TV3 creix i torna a liderar l'audiència del mes, en el millor abril dels últims set anys
TV3 és líder destacada de l'abril, per novè més consecutiu, amb una quota del 15,1%, a 5,1 punts de la cadena classificada en segon lloc. Aquest ha estat el millor mes d'abril des de l'any 2011 i el segon millor mes d'aquesta temporada, darrere de l'octubre passat.
TV3 creix i torna a liderar l'audiència del mes, en el millor abril dels últims set anys
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

TV3 creix i torna a liderar l'audiència del mes, en el millor abril dels últims set anys

TV3 és líder destacada de l'abril, per novè més consecutiu, amb una quota del 15,1%, a 5,1 punts de la cadena classificada en segon lloc. Aquest ha estat el millor mes d'abril des de l'any 2011 i el segon millor mes d'aquesta temporada, darrere de l'octubre passat.

TV3 ha tornat a acabar el mes com a líder destacada d'audiència, segons dades de Kantar Media. Aquest mes d'abril, TV3 ha aconseguit una quota del 15,1%, a molta distància de la resta de cadenes i amb el segon millor resultat de la temporada, darrere de l'octubre del 2017. Aquest, ha estat el millor mes d'abril des del 2011. TV3 ha continuat amb la tendència ascendent i ha crescut 3 dècimes respecte al mes de març. Ha superat en 5,1 punts la segona cadena classificada, Telecinco, i en 5,6 punts, la tercera, Antena3.

També continua, i creix respecte al mes passat, el lideratge destacat de TV3 en les franges de "day time", amb una quota del 15% i a 4,1 punts per sobre de la cadena classificada en segon lloc, i de "prime time", amb una quota del 16,7%, i supera en 6,2 punts la segona classificada. A la franja de "day time", cal destacar, sobretot, que bona part dels programes fan rècord de quota de la temporada o igualen la màxima quota aconseguida fins ara. És el cas d'"Els matins", "Cuines", "Com si fos ahir" o "Tot es mou".

TV3 ha liderat l'audiència durant 27 dies dels 30 del mes d'abril i el rànquing dels programes més vistos del dia també en 28 ocasions. Així mateix, TV3 ha tornat a ser la cadena generalista més ben valorada a l'abril, amb un 8,4 al panel de GFK.

 

Els informatius, líders totes les edicions i els més ben valorats en qualitat i credibilitat

Un mes més, els telenotícies es mantenen líders en totes les seves edicions i han encapçalat el rànquing dels programes més vistos del dia en 25 ocasions, 14 de les quals ho ha fet el "TN vespre". Totes les edicions dels telenotícies apareixen al rànquing dels programes més vistos del mes entre les 20 primeres posicions i entre els 10 espais més vistos del mes, hi ha l'edició del "TN vespre" del 5 d'abril, amb una audiència de 882.000 espectadors i una quota del 32,6%; el "Telenotícies cap de setmana vespre" del 15 d'abril, que va ser seguit per 778.000 espectadors i va obtenir una quota del 27,5%; i el "TN migdia" del 10 d'abril, amb una audiència de 539.000 espectadors i una quota del 32,1%.

En conjunt, els telenotícies de TV3 tenen una quota mitjana del 25,1%, a molta distància de la resta de cadenes generalistes. "La Sexta Noticias" ha tancat el mes amb una quota del 10,4%, "Antena3 Noticias", amb un 9,7%; "Informativos T5", amb una quota del 9%; el "Telediario" de La1 ha fet una quota del 8,4% i "Noticias Cuatro", un 6,3% de quota.

Els informatius de TV3 es mantenen al capdavant del rànquing qualitatiu dels informatius diaris, amb un índex de 8,5, segons el panel de GFK. Els telenotícies de TV3 també són líders en credibilitat, amb un 95,5%.

Pel que fa al canal 3/24, ha tancat el mes d'abril amb una quota del 2%, i ha superat amb comoditat el canal 24H de TVE, que té un 0,7% de quota.

 

Gran resultat d'audiència en tots els àmbits de la programació

TV3 ha situat  26 programes a la llista dels 40 espais més vistos del mes, 16 dels quals es troben entre els 20 primers del rànquing. Entre les programes més vistos del mes, a banda dels "Telenotícies" hi ha espais de totes les temàtiques de la programació de TV3: entreteniment, esports, especials, reportatges, documentals i cinema.

L'espai de TV3 més vist del mes d'abril ha estat el partit de la Lliga de Campions entre la Roma i el FC Barcelona del 10 d'abril. Aquest partit de futbol va ser el segon més vist de la temporada, amb una audiència de 1.082.000 espectadors i una quota del 35%. A internet, la transmissió del partit encapçala el seguiment en directe amb 36.000 usuaris únics. A més, el resum del partit d'anada del 4 d'abril també apareix al rànquing dels espais més vistos del mes.

El segon espai de TV3 més vist del mes va ser l'entrevista que va fer el 15 d'abril a Berlín el director de la cadena, Vicent Sanchis, al president Carles Puigdemont. Amb una audiència de 991.000 espectadors i una quota del 30,5%, va superar totes les entrevistes polítiques fetes fins ara, tant a presidents de la Generalitat, com a caps de l'oposició. L'entrevista també va tenir un gran seguiment en directe a internet, amb 28.000 usuaris, només per darrere del partit entre la Roma i el Barça, i ha estat l'emissió de TV3 que ha generat més conversa a Twitter, amb més de 30.000 missatges durant l'emissió.

L'espai d'anàlisi emès darrere de l'entrevista també apareix al rànquing dels 40 espais més vistos del mes, així com l'especial "Més 3/24: La justícia alemanya deixa en llibertat Puigdemont", del dia 5, amb una quota del 24,5% i 470.000 espectadors, i l'avanç informatiu de l'endemà que va informar de la sortida de Carles Puigdemont de la presó alemanya de Neumünster.

A més dels "Telenotícies", les transmissions esportives i els especials relacionats amb l'actualitat, la llista dels programes més vistos del mes la completen els principals espais de la graella de TV3.

L'edició de "Polònia" del 5 d'abril s'ha situat en el sisè lloc del rànquing, que, amb una audiència de 782.000 espectadors i una quota del 26,8%, ha estat el segon més vist de la temporada. El programa, que també lidera l'audiència mensual a internet, és un dels més ben valorats al panel de GFK, amb una puntuació de 8,7.

Entre els primers llocs del rànquing també hi ha la tv-movie "El nom", estrenada el 23 d'abril, amb una audiència de 506.000 espectadors i una quota del 19,6%, i una valoració qualitativa de 8,3. I una altra pel·lícula, "Benvinguda a Kolleda", emesa dins l'espai "Tarda de cine" el dia 14, també apareix a la llista dels espais més vistos del mes.

Aquest mes d'abril, ha estat un mes de rècords per a "Joc de cartes", que s'ha anat superant setmana rere setmana. L'últim capítol, del 25 d'abril, que buscava el millor restaurant de cuina de cullera de la vall de Camprodon, va batre el seu propi rècord, amb una audiència de 496.000 espectadors i una quota del 22,4%, i ocupa el tretzè lloc al rànquing dels espais més vistos del mes. Pel que fa a la valoració qualitativa, el programa obté una valoració de 8,2. Marc Ribas, juntament amb Gessamí Caramés, torna a aparèixer al rànquing dels programes més vistos amb l'espai "Cuines", que rep una valoració de 8,5 al panel qualitatiu GFK.

Els programes de zàping "APM?""Zona zàping"  també apareixen a la llista dels espais més vistos d'abril i també són dels més ben valorats al panel qualitatiu GFK, amb un 8,5 i un 8,3, respectivament.

Els dissabtes, "Preguntes freqüents" es manté ferm. L'emissió del 7 d'abril es troba entre els 20 espais més vistos del mes i és un dels espais més ben valorats qualitativament, amb un 8,8.

Els espais de reportatges i documentals "30 minuts" i "Sense ficció" també apareixen a la llista dels programes més vistos del mes. En concret, el "30 minuts" del 8 d'abril, titulat "Fora de tot: Els sensellar", i el "Sense ficció" emès el 17 d'abril, "Espanya en dues trinxeres: La Guerra Civil en color", que va ser un dels més vistos de la temporada. Els dos espais obtenen un alta valoració qualitativa, amb 8,6 i 8,9 punts, respectivament. 

La sèrie dels dilluns "Benvinguts a la família"  es va acomiadar amb una mitjana de 483.000 espectadors , una quota del 16,5%, liderant la seva franja d'emissió i amb una valoració qualitativa de 8,0.

Les novetats a la graella de TV3 han estat molt ben rebudes. "Katalonski" ha obtingut una audiència mitjana de 351.000 espectadors i una quota del 15,3%; i els nous capítols de "This is art", 232.000 espectadors, una quota del 9,2% i una gran valoració qualitativa amb una puntuació de 8,7.

Entre els espais més vistos del mes també hi ha "Està passant" i la sèrie de les sobretaules "Com si fos ahir", un èxit també a internet, on ha registrat més d'un milió de reproduccions de vídeo a la carta dels seus capítols. Tots dos espais obtenen una gran valoració qualitativa, amb un 8,8 i un 8,1, respectivament.  

 

Increment de l'audiència a internet i a les xarxes socials

Durant aquest mes d'abril, el consum de vídeo en directe i a la carta ha estat de 10 milions de reproduccions, una xifra que suposa un increment del 62% respecte al mateix mes de l'any passat.  El programa amb més audiència a la carta ha estat "Polònia" amb 166.000 usuaris únics. Pel que fa a les emissions en directe amb més audiència per internet han estat el partit de futbol entre la Roma i el Barça, amb 36.000 usuaris únics, i l'entrevista a Carles Puigdemont, amb 28.000 usuaris únics

El portal de la CCMA amb 3,3 milions d'usuaris únics ha tingut un increment del 23% respecte de l'abril de l'any passat. Aquest ha estat el mes d'abril amb més audiència des del naixement del portal. La secció de "Notícies" del portal (324.cat), ha tingut una audiència d'1,3 milions d'usuaris únics, que representa un increment d'un 55% respecte al mateix mes de l'any passat.

Durant l'abril, a Twitter hi ha hagut més de 490.000 missatges al voltant de la programació de TV3. Això situa TV3 com el quart canal de televisió que ha generat més conversa social a tot Espanya.

"Preguntes freqüents" és el tercer programa més comentat, amb més de 186.000 missatges i l'entrevista a Carles Puigdemont és l'emissió de TV3 que ha generat més conversa a Twitter, amb més de 30.000 missatges durant l'emissió.

(Font: Kantar Media, ind. 4 i +)

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut