Èxit d'audiència televisiva i a la carta

4 raons per les quals "Un poble francès" és la sèrie sorpresa d'aquest estiu

Líder de la sobretaula i amb més de 170.000 visionats dels capítols a la carta. Descobrim per què la sèrie de ficció històrica ha quallat entre els nostres espectadors
L'actor Robin Renucci és el doctor Daniel Larcher a "Un poble francès"

Poca migdiada fan els espectadors de TV3 aquest agost. La sèrie que ha pres el relleu a la pausa estiuenca de "Com si fos ahir" a la sobretaula de TV3 és un èxit tant a la televisió com a la web. "Un poble francès" és líder destacada de la franja amb una mitjana de 185.000 espectadors i una quota del 13,9%. En digital, és el setè programa més vist a la carta des que la vam estrenar el 30 de juliol. A França també va ser un èxit d'audiència i crítica des de la seva estrena el 2009. Les set temporades d'"Un poble francès" van reunir quatre milions d'espectadors, de mitjana, al prime time de la cadena France 3. Quines són les claus perquè "Un poble francès" ens hagi captivat?

 

1. Perquè ens ajuda a entendre un període històric complex

"Un poble francès" situa l'acció a la Segona Guerra Mundial quan la meitat de França queda sota l'ocupació nazi. Aquí comença el drama, el juny del 1940, a Villeneuve, un poble fictici de les muntanyes franceses, amb l'arribada dels soldats alemanys. Els habitants del poble s'han d'enfrontar amb un ordre totalment nou. L'Hortense, el Jean, el Raymond i la Marie han viscut una vida normal, però a partir d'ara tot canviarà. Alguns es convertiran en patriotes, altres en traïdors i col·laboradors, i altres s'uniran a la resistència. Cada temporada de la sèrie s'endinsa un any més en la guerra, i els personatges es veuen empesos cada cop més als límits de les seves vides. Els espectadors ho viuen amb els personatges, segueixen els seus canvis i descobreixen amb ells tota la complexitat de la situació.

 

2. Per l'entramat dels personatges

És una veritable sèrie coral, amb més de 15 personatges principals. Les relacions que es teixexen al llarg dels 72 capítols en el poble abasta a petita escala el que podria ser un país sencer. "Un poble francès" és el retrat d'una societat que viu una guerra, tensionada, que se sent en perill i desprotegida, que té fam, fred, por, absència de llibertat, incertesa de l'endemà, i on ningú no es refia de ningú. Es barregen les relacions de poder, d'amor i desamor, paterno-filials, d'odi, de passió... La vida segueix encara que s'estigui en guerra.

 

3. Perquè ens agrada viatjar -des del sofà- en l'espai i el temps

La producció està escrita per Frédéric Krivine, Philippe Triboit, amb Jean-Pierre Azema, famós historiador francès especialitzat en la Segona Guerra Mundial. Més enllà de voler captivar i entretenir, "Un poble francès" ens transporta a un poble francès imaginari que pateix la Segona Guerra Mundial i retrata el pensaments dels seus habitants i com van fer front a la vida quotidiana. D'això tracta aquesta sèrie: la vida durant aquest període crucial de la nostra història. Una història (sobre la història) explicada de manera planera però a la vegada gairebé documental, d'una manera mai vista. La caracterització d'època ens trasllada a una França sota ocupació alemanya.


4. Per la seva trajectòria d'èxits

Triada com a millor drama de la televisió francesa pels espectadors durant els anys 2015, 2014 i 2012, "Un poble francès" ha estat emesa per France 3 en horari de màxima audiència; durant la seva primera emissió va ser líder destacada, amb més de 4 milions d'espectadors regulars (a nivell de produccions com "House" o "Dexter"). La sèrie s'ha venut a més de 70 països, entre els quals hi ha Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Finlàndia, Geòrgia, Alemanya, països africans, Polònia, Portugal, Corea del Sud, Suècia, EUA. També ha estat nominada com a millor sèrie de televisió als Globes de Cristal del 2017, 2014 i 2010.

 

Fins al 31 d'agost, cada tarda emetem dos capítols d'"Un poble francès", que queden disponibles a la carta durant una setmana. Aquest estiu n'haurem vist cinc temporades. Les dues últimes, la sisena i setena, es podran veure aviat a TV3.

NOTÍCIES RELACIONADES