Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El problema de la droga als barris, al "Tot es mou"

Un veïnat de Gavà viu atemorit per un "supermercat de la droga"

Al barri de les Ferreres han localitzat un punt de venda d'heroïna que genera inseguretat: és habitual veure-hi gent drogant-se i els voltants són plens de deixalles del material que utilitzen per fer-ho

Els veïns de les Ferreres, a Gavà, viuen en una creixent inquietud a causa d'un punt de venda d'heroïna i altres drogues que fa un temps que s'ha establert al barri, en un dels carrers principals. Un equip del "Tot es mou" ha pogut comprovar aquesta situació.

Un paratge tocant a aquest punt, no del tot aïllat de diversos grups d'habitatges, es percep en clara degradació. El terra és ple de deixalles, la majoria de les quals són estris que els drogoaddictes utilitzen per consumir, principalment xeringues.

 

 

 

Berta Boter ha intentat parlar amb els veïns de la zona, molts dels quals han declinat concedir entrevistes a causa del temor a les represàlies dels traficants. Un únic veí hi ha accedit a condició de quedar en el més estricte anonimat.

Els veïns ja han posat un malnom al local que distribueix els estupefaents, i és el "supermercat de la droga", en referència a la facilitat que es té per accedir-hi, a qualsevol hora del dia i de la nit.

"Això és el pa nostre de cada dia. Ve gent de fora, en bus, taxi o cotxe, sempre al mateix punt de la rambla Pompeu Fabra. Una vegada em vaig quedar sense bateria a prop i, esperant la grua, en vint minuts hi vaig veure entrar deu o dotze persones, a mitja tarda. Això és així des de fa 20 anys i no canvia, encara que hagin posat la comissaria dels Mossos al costat."

Aquesta situació genera inseguretat i por entre els veïns, que s'han d'acostumar a viure amb el que passa al costat mateix de casa.

"Els nens, jugant al jardí, des de casa han vist gent punxant-se. Es viu amb por, perquè això és habitual, diari."

 

 

 

Com a testimoni de la llibertat amb què es desenvolupa aquesta activitat, en la rodalia, l'equip del "Tot es mou" ha pogut gravar un consumidor en ple acte d'injectar-se. Aquest individu ha manifestat a la reportera que no li importava que l'enregistressin ni que se li veiés la cara.

El "Tot es mou" s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament i els Mossos d'Esquadra de Gavà, i totes dues parts han reconegut que coneixien aquestes activitats, però que els constava que havien cessat des de principis d'agost, malgrat el que les càmeres del programa han copsat aquesta mateixa setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut