Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
L'erupció de La Palma al "Tot es mou"

Una escola engolida per la lava lluita per tornar a la normalitat

"Ara hem de lluitar perquè se'ns reubiqui de manera definitiva i puguem tornar a tenir tots els cursos junts"

Més d'un mes després de l'inici de l'erupció, el volcà de Cumbre Vieja segueix el seu camí de devastació. Un dels edificis engolits per la lava ha estat el CEIP La Laguna, que ara intenta tornar a la normalitat en una nova localització. Ho estan fent gràcies a la feina d'alumnes i professors, que treballen per donar certa normalitat als alumnes del centre. "Gent que ha perdut casa seva, ens envia missatges de suport", explica Mònica Viña, directora del centre.

 

Família i docents bolcats amb el centre

Va ser dimecres dia 20 d'octubre quan l'escola va quedar arrasada per la lava. Tot i això, l'edifici ja havia estat evacuat hores després que comences l'erupció del volcà, que es va iniciar el 19 de setembre. Una evacuació en què van participar famílies i docents, en jornades de feina que van ser maratonianes, per salvar el nombre més gran de materials possible. De moment, el centre s'ha instal·lat en diferents localitzacions provisionals, en les quals estan treballant perquè siguin com més semblants millor a una escola.

 
 

"Els mestres i les mestres han fet un gran esforç per traslladar tots els materials que teníem a l'escola quan ens van obligar a evacuar el centre. Ha estat molt intens, però val la pena que l'alumnat pugui tornar a reunir-se i anar tornant a la normalitat", diu Viña. Gràcies a aquesta feina s'ha pogut salvar bona part de la biblioteca del centre, joguines que formen part de l'alumnat i materials creats per ells mateixos que els estan ajudant a fer-se més seves les aules provisionals on els han instal·lat.

 

Alumnes i pares, agraïts

Un esforç que, segons ha explicat la directora del centre a en Manu Alonso, els nens i nenes estan agraint. "L'alumnat ens sorprèn. Ens diuen "la lava s'ha emportat casa meva i l'escola, però en tenim un de nou que és igual de bonic". I ens ho diuen amb tanta alegria que ens donen una llicó", assenyala Viña.

 

"Les famílies ens han ajudat a buidar l'escola, han estat amb nosaltres des del primer dia. N'hi ha que han perdut casa seva i, tot i això, ens estan enviant missatges d'ànim a nosaltres. Estem fent tallers d'educació emocional per acompanyar-los perquè volem que segueixi sent un centre obert", explica, "ara hem de lluitar perquè se'ns reubiqui de manera definitiva i puguem tornar a tenir tots els cursos junts".

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut