Anar a la navegació principal
La vestiteca

El dia que vam matar en Balló.

Si reps l'encàrrec de matar el Balló, o ets un sicari contractat pel Claudi Guitart o ajudant de Vestuari de "La Riera". Com que aquest és el blog



Si reps l'encàrrec de matar el Balló, o ets un sicari contractat pel Claudi Guitart o ajudant de Vestuari de "La Riera".
Com que aquest és el blog del departament de Vestuari de TV3 està clar que no som uns professionals del crim organitzat.
Per assassinar algú a Sant Climent el primer que has de fer és matinar. T'has de llevar molt d'hora perquè aquell dia a més de cometre un crim hauràs de gravar altres seqüències.
Si a banda de matinar molt, hi afegiu fred i una previsió per part de l'equip d'en Molina de pluges intenses, ja teniu una petita idea del dia que ens esperava.
Un cop arribem a terres maresmenques, descarreguem tot el material necessari per cometre un assassinat o més: vestuari triple per si hem de repetir, bosses de plàstic per ficar-hi la roba tacada i tovalloles per aturar la falsa hemorràgia.
La roba d'avui és un "raccord" . Això vol dir que aquest vestuari exactament igual ja ve d'una seqüència anterior que vam gravar al plató, justament al decorat que fa de casa d'en Claudi. Per evitar errades, tenim unes fitxes amb fotos del dia en què es va fer.
Quan ja tenim els actors vestits apareix Producció amb un canvi de plans.
A causa de les pluges torrencials resultarà impossible gravar al lloc previst. Així que el pla B és un descampat sota un dels ponts de l'autopista. Entre la pluja i la deixalleria típica de sota un pont l'escenari del crim no és precisament el lloc més glamurós del món.
Tot i que tenim triple vestuari, millor creuar els dits per no haver de repetir un cop hagi sortit la sang. Netejar tot el desgavell i que sembli que mai ha passat res no és fàcil. A més, la sang falsa taca molt. En cas d'haver de repetir s'hauria de restaurar el vidre del cotxe i això ens donaria una mica de marge de temps.
Com que de moment a Vestuari no tenim llicència d'armes, no ens haurem de preocupar del tema tret. Els nois d'efectes especials s'encarregaran de la part tècnica i nosaltres de fer la part més bruta.
Bàsicament, la ferida és una peça amb un líquid vermell a l'interior enganxada amb esparadrap al braç d'en David Bagés.
Mitjançant uns cables, aquesta peça es connecta a un detonador que remotament un dels nois de Fx accionarà per fer que la sang broti.
Per sort, en Balló no és gaire de licres ni slim fit, així que podem amagar-li tota aquesta "alta tecnologia" sota la camisa.
Hi ha molts productes que simulen la sang i, si un no és de sang blava, el més casolà és el suc de remolatxa. Triar quin producte és el més adient depèn del color i del tipus de ferida que es vol o del temps.



Carregades amb el kit post tiroteig hem de cercar algun lloc on amagar-nos.
Com que hi haurà un tret que trencarà el vidre del cotxe ens haurem de resguardar per evitar cap accident. Tenim tota la fe que els nois dels Fx tindran una punteria increïble i la bala no rebotarà. Això i que sabem que producció no té un pla B per amagar cap cadàver "d'algú de vestuari".
Finalment, tot va sortir a la primera.
Ràpidament, van poder amagar les proves incriminatòries. Quan hi ha sang cal ser ràpid. Allà mateix li vam haver de treure la part de dalt a la víctima per prevenir un refredat post mortem.
A més, a Vestuari som molt de reciclar i cal evitar que s'acabi fent malbé tota la roba.
Mai no saps si està realment mort i pot reaparèixer .

El resultat el teniu a TV3 a la carta.




Cap ajudant de Vestuari va patir danys per gravar aquesta seqüència.







Anar al contingut

La vestiteca

Disseny de Vestuari de TV3 fa gairebé trenta anys que és el departament responsable de crear per a qualsevol programa els "looks" de presentadors, actors, músics, col·laboradors, vestint-los. I coneix tots els secrets per fer-ho. Us agradaria que us els descobríssim? "La Vestiteca", doncs, és un blog per conèixer a fons el Departament de Disseny de Vestuari. Volem obrir-vos les nostres portes. Us mostrarem el "backstage" del procés de creació d'estilismes i dissenys que veieu per pantalla. El nostre dia a dia amb presentadors, actors..., i tots els secrets que vulgueu saber. Som aquí per recollir els vostres consells, per resoldre els vostres dubtes, les vostres consultes, les vostres curiositats..., és el moment de furgar la televisió per dins. A partir d'ara "La Vestiteca" serà l'espai de trobada entre l'audiència i nosaltres.

Cerca posts del blog
Últims posts