Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
La proposta del cap de setmana

Verdú ens convida a unir-nos, emulant el déu Bacus, a la Festa de la Verema i el Vi! 

Aquest primer cap de setmana d'octubre, el castell d'aquest municipi urgellenc és l'escenari de moltíssimes activitats, que no us podeu perdre. 

Només entrar en aquesta joia arquitectònica gòtica de l'època medieval, t'adones que hi ha racons plens d'història del nostre país que no pots passar per alt. Que algun dia els has de trepitjar, recórrer i amarar-te de tot el que representa. I aquest n'és un! Des de l'octubre del 2014, hi podem visitar la sala inferior, la sala intermèdia per a magatzem agrícola i els estables, així com la Sala Noble --més coneguda com a sala Abat Copons-- construïda al segle XIV. I tot aquest paisatge arquitectònic és la seu de la 32a edició de la Festa de la Verema i el Vi, o sigui, el Bacus Verdú. 
 

Georgina Procter, regidora de Turisme de Verdú (Urgell), aquest dijous al matí al 'Tot es mou', de TV3.

 

Emulant el déu del vi i convidant-nos-hi a fer una copeta! 


No tenen el "Bacus" de Caravaggio, que els en fa promoció, és cert, però tenen "el seu" déu del vi només entrar en aquesta edificació històrica. Un Bacus formós, senyal que és de bon menjar i bon beure. És l'al·legoria de la celebració que aplega visitants i verdunins i verdunines per gaudir, durant tot el primer cap de setrmana d'octubre, de degustacions, tastos dirigits de diferents vins, activitats relacionades amb la verema, visites guiades, exposicions, sardanes... Vaja, que hi ha un bon reguitzell d'actes pensats per a un públic familiar. 

 

Joan Boldú, propietari del Celler Boldú Viticultors de Verdú (Urgell), aquest dijous al matí al 'Tot es mou' de TV3.

 

Els cellers locals i d'altres de la DO Costers del Segre 


A Verdú, hi viuen unes 880 persones i qui més qui menys ha fet feines a la vinya en aquestes terres urgellenques. Llaurar, esporgar, escavallar i, el més cabdal, collir. La verema d'enguany ens deixa un titular prou contundent: menys quilos collits, sí, però amb millors condicions sanitàries. Ras i curt: més qualitat, menys quantitat. Així ens ho ha relatat des del Celler Boldú Viticultors, el seu propietari, Joan Boldú, que des del 2015 es dedica amb el seu fill a elaborar i produir vi, després de tants anys de conrear les vinyes i elaborar-ne de manera artesanal, amb la varietat garnatxa blanca, idònia de conrear en aquest punt.
 

El castell de Verdú és l'escenari d'un bon reguitzell d'activitats dins i fora d'aquest edifici històric del segle XV. 

 

Bacus Verdú, així doncs, promociona el vi del territori, manté les tradicions i la història agrícola de la vila. Una trentena de cellers formen part de la Denominació d'Origen Costers del Segre. Tots de la demarcació lleidatana i entre les set subzones hi ha la vall del riu Corb, on hem estat amb l'equip del "Tot es mou" aquesta setmana. Abans d'anar-nos-en, això sí, ens aturem amb el càmera, en Pere, a contemplar les vistes d'aquest indret de l'Urgell i fitem la mirada enllà i, ai las!, hi divisem, ben embadalits, el Prepirineu català. Una vista més a la retina de la nostra memòria, la de la nostra gent, la dels nostres pobles... 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut