• 50 anys que va anar per primera vegada a Canes
  Veure vídeo

  50 anys que va anar per primera vegada a Canes

  El Festival de Canes celebra la seva 70 edició, i algú celebra que fa 50 anys que hi va anar per primera vegada. És generós, sempre disposat a recordar i compartir anècdotes. S'ho coneix molt bé, això de Canes. Ens l'hem trobat i hem xerrat. També ens recomana quin plat demanar per dinar.

 • Reportatge del Festival de Canes
  Veure vídeo

  Reportatge del Festival de Canes

  La pel·lícula de Netflix, "Okja", ha acaparat l'atenció del Festival de Canes, i les extremes mesures de seguretat, i les catifes vermelles, i els 70 anys que han passat des de la primera edició. L'equip del "TRIA CINEMA" hem xerrat amb la Tilda Swinton i amb el Jake Gyllenhall sobre la polèmica de la presència al festival d'Okja (entre d'altres actors i directors). Però a més a més dels famosos, al carrer ens hem trobat molts joves que, amb més o menys gràcia, ens feien notar per tal que algú els regalés una invitació per a poder veure algun dels films. Amb ells també hem xerrat.

 • REPORTATGE SOBRE CANES, 2a PART
  Veure vídeo

  REPORTATGE SOBRE CANES, 2a PART

  Molts dies de festival i un munt de projeccions i de seccions. Cal TRIAR! En aquest segon reportatge sobre l'edició 2017 de Canes, hem fet una TRIA que us ajudarà a allargar la llista de pel·lícules pendents d'anar a veure. Desitgem que totes s'estrenin al nostre país; seria una pena perdre-se'n alguna. La varietat de temàtiques és rica, riquíssima. Les apostes per als guanyadors no es posen d'acord. Ja es veurà! De moment, aquí teniu Isabelle Huppert, Adèle Haenel, l'argentí Nahuel Pérez Biscayart... millor "fair play"!

 • Tria d'estrenes: "El caso Sloane", "Goodbye Berlin" i primeres imatges del Festival de Canes
  Veure vídeo

  Tria d'estrenes: "El caso Sloane", "Goodbye Berlin" i primeres imatges del Festival de Canes

  La tria de cine fa un repàs d'alguns dels títols més destacats de la cartellera, com "El caso Sloane" o "Goodbye Berlin", i mostra imatges dels primers dies al Festival de Canes.

 • Jason Blum: el nou rei del terror
  Veure vídeo

  Jason Blum: el nou rei del terror

  Jason Blum s'ha convertit, amb la seva productora Blumhouse Productions, en el productor nord-americà de cinema fantàstic del moment. Produccions d'èxit com la recent "Déjame salir", "Múltiple", o sagues com "Insidious", "La Purga" o "Paranormal Activity" són algunes de les seves fites més destacades.

 • "Personal shopper": Assayas + Stewart, parella creativa
  Veure vídeo

  "Personal shopper": Assayas + Stewart, parella creativa

  "Personal shopper" reincideix en la fructífera relació artística entre el director i guionista Olivier Assayas i l'actriu Kristen Stewart. En aquesta ocasió, ens trobem davant d'un drama que també hi afegeix elements del cinema fantàstic.

 • NOVA OPORTUNITAT
  Veure vídeo

  NOVA OPORTUNITAT

  Ja van 22 mostres internacionals de cinema gai i lesbià a Barcelona. Una mostra de cinema gai i lesbià per a tothom i pels drets humans de tothom. Cinema per la llibertat de tots nosaltres. La teva també. La vint-i-dosena edició serà del 8 al 18 de juny.

 • Històries de fantasmes i entrevista a Kristen Stewart
  Veure vídeo

  Històries de fantasmes i entrevista a Kristen Stewart

  A la Tria repassarem algunes de les estrenes destacades de la setmana, com "Goodbye Berlin", de Fatih Akin, i "El caso Sloane", de John Madden. També t'oferim un perfil del productor Jason Blum, del qual s'estrena "Déjame salir", un èxit rotund i inesperat a la taquilla americana. I tot seguit un reportatge sobre l'estrena de "Personal shopper", una història de fantasmes gens convencional. En vam parlar l'any passat a Cannes amb el director Olivier Assayas i amb la protagonista, una Kristen Stewart extraordinària en el paper d'una noia que intenta contactar amb l'esperit del seu germà mort, mentre treballa d'assistent personal d'una celebrity a París. La reunió d'aquests dos talents, després de la seva primera trobada a "Viaje a Sils Maria" (2014), certifica que són una de les parelles creatives més estimulants del cinema contemporani. Tria33 ha pogut accedir, excepcionalment, a entrevistar Kristen Stewart, possiblement l'actriu jove més prestigiosa del cinema actual.

 • Ridley Scott per Ridley Scott: "Mai torno a mirar les meves pel·lícules"
  Veure vídeo

  Ridley Scott per Ridley Scott: "Mai torno a mirar les meves pel·lícules"

  Qui és Ridley Scott? Amb motiu de l'estrena del seu nou film, "Alien: Covenant", repassem els nostres arxius per buscar antigues entrevistes que li hem fet al cineasta britànic al llarg dels anys. Més pistes per apropar-nos a la seva personalitat.

 • Amat Escalante: "Confio més en la meva passió que en el meu talent"
  Veure vídeo

  Amat Escalante: "Confio més en la meva passió que en el meu talent"

  Nascut a Barcelona per casualitat, Amat Escalante és un cineasta mexicà que ha remogut el panorama internacional els últims anys. Premiat a Canes i a Venècia com a millor director i temptat per Hollywood, Escalante fa pel·lícules que sacsegen i que no defugen els aspectes més brutals de la realitat del seu país. El festival D'A i la Filmoteca de Catalunya li han dedicat una retrospectiva.

 • Víctor Erice, Pedro Aguilera i un "latin lover", a la tria de cinema
  Veure vídeo

  Víctor Erice, Pedro Aguilera i un "latin lover", a la tria de cinema

  Arriba a les cartelleres "Demonios tus ojos", de Pedro Aguilera, una pel·lícula que desafia la nostra mirada. Celebrem que la Filmoteca de Catalunya ha restaurat la còpia d'"El sol del membrillo" (1992), que es veurà al Festival de Canes, i en parlem amb el seu director, Víctor Erice. Fem una primera ullada a una comèdia que ha rebentat la taquilla americana: "How to be a latin lover".

 • Cinema en curs: aprenents de cineasta
  Veure vídeo

  Cinema en curs: aprenents de cineasta

  Els alumnes de moltes escoles i instituts de Catalunya, acompanyats d'un cineasta, aprenen a veure pel·lícules, les viuen, les disseccionen. I després guionitzen, graven i munten la seva pròpia pel·lícula. La iniciativa va néixer a Catalunya el 2005 i ja s'ha exportat per l'estat espanyol, Amèrica i Europa, i les pel·lícules de "Cinema en curs" viatgen als festivals de cinema de tot el món. Hem anat a una gravació dels alumnes de l'escola Rafael Alberti, del barri de Llefià de Badalona. I hem entrevistat dos dels professors que han tingut: els directors Jonás Trueba i Nely Reguera.

 • Tria d'estrenes amb "Los demonios", "Z, la ciudad perdida" i "Júlia Ist"
  Veure vídeo

  Tria d'estrenes amb "Los demonios", "Z, la ciudad perdida" i "Júlia Ist"

  Aquesta setmana, la tria cinematogràfica passa per tres pel·lícules molt diferents: "Los demonios", una faula inquietant i d'inspiració autobiogràfica del director canadenc Philipe Lesage; "Z, la ciudad perdida", el primer film d'aventures de Jamers Gray sobre un explorador britànic, i "Júlia Ist", la cinta dirigida i protagonitzada per Elena Martín (actriu de "Les amigues de l'Àgata") que explica l'Erasmus d'una estudiant d'arquitectura a Berlín.

 • Elvira Mínguez: "Jo ric moltíssim però la meva carrera està molt marcada pel meu primer paper de terrorista"
  Veure vídeo

  Elvira Mínguez: "Jo ric moltíssim però la meva carrera està molt marcada pel meu primer paper de terrorista"

  "Días contados" o "Tapas" van convertir Elvira Mínguez en una de les actrius més sòlides de la seva generació. Ara, a "Pasaje al amanecer", interpreta una mare que ha d'acceptar que el seu fill fotoperiodista marxi a la guerra.

 • El dibuix en primícia de BB-8 de "Star Wars"
  Veure vídeo

  El dibuix en primícia de BB-8 de "Star Wars"

  Uns mesos abans de l'estrena de l'episodi VII de Star Wars, Christian Alzmann ens va fer aquest regal: va dibuixar a mà alçada BB-8, el robot rodonet i simpàtic que va ser la sensació de la pel·lícula. Alzmann era a Barcelona convidat pel festival b'Ars i, malgrat el secretisme que envoltava el film, va traçar per a nosaltres l'androide, que ell mateix havia dissenyat seguint l'encàrrec de J. J. Abrams.