Gastronomia Els consells del micòleg Marc Casabosch al "Tot es mou"

Tres maneres fàcils i efectives de conservar els bolets

Un cop s'han collit, els bolets es fan malbé cada hora que passa. "Tot es mou" ens explica tres sistemes per conservar-los. I sense dedicar-hi gaire temps!
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

La temporada de bolets està sent tan bona que no és gens estrany arribar a casa amb els cistells molt plens. Els bolets són molt bons, però tenen un problema: es fan malbé molt ràpid. Què es pot fer per conservar-los? Al "Tot es mou", el micòleg Marc Casabosch ens ha ensenyat tres tècniques molt senzilles.

1. Congelar-los

Si voleu anar per feina quan arribeu a casa, la millor manera és congelar els bolets. Hi ha bolets que es poden congelar en cru (el reig o el sureny), però n'hi ha d'altres que s'han de fer suar perquè no es cremin o no quedin aigualits. A foc lent, amb oli i sal, els bolets deixen anar aigua i després els podem congelar coberts amb la mateixa aigua.

 

2. Conservar-los amb oli

La conservació amb oli funciona molt bé amb els rovellons, per exemple. Només cal escaldar-los, deixar-los reposar i, a continuació, submergir-los amb oli. Es poden escalar ja condimentats: amb vinagre, sal, pebre o algunes herbes aromàtiques. Per minimitzar riscos, podem tenir el pot esterilitzat bullint-lo amb una mica de vinagre 10-15 minuts.

 

3. Assecar-los

Els camagrocs són bolets ideals per usar la tècnica de l'assecat. Cal tenir en compte que no els ha de tocar sol directe. Cal buscar un lloc a l'ombra, ventilat i, si pot ser, relativament fresc. Hi ha receptes en què els podem usar directament deshidratats i d'altres en què els hem de posar en remull uns minuts abans de coure'ls.

VÍDEOS RELACIONATS