"Albert Om", a "Una altra història"
Albert Om
Participa portant un objecte!

Vine als rodatges d'"Una altra història" amb Albert Om: consulta dates i poblacions

TV3 fa un crida a l'audiència de tot el territori perquè porti objectes antics, amb història, fins a les poblacions on es rodaran els diferents capítols del programa.

Després de la primera crida a l'audiència de TV3 per triar un objecte i penjar-lo al web del programa "Una altra història" comencen les crides arreu del territori per participar a les gravacions.
 

Dates de rodatge i poblacions

Les gravacions sempre són en cap de setmana. El tret de sortida és dissabte 20 de maig a Reus. Es demana als habitants tant de la capital del Baix Camp com dels municipis de la rodalia que portin un objecte que considerin que pot ajudar a explicar la història de Catalunya dels últims 100 anys.

Les persones que vinguin als rodatges no cal que hagin pujat a la web les fotos dels objectes que portaran; es podrà fer des del punt de trobada per a la gravació.
 

 • 20 de maig - Reus - Recinte Modernista Pere Mata
   
 • 27 de maig - Canet de Mar - Castell de Santa Florentina
   
 • 03 de juny - Barcelona - Universitat de Barcelona
   
 • 04 de juny - Santes Creus - Reial Monestir de Santes Creus
  (Les cues seran davant l'església. Es pot acudir a les 09.30 i a les 15.00)
   
 • 10 de juny - Port de la Selva - Monestir de Sant Pere de Rodes
   
 • 11 de juny - Girona - Museu d'Art de Girona
   
 • 17 de juny - Lleida - Castell de Gardeny
   
 • 18 de juny - Solsona - Palau Episcopal
   

Tria d'objectes

El periodista Albert Om serà el conductor del programa, acompanyat per dos historiadors, que faran la tria dels objectes més representatius de la nostra història.

Cada capítol, que es farà en un lloc emblemàtic d'una localitat diferent de Catalunya, es planteja com un gran esdeveniment en què els ciutadans podran participar portant els seus objectes i explicant les històries personals que hi ha al darrere.
 

El programa

"Una altra història" és un format multiplataforma, innovador i participatiu, presentat per  Albert Om, que es planteja el repte de trobar els 100 objectes quotidians que expliquin millor la història de Catalunya dels últims 100 anys. La col·lecció de peces resultant, amb grans històries personals al darrere, formarà part d'una gran exposició final en un museu de referència de Catalunya.    

Història i cultura es combinen amb entreteniment en un programa amb una funció social i divulgativa que té una gran capacitat per arribar a la població. Aquest és el punt de partida d'"Una altra història", que demana la participació de la societat per trobar objectes antics que amaguen grans històries personals, en una iniciativa per fer-los visibles i anar construint la història social de Catalunya, que quedarà recollida en un arxiu digital. Es tracta, doncs, d'un format multiplataforma que engloba aquest arxiu web amb tots els objectes, el programa audiovisual i una exposició final amb les peces escollides 

"Una altra història" és una producció de TV3 en col·laboració amb El Terrat, basada en el format de "National Treasures", creat per EZ Films - Ireland. Després de l'èxit de l'estrena a la televisió pública d'Irlanda (RTÉ1), el programa ha obtingut bons resultats en altres adaptacions arreu del món, com a Dinamarca i Nova Zelanda, i també a la televisió pública valenciana (À Punt).

 

Anar al contingut