Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Tecnologia per a tothom

Trucs per millorar la connexió wifi a casa

Que si el wifi no és prou potent, que si es talla, que si no arriba a totes les habitacions, etc. El wifi de casa és el nostre millor amic i el més traïdor. L'expert Toni Noguera ens dona consells per solucionar el problema!

TEMA:
Tecnologia

Un dels problemes tecnològics més comuns que tenim tots a casa, i una de les queixes més habituals, és la qualitat del wifi. El senyal no sempre és bo, especialment en les habitacions que són més lluny del rúter, el petit aparell que l'emet.


L'expert en tecnologia Toni Noguera ens dona uns quants consells per millorar el senyal wifi a casa.


Que si el wifi no és prou potent, que si es talla, que si no arriba a totes les habitacions… El wifi de casa és el nostre millor amic i el més traïdor. Hi ha diferents maneres a l'abast de solucionar el problema.

 

 

1. TRIAR LA XARXA CORRECTA

 


Començarem amb els consells més senzills (i gratuïts), i acabarem amb els que impliquen invertir diners. Per començar hem de tenir en compte que els rúters moderns últimament són de doble banda, és a dir, que generen dues xarxes wifi al mateix temps.

 

 

  • Xarxa wifi de 2,4 GHz. La de tota la vida.
  • Xarxa wifi de 5 GHz. Més ràpida. És aquella xarxa wifi que té el nom de 5G.

 

La primera arriba més lluny, però és més lenta i, a més, pot patir interferències d'altres aparells que utilitzen freqüències similars, com els que funcionen amb bluetooth.


La segona, la 5G, no arriba tan lluny i el primer que cal fer és assegurar-se que podem accedir a totes dues i que estem connectats a la que més senyal tingui en cada moment.


Si tens un telèfon Android, hi ha aplicacions que et permeten canviar automàticament al senyal wifi que tingui més cobertura, com per exemple, WiFi Switcher.

 

 


2. UBICACIÓ DEL RÚTER

 


Parlem de la ubicació del nostre generador de senyal wifi. El senyal wifi s'estén per tota la casa des del rúter com una esfera, en 360 graus. Com més obstacles es troba pel camí, més afeblit arriba el senyal. Hem d'intentar que no trobi obstacles i, la millor manera és situar el rúter al bell mig de la casa, si pot ser en un lloc elevat. Si té antenes, cal col·locar-ne una dreta i l'altra tombada.

 

 


Coses que bloquegen el wifi:

 

  • El terra. Mai deixem el rúter a terra
  • Grans superfícies metàl·liques. Neveres i miralls poden reflectir gran part del senyal.
  • Parets, portes, etc. Com més gruix, menys senyal ens arribarà. No deixem el wifi al costat d'una paret mestra ni a dins d'un armari o sobre el terra.
  • Aparells electrònics: generen interferències. Un rúter al costat d'un televisor tindrà més interferències que situat en una taula al costat d'un gerro. I quedarà més bonic.

 


També hi ha aplicacions molt útils per saber amb quina intensitat arriba el senyal wifi a cada racó de la casa. Has d'anar passejant per casa mirant la pantalla del telèfon.


Exemples d'aplicacions: WiFiHeatmap (Android), WiFiAnalyzer (Android), loudCheck (iOS).

 

 


3. EXTENSORS DE COBERTURA

 

 

 

  • RE200 - Extensor de cobertura wifi.
  • TL-WPA8631P KIT PLC, augmenten el senyal a través de la xarxa elèctrica.
  • DECO X20. És l'última tecnologia en gadgets allargadors de senyals. S'adapta de manera dinàmica: ja no has de canviar d'una xarxa wifi a una altra: es detecta automàticament el senyal més fort i s'hi connecta sense haver de fer el canvi manualment ni descarregar apps.

 

Un darrer consell. Els rúters que ofereixen les operadores durant la instal·lació no solen ser de gaire qualitat. Per això convé comprar un rúter amb millor rendiment. Com més antenes, millor!


I si res d'això funciona i el wifi no us arriba de cap manera a una habitació... La solució definitiva és un cable ethernet de 30 metres!

ARXIVAT A:
Internet Tecnologia

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut