• Festival Barcelona Poesia
  Veure vídeo

  Festival Barcelona Poesia

  Els dimecres, literatura al TRIA33.

  Amb motiu del festival Barcelona Poesia ¿ Set dies de poesia a la ciutat, que tindrà lloc del 10 al
  16 de maig, Anna Guitart ha convocat quatre poetes perquè ens parlin dels seus poemaris: Míriam Cano, Lluís Calvo, Esteve Plantada i Maria Cabrera. A més presentem el llibre "Cosmonauta", que recull l'obra poètica completa de Francesc Garriga Barata.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Amb motiu del festival Barcelona Poesia ¿ Set dies de poesia a la ciutat, que tindrà lloc del 10 al 16 de maig, Anna Guitart ha convocat quatre poetes perquè ens parlin dels seus poemaris: Míriam Cano, Lluís Calvo, Esteve Plantada i Maria Cabrera. A més presentem el llibre "Cosmonauta", que recull l'obra poètica completa de Francesc Garriga Barata.

 • Música festiva, música clàssica i Maria del Mar Bonet
  Veure vídeo

  Música festiva, música clàssica i Maria del Mar Bonet

  Els dimarts és el dia temàtic de la música.

  La tria musical de la setmana l'obre la nova etapa de la discogràfica barcelonina Indian Runn
  ers, un segell que a partir d'ara gestionaran les pròpies bandes del seu catàleg, com La Sentina o Valentí, que acaben d'editar discos nous. En Jofre Font també ens recomana dues actuacions d'aire molt festiu que podrem veure aviat, la dels nord-americans Orkestra Mendoza i els malians Amadou et Mariam.
  I tanca la selecció amb el programa que oferirà aquest cap de setmana l'OBC, amb la recomposició que va fer Max Richter de "Les quatre estacions" de Vivaldi. Tant l'obra original com aquesta relectura del compositor britànic sonaran a l'Auditori de Barcelona.

  Maria del Mar Bonet celebra mig segle damunt dels escenaris i la citem al lloc on va desembarcar quan va arribar a Barcelona des de Mallorca: l'Escola Massana, on va anar a estudiar per ceramista. Parlem de la seva trajectòria i també del seu últim projecte, "Ultramar", gravat a Cuba. Recentment ha aparegut també el llibre de Jordi Bianciotto "Maria del Mar Bonet, intensament".

  Els dimarts és el dia temàtic de la música. La tria musical de la setmana l'obre la nova etapa de la discogràfica barcelonina Indian Runners, un segell que a partir d'ara gestionaran les pròpies bandes del seu catàleg, com La Sentina o Valentí, que acaben d'editar discos nous. En Jofre Font també ens recomana dues actuacions d'aire molt festiu que podrem veure aviat, la dels nord-americans Orkestra Mendoza i els malians Amadou et Mariam. I tanca la selecció amb el programa que oferirà aquest cap de setmana l'OBC, amb la recomposició que va fer Max Richter de "Les quatre estacions" de Vivaldi. Tant l'obra original com aquesta relectura del compositor britànic sonaran a l'Auditori de Barcelona. Maria del Mar Bonet celebra mig segle damunt dels escenaris i la citem al lloc on va desembarcar quan va arribar a Barcelona des de Mallorca: l'Escola Massana, on va anar a estudiar per ceramista. Parlem de la seva trajectòria i també del seu últim projecte, "Ultramar", gravat a Cuba. Recentment ha aparegut també el llibre de Jordi Bianciotto "Maria del Mar Bonet, intensament".

 • Conversa amb Marc Rodriguez i cartellera de teatre
  Veure vídeo

  Conversa amb Marc Rodriguez i cartellera de teatre

  El dilluns és el dia dedicat a les arts escèniques.

  Júlia Bertran entrevista l'actor Marc Rodríguez amb motiu de l'obra teatral "Ignots"
  , escrita i dirigida per Ramon Madaula i protagonitzada per Josep Julien i el mateix Marc Rodríguez, i que es pot veure aquests dies al Maldà. Entaulats per dinar, com els dos protgaonistes d'Ignots, conversem amb ell sobre la professió ara que fa 20 anys que va començar.


  Peté Soler ens proposa una tria amb algunes obres en cartell. En primer lloc el "Ricard III" de Shakespeare en la versió de Xavier Albertí al TNC, protagonitzada per Lluís Homar. Després, l'espectacle de poesia, cante y baile "Federico García", una immersió a la vida i l'obra de García Lorca de la mà de Pep Tosar, que podeu veure fins el 28 de maig al Romea. I un Txèkhov de joventut, "Ivànov", en la relectura que Àlex Rigola ens n'ofereix al Teatre Lliure.

  El dilluns és el dia dedicat a les arts escèniques. Júlia Bertran entrevista l'actor Marc Rodríguez amb motiu de l'obra teatral "Ignots", escrita i dirigida per Ramon Madaula i protagonitzada per Josep Julien i el mateix Marc Rodríguez, i que es pot veure aquests dies al Maldà. Entaulats per dinar, com els dos protgaonistes d'Ignots, conversem amb ell sobre la professió ara que fa 20 anys que va començar. Peté Soler ens proposa una tria amb algunes obres en cartell. En primer lloc el "Ricard III" de Shakespeare en la versió de Xavier Albertí al TNC, protagonitzada per Lluís Homar. Després, l'espectacle de poesia, cante y baile "Federico García", una immersió a la vida i l'obra de García Lorca de la mà de Pep Tosar, que podeu veure fins el 28 de maig al Romea. I un Txèkhov de joventut, "Ivànov", en la relectura que Àlex Rigola ens n'ofereix al Teatre Lliure.

 • Les tècniques ancestrals a l'art i conversa amb Marta Gili
  Veure vídeo

  Les tècniques ancestrals a l'art i conversa amb Marta Gili

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33.
  Laura Sangrà ens proposa una tria d'art que utilitza tècniques ancest
  rals. La primera proposta d'"art ancestral" és Josep Maynou, un artista que treballa amb catifaires del Marroc teixint peces tradicionals amb dissenys actuals però amb influències ancestrals. La segona és Teresa Solar Abboud, una ceramista que crea peces en tensió permanent. I la darrera és més misteriosa: "El desig de creure", una exposició col·lectiva comissariada per Cèlia del Diego que es pot veure a La Panera de Lleida. Lúa Coderch, Jordi Ferreiro i Christian Jankowski són alguns dels artistes seleccionats que reflexionen sobre l'endevinació i l'aparicionisme.

  I tot seguit Laura Sangrà conversa amb Marta Gili, directora del Centre de la Imatge Jeu de Paume de París. Amb ella conversa sobre la tasca que ha fet durant els deu anys que porta dirigint aquesta institució francesa, sobre l'educació en la cultura i sobre la dificultat d'arribar a aquest càrrec sent dona i estrangera. "A Catalunya és té por dels museus, no sap ni on són!", diu Gili.

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33. Laura Sangrà ens proposa una tria d'art que utilitza tècniques ancestrals. La primera proposta d'"art ancestral" és Josep Maynou, un artista que treballa amb catifaires del Marroc teixint peces tradicionals amb dissenys actuals però amb influències ancestrals. La segona és Teresa Solar Abboud, una ceramista que crea peces en tensió permanent. I la darrera és més misteriosa: "El desig de creure", una exposició col·lectiva comissariada per Cèlia del Diego que es pot veure a La Panera de Lleida. Lúa Coderch, Jordi Ferreiro i Christian Jankowski són alguns dels artistes seleccionats que reflexionen sobre l'endevinació i l'aparicionisme. I tot seguit Laura Sangrà conversa amb Marta Gili, directora del Centre de la Imatge Jeu de Paume de París. Amb ella conversa sobre la tasca que ha fet durant els deu anys que porta dirigint aquesta institució francesa, sobre l'educació en la cultura i sobre la dificultat d'arribar a aquest càrrec sent dona i estrangera. "A Catalunya és té por dels museus, no sap ni on són!", diu Gili.

 • Fusió del rock amb balls populars i la Sardana de l'any
  Veure vídeo

  Fusió del rock amb balls populars i la Sardana de l'any

  A la tria d'aquesta setmana, Pau Benavent indaga en la fusió de rock, ska, ball pla, cúmbia o sardana. Formacions muscials que han fet de la fusió el seu signe d'identitat. Assisteix a l'assaig de Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials i parla amb alguns dels seus músics i idèlogs, com Marcel Casellas, Josep Ribera "Titot", Heura Gaya, Joan Reig o Pep Toni Rubio. Les dues formacions prepararen una gira conjunta per Barcelona, Lleida, Terrassa i Olesa de Montserrat.

  S'acosta la final del concurs La sardana de l'Any que promou la Confederació Sardanista de Catalunya. I parlem amb algunes persones que viuen la sardana des d'òptiques diferents: la jove monitora i dansaire Queralt Pedemonte, el veterà compositor i director Antoni Mas i Bou i el jove fiscornaire Martí Fontclara. Balladors, compositors, músics, organitzadors o dansaires de colla de competició mantenen un debat molt intens sobre com ha de ser la sardana el segle XXI.

  A la tria d'aquesta setmana, Pau Benavent indaga en la fusió de rock, ska, ball pla, cúmbia o sardana. Formacions muscials que han fet de la fusió el seu signe d'identitat. Assisteix a l'assaig de Mesclat i la Cobla Catalana dels Sons Essencials i parla amb alguns dels seus músics i idèlogs, com Marcel Casellas, Josep Ribera "Titot", Heura Gaya, Joan Reig o Pep Toni Rubio. Les dues formacions prepararen una gira conjunta per Barcelona, Lleida, Terrassa i Olesa de Montserrat. S'acosta la final del concurs La sardana de l'Any que promou la Confederació Sardanista de Catalunya. I parlem amb algunes persones que viuen la sardana des d'òptiques diferents: la jove monitora i dansaire Queralt Pedemonte, el veterà compositor i director Antoni Mas i Bou i el jove fiscornaire Martí Fontclara. Balladors, compositors, músics, organitzadors o dansaires de colla de competició mantenen un debat molt intens sobre com ha de ser la sardana el segle XXI.

 • Entrevista amb Elvira Mínguez i el cinema a l'escola
  Veure vídeo

  Entrevista amb Elvira Mínguez i el cinema a l'escola

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts.

  Després de les recomanacions de la setma
  na, entrevistem l'actriu Elvira Mínguez. Films com "Días contados" o "Tapas" van posicionar a Elvira Mínguez com una de les actrius més sòlides de la seva generació. Ara, a "Pasaje al amanecer", suma a la seva galeria de personatges el d'una mare que ha d'acceptar que el seu fill fotoperiodista marxi a la guerra. El film torna a incidir en el vessant dramàtic d'una actriu que aquí es presenta com el pilar d'una estructura familiar.
  També hem volgut conèixer una iniciativa escolar a l'entorn del cinema i en hores lectives: "Cinema en curs". Els alumnes de moltes escoles i instituts de Catalunya, acompanyats d'un cineasta, aprenen a veure pel·lícules, les viuen, les disseccionen. Després hauran de ser capaços de guionitzar, gravar i muntar la seva pròpia pel·lícula. Els mestres també entren en acció; aprenen a fer cinema i ensenyen els cineastes com ensenyar els alumnes. Els alumnes fan la roda completa per tastar totes les especialitats i hauran après a ser directors, tècnics de so, càmeres, ajudants de direcció, actors.
  La iniciativa va néixer a Catalunya el 2005 i ja s'ha exportat per l'Estat Espanyol, Amèrica, i Europa, i les pel·lícules de "Cinema en curs" viatgen als festivals de cinema de tot el món. Hem anat a una gravació dels alumnes de l'escola Rafael Alberti, del barri de Llefià de Badalona. I hem entrevistat Jonàs Trueba i Nely Reguera.
  Tot seguit parlarem de les estrenes de "Los demonios" i de "Z. La ciudad perdida" entre d'altres.

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. Després de les recomanacions de la setmana, entrevistem l'actriu Elvira Mínguez. Films com "Días contados" o "Tapas" van posicionar a Elvira Mínguez com una de les actrius més sòlides de la seva generació. Ara, a "Pasaje al amanecer", suma a la seva galeria de personatges el d'una mare que ha d'acceptar que el seu fill fotoperiodista marxi a la guerra. El film torna a incidir en el vessant dramàtic d'una actriu que aquí es presenta com el pilar d'una estructura familiar. També hem volgut conèixer una iniciativa escolar a l'entorn del cinema i en hores lectives: "Cinema en curs". Els alumnes de moltes escoles i instituts de Catalunya, acompanyats d'un cineasta, aprenen a veure pel·lícules, les viuen, les disseccionen. Després hauran de ser capaços de guionitzar, gravar i muntar la seva pròpia pel·lícula. Els mestres també entren en acció; aprenen a fer cinema i ensenyen els cineastes com ensenyar els alumnes. Els alumnes fan la roda completa per tastar totes les especialitats i hauran après a ser directors, tècnics de so, càmeres, ajudants de direcció, actors. La iniciativa va néixer a Catalunya el 2005 i ja s'ha exportat per l'Estat Espanyol, Amèrica, i Europa, i les pel·lícules de "Cinema en curs" viatgen als festivals de cinema de tot el món. Hem anat a una gravació dels alumnes de l'escola Rafael Alberti, del barri de Llefià de Badalona. I hem entrevistat Jonàs Trueba i Nely Reguera. Tot seguit parlarem de les estrenes de "Los demonios" i de "Z. La ciudad perdida" entre d'altres.

 • Entrevista amb Elvira Mínguez i el cinema a l'escola
  Veure vídeo

  Entrevista amb Elvira Mínguez i el cinema a l'escola

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts.

  Després de les recomanacions de la setma
  na, entrevistem l'actriu Elvira Mínguez. Films com "Días contados" o "Tapas" van posicionar a Elvira Mínguez com una de les actrius més sòlides de la seva generació. Ara, a "Pasaje al amanecer", suma a la seva galeria de personatges el d'una mare que ha d'acceptar que el seu fill fotoperiodista marxi a la guerra. El film torna a incidir en el vessant dramàtic d'una actriu que aquí es presenta com el pilar d'una estructura familiar.
  També hem volgut conèixer una iniciativa escolar a l'entorn del cinema i en hores lectives: "Cinema en curs". Els alumnes de moltes escoles i instituts de Catalunya, acompanyats d'un cineasta, aprenen a veure pel·lícules, les viuen, les disseccionen. Després hauran de ser capaços de guionitzar, gravar i muntar la seva pròpia pel·lícula. Els mestres també entren en acció; aprenen a fer cinema i ensenyen els cineastes com ensenyar els alumnes. Els alumnes fan la roda completa per tastar totes les especialitats i hauran après a ser directors, tècnics de so, càmeres, ajudants de direcció, actors.
  La iniciativa va néixer a Catalunya el 2005 i ja s'ha exportat per l'Estat Espanyol, Amèrica, i Europa, i les pel·lícules de "Cinema en curs" viatgen als festivals de cinema de tot el món. Hem anat a una gravació dels alumnes de l'escola Rafael Alberti, del barri de Llefià de Badalona. I hem entrevistat Jonàs Trueba i Nely Reguera.
  Tot seguit parlarem de les estrenes de "Los demonios" i de "Z. La ciudad perdida" entre d'altres.

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. Després de les recomanacions de la setmana, entrevistem l'actriu Elvira Mínguez. Films com "Días contados" o "Tapas" van posicionar a Elvira Mínguez com una de les actrius més sòlides de la seva generació. Ara, a "Pasaje al amanecer", suma a la seva galeria de personatges el d'una mare que ha d'acceptar que el seu fill fotoperiodista marxi a la guerra. El film torna a incidir en el vessant dramàtic d'una actriu que aquí es presenta com el pilar d'una estructura familiar. També hem volgut conèixer una iniciativa escolar a l'entorn del cinema i en hores lectives: "Cinema en curs". Els alumnes de moltes escoles i instituts de Catalunya, acompanyats d'un cineasta, aprenen a veure pel·lícules, les viuen, les disseccionen. Després hauran de ser capaços de guionitzar, gravar i muntar la seva pròpia pel·lícula. Els mestres també entren en acció; aprenen a fer cinema i ensenyen els cineastes com ensenyar els alumnes. Els alumnes fan la roda completa per tastar totes les especialitats i hauran après a ser directors, tècnics de so, càmeres, ajudants de direcció, actors. La iniciativa va néixer a Catalunya el 2005 i ja s'ha exportat per l'Estat Espanyol, Amèrica, i Europa, i les pel·lícules de "Cinema en curs" viatgen als festivals de cinema de tot el món. Hem anat a una gravació dels alumnes de l'escola Rafael Alberti, del barri de Llefià de Badalona. I hem entrevistat Jonàs Trueba i Nely Reguera. Tot seguit parlarem de les estrenes de "Los demonios" i de "Z. La ciudad perdida" entre d'altres.

 • Comics a partir de persones reals i conversa amb Jaume Cabré
  Veure vídeo

  Comics a partir de persones reals i conversa amb Jaume Cabré

  Els dimecres, literatura al TRIA33.

  Anna Guitart ens presenta tres còmics fets a partir de persones reals, que van patir alguna mena de
  "presó". "155", de l'Agustín Comotto (Nórdica), "El arte de volar", d'Antonio Altarriba i Kim (Norma) i "Escapar. Historia de un rehén", de Guy Delisle (Astiberri).

  I torna Jaume Cabré, i ho fa amb contes. "Quan arriba la penombra" ens submergeix en el costat més fosc de la vida, amb molts relats protagonitzats per assassins, plens de passió i un de les passions de Cabré: l'art. Anna Guitart ha conversat amb ell.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Anna Guitart ens presenta tres còmics fets a partir de persones reals, que van patir alguna mena de "presó". "155", de l'Agustín Comotto (Nórdica), "El arte de volar", d'Antonio Altarriba i Kim (Norma) i "Escapar. Historia de un rehén", de Guy Delisle (Astiberri). I torna Jaume Cabré, i ho fa amb contes. "Quan arriba la penombra" ens submergeix en el costat més fosc de la vida, amb molts relats protagonitzats per assassins, plens de passió i un de les passions de Cabré: l'art. Anna Guitart ha conversat amb ell.

 • Nou disc de Mishima i la banda sonora dels videojocs
  Veure vídeo

  Nou disc de Mishima i la banda sonora dels videojocs

  Els dimarts és el dia temàtic de la música.

  Aquest divendres 5 de maig Mishima pública disc nou, "Ara i res", el vuitè del grup barceloní
  . L'acaben de presentar en directe al Strenes de Girona i els esperen aviat a d'altres festivals, com el barceloní Primavera Sound, el Festival VIDA de Vilanova i la Geltrú o l'empordanès Ítaca.
  Abans, en Jofre Font s'ha trobat amb en David Carabén i els altres quatre integrants del quintet, amb els qui ha passejat i s'ha assegut una estona per conèixer els detalls del nou treball d'una de les bandes més respectades del pop català actual.

  Lluís Marquina es fixa en aquells videojocs en els quals la música no només forma part de la banda sonora; també passa a ser l'acció principal, un element essencial de la mecànica de joc. Amb comandaments o sense (fent servir, per exemple, dispositius de realitat virtual) tenim diverses propostes a l'abast que combinen ritme i oci electrònic.

  Els dimarts és el dia temàtic de la música. Aquest divendres 5 de maig Mishima pública disc nou, "Ara i res", el vuitè del grup barceloní. L'acaben de presentar en directe al Strenes de Girona i els esperen aviat a d'altres festivals, com el barceloní Primavera Sound, el Festival VIDA de Vilanova i la Geltrú o l'empordanès Ítaca. Abans, en Jofre Font s'ha trobat amb en David Carabén i els altres quatre integrants del quintet, amb els qui ha passejat i s'ha assegut una estona per conèixer els detalls del nou treball d'una de les bandes més respectades del pop català actual. Lluís Marquina es fixa en aquells videojocs en els quals la música no només forma part de la banda sonora; també passa a ser l'acció principal, un element essencial de la mecànica de joc. Amb comandaments o sense (fent servir, per exemple, dispositius de realitat virtual) tenim diverses propostes a l'abast que combinen ritme i oci electrònic.

 • Propostes de circ i conversa amb Carmen Machi
  Veure vídeo

  Propostes de circ i conversa amb Carmen Machi

  El dilluns és el dia dedicat a les arts escèniques.

  La tria personal de Júlia Bertran ens proposa una mirada a la Fira Trapezi Reus d'en
  guany. La Fira del Circ de Catalunya arriba a la 21a edició amb una programació molt variada en estils i disciplines i una setantena d'espectacles. Una proposta que es consolida a nivell internacional com a punt de trobada i exhibició dels professionals del circ.

  I tot seguit Peté Soler conversa amb l'actriu Carmen Machi, que protagonitza "La autora de las Meninas" al Teatre Goya fins al 4 de juny. Ernesto Caballero, director del Centro Dramático Nacional, n'és l'autor i director. Es tracta d'una obra futurista, amb tocs d'humor, en què Machi interpreta el paper d'una monja copista que treballa al Museu del Prado copiant "Les Menines", per tal de vendre-la i superar la crisi econòmica que viu l'estat espanyol, l'any 2137. Machi ens parla de l'obra en el marc de l'actualitat, de la seva manera d'interpretar i de la relació amb directors tan exigents com Almodóvar.

  El dilluns és el dia dedicat a les arts escèniques. La tria personal de Júlia Bertran ens proposa una mirada a la Fira Trapezi Reus d'enguany. La Fira del Circ de Catalunya arriba a la 21a edició amb una programació molt variada en estils i disciplines i una setantena d'espectacles. Una proposta que es consolida a nivell internacional com a punt de trobada i exhibició dels professionals del circ. I tot seguit Peté Soler conversa amb l'actriu Carmen Machi, que protagonitza "La autora de las Meninas" al Teatre Goya fins al 4 de juny. Ernesto Caballero, director del Centro Dramático Nacional, n'és l'autor i director. Es tracta d'una obra futurista, amb tocs d'humor, en què Machi interpreta el paper d'una monja copista que treballa al Museu del Prado copiant "Les Menines", per tal de vendre-la i superar la crisi econòmica que viu l'estat espanyol, l'any 2137. Machi ens parla de l'obra en el marc de l'actualitat, de la seva manera d'interpretar i de la relació amb directors tan exigents com Almodóvar.

 • "Guernica": l'antimonument del segle XX"
  Veure vídeo

  "Guernica": l'antimonument del segle XX"

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33.
  Laura Sangrà presenta el reportatge "Guernica": l'antimonument del se
  gle XX". Aquesta setmana s'han commemorat vuitanta anys del bombardeig de la població basca de Guernica per part de la Legió Còndor alemanya durant la Guerra Civil Espanyola. El quadre al·lusiu que va pintar Picasso és un dels més famosos de la història de l'art, però darrere d'aquesta obra, mundialment coneguda, hi ha detalls que han quedat en la lletra petita dels llibres. Aquest reportatge en revela els detalls per comprendre amb més profunditat la grandesa d'aquesta obra, alhora tràgica i magnètica.

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33. Laura Sangrà presenta el reportatge "Guernica": l'antimonument del segle XX". Aquesta setmana s'han commemorat vuitanta anys del bombardeig de la població basca de Guernica per part de la Legió Còndor alemanya durant la Guerra Civil Espanyola. El quadre al·lusiu que va pintar Picasso és un dels més famosos de la història de l'art, però darrere d'aquesta obra, mundialment coneguda, hi ha detalls que han quedat en la lletra petita dels llibres. Aquest reportatge en revela els detalls per comprendre amb més profunditat la grandesa d'aquesta obra, alhora tràgica i magnètica.

 • Teatre Amateur i l'exposició "Les cares de Barcelona"
  Veure vídeo

  Teatre Amateur i l'exposició "Les cares de Barcelona"

  Dediquem els divendres del TRIA 33 a la cultura popular.
  Una autèntica festa major teatral serà el que es viurà, fins l'1 de maig, a la XV Mos
  tra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar. És el primer acte que ens recomana Pau Benavent a la seva tria personal, a més d'altres propostes festives com la Fira de Titelles de Lleida, que tindrà lloc del 5 al 7 de maig, i on actuaran 28 companyies amb gairebé un centenar d'actuacions repartides per tota la ciutat. I finalment la Trobada Nacional dels Tres Tombs que l'1 de maig tancarà la temporada i que enguany es farà a l'Ampolla, al Baix Ebre.
  (Vegeu imatges adjuntes)

  I tot seguit, de la mà de Jofre Font, descobrim l'exposició "Les cares de Barcelona", comissariada per Adrià Pujol i Cruells, que es pot veure al Museu Etnològic de Barcelona. Una mirada nova, gens autocomplent, a una ciutat viva, en canvi constant; i una exposició que es va completant amb les aportacions dels visitants, com ens explica el cap de programes del centre Oriol Pascual.

  Dediquem els divendres del TRIA 33 a la cultura popular. Una autèntica festa major teatral serà el que es viurà, fins l'1 de maig, a la XV Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar. És el primer acte que ens recomana Pau Benavent a la seva tria personal, a més d'altres propostes festives com la Fira de Titelles de Lleida, que tindrà lloc del 5 al 7 de maig, i on actuaran 28 companyies amb gairebé un centenar d'actuacions repartides per tota la ciutat. I finalment la Trobada Nacional dels Tres Tombs que l'1 de maig tancarà la temporada i que enguany es farà a l'Ampolla, al Baix Ebre. (Vegeu imatges adjuntes) I tot seguit, de la mà de Jofre Font, descobrim l'exposició "Les cares de Barcelona", comissariada per Adrià Pujol i Cruells, que es pot veure al Museu Etnològic de Barcelona. Una mirada nova, gens autocomplent, a una ciutat viva, en canvi constant; i una exposició que es va completant amb les aportacions dels visitants, com ens explica el cap de programes del centre Oriol Pascual.

 • Festivals de cine: Serielizados Fest i Festival D'A
  Veure vídeo

  Festivals de cine: Serielizados Fest i Festival D'A

  L'allau de sèries que han envaït la programació actual ha familiaritzat a l'espectador amb termes com "showrunner" (guionista principal i productor executiu). Produccions amb el ressò de "Nit i Dia", "The Young Pope" o "Paquitas Salas"tenen al darrere professionals de prestigi, com Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, Tony Grisoni o Javier Calvo Guirao y Javier Ambrossi. Amb motiu d'una nova edició del Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona, parlem del concepte "showrunner" amb alguns especialistes destacats. I acabarem amb un reportatge sobre una nova edició del festival D'A de cinema d'autor de Barcelona.

  L'allau de sèries que han envaït la programació actual ha familiaritzat a l'espectador amb termes com "showrunner" (guionista principal i productor executiu). Produccions amb el ressò de "Nit i Dia", "The Young Pope" o "Paquitas Salas"tenen al darrere professionals de prestigi, com Jordi Galceran i Lluís Arcarazo, Tony Grisoni o Javier Calvo Guirao y Javier Ambrossi. Amb motiu d'una nova edició del Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona, parlem del concepte "showrunner" amb alguns especialistes destacats. I acabarem amb un reportatge sobre una nova edició del festival D'A de cinema d'autor de Barcelona.

 • Els llibres i l'amor i conversa amb John Banville
  Veure vídeo

  Els llibres i l'amor i conversa amb John Banville

  Els dimecres, literatura al TRIA33.

  Avui la tria de llibres la signa la Júlia Bertran i té l'amor com a protagonista. Unes recomanacions
  que passen pels còmics "Poncho fue", de Sole Otero, y "Gran bola de helado", de Conxita Herrero; el llibre de poemes de Maria Leach "No te acabes nunca", la novel·la "Que me quieras", de Merritt Tierce, i el fotollibre "Vera y Victoria", de Mar Sáez.

  Anna Guitart conversa amb l'autor d'"El mar", l'irlandès John Banville, un dels escriptors europeus més prestigiosos, que ha conreat també la novel·la negra sota el pseudònim de Benjamin Black.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Avui la tria de llibres la signa la Júlia Bertran i té l'amor com a protagonista. Unes recomanacions que passen pels còmics "Poncho fue", de Sole Otero, y "Gran bola de helado", de Conxita Herrero; el llibre de poemes de Maria Leach "No te acabes nunca", la novel·la "Que me quieras", de Merritt Tierce, i el fotollibre "Vera y Victoria", de Mar Sáez. Anna Guitart conversa amb l'autor d'"El mar", l'irlandès John Banville, un dels escriptors europeus més prestigiosos, que ha conreat també la novel·la negra sota el pseudònim de Benjamin Black.

 • Els pròxims concerts i conversa amb els Amics de les Arts
  Veure vídeo

  Els pròxims concerts i conversa amb els Amics de les Arts

  Els dimarts és el dia temàtic de la música.

  Després de les roses de Sant Jordi, en Jofre Font ens ensenya altres flors per recomanar-nos
  una sèrie de concerts que es faran els pròxims dies. Comença per dues visites internacionals que passaran pel Razzmatazz, la dels històrics The Jesus & Mary Chain i els nord-americans Future Islands. També, el Festival de Jazz de Vic, que inclou actuacions com les d'Astrio, o l'avançament en directe del que serà el nou disc dels mallorquins Oso Leone. Una altra novetat discogràfica inclosa a la tria musical de la setmana és l'àlbum que acaba de publicar Mazoni: "Carn, os i tot inclòs".

  Tot seguit parlem amb els músics dels Amics de les Arts. Després d'un any i mig lluny dels escenaris, el grup torna per presentar el seu quart disc, "Un estrany poder", amb una gira que passarà el 30 d'abril pel Festival Strenes de Girona i el 4, 5 i 6 de maig pel BARTS de Barcelona. El Tria33 entra en un assaig del grup, que aquests dies es prepara al Teatre Auditori de Llinars del Vallès, i els pregunta quines són les cançons que els hauria agradat escriure: els "grans hits" dels Amics de les Arts comentats per ells mateixos.

  Els dimarts és el dia temàtic de la música. Després de les roses de Sant Jordi, en Jofre Font ens ensenya altres flors per recomanar-nos una sèrie de concerts que es faran els pròxims dies. Comença per dues visites internacionals que passaran pel Razzmatazz, la dels històrics The Jesus & Mary Chain i els nord-americans Future Islands. També, el Festival de Jazz de Vic, que inclou actuacions com les d'Astrio, o l'avançament en directe del que serà el nou disc dels mallorquins Oso Leone. Una altra novetat discogràfica inclosa a la tria musical de la setmana és l'àlbum que acaba de publicar Mazoni: "Carn, os i tot inclòs". Tot seguit parlem amb els músics dels Amics de les Arts. Després d'un any i mig lluny dels escenaris, el grup torna per presentar el seu quart disc, "Un estrany poder", amb una gira que passarà el 30 d'abril pel Festival Strenes de Girona i el 4, 5 i 6 de maig pel BARTS de Barcelona. El Tria33 entra en un assaig del grup, que aquests dies es prepara al Teatre Auditori de Llinars del Vallès, i els pregunta quines són les cançons que els hauria agradat escriure: els "grans hits" dels Amics de les Arts comentats per ells mateixos.

Anar al contingut