Roger Casamajor en el seu paper de maqui a "Quico Sabaté: sense destí"
Roger Casamajor en el seu paper de maqui a "Quico Sabaté: sense destí"
Una "road movie" amb aroma de western

Últimes hores de rodatge de la coproducció de TV3 "Quico Sabaté: sense destí"

S'acaba el rodatge de la "TV movie" "Quico Sabaté: sense destí", coproducció de TV3 i Minimal Films. Sota la direcció de Sílvia Quer i amb Roger Casamajor en el paper principal, narra les darreres hores de l'últim guerriller antifranquista

"A 'Quico Sabaté: sense destí', aquest 'sense destí' ja ens diu per on pot anar la pel·lícula, que explica l'última incursió que va fer Quico Sabaté a Espanya amb una missió que no podem desvelar", Sílvia Quer, la directora del film. "Anava amb tota la seva colla d'amics, perquè al final aquests quatre maquis que l'acompanyen són amics. I pel camí es descobriran les seves vides, les seves emocions, les seves frustracions i el perquè de la seva lluita", afegeix Quer, coneguda pels espectadors de TV3 per produccions i sèries com "Poblenou" (1994), "Estació d'enllaç" (1994), "Nissaga de poder", "Laberint d'ombres" o pel·lícules per a televisió com "La Xirgu", "La llum d'Elna" o "La dona del segle", entre altres. Després de més de tres dècades en l'ofici, Quer és un referent televisiu i una amant de les petites històries, les més universals.

La pel·lícula, protagonitzada per Roger Casamajor, narra les últimes hores de Quico Sabaté, l'últim guerriller antifranquista, que l'any 1959 –quan ja s'havia abandonat la lluita armada– va decidir emprendre una perillosa incursió a Espanya amb quatre companys més, travessant rius i muntanyes i perseguits per un regiment de la Guàrdia Civil en un "tour de force" trepidant; una "road movie" amb aroma de western.

"Es curiós perquè està molt documentada, aquesta incursió, però no se sap exactament quina era la finalitat precisa que tenia. Se sabia que anava a Barcelona, no hi va poder arribar per motius diversos que es descobriran en la pel·lícula, però el que és interessant del personatge són els ideals, la convicció i de quina manera ell s'aferra a això fins a les últimes conseqüències", Roger Casamajor.

Acompanyen Roger Casamajor en el repartiment Biel Montoro, Xavi Sáez, Òscar Rabadán, Oriol Vila, Julio Vélez, Manel Sans, Carlus Fàbrega i Carme Pla, entre altres.El rodatge –que va començar el 15 de novembre i s'ha acabat el 3 de desembre– s'ha fet en diversos punts de Catalunya i localitzacions com Vilobí d'Onyar, el Catllar, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Cerdanyola, Terrassa, Granera, els Rasos de Peguera, Sant Feliu de Llobregat i Castellterçol, entre altres.

"Quico Sabaté: sense destí" és una pel·lícula de personatges en què hi ha acció, però en què les relacions i l'amistat que teixeixen els amics durant la perillosa travessia –amb les seves diferències i conflictes– són el punt fort i el revers emocional d'uns fets amb una significació històrica important. La faceta més humana, els seus sentiments i la dimensió més íntima són el que més interessa.

Escrita per Mireia Millàs, és una producció de Minimal Films en coproducció amb TV3.

Anar al contingut