El 33 aposta per la cultura amb la fórmula de "Tria33", un espai que vol donar als espectadors les claus de l'actualitat cultural en tots els seus àmbits i en totes les disciplines artístiques.

De dilluns a diumenge, "Tria33" ofereix una selecció de l'actualitat en cinemamúsicallibres, escenacultura popular, cultura digital i arts plàstiques i visuals.

"Tria33" s'emet de dilluns a divendres, a les 22.05, i dissabtes i diumenges, a les 21.50. En cada programa, s'hi pot trobar una "Tria personal" de recomanacions d'un dels nostres presentadors, seguit d'un reportatge o entrevista i de la informació d'una cita de l'activitat cultural del país (les anomenades "oportunitats").
 
Els dissabtes, la cita amb "Tria33" és també als migdies a TV3 (12.35), en què recopila totes les tries personals i les oportunitats de les setmana. 

Les cares del "Tria33"
Les tries personals i les entrevistes comptaran amb les veus i les cares, les visions i l'experiència dels professionals de referència del Canal 33, com són Pau Benavent (Cultura popular)Júlia Bertran (Talents emergents), Jaume Figueras (Cinema)Jofre Font (Música), Anna Guitart (Llibres), Lluís Marquina (Cultura digital)Laura Sangrà (Arts plàstiques i visuals) i Peté Soler (Escena).

Anar al contingut