Una escena de la sèrie "Un poble francès"
Una escena de la sèrie

Aquest estiu, TV3 estrenarà les dues últimes temporades d'aquesta ficció francesa. La cinquena temporada s'encetarà, després d'un capítol resum, amb el capítol "París alliberat". La capital francesa queda alliberada. Els alemanys marxen de Villeneuve, la milícia francesa, també, però abans miren d'eliminar tots els resistents i els comunistes que poden. La Suzanne i l'Antoine presencien una d'aquestes matances a casa del Vernet i planegen l'assassinat del cap dels milicians. El Heinrich es veu obligat a triar entre l'Hortense i la seva carrera. Daniel Larcher intercedeix amb la Marie de part del Servier i del Marchetti.

Centrats en el desenvolupament dels maquis, els 12 capítols de la trepidant cinquena temporada estaran marcats per l'arribada de personatges nous i la mort d'un protagonista principal, tot un punt d'inflexió de la història per encarar el desenllaç de la sisena i última tongada de 12 episodis.

La sèrie

"Un poble francès" és una història sobre la història. Durant la Segona Guerra Mundial, la meitat de França queda sota l'ocupació nazi. Aquí comença el drama, el juny del 1940, a Villeneuve, un poble de les muntanyes franceses, amb l'arribada dels soldats alemanys. Els habitants del poble s'han d'enfrontar amb un ordre totalment nou. L'Hortense, el Jean, el Raymond i la Marie han viscut una vida normal, però a partir de llavors tot canvia. Alguns es convertiran en patriotes; altres, en traïdors i col·laboradors, i altres s'uniran a la resistència.

Cada temporada de la sèrie s'endinsa un any més en la guerra, i els personatges es veuen empesos cada cop més als límits de les seves vides. Escrita per Frédéric Krivine ("P. J." i "Duo"), Philippe Triboit ("Spiral"), amb Jean-Pierre Azema, famós historiador francès especialitzat en la Segona Guerra Mundial, i protagonitzada per Richard Sammel (protagonista també de la sèrie de Guillermo del Toro "The strain"), Audrey Fleurot ("Engrenages" i, recentment, "Safe"), Thierry Godard ("Engrenages"), Robin Renucci i Constance Dolle.

"Un poble francès" va ser la sèrie revelació de l'estiu passat. Un èxit d'audiència que es va mantenir entre els programes més vistos del dia, líder a la franja i amb més de 300.000 reproduccions a la carta.