• Paul Schrader: "Els Oscars no em mereixen cap respecte"
  Veure vídeo

  Paul Schrader: "Els Oscars no em mereixen cap respecte"

  Hem parlat amb Paul Schrader sobre el seu últim treball com a director, el film "Como perros salvajes". També hem repassat amb ell la seva carrera marcada per l'èxit com a guionista de "Taxi Driver", de Martin Scorsese. Schrader no ha guanyat mai cap Oscar, però pel que diu tampoc li preocupa.

 • Entrevista amb Juanjo Giménez, director de "Timecode"
  Veure vídeo

  Entrevista amb Juanjo Giménez, director de "Timecode"

  El curtmetratge "Timecode" va guanyar la Palma d'Or a Cannes i està nominat als Oscars

 • Cinema amb actors afroamericans, "Godzilla" i conversa amb Maria de Medeiros
  Veure vídeo

  Cinema amb actors afroamericans, "Godzilla" i conversa amb Maria de Medeiros

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al Tria33, i la durada del programa és de 20 minuts. La tria personal de Jaume Figueras parlarà de les pel·lícules protagonitzades per actors afroamericans com "Loving", "Fences", "Figuras ocultaS" o "Moonlight" I tot seguit parlem d'un nou lliurament de la sèrie "Godzilla", i entrevistem Maria de Medeiros, actriu i directora portuguesa a qui la Filmoteca de Catalunya dedica un cicle amb alguns dels títols més destacats d'una extensa filmografia que no entén de fronteres. Políglota, expressiva i d'una calidesa desarmant, l'actriu ha brillat en pel·lícules de Bigas Luna, Guy Maddin, Manoel de Oliveira, Gonzalo Suárez, Marjane Satrapi, Isabel Coixet, Abel Ferrara o Philip Kaufman. A més, és un rostre molt popular per la seva intervenció al "Pulp fiction" de Quentin Tarantino i també pel paper de Fátima do Espirito Santo, que va interpretar al film "Airbag", de Juanma Bajo Ulloa.

 • "Loving": un retrat íntim i contingut d'un drama real
  Veure vídeo

  "Loving": un retrat íntim i contingut d'un drama real

  El director Jeff Nichols i els dos actors protagonistes, Joel Edgerton i Ruth Negga, ens parlen d'aquest film que retrata el controvertit matrimoni interracial de Richard i Mildred Loving l'any 1958 a l'estat de Virgínia.

 • "Toni Erdmann": la comèdia europea de l'any
  Veure vídeo

  "Toni Erdmann": la comèdia europea de l'any

  El film alemany va ser el gran triomfador dels Premis del Cinema Europeu i va guanyar el Globus d'Or a la millor producció estrangera. Hem parlat amb Maren Ade, directora, i amb Sandra Hüller, actriu protagonista, sobre les claus d'aquesta pel·lícula que explica la còmica transformació d'un pare per recuperar l'atenció de la seva filla

 • Godzilla, un veterà del cinema
  Veure vídeo

  Godzilla, un veterà del cinema

  Actor veterà. 62 anys de professió. Vint i nou pel·lícules al Japó i dues als Estats Units. Sotmès a escenes violentes. Té una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood a pesar de la seva poca expressivitat facial. Però és un animal de la interpretació, una bèstia! Li diuen Godzilla

 • La tria de Jaume Figueras més "very black friendly"
  Veure vídeo

  La tria de Jaume Figueras més "very black friendly"

  Si l'any passat els Oscars van viure la protesta d'#OscarsoWhite, aquest any Jaume Figueras preveu almenys unes nominacions "very black" gràcies a films importants protagonitzats per actors i actrius negres com "Loving", "Fences", "Moonlaight" o "Figuras ocultas"

 • Maria de Medeiros: "La manera de fer cinema sense haver d'esperar tant és fer documentals"
  Veure vídeo

  Maria de Medeiros: "La manera de fer cinema sense haver d'esperar tant és fer documentals"

  Títols com "Pulp Fiction", "Henry & June", "Airbag" o "Huevos de oro" en van fer un rostre molt popular del cinema internacional, però Maria de Medeiros escapa a totes les convencions de l'estrella de la gran pantalla. Inquieta i oberta a l'experimentació, la portuguesa té una fructífera carrera paral·lela com a directora i ha trobat en el documental una via d'expressió immediata. La Filmoteca de Catalunya li dedica la retrospectiva "El somriure més dolç".

 • Identitats creuades: xinesos de pel·lícula
  Veure vídeo

  Identitats creuades: xinesos de pel·lícula

  Del dia 11 al 21 de gener la filmoteca proposa un viatge a través del cinema de ficció vinculat amb la Xina i les identitats creuades. Quatre pel·lícules espanyoles en què la presència de xinesos n'esdevé l'eix central: des dels imaginaris populars fins a les adopcions internacionals o els matrimonis mixtos.

 • "La autopsia de Jane Doe": esglais assegurats
  Veure vídeo

  "La autopsia de Jane Doe": esglais assegurats

  "La autopsia de Jane Doe" és el nou film del realitzador noruec André Ovredal, autor de l'exitosa "Troll Hunter". La pel·lícula és un relat de terror que juga amb pocs elements per crear situacions de pur esglai.

 • L'èxit de "La ciudad de las estrellas" i conversa amb Àlex Monner.
  Veure vídeo

  L'èxit de "La ciudad de las estrellas" i conversa amb Àlex Monner.

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33. Cada dijous Jaume Figueras obrirà el programa amb el seu comentari sobre "La ciudad de las esrtrellas". Tot seguim, parlem amb el jove actor català Àlex Monner. Va debutar en el món de la interpretació a la pel·lícula de Pau Freixas "Herois", i posteriorment va iniciar-se a la pantalla petita amb la sèrie de TV3 "Polseres vermelles", paper pel qual ha rebut el premi Fotogramas de Plata. El 2013 va guanyar el Gaudí al millor actor per la seva interpretació a "Els nens salvatges" i va estar nominat als Goya. El seu darrer paper és al film d'Isa Campos i Isaki Lacuesta "La propera pell". Al reportatge, parlarem del film "La tortue rouge", selecció "Un certain regard" al festival de Cannes i reconegut amb el Premi especial del Jurat. Un film mut d'animació de Michael Dudok de Wit sobre una història de supervivència en una illa perduda.

 • Àlex Monner: "A mi aquesta feina m'ha canviat la vida"
  Veure vídeo

  Àlex Monner: "A mi aquesta feina m'ha canviat la vida"

  Nominat a un Gaudí al millor actor pel seu treball en "La propera pell". Ja en va guanyar un quan tenia 17 anys per "Els nens salvatges". Xerrem amb ell i regirem entre els seus treballs. Actor valent, de mirada intensa i personal, l'Àlex Monner trepitja fort.

 • Jaume Figueras analitza les claus de l'èxit de "La La Land - La ciudad de las estrellas"
  Veure vídeo

  Jaume Figueras analitza les claus de l'èxit de "La La Land - La ciudad de las estrellas"

  La pel·lícula de Damien Chazelle ha guanyat 7 Globus d'Or, i segurament serà una de les triomfadores dels Oscars. Què té aquest musical que li plouen els premis? Jaume Figueras ens en dona les claus.