dory Sontheimer

  MILENA BUQUETS ENS PRESENTA "TAMBÉ AIXÒ PASSARÀ", LA GRAN SENSACIÓ DE LA FIRA DEL LLIBRE DE FRANKFURT
  -Dory Sontheimer ens narra la trista història de la seva família a "Les set caixes".
  -Llorenç Capellà i Carles Pradas ens introdueixen a les seves darreres obres.
  -L'actriu Rosa Renom passa pel lletratat.
  -Coneixerem l'obra d'Antoni Arissa a través del llibre "Arissa. L'ombra i el fotògraf 1922-1936".
  Milena Busquets va seduir 29 editorials d'arreu del món a la darrera Fira del Llibre de Frankfurt amb "També això passarà", una novel·la autobiogràfica que l'autora va començar a escriure després de la mort de la seva mare, Esther Tusquets, escriptora i editora de Lumen, i on ens parla sobre el dol i ret un homenatge a la generació dels anys seixanta i setanta.
  Sabem que la realitat supera la ficció i la història de Dory Sontheimer ens ho torna a demostrar una vegada més. Quan va morir la seva mare, Dory Sontheimer va trobar set caixes en un entresolat plenes de documents i va descobrir la veritable història dels seus familiars: unes vides marcades per la diàspora, el patiment i la mort en els camps d'extermini nazi. Ara Dory Sontheimer trasllada tot el que ha descobert de la seva família al llibre "Les set caixes".
  Llorenç Capellà ens presenta "El carro de Selene" i Carles Pradas ens fa un tast de la seva última obra, "La setena vida de Kaspar Schwarz". Pel lletratat del programa hi passa l'actriu Rosa Renom, que ens descobreix els seus hàbits lectors.
  Les imatges finals del programa les posa Antoni Arissa, un fotògraf que va caure en l'oblit i que, amb la seva mirada original, va retratar la Barcelona d'una època. Una mirada que ara podem descobrir en el fotollibre "Arissa. L'ombra i el fotògraf 1922-1936".
  "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  MILENA BUQUETS ENS PRESENTA "TAMBÉ AIXÒ PASSARÀ", LA GRAN SENSACIÓ DE LA FIRA DEL LLIBRE DE FRANKFURT -Dory Sontheimer ens narra la trista història de la seva família a "Les set caixes". -Llorenç Capellà i Carles Pradas ens introdueixen a les seves darreres obres. -L'actriu Rosa Renom passa pel lletratat. -Coneixerem l'obra d'Antoni Arissa a través del llibre "Arissa. L'ombra i el fotògraf 1922-1936". Milena Busquets va seduir 29 editorials d'arreu del món a la darrera Fira del Llibre de Frankfurt amb "També això passarà", una novel·la autobiogràfica que l'autora va començar a escriure després de la mort de la seva mare, Esther Tusquets, escriptora i editora de Lumen, i on ens parla sobre el dol i ret un homenatge a la generació dels anys seixanta i setanta. Sabem que la realitat supera la ficció i la història de Dory Sontheimer ens ho torna a demostrar una vegada més. Quan va morir la seva mare, Dory Sontheimer va trobar set caixes en un entresolat plenes de documents i va descobrir la veritable història dels seus familiars: unes vides marcades per la diàspora, el patiment i la mort en els camps d'extermini nazi. Ara Dory Sontheimer trasllada tot el que ha descobert de la seva família al llibre "Les set caixes". Llorenç Capellà ens presenta "El carro de Selene" i Carles Pradas ens fa un tast de la seva última obra, "La setena vida de Kaspar Schwarz". Pel lletratat del programa hi passa l'actriu Rosa Renom, que ens descobreix els seus hàbits lectors. Les imatges finals del programa les posa Antoni Arissa, un fotògraf que va caure en l'oblit i que, amb la seva mirada original, va retratar la Barcelona d'una època. Una mirada que ara podem descobrir en el fotollibre "Arissa. L'ombra i el fotògraf 1922-1936". "VIA LLIBRE", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

 • Via llibre - Valentí Puig i David Safier
  Veure vídeo

  Via llibre - Valentí Puig i David Safier

  L'ESCRIPTOR VALENTÍ PUIG ENS PARLA DE LITERATURA I DE LA SEVA DARRERA NOVEL·LA, "LA VIDA ÉS ESTRANYA"
  -L'autor alemany David Safier ens presenta "28 dies"
  -Coneixerem "Océano África" i "Més o menys jo", les obres de Xavier Aldekoa i Miquel Duran
  -La cantant Dolo Beltrán ens presentarà la poesia de Susan Buzzi
  L'escriptor mallorquí Valentí Puig ha tocat diversos gèneres literaris i ara torna a la novel·la amb "La vida és estranya". Un llibre en què escriu les memòries d'Oleguer Regós, un home que viu refugiat en el passat. Amb aquest llibre, Valentí Puig ha volgut retre homenatge al seu admirat Josep Pla i, especialment, a "El quadern gris".
  David Safier és conegut pel seu vessant còmic com a escriptor. Aquest autor alemany es va donar a conèixer amb la novel·la "Maleït Karma", un èxit de vendes internacional. Però ara amb "28 dies", la seva darrera novel·la, l'autor canvia de registre i ens ofereix la història d'una adolescent, la Mira, que sobreviu al gueto de Varsòvia.
  Xavier Aldekoa ens transporta a l'Àfrica més autèntica a través del seu llibre "Océano África" i Miquel Duran ens presenta la seva "opera prima" "Més o menys jo".
  La poesia posarà el punt final del programa amb la veu de Dolo Bertran, el violoncel d'Anna Carné i els versos de la poeta Susan Buzzi. El poema amb què ens acomiadarem és "Més val prevenir que curar", del poemari "Matemàtica verbal".

  L'ESCRIPTOR VALENTÍ PUIG ENS PARLA DE LITERATURA I DE LA SEVA DARRERA NOVEL·LA, "LA VIDA ÉS ESTRANYA" -L'autor alemany David Safier ens presenta "28 dies" -Coneixerem "Océano África" i "Més o menys jo", les obres de Xavier Aldekoa i Miquel Duran -La cantant Dolo Beltrán ens presentarà la poesia de Susan Buzzi L'escriptor mallorquí Valentí Puig ha tocat diversos gèneres literaris i ara torna a la novel·la amb "La vida és estranya". Un llibre en què escriu les memòries d'Oleguer Regós, un home que viu refugiat en el passat. Amb aquest llibre, Valentí Puig ha volgut retre homenatge al seu admirat Josep Pla i, especialment, a "El quadern gris". David Safier és conegut pel seu vessant còmic com a escriptor. Aquest autor alemany es va donar a conèixer amb la novel·la "Maleït Karma", un èxit de vendes internacional. Però ara amb "28 dies", la seva darrera novel·la, l'autor canvia de registre i ens ofereix la història d'una adolescent, la Mira, que sobreviu al gueto de Varsòvia. Xavier Aldekoa ens transporta a l'Àfrica més autèntica a través del seu llibre "Océano África" i Miquel Duran ens presenta la seva "opera prima" "Més o menys jo". La poesia posarà el punt final del programa amb la veu de Dolo Bertran, el violoncel d'Anna Carné i els versos de la poeta Susan Buzzi. El poema amb què ens acomiadarem és "Més val prevenir que curar", del poemari "Matemàtica verbal".

 • Via llibre - Antonio Muñoz Molina i Anna Maria Villalonga
  Veure vídeo

  Via llibre - Antonio Muñoz Molina i Anna Maria Villalonga

  ANTONIO MUÑOZ MOLINA ENS CONVIDA A SEGUIR L'ASSASSÍ DE MARTIN LUTHER KING A "COMO LA SOMBRA QUE SE VA"
  -Parlarem amb Anna Maria Villalonga del gènere negre i de la seva primera novel·la, "La dona de gris".
  -Josefa Contijoch i Melcior Comes ens introduiran en les seves darreres obres.
  -Ens endinsarem en l'univers de Josep Grifoll, un artista polifacètic, de la mà de l'actor Nao Albet.
  El 4 d'abril de 1968 Martin Luther King mor assassinat per James Earl Ray al Lorraine Motel de Memphis. L'escriptor Antonio Muñoz Molina reconstrueix amb detall el crim, la fugida i la captura de l'assassí al seu últim llibre, "Como la sombra que se va", una història que segueix el rastre de James Earl Ray per la ciutat de Lisboa.
  L'especialista en gènere negre Anna Maria Villalonga ha decidit passar de la teoria a l'acció i ha publicat la seva primera novel·la negra, "La dona de gris". Parlarem amb Villalonga de la seva "opera prima", del gènere negre en català i de festivals com el Tiana Negra o el BCNegra, que enguany se celebra del 29 de gener al 7 de febrer.
  Josefa Contijoch ens introdueix en el seu darrer poemari, "Baix continu", i ens parla de com veu ella la poesia. L'escriptor Melcior Comes ens presenta "Hotel Indira", novel·la amb què ha guanyat el premi BBVA Sant Joan.
  Acabarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb l'actor Nao Albet i el músic Adrià Gonzàlez, que ens acostaran a la poesia de Josep Grifoll: una poesia que, segons Albet, fa sentir més que pensar i ens submergeix en l'univers particular del poeta manresà.
  "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

  ANTONIO MUÑOZ MOLINA ENS CONVIDA A SEGUIR L'ASSASSÍ DE MARTIN LUTHER KING A "COMO LA SOMBRA QUE SE VA" -Parlarem amb Anna Maria Villalonga del gènere negre i de la seva primera novel·la, "La dona de gris". -Josefa Contijoch i Melcior Comes ens introduiran en les seves darreres obres. -Ens endinsarem en l'univers de Josep Grifoll, un artista polifacètic, de la mà de l'actor Nao Albet. El 4 d'abril de 1968 Martin Luther King mor assassinat per James Earl Ray al Lorraine Motel de Memphis. L'escriptor Antonio Muñoz Molina reconstrueix amb detall el crim, la fugida i la captura de l'assassí al seu últim llibre, "Como la sombra que se va", una història que segueix el rastre de James Earl Ray per la ciutat de Lisboa. L'especialista en gènere negre Anna Maria Villalonga ha decidit passar de la teoria a l'acció i ha publicat la seva primera novel·la negra, "La dona de gris". Parlarem amb Villalonga de la seva "opera prima", del gènere negre en català i de festivals com el Tiana Negra o el BCNegra, que enguany se celebra del 29 de gener al 7 de febrer. Josefa Contijoch ens introdueix en el seu darrer poemari, "Baix continu", i ens parla de com veu ella la poesia. L'escriptor Melcior Comes ens presenta "Hotel Indira", novel·la amb què ha guanyat el premi BBVA Sant Joan. Acabarem el "Via llibre" d'aquesta setmana amb l'actor Nao Albet i el músic Adrià Gonzàlez, que ens acostaran a la poesia de Josep Grifoll: una poesia que, segons Albet, fa sentir més que pensar i ens submergeix en l'univers particular del poeta manresà. "Via llibre", el programa de llibres del 33, s'emet els dimecres a les 23.00.

Anar al contingut