TV3 a la Berlinale 2019
TV3 a la Berlinale 2019
69 edició del Festival Internacional de Cine de Berlín

TV3, present a la Berlinale amb "Elisa i Marcela", l'última pel·lícula d'Isabel Coixet, i "Staff Only", de Neus Ballús

"Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3 i escrita i dirigida per Isabel Coixet, participarà en la secció oficial a competició de la Berlinale. "Staff Only", de Neus Ballús, producció associada de TV3, tindrà la seva "première" mundial en la secció Panorama del festival, que es farà entre el 7 i el 17 de febrer.

"Elisa i Marcela", la nova pel·lícula d'Isabel Coixet, es projectarà per primera vegada a la Berlinale 2019, on competeix en la Secció Oficial. Rodada en blanc i negre entre Catalunya i Galícia, la pel·lícula per a televisió tracta sobre el primer matrimoni de dones de la història, celebrat a Dumbría el 1901. Dues mestres gallegues que, després de ser descobertes, van ocupar les portades de diaris de tot el món. Natalia de Molina i Greta Fernández encarnen aquestes dues dones, un repartiment que es completa amb Tamar Novas, Sara Casasnovas, María Pujalte, Francesc Orella, Manolo Solo i Lluís Homar.

Isabel Coixet ha comentat que: "Anar a Berlín en competició amb 'Elisa i Marcela' significa molt per a mi: és la culminació d'un treball de molts anys, la recompensa a l'esforç i la perseverança per empènyer aquest projecte i l'oportunitat que un públic internacional conegui aquesta història única al món.".

La pel·lícula produïda per Rodar y Rodar ("L'orfenat", "Els ulls de la Júlia"), Zenit TV, Lanube Películas i TV3 en associació amb Film Factory s'estrenarà a Netflix el 2019.

Sinopsi:
1885. La Corunya. El seu primer dia d'escola l'Elisa coneix la Marcela, amb qui establirà una gran amistat, que amb el temps serà malvista pels pares de la Marcela, que l'enviaran a estudiar fora per posar fi a les seves sospites. Els anys passen, però els sentiments es mantenen. De tornada a Galícia, decideix buscar l'Elisa i viure felices  una vida en comú. Però la gent del poble comencen a parlar-ne malament i les dones fan un pla: l'Elisa abandonarà un temps el poble per tornar convertida en Mario i casar-se amb la Marcela.

 

La nova pel·lícula de Neus Ballús "Staff Only", ha estat seleccionada en la secció Panorama del festival, on hi tindrà la seva "première" mundial. L'any 2013, la directora ja va ser nominada pel festival a millor òpera prima amb "La plaga". Escrita per Pau Subirós i Neus Ballús, "Staff Only" és un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la nostra pròpia mirada sobre la realitat africana, narrat des del punt de vista d'una adolescent que es planteja diverses qüestions per primera vegada. Està interpretada per Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada. És una producció d'Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff Only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

Sinopsi:
Marta (Elena Andrada), de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, Manel (Sergi López) i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort. En el viatge Marta coneix Khouma, un senegalès una mica més gran que ella, que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, i l'Aissatou, una noia que neteja habitacions. Els dos la portaran a introduir-se al món de l'"Staff Only", del personal de l'hotel.

El Festival Internacional de Cine de Berlín se celebrarà entre el 7 i el 17 de febrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut