"Amb ulls de nen" és una sèrie documental, produïda pel Departament de Nous Formats de TV3, que pretén veure el món a través dels nens i les nenes, mirar-lo amb els seus ulls.

La mirada infantil sovint és ingènua però també pot ser molt lúcida, clarivident. I en un moment de crisi socioeconòmica, de canvis en l'escala de valors, d'incerteses, potser els nens són els que, mirant al seu voltant, valorant la seva realitat i fent-se preguntes sobre el futur, ens ajudaran a tots a reflexionar sobre la vida.
Volem escoltar els petits parlant-nos dels grans temes, amb les seves paraules i a la seva manera.

Sabem que els nens són capaços d'expressar emocions i mostrar-se crítics sense perdre l'espontaneïtat ni el sentit de l'humor, i això és el que els demanem. Que ens expliquin com veuen el món que els ha tocat viure i com els agradaria que fos. Potser aprendrem coses.

QUÈ VEUREM

La nostra càmera

Hem volgut fer evident la diferència entre el punt de vista dels nens i el del programa a l'hora de retratar el seu món.
Hem triat amb cura diferents moments del seu dia a dia, gravats amb una mirada intencionadament poètica, perquè l'espectador els conegui i els entengui millor.

La música és un altre element narratiu que també hem utilitzat per evocar les emocions que els nens ens han descrit a cada capítol: els moments més tristos, les vegades que han tingut por, els dies més feliços...

La càmera dels nens

Paral·lelament a la nostra gravació, hem deixat als nens i les nenes una càmera domèstica perquè siguin ells mateixos els que ens mostrin una mica el seu entorn. El resultat són unes imatges fresques, informals... Una càmera "maldestra" però més natural i directa.

Observant què graven, però també quan decideixen gravar, on posen la càmera, i com ho graven, ens donen moltes pistes de qui són i com miren. Així els nens també han acabat sent "narradors" d'algun petit fragment de la seva història.
Anar al contingut