69è Festival Internacional de Cine de Berlín

Neus Ballús torna a la Berlinale, ara amb "Staff Only"

"Staff Only" arriba aquesta setmana a la Berlinale. La seva directora, Neus Ballús, trepitja per segona vegada la catifa vermella en el que serà la "première" de la pel·lícula, seleccionada en la secció Panorama del festival. TV3 t'avança el tràiler en català d'aquesta producció associada de Televisió de Catalunya per anar fent boca.

El 7 de febrer es va obrir una nova edició de la Berlinale amb dues produccions amb participació de TV3: "Staff Only", de Neus Ballús, i "Elisa i Marcela", d'Isabel Coixet. El tràiler de la nova pel·lícula de Neus Ballús ens introdueix en un món de desigualtats socials i de diferents cultures, un retrat polièdric del turisme occidental a l'Àfrica i de la nostra pròpia mirada sobre aquella realitat. El festival, que es fa del 7 al 17 de febrer, serà l'escenari en què  "Staff Only" i "Elisa i Marcela" es trobaran amb el públic per primera vegada.

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, "La plaga", que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com European Discovery en els Premis de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb qui ha col·laborat en nombrosos projectes. El film s'ha rodat íntegrament, durant més de sis setmanes, al Senegal. És una producció d'Ikiru Films (Edmon Roch), El Kinògraf (Pau Subirós), Turanga Films (Lina Badenes), La Terraza Films (Cristóbal García, Javier Ugarte) i la francesa Les Films Hatari (Michel Klein). "Staff Only" compta, a més, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages.

https://www.facebook.com/StaffOnlyFilm/
https://www.instagram.com/staffonlyfilm/
https://twitter.com/StaffFilm

 

Sinopsi
Marta (Elena Andrada), de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, Manel (Sergi López) i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort. En el viatge Marta coneix Khouma, un senegalès una mica més gran que ella, que treballa a l'hotel filmant les excursions dels turistes, i l'Aissatou, una noia que neteja habitacions. Els dos la portaran a introduir-se al món de l'"Staff Only", del personal de l'hotel.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA

Direcció: Neus Ballús
Guió: Neus Ballús i Pau Subirós
Producció: Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films i la francesa Les Films Hatari, amb la participació de l'ICAA, ICEC i l'IVAC, la producció associada de TV3 i l'ajuda d'Eurimages
Intèrprets: Sergi López, Ian Samsó i Elena Andrada
Direcció de fotografia: Diego Dusuel
Música: Isabel Latorre

 

tv3.cat/ficcioicinema

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut