Institucional

TV3 roda "Habitacions tancades", basada en la novel·la de Care Santos

Adriana Ugarte, Álex García, Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella i Raúl Peña són els protagonistes d'aquesta ficció d'època que aborda la història i els secrets dels Lax, una poderosa família burgesa

Lluís Maria Güell és el director d'aquesta producció  de TV3, Diagonal TV i TVE, que tindrà dos capítols amb guió de Pere Riera, i que compta amb un repartiment de luxe encapçalat per Adriana Ugarte que dóna vida a Teresa Bruses. Amb ella, Álex García (Amadeo Lax), Bea Segura (Violeta), Ramon Madaula (Modest Lax), Jan Cornet (Octavi), Francesc Orella (Rodolf Lax), Diana Gómez (Conxa), Toni Sevilla (Soler), Laia Costa (Montserrat Espelleta), Raúl Peña (Joan Lax), Marc Cartes (Ricard Selvas), Rosa Boladeras (Rosa) I Miriam Iscla (Antònia).

La novel·la de Care Santos se centra en la família dels Lax, una de les nissagues més distingides de la Barcelona de finals del segle XIX i primera meitat del XX, que com la majoria de les famílies amaga un secret.

Violeta Lax (Bea Segura) torna a casa per supervisar les obres que han de convertir l'antiga mansió de la família en un museu dedicat al seu avi, Amadeu Lax (Alex García), un famós retratista. Però l'aparició d'un cos momificat en una habitació secreta portarà la Violeta a descobrir el passat obscur de la seva família.

Enigmes ocults que no sempre podrà recompondre, però que li serviran per conèixer més de prop la Teresa Brusés (Adriana Ugarte), la seva àvia i, sobretot, per desxifrar la cara més oculta i desconeguda del seu venerat avi. A la casa dels Lax ja fa temps que es va imposar un pacte de silenci. L'Amadeu va exigir que cap membre de la seva família recordés mai més el nom o el destí de la dona que el va abandonar just en el moment en què va esclatar la Guerra Civil.

A través de trànsits subtils entre l'actualitat i el passat, l'espectador serà testimoni de les investigacions de la Violeta i, a la vegada, del desenvolupament dels esdeveniments que van tenir lloc entre les parets de la mansió Lax, des del moment en què els seus habitants van passar per primera vegada el llindar del palauet.

La narració d'"Habitacions tancades" es mou en diferents espais temporals: els primers anys del segle passat, amb un Amadeu nen, i els anys 20, de plenitud artística marcats per la mort del pare i l'aparició del seu gran amor, la Teresa, un matrimoni que acabarà de forma misteriosa. I, finalment, el present, amb el protagonisme de la néta, Violeta Lax, i del seu pare, Modest, un home que mai ha explicat la veritat sobre la seva relació amb el famós pintor.

"Habitacions tancades" es rodarà fins a finals d'any a localitzacions i decorats naturals de Barcelona i rodalies. El vestuari, la perruqueria i el maquillatge juguen un paper fonamental en la producció, ja que recrearan l'època, el modernisme i els feliços anys 20 d'una família de l'alta burgesia. També és important la faceta artística del protagonista d'aquesta ficció per la qual s'ha elaborat una obra pictòrica que marca l'estil del famós retratista Amadeu Lax.