Les millors produccions documentals del món

TV3 mitjà oficial del DocsBarcelona, que enguany celebra la seva 25a edició

La 25a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona torna a tenir TV3 com a mitjà oficial del festival. La cadena participa de forma activa en aquest esdeveniment anual, que se celebrarà del 18 al 29 de maig i en què es presentaran 48 títols procedents de 26 països de tot el món

Comença el DocsBarcelona, un festival de referència en el seu àmbit al qual TV3 ha fet costat durant el seu quart de segle d'existència. Durant dues setmanes, i amb els Cinemes Aribau, la Filmoteca de Catalunya i el CCCB com a seus presencials, i amb Filmin com a finestra virtual, el festival oferirà un ampli ventall estilístic i temàtic. La seva programació constituirà un altaveu contra la injustícia i, a la vegada, obrirà múltiples finestres per imaginar nous mons i diferents formes de resistència.

TV3 tindrà presència al certamen amb la participació, en la secció oficial Latitud, de les coproduccions "Tolyatti Adrift", de Laura Sisteró, i "Robin Bank", d'Anna Giralt, i "La cuina dels homes", de Sílvia Subirós, que també compta amb el suport de la cadena. A més, l'experiodista de TV3 Carles Bosch formarà part del jurat de la Secció Oficial Panorama. I Montse Armengou, directora de "Sense ficció"; Sílvia Pairó, productora executiva de Documentals i programes no diaris de TV3, i Agustí Argelich, coordinador de Coproduccions Documentals de TV3, participaran a les trobades professionals amb la indústria.

Les millors produccions documentals del món
La producció nord-americana guanyadora del premi del públic al Festival de Sundance "Navalny", de Daniel Roher, inaugurarà una programació amb vint-i-nou llargmetratges, dotze curtmetratges i quatre títols més a la secció Docs&Teens, procedents de vint-i-sis països de tot el món.

Vint llargmetratges optaran al premi al millor documental dins la secció oficial Panorama, i vuit títols de cinematografies iberoamericanes competiran a la secció oficial Latitud. El certamen d'enguany comptarà també amb tres llargmetratges en sessions especials; amb l'espai DOC-U, dedicat al talent documental dels centres d'estudis superiors d'arreu d'Espanya; amb la secció Docs&Teens, dedicada al públic adolescent, i amb una sessió doble a la Filmoteca de Catalunya que homenatjarà Llorenç Soler, Premi Docs d'Honor DocsBarcelona.

L'aposta pel documental català
Amb la producció catalana de la seva programació, DocsBarcelona continua apostant per l'inesgotable talent sorgit a casa nostra, i per la mirada particular que el nostre cinema dedica al gènere documental.

Així, a la secció oficial Latitud es projectarà "Robin Bank", un thriller íntim sobre l'activista català Enric Duran, el Robin Hood del segle XXI, que signa Anna Giralt Gris. Després d'aconseguir mig milió d'euros en crèdits sol·licitats a una quarantena d'entitats bancàries, Duran els va destinar a projectes socials i va denunciar les pràctiques abusives dels bancs. Condemnat a penes de presó i en cerca i captura, Duran presentarà de forma virtual el film. "Robin Bank" és una producció de Gusanofilms en coproducció amb Indi Film i TV3. El documental es podrà veure a partir del 18 de maig, a les 19.00, a Filmin, i el 22 de maig, a les 20.00, a l'Aribau Multicines.

A la mateixa secció, també es podrà veure "Tolyatti Adrift", un documental en què la cineasta Laura Sisteró viatja fins a Togliatti, considerat com el Detroit rus, una localitat que en el passat simbolitzava l'orgull socialista per la seva potent indústria automobilística i que ara és un paratge sense futur. Un moviment juvenil rescata els icònics cotxes Lada de la fàbrica abandonada de la ciutat per transformar-los en un mitjà de rebel·lia i expressió de la seva desesperació. És una producció de Boogaloo Films en coproducció amb TV3 i Les Films d'Ici. "Tolyatti Adrift" es podrà veure a partir del 18 de maig, a les 19.00, a Filmin, i el 22 de maig, a les 18.00, es projectarà a l'Aribau Multicines.

I també es presentarà "La cuina dels homes", de Sílvia Subirós, un film que compta amb el suport de TV3 i que construeix un relat alternatiu de la història de la cuina i l'anonimat de les dones. Subirós hi aporta la seva experiència familiar: el seu avi, Josep Mercader, va fundar El Motel a Figueres, emblemàtic restaurant que va ser clau a portar la modernitat culinària a Espanya. A través de material d'arxiu de diferents èpoques, descobrim el llegat oblidat d'Anna Baret, l'àvia de la Sílvia. Estarà disponible a Filmin a partir del 18 de maig, a les 19.00, i el 20 de maig, a les 19.00, es podrà veure a l'Aribau Multicines.

 

Anar al contingut