• Jaume Martí: "El muntatge d'una pel·lícula el defineix la mateixa pel·lícula"
  Veure vídeo

  Jaume Martí: "El muntatge d'una pel·lícula el defineix la mateixa pel·lícula"

  Jaume Martí ha estat guardonat aquest any amb el Gaudí i el Goya pel muntatge del film "Un monstre em ve a veure". Una recompensa a una dilatada trajectòria que inclou produccions tan emblemàtiques com "El truco del manco", "Herois" o "Yo soy la Juani".

 • Vestuari... de cine! Despullant la professió, amb Clara Bilbao
  Veure vídeo

  Vestuari... de cine! Despullant la professió, amb Clara Bilbao

  La Clara Bilbao és dissenyadora de vestuari des de fa 22 anys. Ha aconseguit dos Premis Goya, el 2012 per "Blackthorn" i el 2016 per "Ningú no vol la nit". Amb ella descobrim una professió que fa una gran aportació al cinema: s'atreveix a afirmar que és el 40% d'una pel·lícula. Tot i que ha guanyat visibilitat amb exemples com la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, la dissenyadora Ivonne Blake, té encara un camí a fer entre els tècnics de la professió

 • "T2 Trainspotting": la retrobada, 20 anys després
  Veure vídeo

  "T2 Trainspotting": la retrobada, 20 anys després

  De joves eren heroïnòmans, politoxicòmans; joves que, contra pronòstic, no van morir mentre cavalcaven. Compartien xeringa, cavall i poca expectativa de vida. Vint anys després, es retroben. I aquesta retrobada és la seqüela de la impactant "Trainspotting" del 1996. Repeteixen el director, Danny Boyle, el guionista, John Hodge, i els quatre actors Ewan McGregor, Robert Carlyne, Ewen Bremner i Jonny Lee Miller. Cal esperar la mateixa intensitat, impacte i sorpresa que a la primera?

 • Les actrius candidates a l'Oscar, a la tria de Jaume Figueras
  Veure vídeo

  Les actrius candidates a l'Oscar, a la tria de Jaume Figueras

  Figueras repassa les opcions que tenen Isabelle Huppert, Natalie Portman, Emma Stone, Meryl Streep i Ruth Negga d'emportar-se l'Oscar a la millor actriu. També ens parla del cinquè aniversari de la Filmoteca de Catalunya al Raval i del curt inèdit de Godard que va aparèixer penjat per sorpresa a YouTube.

 • La importància de ser pèl-roja
  Veure vídeo

  La importància de ser pèl-roja

  Té incidència, en el treball d'una actriu, el color dels cabells? I quan són d'una tonalitat poc habitual com la pèl-roja, això influeix en les opcions professionals? En parlem amb actrius que juguen la carta pèl-roja: Cristina Castaño, Fleur Geffrier, Belén Fabra i la gran Isabelle Huppert, una de les tres pèl-roges finalistes als Oscars d'enguany.

 • Torna la millor animació a l'Animac de Lleida
  Veure vídeo

  Torna la millor animació a l'Animac de Lleida

  Del 2 al 5 de març, Lleida acull una nova edició de la mostra internacional de cinema d'animació de Catalunya.

 • "La vida d'en Carbassó", una poderosa i necessària tendresa
  Veure vídeo

  "La vida d'en Carbassó", una poderosa i necessària tendresa

  Aquest film suís, realitzat amb la tècnica del stop-motion, està nominat a l'Oscar d'aquest any. Els protagonistes viuen en una llar d'acollida d'infants.

 • "Pisconautas, los niños olvidados", un conte poètic i tenebrós
  Veure vídeo

  "Pisconautas, los niños olvidados", un conte poètic i tenebrós

  Va guanyar el Goya al millor film d'animació i està basat en el còmic d'Alberto Vázquez. El film és un relat imaginatiu sobre els clarobscurs de l'adolescència. En parlem amb el mateix Alberto Vázquez, dibuixant i guionista de la pel·lícula, i amb Pedro, el realitzador.

 • Estrenes cinematogràfiques, "Trainspotting" vint anys després i el color del cabell de les actrius
  Veure vídeo

  Estrenes cinematogràfiques, "Trainspotting" vint anys després i el color del cabell de les actrius

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. Obre el programa d'avui la tria cinematogràfica de Jaume Figueras, i seguim amb un reportatge sobre el retorn, vint anys després, de "Trainspotting", el mític film britànic dirigit per Danny Boyle. A "Trainspotting 2" intervenen els mateixos actors dirigits pel mateix director. I tot seguit, un reportatge sobre el color del cabell de les actrius, un element decisiu en el disseny de personatges de ficció i un factor potent de creació de mites en el cinema. Però davant de la dualitat imperant entre el cabell ros o el moreno, ens volem fixar en una tercera opció molt menys habitual: el pèl-roig. I ho fem a nivell pràctic: com afecta a una actriu una cabellera d'aquest color? Pot influir en els personatges als que pot aspirar? Hi ha una tipologia de personatges pensats per a pèl-roges? En parlem amb tres actrius que juguen la carta del cabell pèl roig: la gallega Cristina Castaño, la francesa Fleur Geffrier i la tortosina Belén Fabra.

 • "Bigas x Bigas": l'autoretrat de l'artista
  Veure vídeo

  "Bigas x Bigas": l'autoretrat de l'artista

  "Bigas x Bigas" recull fragments reunits d'entre més de 500 cintes gravades pel director i guionista. Es tracta d'un singular diari audiovisual en què Bigas Luna retrata en la intimitat amics, família i actrius cabdals en la seva filmografia. A banda, ofereix la seva personal i imaginativa visió de la vida

 • "Hedi": un cant a l'inconformisme
  Veure vídeo

  "Hedi": un cant a l'inconformisme

  Uns dies abans del seu casament arranjat, Hedi coneix una jove amb qui tasta la llibertat del sexe. Quina decisió prendrà? Aquest és el punt de partida de l'opera del director tunisià Mohamed Ben Attia. Un film que respira l'inconformisme i les ànsies de llibertat de la societat del país magrebí després de la primavera àrab.

 • "Jackie": la invenció del mite
  Veure vídeo

  "Jackie": la invenció del mite

  Ni una biografia detallada ni una galeria de modelets. Pablo Larraín ha dirigit un retrat apassionant i audaç de la viuda de JFK en el moment més decisiu de la seva vida.

 • Dany Boon i Omar Sy ens porten les comèdies franceses de l'any
  Veure vídeo

  Dany Boon i Omar Sy ens porten les comèdies franceses de l'any

  Arriba "Manual de un tacaño". El títol ja explica tota la pel·lícula. Dany Boon interpreta un violinista garrepa obsessiu compulsiu amb l'estalvi. Llums de casa sempre apagats, aprofitament del menjar caducat, vida social inexistent. I també arriba a les pantalles "Mañana empieza todo", amb Omar Sy. El personatge que interpreta l'Omar és amant de fer poca cosa: divertir-se, dur turistes en llanxa i fer el que calgui fer amb les turistes que porta a la llanxa. Però sap que té una filla?

 • Els Bafta i la pugna "Batman: La lego pel·lícula" i "50 sombras más oscuras" a la tria de Jaume Figueras
  Veure vídeo

  Els Bafta i la pugna "Batman: La lego pel·lícula" i "50 sombras más oscuras" a la tria de Jaume Figueras

  Jaume Figueras es fixa en el Premi Bafta d'honor a Mel Brooks, repassa les recaptacions de "Batman: La lego pel·lícula" i "50 sombras más oscuras" als Estats Units i a casa nostra, i fa memòria de les sèries i pel·lícules que el cinema ha dedicat al món de la ràdio

 • Antonia San Juan: "Ho vull tot de la vida"
  Veure vídeo

  Antonia San Juan: "Ho vull tot de la vida"

  Distesa, sense embuts i amb sentit de l'humor: una conversa amb Antonia San Juan desprèn una sinceritat poc habitual. L'actriu i directora, de gira amb l'espectacle "Mi lucha", ens parla de la seva relació amb el cinema, de les seves experiències darrere de la càmera i d'algunes de les batalles pendents que no vol que quedin per lliurar.