Continguts de TV3, disponibles al nou servei de veu Amazon Alexa
Presents, des d'avui, al nou servei de veu d'Amazon

TV3 i Catalunya Ràdio, els primers d'integrar continguts en català a Alexa d'Amazon

Els titulars del "Telenotícies vespre" o de Catalunya Informació són alguns dels continguts que la CCMA ofereix als usuaris d'Amazon Alexa

Els usuaris del nou servei de veu Amazon Alexa es podran posar al dia de les darreres notícies directament amb la veu, sense necessitat d'escriure o tocar cap pantalla. La manera de conversar-hi, amb l'Alexa, és a través d'uns altaveus intel·ligents, alguns dels quals tenen pantalla i mostren vídeos. L'usuari li demana notícies i el dispositiu els hi ofereix en funció d'una elecció prèvia.

Dins l'oferta de continguts disponibles per a l'usuari en el llançament del servei, n'hi haurà de TV3 i Catalunya Ràdio. Concretament, els usuaris hi trobaran els titulars del "Telenotícies vespre", els últims titulars de Catalunya Informació, la portada de Mònica Terribas i la previsió del temps. Seran els únics continguts disponibles en català en el llançament del servei d'Amazon.es.

Aquests continguts estaran disponibles a través del que Amazon Alexa anomena "skills", i n'hi haurà una per a cada contingut ofert. És a dir, l'usuari haurà de buscar la "skill", que es diu "TV3-Titulars Telenotícies Vespre" i afegir-la, i el mateix amb la resta de continguts oferts.

Aquesta estrena respon a la voluntat de la CCMA d'innovar i ampliar l'accés als continguts de TV3 i Catalunya Ràdio a les noves plataformes tecnològiques. Els assistents virtuals tenen la capacitat d'interactuar amb la veu, reproduir música o podcasts, recordar esdeveniments de l'agenda o proporcionar informació de servei a temps real. Representen, per tant, una evolució en els serveis d'informació, amb una clara tendència a l'alça, segons tots els experts. Per aquest motiu, la CCMA hi ofereix contingut i continuarà treballant per reforçar-hi la seva presència i assegurar que els usuaris poden accedir a continguts audiovisuals en català a les noves plataformes.

 

Anar al contingut