Capítol 1. D'Isavarre a Tremp: La Guerra Civil al Pirineu (el Front del Pallars)

Un recorregut per la part nord del front de guerra: el Front del Pallars. Comença a l'entorn d'Isavarre per explicar la Guerra Civil a les Valls d'Àneu. Continua per Llavorsí, Sort, la Pobla de Segur, Tremp i la Conca Dellà, on hi va haver la batalla de la Serra de Sant Corneli.

 

Capítol 2. De Tremp a Balaguer: El Montsec i el cap de pont de Balaguer

El recorregut avança des del Montsec cap a la Vall de Meià, Tudela de Segre i Alòs de Balaguer. Finalment, l'equip arriba a Balaguer, per explicar l'ocupació franquista de la població i la posterior ofensiva republicana pel control del cap de pont.

 

Capítol 3. De Vilanova de la Barca a Seròs: El front del Segre

En aquest capítol l'equip reviu la guerra al tram baix del front del Segre. El recorregut comença a Vilanova de la Barca i avança cap a Lleida, que va rebre forts bombardejos contra la població civil. El capítol acaba al pont de Seròs.

 

Capítol 4. De Faió a Flix: La Batalla de l'Ebre 1

Aquest és el primer dels dos capítols dedicats a la Batalla de l'Ebre. El recorregut comença a Faió, un dels punts per on els republicans van travessar el riu. L'equip segueix cap a Vilalba dels Arcs, la Fatarella, i finalment arriba a Flix.

 

Capítol 5. De Móra d'Ebre a Miravet: La Batalla de l'Ebre 2

Aquest capítol comença a Móra d'Ebre i continua pels grans escenaris de la batalla de l'Ebre: les Camposines, Corbera d'Ebre, Gandesa, la Serra de Pàndols i, finalment, Miravet.

 

Capítol 6. De Tortosa a la desembocadura de l'Ebre: la guerra al tram baix de l'Ebre

Aquest és el darrer capítol que recorre l'últim gran front de la Guerra Civil a Catalunya. Comença a Tortosa, on van caure més bombes que a Gernika. L'equip avança cap a la Sénia, les Cases d'Alcanar, Amposta i arriba a Deltebre.

 

Capítol 7 La guerra a Barcelona

El 19 de juliol de 1936, el cop militar contra la República arriba a Barcelona. Les forces armades lleials a la Generalitat i les milícies populars aturen els colpistes després de dos dies de combats pels carrers de la ciutat. Comencen tres anys de Guerra Civil a Barcelona, que pateix la violència revolucionària, bombardejos, misèria, l'ocupació franquista i la repressió del nou règim.

 

Capítol 8 La retirada republicana: de Barcelona a Argelers

El recorregut surt de Barcelona i segueix per Osona i el Ripollès fins a Camprodon, per on van marxar 100.000 persones. L'equip travessa la frontera per coll d'Ares i continua a França per Prats de Molló, Ceret i Perpinyà. El final del camí és Argelers, on hi va haver un dels camps de concentració més importants del sud de França.

Anar al contingut