Dilluns, a les 22.05

TV3 estrena "Merlí. Sapere aude". Pol Rubio segueix els passos del mestre Merlí

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena "Merlí. Sapere aude", l'"spin-off" de "Merlí", la sèrie original de Televisió de Catalunya produïda per Veranda TV que se centra en el personatge de Pol Rubio i el seu pas per la Facultat de Filosofia.

"Sapere aude": Pol Rubio a la universitat
"Sapere aude": Pol Rubio a la universitat

"Merlí. Sapere aude" és una sèrie original de Movistar+, en col·laboració amb Veranda TV, estrenada en aquesta plataforma el desembre del 2019. Escrita per Héctor Lozano i dirigida per Mena Fité, la sèrie, de 8 capítols, està rodada en català i castellà, i té com a escenari principal la Universitat de Barcelona, a més de diversos indrets de la ciutat, com el barri Gòtic, el Raval i la platja.

Encapçalen el repartiment de "Merlí. Sapere aude" Carlos Cuevas, que interpreta un Pol Rubio més madur, però també més insegur, i María Pujalte, que dona vida a la professora María Bolaño, una dona de caràcter que no li posarà les coses fàcils. Completen el repartiment Pablo Capuz (Rai), Azul Fernández (Minerva), Pere Vallribera (Biel) i Claudia Vega (Ori); a més de David Solans (Bruno Bergeron), Ana Maria Barbany (la Calduch), Boris Ruiz (Alfonso) i Assun Planas (la professora Glòria), que repeteixen els seus papers de "Merlí".

"Merlí. Sapere aude" continua la història de Pol Rubio, l'alumne preferit de Merlí Bergeron. En Pol segueix els passos del seu antic professor i comença la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona. En aquesta nova etapa serà clau la trobada amb María Bolaño (María Pujalte), una àcida professora que veurà el gran potencial d'en Pol i el marcarà de manera definitiva. La Bolaño pressiona constantment en Pol, i l'obliga a desprendre's de la seva actitud fatxenda i a encarar la seva nova vida de manera adulta.

Entre els nous companys del Pol destaca el Rai (Pablo Capuz), un noi ric i displicent que rep el Pol amb arrogància i superioritat. L'actitud del Rai despertarà el rebuig del Pol i farà sorgir una rivalitat entre ells, gairebé com un joc, que derivarà en alguna cosa més que una amistat. La Minerva (Azul Fernández), l'Oti (Claudia Vega) i el Biel (Pere Vallribera) completen el grup d'amics amb qui el Pol experimentarà tot allò que la vida universitària els ofereix.

Però no tot serà nou per al Pol. Mantindrà la relació d'amistat amb el Bruno, fill del Merlí i company d'institut, que fa la carrera d'Història en una facultat propera. El Bruno, que no s'ha oblidat del Pol, intentarà seduir-lo i continuar la relació que havien començat.

"Merlí. Sapere aude" és una sèrie sobre els començaments, els nous reptes i el viatge cap a la maduresa, amb la mirada particular que ofereix, novament, la filosofia. En última instància, aquest és l'esperit d'aquest "spin-off", expressat en el "sapere aude" del títol: atrevir-se a saber, a aprendre, a descobrir.

En el primer capítol

El Pol comença la carrera de Filosofia. Vol ser el nou Merlí. En Bruno segueix penjat d'ell i ha començat Història. El Pol coneix els nous companys de facultat: l'Oti, el Biel, la Minerva i el Rai. Amb en Rai xoca el primer dia, però hi ha alguna cosa del noi que l'atreu. També coneix la María Bolaño, una professora irreverent i especial que està destinada a marcar-li la vida.

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut