• Conversa amb Mercè Arànega i un repàs al cicle "Maldà en Dansa"
  Veure vídeo

  Conversa amb Mercè Arànega i un repàs al cicle "Maldà en Dansa"

  El dilluns fem atenció a les arts escèniques.

  Peté Soler entrevista Mercè Arànega, que protagonitza al costat de Lluís Soler i Carles Ma
  rtínez "Dansa de mort" d'Strindberg a la Sala Muntaner, a Barcelona. Parlem d'aquesta obra, de l'ofici d'actriu i de la seva carrera. I tot seguit Júlia Bertran ens proposa un repàs al cicle "Maldà en Dansa", que tindrà lloc del 2 a l'11 de juny.

  El dilluns fem atenció a les arts escèniques. Peté Soler entrevista Mercè Arànega, que protagonitza al costat de Lluís Soler i Carles Martínez "Dansa de mort" d'Strindberg a la Sala Muntaner, a Barcelona. Parlem d'aquesta obra, de l'ofici d'actriu i de la seva carrera. I tot seguit Júlia Bertran ens proposa un repàs al cicle "Maldà en Dansa", que tindrà lloc del 2 a l'11 de juny.

 • Recorregut per l'exposició "David Bowie is"
  Veure vídeo

  Recorregut per l'exposició "David Bowie is"

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33.
  Laura Sangrà dedica la seva tria d'arts plàstiques a l'art nu. La pri
  mera de les seves recomanacions ens porta a la Fundació Gaspar de Barcelona, on s'exposa una mostra monogràfica del nord-americà McCarthy, un dels grans referents del videoart i la "performance". El sabadellenc Oriol Vilapuig desplega la seva nit sexual a la Fundació Suñol de Barcelona. Aquesta mostra representa els sis últims anys de treball de Vilapuig i, ara, s'ensenya al públic per primera vegada. La darrera recomanació és un llibre de l'editorial Librooks que respon les preguntes dels més petits sobre l'art: "Per què l'art és ple de gent despullada?".

  Laura Sangrà fa un recorregut per l'exposició "David Bowie is" dedicada a la icona del pop, que s'acaba d'inaugurar al Museu del Disseny de Barcelona, en companyia dels companys del programa (Júlia Bertran, Peté Soler, Anna Guitart i Jofre Font).

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33. Laura Sangrà dedica la seva tria d'arts plàstiques a l'art nu. La primera de les seves recomanacions ens porta a la Fundació Gaspar de Barcelona, on s'exposa una mostra monogràfica del nord-americà McCarthy, un dels grans referents del videoart i la "performance". El sabadellenc Oriol Vilapuig desplega la seva nit sexual a la Fundació Suñol de Barcelona. Aquesta mostra representa els sis últims anys de treball de Vilapuig i, ara, s'ensenya al públic per primera vegada. La darrera recomanació és un llibre de l'editorial Librooks que respon les preguntes dels més petits sobre l'art: "Per què l'art és ple de gent despullada?". Laura Sangrà fa un recorregut per l'exposició "David Bowie is" dedicada a la icona del pop, que s'acaba d'inaugurar al Museu del Disseny de Barcelona, en companyia dels companys del programa (Júlia Bertran, Peté Soler, Anna Guitart i Jofre Font).

 • Propostes de Cultura Popular
  Veure vídeo

  Propostes de Cultura Popular

  Dediquem els divendres del TRIA 33 a la cultura popular.
  A la seva tria personal, Pau Benavent ens porta fins a Calella per recomanar-nos l'Apl
  ec Pairal de Catalunya, una de les grans cites sardanistes de la temporada, i que enguany assolei les 90 edicions. Del Maresme anem a l'Eixample per gaudir de la Fira Modernista, on es farà trobada de gegants adaptats a diversitats funcionals organitzada per l'associació "Arreplegagegants". La tria acaba amb el Dia de l'Associacionisme Cultural, més de cent activitats de 81 entitats o equipaments obren les portes per donar-se a conèixer. Tot seguit entrevistem Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Català.

  Dediquem els divendres del TRIA 33 a la cultura popular. A la seva tria personal, Pau Benavent ens porta fins a Calella per recomanar-nos l'Aplec Pairal de Catalunya, una de les grans cites sardanistes de la temporada, i que enguany assolei les 90 edicions. Del Maresme anem a l'Eixample per gaudir de la Fira Modernista, on es farà trobada de gegants adaptats a diversitats funcionals organitzada per l'associació "Arreplegagegants". La tria acaba amb el Dia de l'Associacionisme Cultural, més de cent activitats de 81 entitats o equipaments obren les portes per donar-se a conèixer. Tot seguit entrevistem Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Català.

 • Crònica del Festival de Cannes
  Veure vídeo

  Crònica del Festival de Cannes

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts.

  Dimecres 17 de maig la projecció de " Le
  s Fantômes d'Ismaël" d'Arnaud Desplechin va donar el tret de sortida del 70è Festival de Cinema de Cannes, que s'allargarà fins el 28 de maig. Avui el Tria33 Cinema ens proposa una crònica de la primera i intensa setmana del festival.

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. Dimecres 17 de maig la projecció de " Les Fantômes d'Ismaël" d'Arnaud Desplechin va donar el tret de sortida del 70è Festival de Cinema de Cannes, que s'allargarà fins el 28 de maig. Avui el Tria33 Cinema ens proposa una crònica de la primera i intensa setmana del festival.

 • Els contes a la Tria i conversa amb Òscar Andreu
  Veure vídeo

  Els contes a la Tria i conversa amb Òscar Andreu

  Els dimecres, literatura al TRIA33.

  Avui Anna Guitart ens proposa una tria de contes: "Corre, pare, corre!" (Godall), de la coreana Kim
  Ae-Ran; una antologia de la Víctor Català, "De foc i de sang" (Club Editor); "Risc", una antologia de textos de diversos autors (Rata): i els "Cuentos para mi hijo Manolillo" (Nórdica) de Miguel Hernández.


  Tot seguit Anna Guitart entrevista Òscar Andreu, que publica el seu segon llibre, "Com es bull una granota i altres relats" (Contra). El seu paisatge és el Vallès Occidental, ens situa en un context molt actual, i als seus personatges sembla que la vida els passi per sobre.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Avui Anna Guitart ens proposa una tria de contes: "Corre, pare, corre!" (Godall), de la coreana Kim Ae-Ran; una antologia de la Víctor Català, "De foc i de sang" (Club Editor); "Risc", una antologia de textos de diversos autors (Rata): i els "Cuentos para mi hijo Manolillo" (Nórdica) de Miguel Hernández. Tot seguit Anna Guitart entrevista Òscar Andreu, que publica el seu segon llibre, "Com es bull una granota i altres relats" (Contra). El seu paisatge és el Vallès Occidental, ens situa en un context molt actual, i als seus personatges sembla que la vida els passi per sobre.

 • Primavera Sound
  Veure vídeo

  Primavera Sound

  Els dimarts és el dia temàtic de la música.

  Mentre es van muntant els escenaris del Primavera Sound, en Jofre Font ens avança el més impr
  escindible de l'inabastable cartell del festival. La seva proposta és per cada cap de cartell, artistes com Arcade Fire, Van Morrison, Grace Jones, Bon Iver o The XX, a més de rescatar noms molt interessats que potser no apareixen en lletres grosses. Angel Olsen, Kate Tempest, Solange, The Magnetic Fields, Weyes Blood, Whitney o Elza Soares, estan entre les seves apostes d'aquesta edició.

  Com cada any, el Festival Primavera Sound porta a Barcelona grans estrelles internacionals. Però al llarg de tota la setmana que ve, al Parc del Fòrum, al CCCB i a les sales del concerts del centre de la ciutat també s'hi pot trobar una bona colla d'artistes locals. Mishima, Rosalía, Les sueques o el Petit de cal Eril són alguns dels músics de "quilòmetre zero" del Primavera Sound 2017.

  Els dimarts és el dia temàtic de la música. Mentre es van muntant els escenaris del Primavera Sound, en Jofre Font ens avança el més imprescindible de l'inabastable cartell del festival. La seva proposta és per cada cap de cartell, artistes com Arcade Fire, Van Morrison, Grace Jones, Bon Iver o The XX, a més de rescatar noms molt interessats que potser no apareixen en lletres grosses. Angel Olsen, Kate Tempest, Solange, The Magnetic Fields, Weyes Blood, Whitney o Elza Soares, estan entre les seves apostes d'aquesta edició. Com cada any, el Festival Primavera Sound porta a Barcelona grans estrelles internacionals. Però al llarg de tota la setmana que ve, al Parc del Fòrum, al CCCB i a les sales del concerts del centre de la ciutat també s'hi pot trobar una bona colla d'artistes locals. Mishima, Rosalía, Les sueques o el Petit de cal Eril són alguns dels músics de "quilòmetre zero" del Primavera Sound 2017.

 • Tria escènica de la setmana i conversa amb l'actor Toni Gomila
  Veure vídeo

  Tria escènica de la setmana i conversa amb l'actor Toni Gomila

  El dilluns fem atenció a les arts escèniques.

  El sol i la lluna, la clara i el rovell, el cavall i el genet. El món és dual i avui Peté
  Soler ens proposa una tria escènica amb tres peces que segueixen aquest principi: "Adam i Eva", un espectacle de Iago Pericot que es pot veure a La Sec-Espai Brossa fins el 18 de juny; "Amors&Humors" un espectacle de nova creació sobre Shakespeare i Cervantes en el quart centenari de la seva mort que es pot veure al Teatre Romea fins el 18 de juny, i "Al i oli", al Teatre del Raval, la història d'una parella de còmics en una comèdia clàssica de Neil Simon.

  Julia Bertran entrevista l'actor i dramaturg manacorí Toni Gomila, que presenta "Peccatum" a la sala La Planeta de Girona i al Teatre Principal d'Olot. Un espectacle que revisita rondalles mallorquines recollides per Antoni Maria Alcover amb alt voltatge eròtic. Per això parlem amb ell en un Love Hotel.

  El dilluns fem atenció a les arts escèniques. El sol i la lluna, la clara i el rovell, el cavall i el genet. El món és dual i avui Peté Soler ens proposa una tria escènica amb tres peces que segueixen aquest principi: "Adam i Eva", un espectacle de Iago Pericot que es pot veure a La Sec-Espai Brossa fins el 18 de juny; "Amors&Humors" un espectacle de nova creació sobre Shakespeare i Cervantes en el quart centenari de la seva mort que es pot veure al Teatre Romea fins el 18 de juny, i "Al i oli", al Teatre del Raval, la història d'una parella de còmics en una comèdia clàssica de Neil Simon. Julia Bertran entrevista l'actor i dramaturg manacorí Toni Gomila, que presenta "Peccatum" a la sala La Planeta de Girona i al Teatre Principal d'Olot. Un espectacle que revisita rondalles mallorquines recollides per Antoni Maria Alcover amb alt voltatge eròtic. Per això parlem amb ell en un Love Hotel.

 • Entrevista a Han Nefkens i ruta per les galeries de Barcelona
  Veure vídeo

  Entrevista a Han Nefkens i ruta per les galeries de Barcelona

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33.
  La tria de Laura Sangrà arrenca amb la ruta "El Paper de l'Art" per c
  atorze galeries de Barcelona. Anirem també a la Galeria Cromo on s'exposa la mostra d'il·lustració de l'artista transsexual Roberta Marrero. Aquesta artista també ens presenta la seva autobiografia, "El bebé verde". Per acabar, el festival de videoart: el Loop, que enguany ocupa més de vuitanta espais en total i s'estén fins a l'Hospitalet de Llobregat.
  I tot seguit Laura Sangrà entrevista el col·leccionista i mecenes d'art Han Nefkens. Una entrevista on es confessa amant de l'art i vitalista practicant. Nefkens explica que ha deixat de col·leccionar per encarregar obra a joves artistes. Considera que l'art està concebut per compartir i per això la major part de la seva col·lecció l'ha repartit per centres d'art de tot el món, per tal que sigui contemplada. "Tot el que faig és atípic, sóc atípic i l'art està fet per compartir", afirma.

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33. La tria de Laura Sangrà arrenca amb la ruta "El Paper de l'Art" per catorze galeries de Barcelona. Anirem també a la Galeria Cromo on s'exposa la mostra d'il·lustració de l'artista transsexual Roberta Marrero. Aquesta artista també ens presenta la seva autobiografia, "El bebé verde". Per acabar, el festival de videoart: el Loop, que enguany ocupa més de vuitanta espais en total i s'estén fins a l'Hospitalet de Llobregat. I tot seguit Laura Sangrà entrevista el col·leccionista i mecenes d'art Han Nefkens. Una entrevista on es confessa amant de l'art i vitalista practicant. Nefkens explica que ha deixat de col·leccionar per encarregar obra a joves artistes. Considera que l'art està concebut per compartir i per això la major part de la seva col·lecció l'ha repartit per centres d'art de tot el món, per tal que sigui contemplada. "Tot el que faig és atípic, sóc atípic i l'art està fet per compartir", afirma.

 • Trobada Nacional de Trabucaires i el Ball del Sant Crist a l'església de Salomó
  Veure vídeo

  Trobada Nacional de Trabucaires i el Ball del Sant Crist a l'església de Salomó

  Dediquem els divendres del TRIA 33 a la cultura popular.
  I a la tria de cultura popular Pau Bevanent viatja fins a Taradell per recomanar-nos l
  a 35a Trobada Nacional de Trabucaires. Durant la trobada es representaran diverses escenes del Ball d'en Toca-Sons, uan representació popular que explica la història d'un mític bandoler del segle XVII. La segona proposta és el Ball del Sant Crist a l'església de Salomó, al Tarragonès. Es tracta d'un ball parlat que combina teatre, dansa i llum. Les propostes de la tria s'acaben amb el cantant Josep Aparicio "Apa", que presenta el seu nou treball, "Flamencianes", una barreja de música tradicional valenciana i flamenc.

  Dediquem els divendres del TRIA 33 a la cultura popular. I a la tria de cultura popular Pau Bevanent viatja fins a Taradell per recomanar-nos la 35a Trobada Nacional de Trabucaires. Durant la trobada es representaran diverses escenes del Ball d'en Toca-Sons, uan representació popular que explica la història d'un mític bandoler del segle XVII. La segona proposta és el Ball del Sant Crist a l'església de Salomó, al Tarragonès. Es tracta d'un ball parlat que combina teatre, dansa i llum. Les propostes de la tria s'acaben amb el cantant Josep Aparicio "Apa", que presenta el seu nou treball, "Flamencianes", una barreja de música tradicional valenciana i flamenc.

 • Històries de fantasmes i entrevista a Kristen Stewart
  Veure vídeo

  Històries de fantasmes i entrevista a Kristen Stewart

  A la Tria repassarem algunes de les estrenes destacades de la setmana, com "Goodbye Berlin", de Fatih Akin, i "El caso Sloane", de John Madden. També t'oferim un perfil del productor Jason Blum, del qual s'estrena "Déjame salir", un èxit rotund i inesperat a la taquilla americana.

  I tot seguit un reportatge sobre l'estrena de "Personal shopper", una història de fantasmes gens convencional. En vam parlar l'any passat a Cannes amb el director Olivier Assayas i amb la protagonista, una Kristen Stewart extraordinària en el paper d'una noia que intenta contactar amb l'esperit del seu germà mort, mentre treballa d'assistent personal d'una celebrity a París. La reunió d'aquests dos talents, després de la seva primera trobada a "Viaje a Sils Maria" (2014), certifica que són una de les parelles creatives més estimulants del cinema contemporani.

  Tria33 ha pogut accedir, excepcionalment, a entrevistar Kristen Stewart, possiblement l'actriu jove més prestigiosa del cinema actual.

  A la Tria repassarem algunes de les estrenes destacades de la setmana, com "Goodbye Berlin", de Fatih Akin, i "El caso Sloane", de John Madden. També t'oferim un perfil del productor Jason Blum, del qual s'estrena "Déjame salir", un èxit rotund i inesperat a la taquilla americana. I tot seguit un reportatge sobre l'estrena de "Personal shopper", una història de fantasmes gens convencional. En vam parlar l'any passat a Cannes amb el director Olivier Assayas i amb la protagonista, una Kristen Stewart extraordinària en el paper d'una noia que intenta contactar amb l'esperit del seu germà mort, mentre treballa d'assistent personal d'una celebrity a París. La reunió d'aquests dos talents, després de la seva primera trobada a "Viaje a Sils Maria" (2014), certifica que són una de les parelles creatives més estimulants del cinema contemporani. Tria33 ha pogut accedir, excepcionalment, a entrevistar Kristen Stewart, possiblement l'actriu jove més prestigiosa del cinema actual.

 • Literatura juvenil i conversa amb Oliver Jeffers a la Fira de Bolonya
  Veure vídeo

  Literatura juvenil i conversa amb Oliver Jeffers a la Fira de Bolonya

  Els dimecres, literatura al TRIA33.

  Després d'una tria literària dedicada a llibres juvenils, Anna Guitart conversa amb Oliver Jeffers a
  la Fira de Bolonya, on va guanyar el Bologna Ragazzi Award de ficció amb "La nena dels llibres". És un dels autors i il·lustradors infantils més importants del món actualment.

  Els dimecres, literatura al TRIA33. Després d'una tria literària dedicada a llibres juvenils, Anna Guitart conversa amb Oliver Jeffers a la Fira de Bolonya, on va guanyar el Bologna Ragazzi Award de ficció amb "La nena dels llibres". És un dels autors i il·lustradors infantils més importants del món actualment.

 • Festivals i exposicions musicals i conversa amb Juan de la Rubia
  Veure vídeo

  Festivals i exposicions musicals i conversa amb Juan de la Rubia

  Els dimarts és el dia temàtic de la música.

  La tria musical de Jofre Font, rodejada de vitralls de vidres, arrenca amb un festival nou, e
  l Maremagnum Fest, per on hi passaran entre d'altres León Benavente, Javiera Mena, Joe Crepúsculo o Mourn. La selecció musical també inclou l'exposició dedicada a la relació d'Andy Warhol amb el pop que ha programat el festival Loop, la programació del festival Ciutat Flamenco i el concert que faran els Primal Scream al Razzmatazz.

  I tot seguit, Jofre Font conversa amb Juan de la Rubia, un organista de referència a nivell internacional. El castellonenc, des de Barcelona, ha viatjat a grans auditoris i temples d'arreu per tocar les tecles d'aquest instrument monumental. Entre d'altres ocupacions, és l'organista titular del temple de la Sagrada Família. El seu nou projecte ha sigut gravar i fer un concert el dimecres 31 de maig a l'Auditori de Barcelona amb un instrument únic, un claviorgue del segle XVI. Només n'hi ha dos més, però, aquest, gràcies a una recent restauració del Museu de la Música, és l'únic del tres que sona. Conserva, doncs, el so original que buscava de la Rubia per interpretar el repertori del compositor Antonio de Cabezón.

  Els dimarts és el dia temàtic de la música. La tria musical de Jofre Font, rodejada de vitralls de vidres, arrenca amb un festival nou, el Maremagnum Fest, per on hi passaran entre d'altres León Benavente, Javiera Mena, Joe Crepúsculo o Mourn. La selecció musical també inclou l'exposició dedicada a la relació d'Andy Warhol amb el pop que ha programat el festival Loop, la programació del festival Ciutat Flamenco i el concert que faran els Primal Scream al Razzmatazz. I tot seguit, Jofre Font conversa amb Juan de la Rubia, un organista de referència a nivell internacional. El castellonenc, des de Barcelona, ha viatjat a grans auditoris i temples d'arreu per tocar les tecles d'aquest instrument monumental. Entre d'altres ocupacions, és l'organista titular del temple de la Sagrada Família. El seu nou projecte ha sigut gravar i fer un concert el dimecres 31 de maig a l'Auditori de Barcelona amb un instrument únic, un claviorgue del segle XVI. Només n'hi ha dos més, però, aquest, gràcies a una recent restauració del Museu de la Música, és l'únic del tres que sona. Conserva, doncs, el so original que buscava de la Rubia per interpretar el repertori del compositor Antonio de Cabezón.

 • Entrevista a Joaquín Cortés i el Festival Ciutat Flamenco
  Veure vídeo

  Entrevista a Joaquín Cortés i el Festival Ciutat Flamenco

  Peté Soler entrevista el gran renovador de la dansa flamenca, Joaquín Cortés, que torna als escenaris després de dos anys amb un espectacle que porta per títol "Esencia", que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona fins al 21 de maig.

  Júlia Bertran ens convida a descobrir la programació del festival Ciutat Flamenco d'enguany al Mercat de les Flors, que inaugurarà divendres 19 de maig la bailaora Rocío Molina amb "Flashmob".

  Peté Soler entrevista el gran renovador de la dansa flamenca, Joaquín Cortés, que torna als escenaris després de dos anys amb un espectacle que porta per títol "Esencia", que es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona fins al 21 de maig. Júlia Bertran ens convida a descobrir la programació del festival Ciutat Flamenco d'enguany al Mercat de les Flors, que inaugurarà divendres 19 de maig la bailaora Rocío Molina amb "Flashmob".

 • La Nit dels Museus i el World Press Photo 2017
  Veure vídeo

  La Nit dels Museus i el World Press Photo 2017

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33.
  Laura Sangrà ens convida a sortir a la Nit dels Museus, que se celebr
  arà el dissabte 20 de maig. Entre les diferents activitats que tindran lloc, ens recomana "Viatge a la constel·lació Museu" una ruta que han organitzat els Museus de Tarragona per desvelar els secrets que guarden set obres d'art, cada una d'un museu diferent.

  El 29 d'abril va arrencar el World Press Photo 2017, la Mostra Internacional de fotoperiodisme professional que fins al 5 de juny es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L'hem visitat i us ho expliquem.

  Els dissabtes són l'espai de les arts plàstiques i expositives al TRIA33. Laura Sangrà ens convida a sortir a la Nit dels Museus, que se celebrarà el dissabte 20 de maig. Entre les diferents activitats que tindran lloc, ens recomana "Viatge a la constel·lació Museu" una ruta que han organitzat els Museus de Tarragona per desvelar els secrets que guarden set obres d'art, cada una d'un museu diferent. El 29 d'abril va arrencar el World Press Photo 2017, la Mostra Internacional de fotoperiodisme professional que fins al 5 de juny es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L'hem visitat i us ho expliquem.

 • Conversa amb el director Amat Escalante i l'univers de Ridley Scott
  Veure vídeo

  Conversa amb el director Amat Escalante i l'univers de Ridley Scott

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts.

  Entrevistem el director mexicà Amat Esca
  lante, que ha estat homenatjat a la darrera edició del festival D'A de cinema d'autor. Al darrer festival de Cinema Fantàstic de Sitges vam poder veure el seu darrer llargmetratge, "La región salvaje".

  I torna l'univers Alien de Ridley Scott amb un nou lliurament, "Alien: Covenant".

  Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts. Entrevistem el director mexicà Amat Escalante, que ha estat homenatjat a la darrera edició del festival D'A de cinema d'autor. Al darrer festival de Cinema Fantàstic de Sitges vam poder veure el seu darrer llargmetratge, "La región salvaje". I torna l'univers Alien de Ridley Scott amb un nou lliurament, "Alien: Covenant".

Anar al contingut