Els "Telenotícies", entre els programes més vistos

TV3, líder d'audiència del mes de març amb una quota del 12,3%

TV3 encapçala el rànquing de programes més vistos durant 27 dies del mes de març

TV3 és líder d'audiència del mes de març amb una quota del 12,3%, per davant de T5, amb un 12,1%;  i d'Antena3, amb un 11,4%. A més distància hi ha La1, en quarta posició i amb una quota del 7,5%; Cuatro, cinquena classificada amb un 7,3%; i la Sexta, que ha acabat en sisè lloc amb una quota del 6,8%. Pel que fa als canals temàtics, tots tres han marcat una tendència a l'alça. Els Super3/33 ha tancat el mes de març amb una quota de l'1,6%, una dècima per sobre del mes anterior. També ha pujat una dècima el 3/24, que ha aconseguit una quota de l'1,5%. Per la seva banda, el canal Esport3 ha tancat el mes de març amb una quota de l'1,3%, dues dècimes per sobre del mes anterior.

TV3 ha acabat el mes de març sent líder d'audiència en solitari i mantenint-se com la cadena més vista per setè mes consecutiu. Ha encapçalat el rànquing de programes més vistos durant 27 dies del mes i ha situat 18 programes al rànquing dels 40 més vistos del mes de març.

D'entre els programes més vistos, cal destacar les diferents edicions dels telenotícies i, en especial, el "TN vespre", que ha estat líder del dia en 11 ocasions, L'edició més vista va ser la del dia 24 de març, el dia de l'accident de l'avio de Germanwings als Alps. Aquesta edició va ser vista per 840.000 espectadors i va tenir una quota del 26,2%. El segon espai més vist del mes també va ser un telenotícies, en concret l'edició del "TN cap de setmana vespre" de l'1 de març, amb 737.000 espectadors i una quota del 23,7%. En aquests dos casos, es tracta d'una emissió conjunta per TV3 i el 3/24.

El tercer programa del rànquing l'ocupa el capítol d'"El foraster" dedicat a Barberà de la Conca, emès el 9 de març, i que va congregar una audiència de 659.000 espectadors i va marcar una quota del 21,1%. I en quart lloc, torna a haver-hi una edició del telenotícies. Es tracta del "TN migdia" del 24 de març, amb una audiència de 651.000 espectadors i una quota del 29,8%, també en emissió conjunta per TV3 i el 3/24.

Altres espais de TV3 situats en el rànquing dels 40 programes més vistos són "Polònia", "Cràckòvia", el resum del partit de Champions entre el Barça i el Manchester City, el "30 minuts" de l'1 de març ("Un de cada quatre"), "La Riera", el partit de Champions entre l'Atlètic de Madrid i el Bayer Leverkusen, l'"APM?", el "Sense ficció" dedicat als jutges ("16 jutges"), "Zona Zàping", "Collita pròpia" o "Ja t'ho faràs".

El 3/24 marca el millor mes de l'any

El canal informatiu ha tancat el mes de març amb una quota de l'1,5%, una dècima per sobre de la del mes anterior. L'ampli seguiment de l'accident aeri reafirma el canal  3/24 com a referent informatiu, amb una audiència acumulada d'1.235.000 d'espectadors, el 17,4% dels catalans, el 24 de març. Aquell dia, el canal informatiu de Televisió de Catalunya va doblar, pràcticament, l'audiència de canal 24H de TVE.

Super3, novè mes de lideratge

El canal infantil s'ha consolidat com el preferit dels nens i nenes de Catalunya i ha tancat el mes de març amb una quota de l'1,9%, una xifra que el situa al capdavant dels canals temàtics infantils per novè mes consecutiu. En segon lloc es troba Clan, amb una quota de l'1,8%, seguit per Disney Channel i Boing, tots dos amb un 1,4%.

Esport3, a l'alça

El mes de març ha estat molt positiu per al canal Esport3, que ha aconseguit una quota de l'1,3%, dues dècimes per sobre de la del mes de febrer. De les audiències del mes de març cal destacar el bons resultats dels partits de bàsquet de l'Eurolliga i de l'ACB, així com les programacions especials de partits de futbol com el Barça-Reial Madrid de Lliga o el Barça-Manchester de Champions.

TV3, la cadena generalista més ben valorada

Segons el panel de GKF, TV3 continua sent la cadena generalista més ben valorada, amb un 8,1. Destaca l'índex qualitatiu dels especials informatius del dia de l'accident aeri (8,8), i de la primera cursa de la F1 (8,7).

Per programes, els que aquest mes destaquen amb un índex qualitatiu per sobre de la mitjana són: "Espai Terra" (9,0), "El gran dictat" (9,0), "Sense ficció" (8,8), "Collita pròpia" (8.8),"Retrats" (8.7), "Menú degustació" (8.6), "El foraster"(8.5), "30 minuts" ( 8,5), "Valor afegit" (8,5), ".CAT" (8,4), "Els matins" (8,4), "Polònia" (8,3), "APM?" (8,3), Mundial de F1 (8,3), "Zona Zàping" (8,3), Notícies 3/24 (8,3), "Cuines" (8,2), "Divendres" (8,2), "No serà fàcil" (8,2).

Per la seva banda, els informatius de TV3 mantenen excel·lents índexs qualitatius, aconseguint guanys gairebé tots: "TN comarques" (8,4), "TN migdia" (8,4), "TN vespre" (8,1), "TN cap de setmana migdia" (8,3), "TN Cap de setmana vespre" (8,2).

La tragèdia dels Alps, el més seguit a la web

L'audiència a internet del mes de març s'ha vist molt marcada pel tràgic accident aeri dels Alps. La cobertura  informativa que TV3 ha ofert a internet sobre l'accident de l'avió de Germanwings ha tingut un amplíssim seguiment. Fruit d'això, els vídeos dels Telenotícies han superat, en el conjunt del mes de març, el milió de reproduccions.

Pel que fa al consum de vídeos en el servei del TV3alacarta, destaca l'interès que ha continuat aixecant entre l'audiència la participació de Xevi Verdaguer al primer capítol de la nova temporada del "Retrats", de Jaume Barberà, i també les imatges de Pep Guardiola al Camp Nou, meravellat per l'actuació de Messi en el partit de Champions que el Barça va disputar contra el Manchester City.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut