Karra Elejalde i Ivan Barnev, a "Vasil"
Karra Elejalde i Ivan Barnev, a "Vasil"
Dues produccions participades per TV3

"Vasil" i "Mironins", guardonades als Premis Berlanga 

Les produccions participades per TV3 "Vasil" i "Mironins" recullen set guardons en la cinquena edició dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià, que es van celebrar aquest dissabte. 

Les produccions participades per TV3 "Vasil" i "Mironins" recullen set guardons en la cinquena edició dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià, que es va celebrar el 12 de novembre.  

A l'apartat de cinema, "Vasil" va ser la gran triomfadora i va aconseguir sis guardons: millor pel·lícula, direcció i guió (Avelina Prat), música original (Vincent Barrière), so (Iván Martínez-Rufat) i actriu de repartiment (Susi Sánchez). "Mironins" ha estat guardonada com a millor llargmetratge d'animació. És un projecte amb un marcat segell personal de la directora, Avelina Prat, per a qui suposa el debut en la direcció de llargmetratges de ficció. 

Protagonitzada pel búlgar Ivan Barnev, la britànica Sue Flack i els espanyols Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Susi Sánchez, "Vasil" explica els dos mesos que en Vasil, un singular immigrant búlgar, passa a Espanya, a casa de l'Alfredo, i ho fa a través de les vivències dels quatre personatges que l'acompanyen.

"Vasil" és la història d'una amistat, però també parla d'immigració i acollida, i planteja situacions i conflictes que suposen una realitat comuna a tots els països europeus: moviments migratoris, identitat cultural, integració o diferents mirades cap a l'estranger. A més, proposa una reflexió sobre la dificultat de connectar amb l'altre i la poca traça per relacionar-nos, especialment si l'altre és "diferent", però també amb aquells que tenim més a prop.

És una producció de Distinto Films en coproducció amb Activist 38, que compta amb la participació de Televisió de Catalunya i RTVE, i té el suport de l'ICAA, l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el Programa Creative Europe Media de la Unió Europea.

 

'Mironins', una producció d'animació associada amb TV3
"Mironins", una producció d'animació associada amb TV3

"Mironins", de Mikel Mas Bilbao i Txesco Montalt, i producció associada de TV3, que acosta el món de l'art als més petits a través de l'obra de Joan Miró, ha estat guardonada com a millor llargmetratge d'animació. 

Cada nit, quan el museu de Joan Miró tanca les portes i els visitants marxen a casa, tres gotetes de pintura (Ro, Blu i Low) cobren vida als quadres del pintor. Són els Mironins, tres amics inseparables que viatgen d'obra en obra per viure aventures trepidants al costat d'una infinitat de personatges tan surrealistes com inoblidables. A l'interior dels quadres, els Mironins descobriran el fascinant univers de l'art on la creativitat i la imaginació són inesgotables.  

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual van organitzar la cinquena edició dels Premis Berlanga de l'Audiovisual Valencià, que es van lliurar a l'Auditori de Castelló en una cerimònia transmesa per À Punt. Els guanyadors dels Premis Berlanga del 2022 es van decidir per les votacions dels acadèmics i acadèmiques de l'AVAV, l'Acadèmia de l'Audiovisual Valencià, entre les més de 50 obres presentades a les 24 categories competitives. 


 

Anar al contingut