Jaume Figueras a Sitges
Jaume Figueras a Sitges
A partir del 9 d'octubre

TV3, amb el Festival de Sitges

Al Festival es podran veure tres produccions amb la participació de Televisió de Catalunya: "Vulcania", "Segon origen" i "El cadáver de Anna Fritz"

El cinema fantàstic té una nova cita a Sitges del 9 al 18 d'octubre. Aquest any, se celebra la 48a edició del festival, que ret homenatge al film de David Fincher "Seven" en el 20è aniversari de la seva estrena. Tres produccions amb la participació de Televisió de Catalunya són presents en la programació: "Vulcania", "Segon origen" i "El cadáver de Anna Fritz".

TV3 seguirà el dia a dia de tot el que passi, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius, en aquesta nova edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que s'inicia aquest divendres amb la pel·lícula "La bruja".

Tres produccions amb la participació de Televisió de Catalunya

L'últim treball de José Skaf, "Vulcania" i l'"opera prima" d'Hèctor Hernández Vicens "El cadáver de Anna Fritz" s'han programat a la secció oficial competitiva.

"Vulcania" mostra una comunitat perduda en el temps i situada en un poble enmig de les muntanyes, en un espai indeterminat. Està dividida en dos clans amb els seus respectius líders i enfrontats entre ells. Tots els habitants del poble treballen en l'únic lloc de feina possible: una fàbrica siderúrgica. El llargmetratge és un "thriller" dramàtic amb pinzellades sobrenaturals i petits tocs d'humor, principalment en personatges secundaris. Escrita per Diego Soto i interpretada per Miquel Fernández, Aura Garrido, José Sacristán, Ginés García Millán, Ana Wagener, Sílvia Abril, Jordi Gràcia i Andrés Herrera, entre d'altres. "Vulcania" és una producció de Zentropa Intl. Spain, conjuntament amb Zentropa Vulcania AIE, Zentropa Sweden i la francesa Ran Entertainment, amb la participació de TVC, Televisió Espanyola i el suport de l'ICAA,  l'ICEC, Bmedia, Film i Vast i el Swedish Film Institute.

"El cadáver de Anna Fritz" està protagonitzada per quatre actors: Alba Ribas, Cristian Valencia, Bernat Saumell i Albert Carbó, i en un sol espai. L'acció transcorre dins d'un dipòsit de cadàvers i durant una sola nit (unes tres hores). Anna Fritz és una famosa i bella actriu que acaba de morir. Tres joves decideixen colar-se al dipòsit de cadàvers per veure el seu cos despullat i no poden evitar tenir relacions sexuals amb ella. Víctimes dels seus instints més primaris, baixaran en un infern d'on és molt difícil sortir-ne. "El cadáver de Anna Fritz" és una producció de A Contraluz Films, Corte y Confecciones de Películas, Benecé Produccions, Playtime Movies i Silendum Films amb la col·laboració de TVC.

A la secció oficial fantàstic – sessions especials s'ha seleccionat  "Segon origen". La coproducció de Televisió de Catalunya dirigida pel productor Carles Porta és una adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo "Mecanoscrit del segon origen" en què  Alba (20 anys) i Dídac (10 anys) són els únics supervivents d'una catàstrofe que ha arrasat el planeta. La seva supervivència marcarà un nou començament per a la humanitat. Rachel Hurd-Wood, Andrés Batista, Ibrahim Mané, Sergi López i Philip Hurd-Wood, són els principals actors d'aquesta pel·lícula dirigida per Carles Porta, que va assumir aquest macroprojecte internacional després de la mort inesperada, l'abril del 2013, de Bigas Luna. "Segon origen" és una coproducció de Produccions Audiovisuals Antàrtida SL, TVC i Ipso Facto Productions, amb la participació de TVE i Canal + i les subvencions de CDA, l'ICEC, ICAA, Media Desenvolupament, Ajuntament de Lleida i Diputació de Lleida.

"Sala 33"

"Sala 33" de dissabte 10 d'octubre continua amb el seu cicle dedicat al Festival de Sitges amb l'emissió d'una de les produccions de gènere més destacades dels últims anys: "Llums vermells", de Rodrigo Cortés. "Llums vermells" (coproduïda per Nostromo Pictures i Televisió de Catalunya) endinsa l'espectador en el món de l'ocult i dels poders mentals: realitat o frau? La pel·lícula confronta la ciència lògica i racional amb la creença en fenòmens paranormals. I ho fa amb una posada en escena i una atmosfera cuidada fins a l'últim detall, que podria recordar les pel·lícules més inquietants de David Lynch, Christopher Nolan o David Fincher.

El director català Óscar Aibar va presentar a Sitges "El bosc", una proposta amb elements fantàstics i el rerefons de la Guerra Civil que adapta un conte homònim d'Albert Sánchez Piñol. La història, localitzada en un entorn rural de la comarca del Matarranya, està protagonitzada per Maria Molins, Pere Ponce, Àlex Brendemühl i Tom Sizemore. Dissabte, 17 d'octubre, es podrà veure aquesta producció de Fausto Produccions i Televisió de Catalunya al "Sala 33".

"Cinema 3"

El "Cinema 3" de dissabte 10 d'octubre inclourà un reportatge sobre la influència de "Seven" (David Fincher, 1995) en el cinema i la televisió. A més, Jaume Figueras farà una selecció personal dels títols que s'han de tenir en compte en la present edició del festival de Sitges. Durant el programa de dissabte es parlarà amb Carles Porta i Rachel Hurd-Wood,  director i protagonista de "Segon origen".

I en la secció "Ni blanc ni negre", Figueras i Àlex Gorina repassaran els moments àlgids del festival de Sitges al llarg dels anys.

L'edició del 17 d'octubre suposarà una cobertura del festival, amb una crònica dels moments més destacats. Un cop acabat el festival, se'n farà un resum i valoració d'encerts i decepcions de l'edició d'aquest any.

"Tria 33 extra"

El dissabte 17 d'octubre, a les 22.00, el "Tria 33 extra" emetrà reportatge "El so de la por" que explora la importància del so i la música a les pel·lícules de cinema fantàstic i de terror, a través de les explicacions, anècdotes i comentaris de prestigiosos professionals. Quines melodies inquietants han acompanyat molts del títols clàssics del gènere? Com juguen els experts amb recursos com el ritme, el silenci o la repetició? Quines "modes" han marcat l'ús de determinats efectes o composicions? Cap on apunta el futur de les bandes sonores de terror?

"Amb filosofia"

Després del "Tria 33 Extra", el capítol d'"Amb filosofia" de dissabte, 17 d'octubre, a les 22.25 parlarà sobre la por. La por és una emoció arrelada al cos que condiciona els nostres pensaments i les nostres accions. Com a individus i com a col·lectivitat. Hi ha pors que han canviat al llarg del temps i pors immutables que constitueixen la condició humana. Què es pot fer amb les pors? Com pensar-les? Amb la participació de les filòsofes Agnes Heller i Julia Manzano, el poeta i assagista Antoni Marí i l'antropòleg i narrador Adrià Pujol Cruells.

L'especial a la xarxa

A través de l'especial del portal de TV3 i Catalunya Ràdio es podrà ser un espectador més de Sitges 2015. Allà s'hi podran recuperar tots els continguts relacionats amb aquesta nova edició del Festival.

Anar al contingut