• Tria personal d'Anna Guitart: llibres sobre parelles
  Veure vídeo

  Tria personal d'Anna Guitart: llibres sobre parelles

  Anna Guitart ens porta, a la seva tria personal d'avui, tres novel·les on les parelles tenen una forta presència. Amb "Nosaltres en la nit", de Kent Haruf; "Aquest deu ser el lloc", de Maggie O'Farrel; i "La uruguaya", de Pedro Mairal.

 • "Aventures i desventures de Joan Orpí", de Max Besora
  Veure vídeo

  "Aventures i desventures de Joan Orpí", de Max Besora

  Max Besora ens presenta el seu nou treball literari, "Aventures i desventures de l'insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya", editat per Males Herbes, i on Besora es treu de la màniga una sàtira mestissa i híbrida de novel·la històrica, humorística i esbojarrada.

 • Vint minuts amb Marc Pastor
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Marc Pastor

  Versió llarga de l'entrevista d'Anna Guitart a Marc Pastor sobre la seva darrera novel·la, "Farishta": una barreja de gèneres plena de referències literàries, cinematogràfiques, televisives i musicals. És, a més, una reflexió sobre la paternitat i la identitat, i és que l'autor estava en ple procés d'adopció durant la novel·la.

 • Marc Pastor: "'Farishta' és una novel·la a quatre mans: del Marc Pastor abans de ser pare i el Marc Pastor després de ser-ho"
  Veure vídeo

  Marc Pastor: "'Farishta' és una novel·la a quatre mans: del Marc Pastor abans de ser pare i el Marc Pastor després de ser-ho"

  Anna Guitart entrevista Marc Pastor sobre la seva darrera novel·la, "Farishta": una barreja de gèneres plena de referències literàries, cinematogràfiques, televisives i musicals. És, a més, una reflexió sobre la paternitat i la identitat, i és que l'autor estava en ple procés d'adopció durant la novel·la.

 • Marc Moreno i "Temps de rates", Premi Crims de Tinta 2017
  Veure vídeo

  Marc Moreno i "Temps de rates", Premi Crims de Tinta 2017

  Marc Moreno, a més d'escriptor, és editor de l'editorial Llibres del delicte. Acaba de guanyar el Premi Crims de Tinta, que atorga el Festival BCNegra, per la seva darrera novel·la, "Temps de rates". Ubicada al barri de la Verneda, explica la història d'un jove qualsevol que, a poc a poc, s'endinsa en una espiral de violència.

 • Vint minuts amb Adrià Pujol
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Adrià Pujol

  Versió llarga de l'entrevista d'Anna Guitart a Adrià Pujol, que presenta dos projectes titànics: una traducció de "L'eclipsi", de Georges Perec, on no hi ha cap lletra "e", i que li ha comportat sis anys de feina. D'altra banda, Pujol acaba de publicar "La carpeta és blava", un assaig on s'endinsa en l'humor peculiar propi de l'Empordà, el "collonar", difícil de definir, però conegut per tots els empordanesos.

 • Adrià Pujol: "L'humorista és l'únic que li pot dir al rei que és lleig."
  Veure vídeo

  Adrià Pujol: "L'humorista és l'únic que li pot dir al rei que és lleig."

  Anna Guitart entrevista Adrià Pujol, que presenta dos projectes titànics: una traducció de "L'eclipsi", de George Perec, on no hi ha cap lletra e, i que li ha dut sis anys de feina. D'altra banda, Pujol acaba de publicar "La carpeta és blava", un assaig on s"endinsa a l'humor peculiar i propi de l'Empordà, el "collonar", difícil de definir però conegut per tots els empordanesos

 • Tria personal d'Anna Guitart: "Incerta glòria", de Joan Sales
  Veure vídeo

  Tria personal d'Anna Guitart: "Incerta glòria", de Joan Sales

  Amb motiu de l'estrena de l'adaptació cinematogràfica que se n'ha fet, la tria personal literària d'Anna Guitart recupera un gran clàssic de la literatura catalana: "Incerta glòria", de Joan Sales. I ho fa amb la Maria Bohigas, néta de l'autor i editora de Club Editor; i la Isabel Sucunza, de la llibreria Calders, on "Incerta glòria" és el llibre més venut des que van obrir.

 • Literatura amplificada: Kosmopolis 17
  Veure vídeo

  Literatura amplificada: Kosmopolis 17

  És un dels festivals de literatura més importants del país: el Kosmopolis, que se celebra cada primavera al CCCB. Parlem amb el seu director sobre les novetats i principals autors que visitaran la capital catalana.

 • Vint minuts amb Tina Vallès
  Veure vídeo

  Vint minuts amb Tina Vallès

  Versió llarga de l'entrevista d'Anna Guitart a Tina Vallès, l'escriptora maresmenca que acaba de guanyar el premi Anagrama de Novel·la amb "La memòria de l'arbre", la història d'un avi i el seu nét que es comuniquen a través dels arbres.

 • Utopia Markets Poesia
  Veure vídeo

  Utopia Markets Poesia

  Utopia Markets Poesia agafa la tradició dels mercats i la porta a l'àmbit de la poesia. Artistes, editors, lectors..., tots es reuniran a l'espai Utopia 126 els dies 17, 18 i 19 de març, i durant el cap de setmana hi haurà recitals, novetats i "performances".

 • Tina Vallès: "Volia parlar de la memòria i l'herència que un avi deixa al seu net"
  Veure vídeo

  Tina Vallès: "Volia parlar de la memòria i l'herència que un avi deixa al seu net"

  Anna Guitart entrevista l'escriptora maresmenca Tina Vallès, que acaba de guanyar el Premi Anagrama de novel·la amb "La memòria de l'arbre", la història d'un avi i el seu net, que es comuniquen a través dels arbres

 • Una mirada a la narrativa infantil i entrevista a la Tina Vallés autora de "La memòria de l'arbre"
  Veure vídeo

  Una mirada a la narrativa infantil i entrevista a la Tina Vallés autora de "La memòria de l'arbre"

  Els dimecres, literatura al TRIA33. La tria d'Anna Guitart posa la mirada en la narrativa infantil i en un àlbum il·lustrat. "Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació", de Gideon Samson (Takatuka); "La trompeta del cigne", d'E.B.White (Viena) i "Les aventures d'en Pinotxo", de Carlo Collodi. L'àlbum il·lustrat és "Animalari de carrer", de Joan Mitjons i Júlio Aliau (Piscina. Un petit oceà) "La memòria de l'arbre" és la novel·la guanyadora del segon premi Llibres Anagrama de Novel·la, en català. Anna Guitart entrevista la seva autora, la Tina Vallès, que ens explica com la vida d'un nen canvia quan els seus avis es traslladen a viure amb ell i els seus pares.

 • Jenn Díaz: "En aquests contes he parlat de mi més que mai"
  Veure vídeo

  Jenn Díaz: "En aquests contes he parlat de mi més que mai"

  Anna Guitart entrevista l'escriptora Jenn Díaz, que amb el recull de contes "Vida familiar" és la recent guanyadora del Premi Mercè Rodoreda. En aquest recull, Díaz afirma que ha expandit el seu univers i que parla d'ella mateixa més que mai.

 • David Cirici i "El setè àngel"
  Veure vídeo

  David Cirici i "El setè àngel"

  David Cirici, guanyador del Premi Sant Jordi de Novel·la amb "El setè àngel", una història inspirada en el drama dels refugiats al Mediterrani i que enfronta dos mons completament diferents quan una família perd el seu fill al mig del mar