"Formentera lady"
"Formentera lady"

Tres produccions amb participació de TV3, premiades al festival cinematogràfic de Tolosa de Llenguadoc

Pau Durà s'ha emportat el premi a millor director novell per "Formentera Lady". "La enfermedad del domingo" ha estat premiada en la categoria de millor interpretació femenina, amb Bárbara Lennie i Susi Sánchez, i en la categoria de millor guió. La coproducció "Jean François i el sentit de la vida" s'ha emportat el premi a millor director per a Sergi Portabella i millor música per a Gerard Pastor

Tres produccions amb participació de TV3 han estat guardonades al Festival de Cinema de Tolosa de Llenguadoc. "Formentera Lady", "La enfermedad del domingo" i "Jean François i el sentit de la vida" són les afortunades.

Els premis del Festival de Tolosa de Llenguadoc, que han celebrat la XXIII edició, es van entregar el 13 d'octubre.

El premi a millor director ha estat per a Sergi Portabella per la seva òpera prima "Jean François i el sentit de la vida". La pel·lícula representa la vida del Francesc, un nen que és víctima d'assetjament a l'escola. Un dia cau a les seves mans "El mite de Sísif", un llibre d'Albert Camus. Impactat pel llibre i per l'autor, el Francesc comença a fer-se dir Jean-François i emprèn un viatge fins a París amb la intenció de trobar Camus, sense saber que és mort. L'acompanya la Lluna, una noia més gran que vol retrobar-se amb un noi francès amb qui va tenir una aventura l'estiu passat.

El film també ha estat guardonat amb el premi a millor música pel treball de Gerard Pastor.

"La enfermedad del Domingo" és un drama íntim i directe, carregat d'intriga, on el que es diu no té res a veure amb el que realment es vol dir i en què el passat i el present coexisteixen amagats en un bosc espès.

Aquesta producció de Zeta Cinema i On cinema, amb la col·laboració de TV3, ha guanyat el premi a millor guió i a la millor interpretació femenina per a Bárbara Lennie i Susi Sánchez, les dues protagonistes del film.

Pau Durà, actor de sèries de TV3 com "Merlí" i "Plats bruts", ha estat guardonat com a millor director novell per la seva primera pel·lícula, "Formentera Lady".

La producció, en la qual col·labora TV3, està protagonitzada per José Sacristán i Nora Navas i gira al voltant de l'últim hippy de Formentera, que viu tranquil·lament sense preocupacions fins que el retorn de la seva filla i el seu net trastoca la seva còmoda existència i fa aflorar sentiments i records que creia esborrats.

 

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut