Dissabte 18, a les 21.50, al 33

Tria33 EXTRA presenta "Revetlla Sound"

Aquest dissabte al vespre, pel Canal 33, les claus d'una nova escena musical al "Tria33 EXTRA". "Revetlla Sound" està dedicat a l'escena de música festiva i de fusió en clau catalana que, actualment, ocupa gran part dels escenaris de les festes majors i els festivals d'estiu.

Tot i que la música d'envelat mai no ha deixat d'ocupar un espai dins l'àmbit més general de la musica catalana, en els últims anys estem assistint a una eclosió de la música festiva i de fusió gràcies a grups tan populars com ara La Pegatina o Txarango.

Ara bé, a què és deguda aquesta revitalització del gènere?

Es tracta d'un fenomen exclusivament musical o cal buscar-hi raons de tipus més sociològic?

Quin paper hi han jugat la recuperació dels espais col·lectius i l'apropiació per part dels més joves de la festa major?

Podem parlar, en definitiva, d'una nova escena musical catalana?     

Tres generacions de músics ens parlen de la seva experiència dalt dels escenaris de tot el país. Joan Garriga, exmembre de Dusminguet i líder de La Troba Kung-Fú, els nois de La Pegatina i Zoo, una de les sorpreses més recents, arribades del País Valencià, i alguna de les últimes incorporacions a l'escena, Oques Grasses o 9Son.

Amb ells i altres personalitats vinculades al món de la música –crítics, productors i programadors–, "Revetlla Sound" repassa l'evolució dels últims vint anys de música festiva i analitza les claus de l'èxit d'una nova generació de bandes que habiten el circuit festiu del país.

 

 

tv3.cat/tria33

facebook.com/TriaTrentaTres

@tria33
Anar al contingut