• Moritz Feed Dog 2017: la gran cita amb els documentals dedicats a la moda
  Veure vídeo

  Moritz Feed Dog 2017: la gran cita amb els documentals dedicats a la moda

  Del 30 de març al 2 d'abril, el Cine Aribau de Barcelona acull una edició del festival de cinema documental, dedicada a la moda

 • "La bella y la bestia", la mostra sobre Antoni Padrós i un record per a Antoni Llorens a la tria de Jaume Figueras
  Veure vídeo

  "La bella y la bestia", la mostra sobre Antoni Padrós i un record per a Antoni Llorens a la tria de Jaume Figueras

  Jaume Figueras visita aquesta setmana l'exposició que fan a la Filmoteca de Catalunya sobre l'artista i cineasta Antoni Padrós, recorda la figura d'Antoni Llorens, el fundador de Lauren Films desaparegut recentment, i repassa les diferents versions del principal tema musical de "La bella y la bestia".

 • Perill: Álex de la Iglesia a "El bar"
  Veure vídeo

  Perill: Álex de la Iglesia a "El bar"

  Parlem amb el director Álex de la Iglesia d'"El bar", la seva nova pel·lícula en la qual un grup de personatges no poden sortir del local si no volen morir d'un tret. Repassem barres de cine mítiques i parlem també de la importància dels bars, reals o imaginats, com a escenari amb dos directors: Jonás Trueba i Marc Crehuet.

 • L'òpera prima, "Estiu 1993" de Carla Simón, Núria Prims i "Incerta glòria" i les estrenes de la setmana
  Veure vídeo

  L'òpera prima, "Estiu 1993" de Carla Simón, Núria Prims i "Incerta glòria" i les estrenes de la setmana

  Després de la tria personal de Jaume Figueras, parlem amb la directora badalonina Carla Simón, que ha començat amb força la seva carrera professional. La seva òpera prima, "Estiu 1993", ha guanyat el premi a la millor "opera prima" del Festival de Cinema de Berlín i també el gran premi especial del jurat en la secció Generation Kplus de la Berlinale, destinada al públic juvenil. La pel·lícula va ara a competició com a millor llargmetratge al Festival de cinema de Málaga, que s'inaugura el 17 de març. Es preveu que l'estrena a les sales sigui al maig. Hem parlat amb ella de la seva formació, de la trajectòria, de la necessitat de fer una pel·lícula totalment autobiogràfica. Al costat de Núria Prims, Marcel Borràs, Oriol Pla i Bruna Cusí, formen un poderós trident a la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga, "Incerta glòria", adaptació de la novel·la cabdal de Joan Sales. Tres actors que conformen un triangle que gira al voltant de valors com l'amistat, la fidelitat i l'amor.

 • Un jove trident per a "Incerta Glòria"
  Veure vídeo

  Un jove trident per a "Incerta Glòria"

  Marcel Borràs, Oriol Pla i Bruna Cusí formen un triangle on es barregen sentiments d'amor, fidelitat i amistat a la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga, "Incerta Glòria". Tres joves actors al servei d'una acurada adaptació de la novel·la de Joan Sales.

 • Carla Simón: de la Berlinale a Màlaga amb "Estiu 1993"
  Veure vídeo

  Carla Simón: de la Berlinale a Màlaga amb "Estiu 1993"

  La directora badalonina Carla Simón ha tornat de la Berlinale amb 2 premis sota el braç. Ara porta el primer llargmetratge, "Estiu 1993", al Festival de Cine de Màlaga, amb ganes de copsar com rep el públic espanyol el seu primer llargmetratge. A ella què la va portar a fer aquesta pel·lícula i com ha arribat a la direcció de cinema?

 • El Festival de Màlaga, les lletres del Cine Urgell i els musicals que van inspirar "La La Land", a la tria de Jaume Figueras
  Veure vídeo

  El Festival de Màlaga, les lletres del Cine Urgell i els musicals que van inspirar "La La Land", a la tria de Jaume Figueras

  Figueras se'n va fins als racons d'inspiració andalusa del Poble Espanyol per repassar la presència catalana al Festival de Màlaga. També ens parla de les peripècies de les lletres del cartell lluminós del desaparegut Cine Urgell i de la repesca de vells musicals que s'està fent al Phenomena.

 • Cine gratis els dijous, al Museu del Cinema de Girona
  Veure vídeo

  Cine gratis els dijous, al Museu del Cinema de Girona

  Els dijous a les 19.30, sessions gratuïtes al voltant de 4 cicles: documentals d'arreu del món, documentals francesos, curtmetratges i cinefòrum sobre títols imprescindibles de la història del cinema.

 • "Doña Clara": un retrat minuciós i delicat d'un personatge femení
  Veure vídeo

  "Doña Clara": un retrat minuciós i delicat d'un personatge femení

  "Doña Clara" explica les tribulacions d'una dona que ha de fer front a una companyia que vol vendre el seu pis. Una metàfora sobre el Brasil actual i un retrat sensible d'un personatge femení de personalitat fascinant interpretat per Sonia Braga. Parlem amb l'actriu i amb el director de la cinta Kleber Mendoça Filho.

 • "Yo no soy Madame Bovary": el forat de la vergonya
  Veure vídeo

  "Yo no soy Madame Bovary": el forat de la vergonya

  Una pel·lícula que no té enquadraments, sinó "encerclaments". Amb aquest format peculiar, el director Feng Xiaogang ens introdueix en una farsa burocràtica molt inspirada. La gran triomfadora de l'últim Festival de Sant Sebastià està protagonitzada per la gran estrella del cinema xinès Fan Binbing.

 • Els germans Dardenne: un director amb quatre ulls
  Veure vídeo

  Els germans Dardenne: un director amb quatre ulls

  La doctora Jenny està a punt de prendre una decisió de la qual es penedirà. Algú truca a la porta de la seva consulta i la doctora no obre perquè fa una hora que ha tancat. La persona a qui no obre, la troben morta. És "La chica desconocida", l'última pel·lícula dels germans Dardenne. I si la doctora hagués obert la porta? Els directors belgues Jean-Pierre i Luc Dardenne ens posen un fil molt prim entre els dits i ens conviden a estirar. Cine social realista sense artificis, denuncia social, l'ADN dels germans Dardenne des dels seus inicis cinematogràfics als suburbis de la ciutat belga de Saraing.

 • Núria Prims: "Trobava a faltar la professió"
  Veure vídeo

  Núria Prims: "Trobava a faltar la professió"

  Després d'uns quants anys allunyada del cinema, Núria Prims hi torna amb una interpretació poderosa i imponent: és la Carlana, la "dona aranya" de l'adaptació de la novel·la "Incerta glòria", que ha dirigit Agustí Villaronga.

 • Tria cinematogràfica, el muntador Jaume Martí, la dissenyadora de vestuari Clara Bilbao i cinema d'animació
  Veure vídeo

  Tria cinematogràfica, el muntador Jaume Martí, la dissenyadora de vestuari Clara Bilbao i cinema d'animació

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. Després de la tria cinematogràfica setmanal de Jaume Figueras, entrevistem el muntador Jaume Martí, que ha guanyat el Gaudí i el Goya aquest any, al costat de Bernat Vilaplana, pel seu treball com a muntador del film de J.A. Bayona, "Un monstre em ve a veure". La trajectòria de Martí està directament associada a cineastes com el mateix Bayona, Pau Freixas i Santiago Zannou. I, també, a produccions emblemàtiques, com "Herois", "Yo soy la Juani" O "El truco del manco" La Clara Bilbao fa 22 anys que es dedica a dissenyar roba per al cinema. El 2012 va guanyar el seu primer Goya pel vestuari del western de Mateo Gil "Blackthorn", i el 2016 arriba el segon per "Ningú no vol la nit", d'Isabel Coixet. Amb ella repassem la professió dels tècnics que creen els vestuaris de les pel·lícules: com és la feina, quines són les principals necessitats del sector, què representa per ella haver guanyat dos Goyes, què li sembla que l'actual presidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, la Ivonne Blake, sigui dissenyadora de vestuari, per tal de donar visibilitat al col·lectiu... Amb motiu de la dissetena edició d'Animac, la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya, el 33 programa per avui dijous a les 22.25 una selecció del millor cinema d'animació en format curt al 33. És "33 i.. curts d'animació", amb set peces de referència.

 • "El viajante": Asghar Farhadi torna amb un conte moral sobre l'honor i la venjança
  Veure vídeo

  "El viajante": Asghar Farhadi torna amb un conte moral sobre l'honor i la venjança

  El prestigiós cineasta iranià Asghar Farhadi retrata a "El viajante" una jova parella que, de cop, s'enfronta amb un inesperat i misteriós incident. El film va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

 • Jaume Figueras repassa la nit dels Oscars, els Premis César i el Festival Americana
  Veure vídeo

  Jaume Figueras repassa la nit dels Oscars, els Premis César i el Festival Americana

  Figueras destaca el "fair play" del productor de "La La Land", que va corregir l'error i va anunciar l'Oscar a la millor pel·lícula per a "Moonlight", i repassa les cares de circumstàncies d'alguns perdedors. També fa un cop d'ull als César, els premis del cinema francès.