Una vintena d'artistes i quinze formacions musicals han participat de la vetllada

TV3 ofereix l'entrega dels premis El Temps de les Arts

TV3 ha emès l'acte de lliurament de la primera edició dels premis El Temps de les Arts, que s'ha fet en sis indrets del territori i s'ha emès conjuntament a les televisions i ràdios públiques de parla catalana

TV3 ha ofert l'entrega dels premis El Temps de les Arts, que neixen amb l'objectiu de promoure la cultura catalana i reconèixer la creativitat i la innovació que hi ha en els àmbits de les arts visuals, el patrimoni, l'arquitectura, les arts escèniques i la música. Aquests són els sectors que segueix el portal El Temps de les Arts, que publica els esdeveniments culturals i artístics més importants a Catalunya, les Balears i el País Valencià, i ara convoca aquests guardons amb la col·laboració de la Federació Llull (formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural) i de la Xarxa d'Universitats Vives.

En aquesta primera edició, hi han participat 500 projectes, repartits en les sis categories que reconeixen els premis: arquitectura, patrimoni, arts visuals, arts escèniques, música clàssica i música popular. Els guanyadors en les diferents disciplines han estat Comas-Pons Arquitectes (arquitectura), Ferran Palau (música popular), Rosa Cerarols i Pep Espelt (patrimoni), la companyia teatral Hermanas Picohueso (arts escèniques), Benet Casablancas (música clàssica) i l'Associació per la Recerca Biocultural i Artística de Rodes (arts visuals).

La Llotja de Mar de Barcelona, el castell de Bellver de Mallorca, l'església de la Beneficència de València, el palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà, la Casa de la Vall d'Andorra i el claustre de Sant Francesc de l'Alguer han estat els escenaris del lliurament dels guardons. En aquest acte, liderat pel director de cinema i guionista Lluís Danés, s'ha plantejat la posada en escena com un viatge que posa en contacte tothom que viu en territoris de parla catalana.

Més d'una vintena d'artistes i quinze formacions musicals han participat en aquesta vetllada, de format cinematogràfic, en què artistes de diferents disciplines han ofert un espectacle coral, units per la llengua i la cultura. Les cançons han estat el fil conductor d'aquest viatge audiovisual, que ha començat amb una versió de l'emblemàtica peça de Lluís Llach "Venim del nord, venim del sud", amb tots els accents del territori.

L'equip artístic, dirigit per Lluís Danés, ha comptat amb Ferran Folch al guió, Alfred Tapscott a la direcció musical i Ariadna Peya a la coreografia. Els cantants Alidé Sans, Mireia Vives, Elena Gadel, Lluís Cartes, Davide Casu i la formació Marala; els músics Cati Plana, Pau Figueres i Guillem Fullana; la Cobla Bisbal Jove, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, Rumba Coumo i In Crescendo; sis corals infantils i sis bandes de percussió de Barcelona, l'Alguer, Andorra, Perpinyà, València i Palma; les veus de Sílvia Bel, Franca Masu, Jessica Casal, Cristina Giner, Josep Manel Casany i Anna Perelló han fet possible el lliurament dels primers premis El Temps de les Arts.

Anar al contingut