• Esteve Molero presenta "La música anònima d'en Rius"
  Veure vídeo

  Esteve Molero presenta "La música anònima d'en Rius"

  El trombonista i compositor Esteve Molero presenta "La música anònima d'en Rius" amb els Retriu. Un disc que recupera melodies tradicionals del compositor Manuel Rius. Aquest treball és presenta el 29 de gener a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

 • Ferran Riera publica del seu nou llibre "Grup de Folk i entrevista al mallorquí Toni Torrents.
  Veure vídeo

  Ferran Riera publica del seu nou llibre "Grup de Folk i entrevista al mallorquí Toni Torrents.

  Els dissabtes, enfilant el cap de setmana, serà el dia temàtic per a la cultura popular. Pau Benavent dedica la seva tria a Ferran Riera amb motiu de la publicació del seu nou llibre "Grup de Folk. Crònica d'un esclat". El llibre vol ser un homenatge al grup musical que enguany faria 50 anys i que va influir de manera determinant als grups de folk i rock català que van venir després. I tot seguit Pau Benavent entrevista Toni Torrents, un mallorquí que fa 25 anys va importar la festa de Sa Pobla a Gràcia. Els seus fills estudiaven a Barcelona i va decidir portar la festa dels foguerons per a que gaudissin de la festa tots els mallorquins que vivien a la ciutat. Hores d'ara, Sa Pobla a Gràcia, s'ha convertit en una festa estimada pels graciencs que encenen focs a terra i fan torrades amb sobrassada i botifarrons al ritme de la música tradicional mallorquina.

 • 30 anys de Tradicionàrius
  Veure vídeo

  30 anys de Tradicionàrius

  Pau Benavent conversa amb Jordi Fàbregas i Jaume Arnella, fundadors de Festival Tradicionàrius, i amb Ricard Ros, un music que forma part de les noves generacions de música d'arrel. La conversa versa sobre el que ha representat el Tradicionàrius per a la música tradicional i popular ara que celebrarà el seu 30è aniversari.

 • Pau Benavent fa una tria de la cultura popular que vindrà el 2017
  Veure vídeo

  Pau Benavent fa una tria de la cultura popular que vindrà el 2017

  El presentador Pau Benavent fa una tria personal de les propostes de cultura popular que oferirà el 2017. Una selecció que inclou teatre, sardanes i música d'arrel. Així, doncs, ens proposa la XV Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar, on, entre altres, es representarà l'acte sacramental de Sant Vicenç dels Horts. També recomana els actes de la Capital de la Sardana 2017, que enguany serà Figueres. I la darrera tria és el Festival Tradicionàrius, que celebra 30 anys amb una programació especial.

 • La cultura popular al 2017 i la programació del Tradicionarius.
  Veure vídeo

  La cultura popular al 2017 i la programació del Tradicionarius.

  Els dissabtes, enfilant el cap de setmana, serà el dia temàtic per a la cultura popular. Avui Pau Benavent farà un repàs al que vindrà el 2017. La XV Mostra Nacional de Teatre Amateur, que tindrà lloc entre el 28 d'abril i l'1 de maig, amb la primera representació fora del poble de l'auto sacramental de Sant Vicenç dels Horts; l'acte de proclamació, l'11 de març, de Figueres com a Capital de la Sardana, i una nova edició del Tradicionàrius, amb una programació en la qual destaca, entre d'altres, l'espectacle "Tres generacions de la cançó popular pitiüsa", el 24 de març. Tot seguit, al reportatge, parlarem amb detall la programació d'aquest Tradicionàrius que arriba ja a la trentena edició.

 • La sardana d'avui i de demà
  Veure vídeo

  La sardana d'avui i de demà

  S'acosta la final del concurs musical La Sardana de l'Any, i Pau Benavent conversa amb tres apassionats del món sardanista amb les idees molt clares: Antoni Mas i Bou, compositor, director i nebot del reconegut compositor de sardanes Francesc Mas i Ros; Queralt Pedemonte, monitora de sardanes que balla des dels sis anys, i Martí Fontclara, fiscorn, compositor i representant de la cobla Marinada.