Dijous, a les 22.35, al 33

Un retrat àcid de les relacions laborals, a "El mètode Grönholm"

Adaptació al llenguatge cinematogràfic de l'obra més universal del teatre català, "El mètode Grönholm". Amb guió del mateix autor, Jordi Galceran, i amb els mateixos actors que la van interpretar als escenaris: Jordi Díaz, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Boixaderas
Jordi Díaz, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Boixaderas, a "El mètode Grönholm"
Jordi Díaz, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Boixaderas, a "El mètode Grönholm"

Els quatre últims aspirants a un càrrec executiu en una multinacional sueca de mobles i bricolatge són convocats per procedir a la fase final del procés de selecció. Estan sols en una sala de reunions de les oficines centrals, els quatre junts, i són observats per psicòlegs de l'empresa a través de càmeres ocultes. Mitjançant sobres els arriben les instruccions d'una sèrie de proves d'enginy i simulació a què s'han de sotmetre per avaluar la seva personalitat. En la primera d'aquestes proves reben l'anunci que un dels candidats presents és en realitat un dels psicòlegs de la mateixa empresa que està fingint ser un aspirant més, i han de descobrir qui és. A partir d'aquí les sospites se sumen a la pugna per aconseguir aquest fabulós lloc de treball, i el procés es converteix en una lluita a mort, sense pietat, canalitzada per les diferents proves que els van sent proposades, cada vegada més dures, més personals, més cruels ... I també cada vegada més ridícules. Els candidats, disposats a tot, es rebaixaran fins a l'extrem d'acceptar les situacions més grotesques, extravagants i indignes per aconseguir el seu objectiu: el lloc de treball somiat.

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA

Productores: Televisió de Catalunya i Versatil Cinema, amb la col·laboració de Mediapro, 2013
Director: Enric Folch
Producció executiva: Elisa Plaza, Jaume Roures i Bernat Elias
Guionista: Jordi Galcerán, basat en la seva obra teatral
Director de fotografia: Mario Montero
Intèrprets: Jordi Boixaderas (Ferran Augé), Lluís Soler (Enric Font), Jordi Diaz (Carles Bueno) i Roser Batalla (Mercè Degas)

Anar al contingut