• Javier Cercas: "Entendre el mal és l'única manera d'evitar que torni a passar"
  Veure vídeo

  Javier Cercas: "Entendre el mal és l'única manera d'evitar que torni a passar"

  Javier Cercas, un dels escriptors més reputats en llengua castellana, torna a parlar de la Guerra Civil quinze anys després de "Soldados de Salamina". Ho fa a través de la investigació del tiet patern de la seva mare, Manuel Mena, que amb 17 anys es va allistar al bàndol franquista i va morir a la batalla de l'Ebre. Una mirada al passat per entendre el present, d'on venim i qui som.

 • Humoristes gràfiques que acaben de publicar llibre i conversa amb Javier Cercas
  Veure vídeo

  Humoristes gràfiques que acaben de publicar llibre i conversa amb Javier Cercas

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Júlia Bertran se sotmet a un tractament prescrit per tres humoristes gràfiques que acaben de publicar llibre: Flavita Banana, que presenta "Las cosas del querer"; Monstruo Spaghetti, que presenta "Estamos fatal" i Ana Belén Rivero, que presenta "Mens sana in corpore ni tan mal". I tot seguit Anna Guitart entrevista Javier Cercas, que presenta el llibre "El monarca de las sombras", on l'escriptor ens parla d'un parent seu, falangista, que va morir en combat a la guerra civil, als 19 anys.

 • Vint minuts amb Enrique Vila-Matas
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Enrique Vila-Matas

  Versió llarga de l'entrevista d'Anna Guitart a Enrique Vila-Matas, que acaba de publicar "Mac y su contratiempo", on l'autor explica la història d'un home que, amb seixanta anys, decideix començar a escriure. El llibre és a la vegada novel·la, assaig i recull de contes, i Vila-Matas hi destil·la un fi sentit de l'humor.

 • Enrique Vila-Matas: "La clau del meu humor és que és molt seriós"
  Veure vídeo

  Enrique Vila-Matas: "La clau del meu humor és que és molt seriós"

  "Mac y su contratiempo" és el nou llibre d'Enrique Vila-Matas, on l'autor explica la història d'un home que, amb seixanta anys, decideix començar a escriure. El llibre és a la vegada novel·la, assaig i recull de contes, i Vila-Matas hi destil·la un fi sentit de l'humor. Anna Guitart l'entrevista per al "Tria33".

 • Tria d'Anna Guitart: tres viatges peculiars de tres autores
  Veure vídeo

  Tria d'Anna Guitart: tres viatges peculiars de tres autores

  A la tria personal literària d'avui, Anna Guitart destaca tres llibres amb els viatges com a tema central. Ho fan, però, des d'una òptica diferent, original, fins i tot dramàtica. Amb "Frankie Addams", de Carson McCullers; "La ciutat i la casa", de Natalia Ginzburg; i la reedició de "Quan érem refugiats", de Teresa Pàmies.

 • Entrevista amb Enrique Vila-Matas i tres gran narradores ja desaparegudes
  Veure vídeo

  Entrevista amb Enrique Vila-Matas i tres gran narradores ja desaparegudes

  Els dimecres, literatura al TRIA33. La tria personal d'Anna Guitart ens proposa l'avinentesa que coincideixin publicacions de tres gran narradores ja desaparegudes: Carson McCullers, de qui celebrem els 100 anys del naixement i els 50 de la mort aquest 2017, i de qui ha triat "Frankie Addams" (L'Altra); "La casa i la ciutat" és l'última obra que va publicar Natalia Ginzburg (Club Editor); i Sembra ens vol recorda a tots que no fa tant també nosaltres vam ser refugiats, recuperant "Quan érem refugiats", de la Teresa Pàmies. I tot seguit Anna Guitart entrevista Enrique Vila-Matas, que publica "Mac y su contratiempo"(Seix Barral). Un llibre que és una novel·la, però també un assaig sobre la repetició i un llibre de contes. Sempre singular, com tota la seva obra.

 • Vint minuts amb Miquel Desclot i Joan Sellent
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Miquel Desclot i Joan Sellent

  Versió llarga d'Anna Guitart a Miquel Desclot i Joan Sellent, dos dels traductors més destacats del país que han tingut, a més, un paper primordial a l'hora d'adaptar i traduir les obres de Shakespeare per ser representades

 • Tria personal d'Anna Guitart: Poesia traduïda
  Veure vídeo

  Tria personal d'Anna Guitart: Poesia traduïda

  A la tria literària personal d'avui, Anna Guitart fa un petit homenatge a un ofici difícil i no sempre reconegut: la traducció. I ho fa amb la recomanació de tres noves excel·lents traduccions de poesia: "L'ignorant", Philippe Jaccottet (traduït per Antoni Clapés); "Sólo ida. Poesía completa", d'Erri de Luca (traduït per Fernando Valverde), i "La violació de Lucrècia", poema narratiu de William Shakespeare (traduït per Salvador Oliva).

 • FLIC: Festival de Literatures i arts infantil i juvenil
  Veure vídeo

  FLIC: Festival de Literatures i arts infantil i juvenil

  Magalí Homs ens explica en què consisteix el FLIC, un festival on els infants poden trobar activitats multidisciplinàries amb un nexe comú: totes es basen en la literatura. Un espai pensat per a tota la família per fomentar nous lectors i gaudir de la literatura en totes les seves expressions.

 • Jordi Lara: "Si no saps què escriure, només has de viure i esperar"
  Veure vídeo

  Jordi Lara: "Si no saps què escriure, només has de viure i esperar"

  Anna Guitart entrevista l'escriptor Jordi Lara, que acaba de publicar "Mística conilla", un recull de relats on parla de creació, de país, de pàtries, amb personatges que busquen la felicitat, i tot amb un gran domini de la llengua.

 • Vint minuts amb Pablo Martín Sánchez
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Pablo Martín Sánchez

  Versió llarga de l'entrevista d'Anna Guitart a l'escriptor Pablo Martín Sánchez, que acaba de publicar la seva segona novel·la, "Tuyo es el mañana", un recull de veus que expliquen, amb mirades diverses, un sol dia de l'any 1977 a Barcelona. Un llibre que parla de la Transició política, però també de la transició íntima i personal de tots els seus protagonistes.

 • Pablo Martín Sánchez: "La Transició no va ser un moment idíl·lic, hi va haver molta violència"
  Veure vídeo

  Pablo Martín Sánchez: "La Transició no va ser un moment idíl·lic, hi va haver molta violència"

  Anna Guitart entrevista l'escriptor Pablo Martín Sánchez, que acaba de publicar la seva segona novel·la, "Tuyo es el mañana", un recull de veus que expliquen, amb mirades diverses, un sol dia de l'any 1977 a Barcelona. Un llibre que parla de la Transició política, però també de la transició íntima i personal de tots els seus protagonistes.

 • Tria personal d'Anna Guitart: novel·la negra... sense espòilers!
  Veure vídeo

  Tria personal d'Anna Guitart: novel·la negra... sense espòilers!

  Anna Guitart ens recomana tres llibres d'aquells que guarden una gran sorpresa en cada capítol, dels quals val més no saber-ne gaire. Amb "Betty", d'Arnaldur Indridason; "No n'estiguis tan segur", de Llort; i "Les investigacions del cap Pendergast", de Víctor Nubla.

 • Tres títols de novel·la negra i conversa amb l'escriptor Pablo Martín Sánchez.
  Veure vídeo

  Tres títols de novel·la negra i conversa amb l'escriptor Pablo Martín Sánchez.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. La tria d'Anna Guitart presenta tres títols de novel·la negra. En primer lloc, "Betty", d'Arnaldur Indridason (RBA), on l'autor abandona el seu detectiu per fer un homenatge a la novel·la negra dels anys 30. L'escriptor Llort presenta "No n'estiguis tan segur" (Alrevés), una novel·la canònica, amb tots els estereotips del gènere, on res és el que ens esperem. I finalment, "Els casos de l'inspector Pendergast" (Males Herbes), on Víctor Nubla presenta casos de l'inspector de la Policia Científica Muntada del Canadà que sempre queden sense resoldre. Tot seguit, Anna Guitart entrevista Pablo Martín Sánchez, que va assolir un gran èxit amb la seva primera novel·la, "El anarquista que se llamaba como yo" (Acantilado). Era la primera d'una trilogia, que es basa en el seu nom (L'anarquista de la novel·la va existir i es deia com l'escriptor). La tercera encara està pendent d'escriptura, però la segona és "Tuyo es el mañana", que passa el dia que va néixer, el 18 de març de 1977, i que ens fa passejar per la transició espanyola durant 24 hores, a través de 6 personatges que inclouen un quadre i un gos llebrer.

 • Vint minuts amb Paco Camarasa, comissari de BCNegra.
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Paco Camarasa, comissari de BCNegra.

  Versió llarga de l'entrevista d'Anna Guitart a Paco Camarasa, que durant molts anys va ser el llibreter que ens descobria els crims més apassionants de la literatura des de la desapareguda llibreria Negra y Criminal, a la Barceloneta. També és comissari del festival BCNegra, i acaba de publicar un llibre on repassa les seves lectures de novel·la negra: "Sangre en los estantes".