• Posa en forma la cinefília amb el festival BCN Sports Film
  Veure vídeo

  Posa en forma la cinefília amb el festival BCN Sports Film

  Del 8 al 12 de maig torna una nova edició del festival BCN Sports Film, una cuidada selecció de pel·lícules de temàtica esportiva. Entre les estrelles d'aquest any, Steve McQueen, Nadia Comaneci i la versió més animada d'Usain Bolt.

 • Què és un showrunner? La pedra angular de les sèries
  Veure vídeo

  Què és un showrunner? La pedra angular de les sèries

  El showrunner és molt més que el creador d'una sèrie! Per descobrir totes les seves funcions, parlem amb alguns dels showrunners que han passat per festival Serilizados: Lluís Arcarazo, de la sèrie "Nit i dia"; Tony Grisoni, de "The Young Pope", Javier Ambrossi i Javier Calvo de "Paquita Salas".

 • Festivals de cine: Serielizados Fest i Festival D'A
  Veure vídeo

  Festivals de cine: Serielizados Fest i Festival D'A

  L'allau de sèries que han envaït la programació actual ha familiaritzat a l'espectador amb termes com "showrunner" (guionista principal i productor executiu). Produccions amb el ressò de "Nit i Dia", "The Young Pope" o "Paquitas Salas"tenen al darrere professionals de prestigi, com Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, Tony Grisoni o Javier Calvo Guirao y Javier Ambrossi. Amb motiu d'una nova edició del Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona, parlem del concepte "showrunner" amb alguns especialistes destacats. I acabarem amb un reportatge sobre una nova edició del festival D'A de cinema d'autor de Barcelona.

 • Richard Gere, les peripècies d'un italià a Noruega i el retorn dels Guardians de la Galàxia
  Veure vídeo

  Richard Gere, les peripècies d'un italià a Noruega i el retorn dels Guardians de la Galàxia

  A la tria cinematogràfica de la setmana, repassem l'enrenou provocat per la visita de Richard Gere a Barcelona, l'estrena de la comèdia d'èxit "Un italiano en Noruega", protagonitzada per Checco Zalone, i l'estrena de "Guardianes de la Galaxia, vol. 2".

 • Paraula D'Autor
  Veure vídeo

  Paraula D'Autor

  Un any més, torna el D'A, el festival de cinema contemporani de Barcelona amb el millor cinema d'autor. Cineastes de culte com Bertrand Bonello i Alain Guiraudie i nous valors com Carla Simón o William Oldroyd coincideixen en la programació d'aquesta edició. Hem parlat amb ells sobre les pel·lícules que hi portaran.

 • Cicle Jacques Rivette a la Filmoteca
  Veure vídeo

  Cicle Jacques Rivette a la Filmoteca

  Un any després de la mort del director francès, la Filmoteca de Catalunya dedica un cicle de nou pel·lícules a Jacques Rivette, un dels membres de la Nouvelle Vague.

 • El cine i la literatura i conversa amb l'escriptora Lolita Bosch
  Veure vídeo

  El cine i la literatura i conversa amb l'escriptora Lolita Bosch

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. A la seva tria personal Jaume Figueras ens proposa algunes obres cinematogràfiques amb tema literari, com és el cas del drama històric "Stefan Zweifg: adiós a Europa", de Maria Schrader, sobre el gran escriptor austríac. També, alguns llibres que expliquen o dibuixen el món del cinema: "GOOF. Los mejores gazapos del cine", de Víctor Arribas; "La vida de Calabacín", de Gilles París, novel·la en la qual es basa la coneguda pel·lícula d'animació, i el còmic "Filmish", d'Edward Ross, que proposa un viatge gràfic pel cinema. I amb aquesta tria el nostre company Jaume Figueras s'acomiada del TRIA33: "Aquesta és la meva última tria", ens diu. "Ha arribat el moment d'una pausa, un descans, o allò que se'n diu un temps sabàtic. Fins a la propera!". Fins la propera, Jaume! Tot seguit Anna Guitart conversa amb l'escriptora Lolita Bosch (que ha estat duta al cinema a partir de la novel·la "Elisa Kiseljak"), i que en el seu darrer llibre, "La ràbia", explica com dels catorze als disset anys va patir "bullying" a l'escola. Ho narra amb sinceritat i sense concessions, perquè és així com, segons l'autora, s'ha de tractar el tema.

 • Tria de llibres sobre cinema per aquest Sant Jordi
  Veure vídeo

  Tria de llibres sobre cinema per aquest Sant Jordi

  Jaume Figueras ens parla de "Filmish", un còmic que fa un repàs peculiar de la història del cinema; "La vida de Calabacín", que ha inspirat la pel·lícula d'animació; i "Goof", un recull de pífies i anècdotes del setè art. També ens recomana les estrenes de "Stephan Zweig: adiós a Europa" i "La casa de la esperanza".

 • Conversa amb Ana Belén i les estrenes de la setmana
  Veure vídeo

  Conversa amb Ana Belén i les estrenes de la setmana

  Després de la tria cinematogràfica, conversem amb l'actriu i cantant Ana Belén. Un any més, les dues Acadèmies del Cinema, la catalana i l'espanyola, retran un homenatge mutu als seus guardonats d'honor. Ana Belén presentarà a la Filmoteca de Catalunya "El vuelo de la Paloma" (1989), una comèdia coral dirigida per José Luis García Sánchez, per la qual va ser nominada al Goya com a actriu protagonista. Aprofitem l'estada de l'Ana Belén per parlar amb ella de cinema però també del compromís cívic de l'artista i la dona. I farem un repàs a a algunes estrenes cinematogràfiques de la setmana. Laia Costa ens parlarà del thriller "Nieve negra". Parlarem també amb Juliette Binoche i Valeria Bruni-Tedeschi, dues de les actrius de "La alta sociedad", la nova i desconcertant comèdia de Bruno Dumont; i amb Julien Rappeneau, director de la comèdia revelació "Rosalie Blum".

 • "Nieve negra", un thriller gèlid amb Darín, Sbaraglia i Laia Costa
  Veure vídeo

  "Nieve negra", un thriller gèlid amb Darín, Sbaraglia i Laia Costa

  Martín Hodara dirigeix aquest thriller nevat i de ritme molt pausat que ajunta en un únic escenari Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia i Laia Costa. Dos germans antagònics, un personatge femení que adopta el rol d'atípica heroïna i un secret amagat són els ingredients principals del film.

 • "Lo tuyo y tú": el nou film de Hong Sangsoo
  Veure vídeo

  "Lo tuyo y tú": el nou film de Hong Sangsoo

  Qui adora el cinema de Hong Sangsoo, l'dolatra. El detractors, el detesten. I el director creu que els crítics de cinema li donen massa voltes a les seves pel·lícules. Molts diàlegs enquadrats dins llargs plans fixos, molta beguda, amor, que segons Sangsoo és el que més importa, a part de les cerveses. Canes el va premiar.

 • Entrevista a Ana Belén
  Veure vídeo

  Entrevista a Ana Belén

  Ana Belén rep un homenatge a la Filmoteca de Catalunya després de rebre el Goya d'Honor. Josep Maria Pou, Gaudí d'Honor, rebrà un homenatge a la Filmoteca de Madrid. Aprofitem l'estada d'Ana Belén a Barcelona i compartim uns minuts plens de records. Passegem amb ella entre les seves pel·lícules i anècdotes.

 • "La alta sociedad": la lluita de classes més bèstia i còmica
  Veure vídeo

  "La alta sociedad": la lluita de classes més bèstia i còmica

  La nova pel·lícula de Bruno Dumont, protagonitzada per Juliette Binoche i Valeria Bruna Tedeschi, és una paràbola farcida de gags i humor àcid sobre els prejudicis i les classes socials. Dumont s'atreveix amb fer broma amb tot, fins i tot amb el canibalisme i l'incest!

 • "Rosalie Blum": els elegants embolics d'una botiguera de poble
  Veure vídeo

  "Rosalie Blum": els elegants embolics d'una botiguera de poble

  Arriba a las pantalles dels cinemes la comèdia francesa "Rosalie Blum", que adapta els còmics de Camille Jourdy sobre la vida quotidiana d'una botiguera de poble de passat turbulent. Parlem amb el director del film, Julien Rappeneau.

 • Nova edició del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya
  Veure vídeo

  Nova edició del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

  Durant dies, dels 27 d'abril al 7 de maig, les pantalles de Navarcles, Manresa i Navàs ens proposen un seguit de pel·lícules que ens remouen a la butaca per defensar un món més just, és el festival Clam