1. Us quedeu físicament el meu objecte?

No. Estem creant un arxiu digital que inclourà una fotografia de cada objecte. El fet de pujar-ne les fotos a la nostra web no implica cap obligació d'entregar-nos físicament l'objecte a nosaltres ni a ningú.

2. Quin tipus d'objecte busqueu i de quina època?

Busquem objectes que revelin un aspecte de la nostra història i cultura dels últims cent anys. El ventall és ampli, no hi ha límits. Ens complaurà rebre qualsevol objecte que consideris important per a la història, el patrimoni o la cultura de la nostra terra.

3. Puc enviar més d'un objecte?

Pots pujar a la web tants elements com vulguis. No obstant això, cada objecte s'ha d'agregar com un element individual. Per als esdeveniments de la gira, et demanem que portis només un objecte físicament. Així tothom tindrà l'oportunitat de participar-hi.

4. Què són els esdeveniments del programa?

Els esdeveniments d'"Una altra història" són actes comarcals als quals podràs portar el teu objecte. Allà, el fotografiaran professionalment i serà valorat per un historiador. Els esdeveniments se celebraran en vuit ciutats diferents --encara per decidir-- de les comarques de Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona.

5. No estic segur que el meu objecte sigui prou interessant.

Cada objecte té una història per explicar, i fins i tot el més vulgar pot revelar una història fascinant. El projecte d'"Una altra història" el definiu vosaltres, les vostres històries i els vostres objectes. Disposem d'un equip d'historiadors que ens ajudarà a revelar les històries dels objectes; tu només ens n'has de donar tota la informació possible, i nosaltres mirarem d'esbrinar què hi ha al darrere.

6. Tinc dificultats tècniques per enviar el meu objecte.

Si necessites ajuda per enviar objectes a la web, contacta'ns aquí.

7. Consells per enviar els objectes a la web.

  • No netegis l'objecte! Som un arxiu popular; per tant, volem objectes amb vida. El desgast també explica la seva història.
  • Fotografia l'objecte davant d'un fons clar i simple. Si no tens una paret llisa, col·loca una cartolina o un full de paper de color sòlid darrere de l'objecte.
  • Apaga el flaix i fes servir llum natural. Situa l'objecte en un espai lluminós.
  • Utilitza un trípode o recolza la teva càmera o telèfon sobre algun suport per evitar que es mogui i la foto quedi desenfocada.
  • Centra l'objecte dins el marc de la fotografia.
  • Fes diverses fotografies des de diferents angles per ressaltar els detalls importants.
  • Si l'objecte és un article imprès i disposes d'un escàner, obtindràs millors resultats si l'escaneges, en comptes de fotografiar-lo.
Anar al contingut