• Concert antològic de Rosa Zaragoza al Tradicionàrius
  Veure vídeo

  Concert antològic de Rosa Zaragoza al Tradicionàrius

  Fa 30 anys va començar el festival de música tradicional i fa 30 anys també que hi va debutar la cantant Rosa Zaragoza. Han unit esforços per celebrar la coincidència amb un concert el 12 de maig.

 • Fusió del rock amb balls populars i la Sardana de l'any
  Veure vídeo

  Fusió del rock amb balls populars i la Sardana de l'any

  A la tria d'aquesta setmana, Pau Benavent indaga en la fusió de rock, ska, ball pla, cúmbia o sardana. Formacions muscials que han fet de la fusió el seu signe d'identitat. Assisteix a l'assaig de Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials i parla amb alguns dels seus músics i idèlogs, com Marcel Casellas, Josep Ribera "Titot", Heura Gaya, Joan Reig o Pep Toni Rubio. Les dues formacions prepararen una gira conjunta per Barcelona, Lleida, Terrassa i Olesa de Montserrat. S'acosta la final del concurs La sardana de l'Any que promou la Confederació Sardanista de Catalunya. I parlem amb algunes persones que viuen la sardana des d'òptiques diferents: la jove monitora i dansaire Queralt Pedemonte, el veterà compositor i director Antoni Mas i Bou i el jove fiscornaire Martí Fontclara. Balladors, compositors, músics, organitzadors o dansaires de colla de competició mantenen un debat molt intens sobre com ha de ser la sardana el segle XXI.

 • Una Tria de titelles, teatre amateur i la final dels Tres Tombs
  Veure vídeo

  Una Tria de titelles, teatre amateur i la final dels Tres Tombs

  Pau Benavent ens proposa per a aquest pont de maig un munt d'activitats de cultura popular per a petits i grans. La ciutat de Lleida acull la Fira de Titelles de Lleida, on actuaran 28 companyies en les gairebé cent actuacions repartides per tota la ciutat. Una autèntica festa major teatral serà el que es viurà, fins a l'1 de maig, en la XV Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar. I la darrera proposta, per acabar la Tria, és la Trobada Nacional dels Tres Tombs, que tanca la temporada i que, enguany, es fa a l'Ampolla.

 • Una visita a "Les cares de Barcelona" amb Adrià Pujol
  Veure vídeo

  Una visita a "Les cares de Barcelona" amb Adrià Pujol

  De la mà de Jofre Font, descobrim l'exposició "Les cares de Barcelona", comissariada per Adrià Pujol i Cruells, que es pot veure al Museu Etnològic de Barcelona. Una mirada nova gens autocomplaent a una ciutat viva, en canvi constant; i una exposició que es va completant amb les aportacions dels visitants, com ens explica el cap de programes del centre Oriol Pascual.

 • Sardanes de Pep Ventura a L'Auditori
  Veure vídeo

  Sardanes de Pep Ventura a L'Auditori

  Pep Ventura va reformar la cobla com a conjunt instrumental. Un dels canvis més importants va ser la introducció de la tenora com a solista. El Museu de la Música ha seleccionat algunes peces de Ventura que es podran escoltar el 7 de maig a L'Auditori, amb Pep Vilaró com a solista, acompanyat de la cobla de l'Escola Superior de Música.

 • Tria personal de Pau Benavent per Sant Jordi
  Veure vídeo

  Tria personal de Pau Benavent per Sant Jordi

  Pau Benavent ens fa la seva tria personal de llibres per aquest Sant Jordi que tracten de balls i cants populars i receptes remeieres: "Tornar als remeis de sempre", de Fra Valentí Serra de Manresa; "Els balls de l'ós", d'Eloi Ysàs; "Pep Xico Bet (1876-1937). Vida i cançons", dels professors Isidor Marí i Pep Ribas, i "Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló", de Jordi Pere Cerdà.

 • Paco Muñoz: "No seré el cantant més famós, però sí el més estimat"
  Veure vídeo

  Paco Muñoz: "No seré el cantant més famós, però sí el més estimat"

  Pau Benavent entrevista el cantant Paco Muñoz amb motiu de la seva gira de comiat. Muñoz va ser mossèn i, més tard, va dedicar la seva vida a la música. És intèrpret, autor de cançons i un activista cultural. Les seves cançons per a xiquets han estat la banda sonora de diverses generacions. Ho descobrim en aquesta entrevista on, entre d'altres, hi participen amics seus, com ara Isabel Clara Simó o Joan Manuel Serrat

 • La Unió Filharmònica d'Amposta celebra el centenari
  Veure vídeo

  La Unió Filharmònica d'Amposta celebra el centenari

  Pau Benavent viatja fins a Amposta per fer una tria monogràfica sobre la Unió Filharmònica d'Amposta. Una societat musical que enguany celebra els seus cent anys i durant un segle ha dinamitzat la vida cultural d'Amposta i ha educat musicalment moltes generacions d'ampostins.

 • Bandes de música, trobada de campaners i primer disc de Criatures, a la tria de Pau Benavent
  Veure vídeo

  Bandes de música, trobada de campaners i primer disc de Criatures, a la tria de Pau Benavent

  A les terres de l'Ebre es celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia. Són formacions musicals, de diferents categories, que competeixen per fer la millor interpretació d'unes obres de gran qualitat. A l'altre punta del territori una proposta ben diferent: la 30a edició de la Trobada de Campaners d'Os de Balaguer. Es fondran quatre campanes seguint el sistema medieval i es podran escoltar tocs tradicionals. I per acabar, una novetat discogràfica; el primer disc del grup Criatures, el duet de sonoritats mediterrànies que va guanyar el Concurs Sons 2016.

 • Segon treball de Jo Jet i Maria Ribot
  Veure vídeo

  Segon treball de Jo Jet i Maria Ribot

  El duet del Bages presenta el seu segon treball discogràfic, "Lliure o descansar"

 • Dani Flaco presenta el seu nou disc a Manresa i Tarragona
  Veure vídeo

  Dani Flaco presenta el seu nou disc a Manresa i Tarragona

  El cantant de Bellvitge torna a Catalunya amb el seu nou treball "Verbenas y fiestas menores"

 • Cesk Freixas conversa amb Pau Benavent sobre el seu últim treball: "Proposta"
  Veure vídeo

  Cesk Freixas conversa amb Pau Benavent sobre el seu últim treball: "Proposta"

  En aquesta tria de cultura popular Pau Benavent conversa amb Cesk Freixas amb motiu del seu últim treball "Proposta". Aquest és el seu setè disc i el presentarà a Girona el pròxim 7 d'abril. Un disc que inclou 10 cançons de caire polític que parlen de bellesa, d'història i de l'amor als fills, entre d'altres.

 • Entrevista amb Josep Viana sobre l'associacionisme i la cultura popular
  Veure vídeo

  Entrevista amb Josep Viana sobre l'associacionisme i la cultura popular

  Pau Benavent entrevista Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català amb motiu dels recents premis Antoni Carner de l'Associacionisme Cultural Català. Una conversa per desgranar els valors de l'associacionisme i de la cultura popular catalana.

 • La diada del graller a Vilafranca del Penedès
  Veure vídeo

  La diada del graller a Vilafranca del Penedès

  La tria personal de Pau Benavent se centra en la gralla. Perquè del 31 de març al 2 d'abril se celebra, a Vilafranca del Penedès, la Diada del Graller. Amb propostes molt interessants: concerts, àpats amb música en directe i, fins i tot, una trobada d'àguiles centenàries. En aquestes jornades també es presentarà el disc "Cornucòpia", un treball que uneix els sons de l'orgue i la gralla.

 • Vilafranca del Penedès i la Diada del Graller i conversa amb Josep Viana
  Veure vídeo

  Vilafranca del Penedès i la Diada del Graller i conversa amb Josep Viana

  La tria personal de Pau Benavent se centra en la gralla. Perquè del 31 de març al 2 d'abril se celebra, a Vilafranca del Penedès, la Diada del Graller. Amb propostes molt interessants: concerts, àpats amb música en directe i, fins i tot, una trobada d'àguiles centenàries. En aquestes jornades també es presentarà el disc "Cornucòpia" un treball que uneix els sons del l'orgue i la gralla. I tot seguit Pau Benavent entrevista Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català amb motiu dels recents premis Antoni Carner de l'Associacionisme Cultural Català. Una conversa per repassar els valors de l'associacionisme i de la cultura popular catalana.